Nyheter

UFC 255: Deiveson Figueiredo besegrar Alex Perez, består som mästare

I huvudmatchen under helgens UFC 255 besegrade mästaren Deiveson Figueiredo sin motståndare Alex Perez i en titelmatch i flugvikt. Figueiredo fann segern via giljotin-stryp i den första ronden och genomförde i och med matchen sitt första försvar av bältet.

Figueiredo besegrar Perez

Flugviktsmästaren Deiveson ”Daico” Figueiredo (20-1) sitter fortfarande i all bekvämlighet kvar på sin tron efter att han besegrat amerikanen Alex Perez (24-6) under natten till söndagen! Figueiredo tog hem segern via submission med giljotin-stryp 1 minut och 57 sekunder in i den första ronden i sitt första titelförsvar, och har nu en aktiv vinstsvit på fem raka segrar. Perez led i och med nederlaget sin första förlust på fyra matcher.

Matchen

Rond 1

Marc Goddard är domaren i galans huvudmatch och skall hålla koll på de två flugviktarna. Figueiredo och Perez kommer ut och möts i mitten av oktogonen, där titelutmanaren inleder med en spark som missar. Figueiredo svarar upp med en egen spark, som delvis blockeras av Perez. En tung kroppsspark landar från mästaren, men får motta en hård smäll från Perez som svar.

Tids nog får amerikanen tag om Figueiredos ben och drar ner honom på marken. Det skulle dock visa sig vara ett ödesdigert beslut, då mästaren från rygg sjunker in ett giljotin-stryp som tvingar Perez till att klappa sig greppet ur endast 1 minut och 57 sekunder in i den första ronden.