17 June, 2024
Nyheter, Videor

UFC: 25 Years In Short – Säsong 1 av TUF och återförening med deltagarna

Av

Alexander Clausson

05/06/2019

Ytterligare ett avsnitt av dokumentärserien ’UFC: 25 Years In Short’ är tillgänglig på Youtube och det här avsnittet bär titeln ’RECONNECTING WITH REALITY: The Story of The Ultimate Fighter 1 Cast Reunion’.

27 säsonger sedan 2005

Realityserien ’The Ultimate Fighter’ har sedan starten i januari 2005 hunnit med hela 27 säsonger. Sedan mediejätten ESPN tog över sändningsrättigheterna för UFC har ingen ny säsong av programmet annonserats. Dana White har dock försäkrat att serien kommer finnas kvar även framöver, någonting som han berättade om för pressen efter senaste säsongen av serien.

The Ultimate Fighter isn’t going anywhere. We’re gonna keep going. The design of the new facility that we’re building has The Ultimate Fighter in mind too.

Endast en deltagare kvar i UFC

I minidokumentären får man följa med på en återföreningsmiddag med den första säsongens deltagare samt seriens allra första coacher – Chuck Lidell och Randy Couture. Bland deltagarna hittar man bland annat Kenny Florian, Forrest Griffin och Diego ”The Nightmare” Sanchez. Det är också Sanchez som är den enda av den första säsongens deltagare som i nuläget är under kontrakt med organisationen. TUF-veteranen gick nyligen sin tjugonionde match för UFC och lyckades då avsluta Mickey Gall i den andra ronden.

Två mästare första säsongen

Två divisioner fanns representerade i huset under TUF 1, lätt tungvikt och lättvikt. I finalen för lätt tungvikt möttes Forrest Griffin och Stephan Bonner i en av de mest klassiska UFC-matcherna någonsin. Fighten valdes in i ’UFC Hall of Fame’ 2013 och många har hävdat att mötet återuppväckte intresset för MMA i allmänhet och för UFC i synnerhet. I finalen för lättvikt besegrade ovannämnda Sanchez sin motståndare Kenny Florian via TKO i den första ronden.

Plantskola för UFC

Under årens lopp har realityserien fungerat som en rekryteringsbas för UFC och har varit ett sätt för talanger att bevisa sig för organisationen. I regel har vinnarna av varje säsong vunnit ett kontrakt med organisationen men även andra deltagare som imponerat under säsongen har getts kontrakt efter finalen. Några av UFCs största stjärnor kom in till organisationen via programmet och bland dessa hittar vi exempelvis Nate Diaz, Rose Namajunas, Kevin Gastelum och Tony Ferguson.

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök