Nyheter

UFC 252: Jairzinho Rozenstruik besegrar Junior dos Santos

Jairzinho Rozenstruik med flagga

I det första av de två tungviktsmatcherna på huvudkortet under UFC 252 besegrade Jairzinho Rozenstruik sin motståndare Junior dos Santos. Rozenstruik vann via TKO i andra ronden och tog därmed sin femte seger i organisationen.

Rozenstruik besegrar dos Santos

Jairzinho ”Bigi Boy” Rozenstruik (11-1) presterade väl i oktagonen när han besegrade Junior ”Cigano” dos Santos (21-8) under lördagsnattens UFC-gala! Rozenstruik kom in i mötet från sin första förlust i karriären, och kämpade sig till en seger via TKO 3 minuter och 47 sekunder in i andra ronden för att återfinna vinstformen. Nu med 5-1 i matchfacit för UFC, förväntas den storvuxne ”Bigi Boy” klättra några steg i rankningen. Junior dos Santos led i och med förlusten sitt tredje nederlag på raken, och den forne mästarens förhoppningar om att återerövra tungviktstiteln tycks tvina bort för var match som går.

Matchen

Rond 1

Som tredje man i oktagonen står Dan Miragliotta. De två tungviktarna kommer ut och möts i mitten av oktagonen, där dos Santos inleder med en benspark. Något avvaktande inledningsvis dansar de två runt varandra. Ett tung kroppsslag från brasilianaren svars upp med en benspark från ”Bigi Boy”. Dos Santos visar på en god rörelse över canvasen, och är varsam inför sin motståndares kontringsslag. Ett par våldsamma slagutväxlingar äger rum, där dos Santos får god användning av sin boxningsfärdighet. Alltfler slag riktas mot Rozenstruiks kropp av den forne mästaren. En tung kroppsspak från dos Santos leder till en våldsam slagutväxling upp mot buren. Dock separerar de två relativt oskadda och återvänder till mitten av oktagonen. I slutranden av första ronden landar Rozenstruik en låg spark på dos Santos, och matchen pausas kort. Ronden avslutas med en spinning heel hook-spark från dos Santos.

Rond 2

Den andra ronden inleds i mitten av oktagonen. En mer aggressiv Rozenstruik försöker sig på ett par framrusningar, som dock inte finner resultat. Kampen fortsätter i samma tempo som den första ronden, där Rozenstruik svarar upp dos Santos attacker med bensparkar. En tung rak höger träffar väl på Rozenstruik, som dock verkar oberörd av kraften från brasilianaren. God rörelse från ”Cigano håller hans motståndare på en bekväm distans. När Rozenstruik dock väl når fram till dos Santos landar han tungt. En våldsam vänsterkrok följs upp av en höger som får ner dos Santos på marken. Väl där fullföljer Rozenstruik effektivt, och finner segern via TKO.

Föregående artikel

UFC 252: Marlon Vera besegrar Sean O’Malley

Nästa artikel

UFC 252: Post-fight presskonferensen (Startar kl. 07:15)

Skriven av

Anton

Relaterade Artiklar

Sök