25 juli, 2024
Nyheter

Makwan Amirkhani ryktas vara klar för storgalan i Madison Square Garden

Av

Jaser Davari

18/09/2019

Den finske fjäderviktaren Makwan Amirkhani ryktas vara klar för en match mot en topp15-rankad motståndare på UFC 244 i Madison Square Garden.

Amrikhani meddelade tidigare i september att han var klar för en toppmatch på UFC 244 men då berättade han inte vem motståndaren skulle vara. Nu är det är den amerikanska nyhetssidan Newsdays Sport som rapporterar att Makwan kommer att ta sig an hemmafightern Shane Burgos i New York.

Hurricane


Burgos är för tillfället rankad på en 12:e plats på UFCs rankningslista för fjäderviktsklassen. Den 28-årige amerikanen har två raka segrar bakom sig, där den senaste var ett domslutsseger mot veteranen Cub Swanson. Totalt har Burgos 12-1 i record där han gått sex av de matcherna i UFC. Hans enda förlust kom i januari 2018 där han förlorade via TKO mot landsmannen Calvin Kattar. Burgos, som är född i Bronx, New York, har vunnit 9 av sina vinster via avslut, fyra via TKO/KO och fem via submission.

Amirkhani

Den nu 30-årige Amirkhani gjorde sin UFC-debut i januari 2015 där han besegrade engelsmannen Andy Ogle via ett spektakulärt avslut, flygande knä och lite ground ´n pound därefter. Sedan dess har den finsk-kurdiske Amirkhani hunnit gå ytterligare fem matcher i organisationen där han vunnit fyra av dem. Den senaste vinsten kom i juni där han inför den svenska publiken avslutade britten Chris Fishgold via anaconda-choke. Avslutet var Amirkhanis 11 avslut i karriären där hela 10 har varit via submission. Totalt har Amirkhani ett record på 15-3.

Matchkort för UFC 244


UFC 244 äger rum den 2:a november i Madison Sqaure Garden i New York och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search