Nyheter

UFC 254: Alexander Volkov ryktas möta Walt Harris

Av

Jonathan Damm

29/07/2020

Förutom titelmötet mellan Khabib Nurmagomedov och Justin Gaethje på UFC 254 verkar det som att galan även kommer att bjuda på ett tungviktsmöte mellan Alexander Volkov och Walt Harris.

Alexander Volkov vs. Walt Harris

Nyligen stod det klart att UFC 254 kommer att bjuda på en titelmatch i lättvikt mellan den regerande mästaren Khabib Nurmagomedov och interimmästaren Justin Gaethje. Förutom det efterlängtade mötet mellan Nurmagomedov och Gaethje kommer galan även vara plats för ett tungviktsmöte mellan Alexander Volkov och Walt Harris. Mötet mellan Volkov och Harris är i nuläget inte officiellt utan rapporterades som galans delade huvudmatch av ryska “sports.ru”.

”Drago”

Volkov kunde vi senast se då han besegrades av Curtis Blaydes via ett enhälligt domslut på UFC on ESPN 11 tidigare under sommaren. Förlusten var Volkovs första sedan han besegrade Greg Hardy förra hösten, sedan han gjorde debut i UFC under 2016 har han samlat på sig ett matchfacit på 5-2 i organisationen. Sammanlagt genom karriären har Volkov samlat på sig ett matchfacit på 31-8 där 20 av vinsterna skett via knockout, 8 via domslut och 3 via submission.

”The Big Ticket”

Harris gick senast match mot veteranen Alistair Overeem och förlorade då via TKO i matchens 2:a rond. Matchen var Harris första sedan hans styvdotter, Aniah Blanchard, mördades under förra året. Förlusten i sig var Harris första förlust på 3 år då han besegrades av Mark Godbeer på UFC 217. Sammanlagt genom karriären har Harris samlat på sig ett matchfacit på 13-8-1 och av de 13 vinsterna har samtliga tillkommit via knockout och alla utom två av dessa har skett i första ronden.

UFC 254

Mötet mellan Volkov och Harris kommer att vara den delade huvudmatchen på UFC 254 som äger rum den 24:e oktober på en ännu okänd ort. Nedan kan ni se galans rådande matchkort.

 • Lättvikt: Khabib Nurmagomedov (C) vs. Justin Gaethje (I-C)
 • Tungvikt: Alexander Volkov vs. Walt Harris
 • Skribentens kontakt

  Relaterade Artiklar

  Din önskelista

  [nsm_wishlist_content_shortcode]

  Sök