Nyheter Videor

UFC 247: Ilir Latifi förlorar tungviktsdebuten mot Derrick Lewis – ”kontroversiellt” domslut

Ilir Latifi

Svenske Ilir Latifi fick inte den start han ville i UFC:s tungviktsklass!

RosengÄrdssonen Latifi (14-8 MMA, 7-6 UFC) gick sin första match i tungviktsdivisionen i UFC under nattens UFC 247 dÀr han tog sig an amerikanen Derrick Lewis (23-7 MMA, 14-5 UFC). DessvÀrre lyckades Latifi inte besegra Lewis, utan förlorade via domslut med domarsiffrorna 28-29, 28-29 och 28-29. En som inte höll med domarna var den forne bantamviktsmÀstaren Dominick Cruz, som tyckte att Latifi gjorde tillrÀckligt för att vinna matchen.

Borde Latifi ha fÄtt vinsten?

Visa resultat

Rond 1

Domare Dan Miragliotta stod som tredje man i oktagonen nÀr första ronden inleds. Latifi visar pÄ god rörelse inledningsvis, undvikandes kraftslagen frÄn Lewis. Ett par klincher upp mot buren följs av ett atletiskt flygande knÀ frÄn Lewis, som lyckligtvis för Latifi trÀffar svensken i bröstet. Ilir söker ett antal nertagningar via single-leg som inte finner nÄgot resultat. Den markanta lÀngdskillnaden de tvÄ emellan Àr som mest pÄtaglig nÀr Latifi försöker implementera sin brottning.Efter en lÀngre klinch bryter Miragliotta upp de tvÄ som ÄtervÀnder till mitten av oktagonen. Ett par hÄrda sparkar frÄn Lewis leder till en klinch mot buren dÀr första ronden avslutas.

Rond 2

Rond tvÄ drar igÄng och Lewis ÄtergÄr till sina sparkar. Latifi absorberar ett antal av dem och visar inte pÄ att ha nÄgot större bekymmer med amerikanens massiva ben. En lÀngre klinch mot buren leder till en fin tripp av Latifi, som Àndrat sin taktik av ren muskelkraft till teknik i sökandet pÄ en nertagning. Lewis dimper ner till marken tÀtt följd av den bredaxlade svensken, som försÀtter sig i half-guard. Dock finner Ilir det svÄrt att etablera nÄgon form av offensiv pÄ marken, och med en minut kvar av ronden stÀller Miragliotta de tvÄ tungviktarna upp. Lewis börjar svinga vilt efter Latifi, som tar tillfÀllet i akt att visa prov pÄ sin fantastiska brottningsbakgrund nÀr han fÄr grepp om amerikanens midja och slungar honom ner till marken. Andra ronden avslutas med Latifi i half-guard.

Rond 3

Sista ronden inleds och Latifi fokuserar Àn en gÄng pÄ att fÄ ner Lewis pÄ canvasen. Efter en klinch mot buren tar svensken till sin styrka och lyfter den 120 kg tunga besten frÄn Texas upp och slÀnger ner honom pÄ canvasen. Ilir dyker efter och försÀtter sig Äterigen i half-guard, dÀr han finner det svÄrt att fÄ nÄgot av större vÀrde gjort. Efter ett tag lyckas Lewis ta sig upp pÄ fötter igen och inleder en vÄldsam offensiv med ett flygande knÀ. En kort klinch mot buren följer, som dock Lewis bryter upp, och den sista minuten i tredje ronden Àr en av retrÀtt för Latifi. Svensken tar nÄgra tunga smÀllar, men visar inte pÄ att befinna sig i nÄgon större fara inför amerikanens vinande slag. Tredje ronden avslutas och Lewis sÀnker huvudet, tillsynes fruktande en förlust. Dock var det svenske Ilir Latifi som fick se sig besegrad via beslut.

FöregÄende artikel

Ilir Latifi hyllas pĂ„ Twitter – blev rĂ„nad pĂ„ vinsten enligt fansen

NĂ€sta artikel

UFC 247: Post-fight presskonferensen (Startar kl. 07:15)

Skriven av

Anton

Relaterade Artiklar

Sök