Okategoriserad

UFC 252: Marlon Vera besegrar Sean O’Malley

Marlon Vera seger

I den andra bantamviktsmatchen på huvudkortet under UFC 252 besegrade Marlon Vera sin motståndare Sean O’Malley. Vera fann segern via TKO i andra ronden och tog därmed sin första seger under 2020.

Vera besegrar O’Malley

Marlon ”Chito” Vera (16-6-1) lyckades med vad tolv andra fighters fallerat i, att besegra stjärnskottet ”Sugar” Sean O’Malley (12-1)! Vera bar in den självsäkerhet han visat upp inför matchen in i oktagonen, och kunde via TKO 4 minuter och 40 sekunder in i andra ronden konstatera att O’Malley ej längre är obesegrad i sin karriär. Med sex segrar på sina sju senaste matcher, har ”Chito” etablerat sig som en legitim utmaning i bantamviktsdivisionen. O’Malley, som har burit förhoppningar på en titelutmaning inom kort, får nog låta en sådan vänta lite på sig efter lördagsnattens nederlag.

Matchen

Rond 1

Herb Dean står som domare under bantamviktskampen. De två inleder matchen med att mötas i mitten av oktagonen. Ett par hårda bensparkar utbyts. I sedvanlig stil visar O’Malley på en god rörelse, och förföljs runt oktagonen av Vera. Fokuserad på sina sparkar, landar ”Sugar Sean” hårt gång på gång. Vera visar dock upp en imponerande stryktålighet när han vandrar efter den unge amerikanen. Vera lyckas tidvis pressa upp O’Malley mot buren, där han dock inte åstadkommer mycket. Med 2 minuter kvar av ronden börjar O’Malley halta med sin högerfot efter att han vridit till den, vilket i sin tur leder till att Vera blir alltmer aggressiv i sina attacker. Med 30 sekunder kvar faller O’Malley till marken, där en våldsamt brutal ground ’n’ pound från Vera följer. Dean tvingas kliva in och avbryta matchen, och förklarar därmed Vera segraren via TKO.