Nyheter Resultat

UFC 261: Rose Namajunas besegrar Weili Zhang via knockout, återerövrar stråviktsbältet

Rose Namajunas presskonferens

I co-main matchen under helgens gala UFC 261 besegrade Rose Namajunas stråviktsmästarinnan Weili Zhang. Namajunas fann segern via knockout i den första ronden för att återigen krönas som titelhållare i divisionen.

Rose Namajunas återerövrar stråviktstiteln

Olyckligt nog för stråviktsmästarinnan Weili ”Magnum” Zhang (21-2) var det en högst kampvillig utmanare i ”Thug” Rose Namajunas (10-4) som klev in i oktogonen under lördagsnattens UFC 261 i Jacksonville, Florida. Amerikanskan stod för en mycket god insats i sin strid för att återta sin plats på viktklassens tron, vilket hon lyckades med genom att besegra Zhang via knockout 1 minut 18 sekunder in i den första ronden. Segern blev den femte på sex matcher för Namajunas, som nu återigen kan titulera sig som UFC-mästarinna. Zhang led sin första förlust i organisationen i och med nederlaget.

Matchen

Rond 1

Co-main matchen får se Keith Peterson stå som domare i buren. De två stråviktarna kommer ut och möts i mitten av oktogonen. Zhang svingar iväg ett par sparkar för att inleda kampen. Namajunas visar på en god rörelse över canvasen, med snabba framrusningar mot sin väntande motståndare. Oavsett vad matchplanen var från Zhang, så mötte den ett våldsamt avslut när Namajunas landar en våldsam vänsterspark mot mästarinnans huvud, som dimper ner till marken i ett medvetslöst tillstånd. Domare Peterson slungar sig snabbt in för att stoppa bataljen, och därmed förklara ”Thug Rose” som mästarinna återigen.

 

Föregående artikel

UFC 261: Kamaru Usman besegrar Jorge Masvidal, består som welterviktsmästare

Nästa artikel

UFC 261: Valentina Shevchenko besegrar Jessica Andrade, består som mästarinna

Skriven av

Anton

Relaterade Artiklar

Sök