25 juli, 2024
Nyheter

UFC 244: Stephen Thompson möter Vicente Luque

Av

Tim

11/09/2019

Som om det inte nästan fyllde ”högoktanig underhållning”-kvoten med galans huvudmatch har UFC 244 precis fått sitt senaste tillskott offentliggjort. Men lustigt nog är det en matchning som ena parten bara för några dagar sedan avfärdade.

Omkring midnatt onsdag-torsdag, svensk tid, twittrade ESPN:s Brett Okamoto ut följande:

Vicente Luque utmanade Stephen Thompson på match efter att förra månaden ha besegrat Mike Perry i en tight och underhållande match. ”Wonderboy” som närvarade vid den gångna helgens UFC 242 i Abu Dhabi, kommenterade där till USA Today att han inte var ”särskilt intresserad” av ett möte med Luque. Att Pitch Black MMA-fightern velat gå match i Madison Square Garden igen (UFC 205 och UFC 217) är dock ingen hemlighet.


Oavsett vilket så ska kontraktet nu vara undertecknat och klart. Thompson har en fin meritlista (9-4-1 UFC; 14-4-1 MMA) med några imponerande skalper, men kommer till New York City med två raka förluster i bagaget (mot Darren Till förra året och senast mot Anthony Pettis för ett halvår sedan).

New Jersey-bördige Luque (10-1 UFC; 17-6-1 MMA), som också går under smeknamnet ”The Silent Assassin” har å sin sida byggt upp en fin segerrad. Vinsten på delat domslut i holmgången med Perry härommånaden var brasilian-amerikanens sjätte i rad. Det var också andra gången på de tre senaste matcherna som ”Lönnmördaren” tilldelades Fight of the Night-bonus.

Det borgar alltså för ytterligare riktigt fin underhållning i welterviktsdivisionen natten mellan 2-3 november, svensk tid. UFC 244 äger rum den helgen i klassiska Madison Square Garden på Manhattan i New York City. I huvudmatchen möts som sagt welterviktens tredje- respektive sjätterankade utmanare, Jorge Masvidal och Nate Diaz, där engångstiteln och bältet (!) för Baddest Motherfucker står på spel. Nedan hela det rådande matchkortet, där det onekligen är rejält topp-15-tätt. Utmanarrankingsiffror inom parentes:


Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search