17 June, 2024
Nyheter

UFC 243: Robert Whittaker möter Israel Adesanya

Av

Jaser Davari

20/06/2019

Nyligen berättade Dana White om att han ville hålla titelmatchen i mellanvikt mellan mästaren, Robert Whittaker (20-4), och interimbältes-innehavaren, Israel Adesanya (17-0), i Australien. Nu säger combate.com sig ha säkra källor på att datum och plats för UFC 243 är satta.

Docklands Stadium, Melbourne

UFC övervägde länge att flytta titelmatchen mellan den nya zeelandsfödde australiensaren, Whittaker, och hans nigeriansk-nya zeeländske utmanare, Adesanya, från Sydney, Australien, till Las Vegas. Anledningen till detta var att National Rugby League-finalen går av stapeln samma dag på den tilltänkta arenan i Sydney. NRL är väldigt populärt i Australien och finalen drar publikmassor på upp emot 80 000 åskådare.

En potentiell flytt från Australien till USA för just denna match var dock inget som uppskattades av de australiensiska fansen som uttryckte stor missnöje. UFC tog till sig av kritiken och hittade en annan mega-arena i för att kunna behålla eventet i Australien.

UFC 243 kommer att äga rum den 6:e oktoberDocklands Stadium i Melbourne.

Södra halvklotets mest populära

Whittaker som är född på Nya Zeeland men har bott i Australien i många år är väldigt populär i Oceanien och vann först interimbältet i mellanvikt när han besegrade power-houset, Yoel Romero (13-3), via enhälligt domslut i juli 2017. Efter att Georges St-Pierre (26-2) avsagt sig bältet så uppgraderades Whittakers interimbälte till det officiella mellanviktsbältet. Whittaker var bokad att försvara titeln i en re-match mot Romero i juni 2018, men då Romero missade vikten så blev det en ”non-title catchweight bout” istället. Det blev en väldigt jämn match som gick fram och tillbaka, men som slutligen gick Whittakers väg genom delat domslut.
Whittaker skulle försvara sin titel mot Kelvin Gastelum (15-4-1) i november 2018, men bara några timmar innan matchen så var Whittaker tvungen att läggas in på sjukhus på grund av ett akut bråck.

I och med Whittakers skada så införde UFC återigen en interimtitel i sin mellanviktsdivision. Den väldigt karismatiske och obesegrade Adesanya som nyligen hade besegrat mma-legenden Anderson Silva (34-10-1) fick möjligheten att möta Gastelum för att utse en ny mästare i väntan på Whittakers återkomst från sin skada.
I en väldigt underhållande och jämn match visade Adesanya hjärta och beslutsamhet när han i den femte och sista ronden tog över kommandot och till och med var nära att att avsluta Gastelum. Adesanya tilldelades segern via enhälligt domslut.

Både Whittaker och Adesanya är ofantligt populära bland mma-fansen i Oceanien och nu får vi alltså se dem göra upp och förena bältena i Melbourna, den 6:e oktober, på UFC 243. Hur tror du att denna match kommer att utspela sig?

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök