Nyheter

UFC 252: Stipe Miocic besegrar Daniel Cormier, består som tungvktsmästare

stipe miocic UFC

I huvudmatchen under lördagsnattens UFC 252 behöll Stipe Miocic sin tungviktstitel mot Daniel Cormier. Via enhälligt beslut fick trilogin de två emellan en definitiv vinnare i Miocic, som nu har genomfört fyra lyckade titelförsvar.

Miocic besegrar Cormier

Det blev ingen guldkrans för veteranen Daniel ”DC” Cormier (22-3, 1 NC) i hans påstådda sista match i oktagonen! Den forne dubbelmästaren mäktade inte med att besegra Stipe Miocic (20-3) i deras tredje möte. En god kamp i oktagonen avgjordes via enhälligt beslut med siffrorna 49-46, 49-46, 48-47, och en övertygande Miocic kan återvända hem till Cleveland med bältet runt midjan och vetskapen om att han var den bättre tungviktaren av de två. Om Cormier väljer att avsluta karriären efter lördagsnattens förlust, får det konstateras att ”DC” lämnar ett strålande arv inom sporten bakom sig.

Matchen

Rond 1

Domare Marc Goddard står redo att hålla ordning på de två tungviktarna i galans huvudmatch. De två möts i mitten av oktagonen, där en benspark från Miocic inleder matchen. Kampen på fem ronder börjar avvaktande, där Stipe är den som tar de första initiativen. Cormier är den som förföljer Stipe runt oktagonen. Den meriterade brottaren slänger sig in på Miocics ben och får en kortvarig nertagning. Mästaren tar sig dock upp på fötterna, där hans nacke fastnar i Cormiers grepp och de två hamnar upp mot buren. När de separerar återvänder de till mitten av oktagonen, dör Cormier återigen börjar förfölja Miocic. Stipe visar upp en god boxning när han landar flertalet slag mot ”DC”s kropp. I en tung slagutväxling får de två goda resultat med slagen. En ögonpetning från Cormier, en vana vid det här laget för den forne dubbelmästaren, får kort paus på matchen. En svingande smäll från Stipe finner fram till Cormiers huvud, som följer upp med en våldsam armbåge. I slutet av ronden följer en våldsam slagutväxling där Cormier träffar fint på Miocic, som slungas bakåt mot buren.

Rond 2

Den andra ronden inleds med att Miocic börjar bli varsam om att hålla distansen till sin motståndare. En låg spark från Miocic får kortpaus på matchen. När kampen återupptar kommer en god sekvens från Stipe när han landar tungt på Cormier. Alltfler tunga sammandrabbningar äger rum i oktagonen, där Cormier lägger allt mer kraft i sina slag. Miocic fokuserar flertalet av sina slag mot sin motståndares kropp, som tidvis får Cormier att sänka händerna. En fin vänsterkrok landar väl från mästaren, som går in i alltfler slagutväxlingar med kraft. DC arbetar fint med vänsterjabben, i hopp om att lägga upp för en brutal höger. I slutsekunderna av ronden Miocic en häpnadsväckande kraftig högerkrok som tvingar ner Cormier på canvasen. Väl där håller han ett stadigt tag om sin motståndare tills gonggongen ljuder för andra ronden.

Rond 3

I rond tre börjar Stipe följa efter Cormier i oktagonen, med en hög press på den forne dubbelmästaren. Ett par våldsamma svingar från Cormier viner över canvasen, men finner dock inga resultat. Stipe visar på sin boxningsfärdighet när han går nära inpå Cormier för att undvika kraften i DCs kontringsslag. Efter en slagutväxling klinchar de två upp mot buren, där Miocic tar övertaget. När de bryter upp landar mästaren en spinning elbow mot Cormiers kropp, på högst färggrant vis. Snart driver Stipe på igen, och får upp Cormier mot buren. Med god kontroll över sin motståndare, åstadkommer han inte mycket i väg av en offensiv, men förhindrar Cormier från att få något eget gjort. Vid separationen landar Miocic en fin höger. I hopp om att producera något i slutdelen av den tredje ronden, ökar Cormier tempot något. En fin träff från Miocic avslutar ronden, och trots Cormiers klagomål om en ögonpetning får en omskakad DC ingen behövlig paus innan gonggongen.

Rond 4

Den fjärde ronden inleds med en mer aggressiv Miocic. Cormiers öga är klart bemärkt av ögonpetningen, och börjar svälla upp alltmer ju längre matchen lider. Våldet i sammandrabbningarna avtar dock inte. Miocic får grepp om sin motståndares midja och de två driver ännu en gång upp mot buren. Efter separationen dansar Miocic efter Cormier i oktagonen, och tycks få allt bättre självförtroende. En våldsam höger från Miocic träffar fint på Cormier, som dock inte verkar alltför påverkad av slaget i kraften från brandmannen. Ett nertagningsförsök från mästaren leder upp i en klinch mot buren. Klinchen varar inte en längre tid, och de två separerar för att återvända till mitten av oktagonen. De två utbyter varsin fin höger. Ännu en klinch mot buren initieras av Miocic, som dock inte åstadkommer mycket. Den fjärde ronden avslutas relativt händelselöst.

Rond 5

Femte och sista ronden inleds med en omklappning mellan de två mästarna. Stipe fortsätter på samma bana som i den fjärde ronden, när han förföljer Cormier runt oktagonen. En klinch initierad av Cormier leder upp till burväggen. Väl där vänder dock Stipe upp situationen för att få övertaget. Med ett effektivt grepp om Cormier har den mindre tungviktaren det svårt att ta sig ur. När de två väl separerar dundrar de efter varandra, där både Stipe som DC finner resultat i slagutväxlingarna. Med två minuter kvar klinchar de ännu en gång upp mot buren, där Miocic återigen kontrollerar sin motståndare. När de återvänder till oktagonen försöker sig Stipe på sig en nertagning, vilket dock rutinmässigt stoppas upp av Cormier. 30 sekunder kvar av matchen, ännu en klinch mot buren. Mer händer inte i en mycket underhållande match, och gonggongen ljuder genom den tomma arenan i Las Vegas.

Föregående artikel

UFC 252: Resultat, Höjdpunkter och Bonusar

Nästa artikel

UFC 252: Marlon Vera besegrar Sean O’Malley

Skriven av

Anton

Relaterade Artiklar

Sök