UFC 243: Robert Whittaker vs Israel Adesanya – officiellt bekräftad

Johan Lorentzon

Matchen som alla har väntat på blev äntligen officiell i fredagsnatt. Mellanviktsmästaren Robert Whittaker (20-4 MMA, 11-2 UFC) kommer möta Interim-mästaren i mellanvikt Israel Adesanya (17-0 MMA, 6-0 UFC) på UFC 243 i oktober och förena bältena.

Det är ännu oklart om exakt vart matchen kommer ske, men förra månaden sa UFCs VD Dana White att de siktar på Australien för mötet mellan de båda bälteshållarna i mellanvikten.

Whittaker har inte gått match sedan han möte och slog Yoel Romero för andra gången i juni 2018 på UFC 225. Efter att han coachat i en säsong av The Ultimate Fighter mot Kelvin Gastelum var det tänkt att de båda skulle mötas i Melburn efter säsongen var slut. Dessvärre åkte Whittaker på bråck i tarmen bara några timmar innan matchen och tvingades att hoppa av. Detta gjorde också att Whittaker har fått sitta på bänken tills han tillfrisknat och därav satte UFC in ett interimbälte som Gastelum och Israel Adesanya fick slåss om på UFC 226.

Adesanya är helt obesegrad under hela sin MMA-karriär och är en av de mesta aktiva fighterna på UFCs roster sedan han debuterade i organisationen förra året. Mötet mot Gastelum på UFC 226 förra april blev en spektakulär fram-och-tillbaka-match som till slut gick till Adesanya på ett enhälligt domslut. Vilket också gav honom det åtråvärda interimbältet.

+8
Dana Sad
Dana Happy
Cat Zingano överklagar resultat
Bellator 293: Invägningsresultat inför nattens gala i USA
kimura
Hett
Conor McGregor om återkomsten till buren – ”Jag är beroende”
kimura
Hett
Sam Ghoroghi
Sam Ghoroghi går huvudmatch på Zone – ”Jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!”
kimura
Hett
Hamed Tawana
Wolf Fight Promotion 6: Intervju med Hamed Tawana – ”Jag var hungrig!”
kimura
Hett
Conor McGregor Beneil Dariush
Beneil Dariush tror Conor McGregor dopar sig
kimura
Hett