Nyheter Videor

UFC 238: Tony Ferguson avslutar Donald Cerrone – efter kontroversiellt beslut

Den forne interimmästaren Tony Ferguson (25-3 MMA, 15-1 UFC) tog ett kliv mot en titelmatch när han besegrade Donald Cerrone (36-12 MMA, 23-9 UFC) under UFC 238.

Rond 1

Den första ronden började som de flesta av Fergusons tidigare matcher, det vill säga med ett högt pressande Ferguson. Cerrone svarade dock bra mot pressen och prickade El Cucuyo bra med sina kontringar. Ronden var riktig jämn där båda fighters hade bra sekvenser, men inget som stod ut. Förutom att Ferguson var den som hade mest oktagon-kontroll.

Rond 2

I den andra ronden kommer Ferguson ut och sätter in en extra växel. Han börjar träffa Cowboy med fler slag och det börjar synas på Cowboys ansikte. Inget av slagen skakar om Cerrone men hans näsa ser ut att vara illa skadad. Den ständiga pressen från Fergusons sida börjar sätta sina spår, då Cowboy ser ut att inte klara av den.

När rondklockan går får Ferguson in ett slag efter att ronden är slut som publiken och domaren reagerar starkt på. Ferguson hävdar att det inte var med flit och Cowboy klagar inte. Domaren varnar Ferguson men drar inte av någon poäng.

Precis innan den tredje ronden ska dra igång blåser Cerrone ut luft (tillsammans med slem och blod) från sin brutna näsa vilket leder till att hans högra öga direkt blir igentäppt Domaren väljer då att ta in en läkare för att ta en närmare titt på ögat och ser att Cerrone inte kan se alls med det ögat. Matchen blåses därmed av.

Efter matchen berättade Cowboy varför han blåste ut luften ur näsan, och att han inte ville sluta.

Vinsten var Fergusons 12:e raka seger i viktklassen där han vunnit 9 av dem via avslut.

Föregående artikel

UFC 238: Valentina Shevchenko knockar Jessica Eye med brutal huvudspark – se knocken här

Nästa artikel

UFC 238: Post-fight presskonferensen (Startar kl 07:15)

Skriven av

Jaser Davari

Relaterade Artiklar

Sök