25 juli, 2024
Nyheter

UFC 244: Johnny Walker vs. Corey Anderson ett steg närmare verklighet

Av

Alexander Clausson

05/08/2019

Kimura har tidigare rapporterat om en onlinekonversation mellan Johny Walker (17-3-0) och Corey ”Overtime” Anderson (12-4-0). De båda kämparna, som tillhör UFCs division för lätt tungvikt, uttryckte då  ett intresse av att möta varandra. Enligt ESPN försöker UFC nu få till en matchning mellan de båda under en av årets större galor – UFC 244. Galan kommer äga rum på det anrika ’Madison Square Garden’ i New York och kommer gå av staplen den 2 november.

En av årets mest ’hypade’ fighters

Johny Walker har under sin korta tid i UFC blivit en av de mest omtalade namnen i divisionen för lätt tungvikt. Kontraktet med UFC gavs efter brasilianarens deltagande ’Dana White Tuesday Night Contender series’. Tre matcher har hunnits med sedan UFC-debuten i november 2018 och Walker har redan lyckats besegra Khalil Rountree, Justin Ledet och Misha Cirkunov. Walker klarade inte bara av att  besegra de ovanstående motståndarna utan lyckades även avsluta dessa via K:O. Roundtree 1:57 in första ronden, Ledet 0:15 minuter in i första ronden och även Cirkunov avslutades på under minuten (efter endast 38 sekunder). Walker gick inledningsvis matcher relativt ofta i organisationen men tvingades ta en paus från tävlandet i samband med en skada han ådrog sig under firandet efter segern mot Cirkunov.

”Overtime” ute efter fjärde raka


Om man bortser från den absoluta toppen så har Corey Anderson gått matcher mot de flesta kände namnen i UFCs division för lätt tungvikt. Anderson har dragit det kortare strået mot namn som Mauricio Rua, Jimi Manuwa och Ovince St. Preux men har också samlat på sig en gäng imponerande vinster mot till exempel Glover Teixeira, Jan Blachowicz och Sveriges egna Ilir Latifi. Sedan UFC-debuten 2014 har ”Overtime” gått hela tretton matcher för organisationen, varav de senast tre slutat med vinst för Anderson.

UFC 244: Matchkort (inofficiellt)

  • Derrick Lewis vs. Blagoy Ivanov
  • Corey Anderson vs. Johnny Walker

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search