Video UFC 244: Jorge Masvidal besegrar Nate Diaz – blir den förste BMF-mästaren

Jaser Davari

Jorge Masvidal är officiellt UFC:s ”Baddest Motherfucker”!

Den omtyckta welterviktaren från Miami tog hem en av karriärens största vinster när han under nattens UFC 244 besegrade Nate Diaz. I och med vinsten fick Masvidal den specialgjorda ”Baddest Motherfucker”, BMF, bältet.

Vinsten var dock kontroversiell då matchen bröts precis innan den fjärde ronden skulle sätta igång. Nate som hade fått ett cutt över det högra ögonbrynet fick inte fortsätta matchen av domaren. Nate fick cuttet redan i den första ronden.

Rond 1

Miami-sonen började matchen i svindlande fart och var klart den bättre fightern i den första ronden. Tidigt i ronden fick Masvidal in en armbåge som skakade om Nate, direkt efter armbågen blir Nate träffad av en fin huvudspark som sänker honom till kanvasen. Masvidal får in lite ground ´n pound men Nate hinner återhämta sig tack vare sin fina guard, som gör att Masvidal inte får läge att avsluta Stockton-fightern.

Rond 2

I den andra ronden fortsätter Masvidal att dominera strikingen. Nate försöker att pressa, men Masvidal stoppar alla försök mycket tack vare sina sparkar. Masvidal får in väldigt fina kroppsparkar och kroppslag, där ett av sparkarna skickar Nate till backen.

Rond 3

Rond tre inleds med att de båda möts i mitten, där en blodig Nate Diaz tar de första initiativen. Trogen sin ”dirty boxing”-stil sätter han press på Masvidal upp mot buren med en hög slagfrekvens. Msvidal lyckas dock cirkulera bort och de återvänder till mitten av oktagonen där flertalet slag utdelas. Nate avslappnat och Masvidal tekniskt. Masvidal utnyttjar kroppssparkar effektivt vars träffar klappar högt genom MSG, Nate dock tillsynes oberörd. Två minuter in i ronden kommer en sekvens av hårda sammandrabbningar, Masvidal vinkar fram Diaz och bjuder in till ett hederligt slagsmål inför de tusentals åskådarna på plats. Diaz verkar stundtals bekymrad över de två sår han har runtom högerögat och torkar bort blodet med jämna mellanrum. Fler slag utbyts tills en och en halv minut av rond tre återstår och de klinchar upp mot burgaveln. Nate försöker sig på en liten tripp på Masvidal som inte ser något nämnvärt resultat, Masvidal tar tillfället i akt att greppa runt Nates midja. För att undkomma ett kast från Masvidal försöker Diaz rulla sig ur greppet vilket slutar i en Diaz på rygg med en Masvidal sittandes framför honom. Diaz börjar skicka slag från botten som inte ser något gensvar från Masvidal förrän slutsekunderna av ronden då han skickar en skarp armbåge mot Diaz. Signalen för slutet på den tredje, och skulle visa sig sista ronden ljuder till publikens jubel.

Efter matchen meddelade Masvidal att han var redo för en re-match, något som Nate också ville ha.

0
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett