24 juli, 2024
Nyheter, Resultat

UFC 264: Gilbert Burns besegrar Stephen Thompson

Av

Anton

11/07/2021
Gilbert Burns

I co-main matchen under helgens gala UFC 264 besegrade Gilbert Burns sin motståndare Stephen Thompson i en welterviktskamp. Burns fann segern via enhälligt beslut för att därmed ta sin första seger under 2021.

Gilbert Burns bemästrar Stephen Thompson

Gilbert Burns

Gilbert ”Durinho” Burns (20-4) har återfunnit sin goda vinstform efter att ha besegrat åldermannen Stephen ”Wonderboy” Thompson (16-5-1) under lördagsnattens UFC-gala i Las Vegas. Burns mäktade med bedriften att triumfera över karate-fenomenet Thompson via enhälligt beslut med siffrorna 29-28×3. Med vinsten har den brasilianske welterviktaren nu vunnit sju av sina senaste åtta matcher i organisationen, där den enda förlusten kom i en titelmatch tidigare i år. Thompson, som genomgår en lite tuffare tid i UFC, har nu med helgens förlust lidit nederlag i tre av fem matcher.

Matchen


Rond 1

Domare Marc Goddard står som tredje man i oktogonen under nattens co-main match. Gilbert Burns och Stephen Thompson kommer och möts i mitten av oktogonen, där den sistnämnde öppnar upp med en benspark 40 sekunder in i kampen. Burns svarar upp med ett par egna slag, där han försöker sätta press på sin motståndare. Thompson kan undvika bur-väggen, och rör sig effektivt ut ur brasilianarens räckvidd.

Burns slänger sig in på en nedtagning, dock kan ”Wonderboy” försvara sig väl, och de två klinchar upp mot buren. Tids nog lyckas ”Durinho” dock få ner Thompson på canvasen, där en grapplingsstrid tar vid. Burns försätter sig i halvgarde, och börjar arbeta på position. Han ger dock Thompson lite för mycket utrymme, och den 38-årige amerikanen kan återvända till fötterna, dock än i brasilianarens grepp upp mot buren. Den första ronden avslutas med ett par vilda slag från Burns.

Rond 2


Den andra ronden drar igång och Thompson fortsätter att attackera sin motståndares ben. En missad huvudspark från Burns påminner ”Wonderboy” om att fokuset måste vara med på noterna inne i oktogonen den här natten. Något avvaktande från de båda, sker inte alltför mycket i inledningen av den andra ronden. Thompson tycks dock trivas med tempot, och börjar etablera sin sparkorienterade kampstil ju längre kampen lider. Flertalet gånger landar Thompsons sparkar utan att de besvaras av Burns, som tycks fokusera på blitz-attacker i ursinniga framrusningar närhelst tillfället erbjuds.

Thomspon fortsätter med att i sin karate-stil skicka iväg välriktade och hårda sparkar mot sin motståndare, och lyckas undvika ett nedtagningsförsök från Burns. Något frustrerande för ”Durinho”, finner han svårigheter i att få fatt på den rörlige ”Wonderboy”. Det är först med cirka halvminuten kvar av den andra ronden som Burns får sig en nedtagning. Väl där åstadkommer han dock inte särskilt mycket innan gonggongen ljuder ut genom den fullsatta arenan.

Rond 3

Den tredje och sista ronden i co-main matchen inleds med en missad benspark från Burns. Thompson återupptar kampen där den avslutades, och fortsätter att svinga iväg sina välskolade ben mot brasilianaren. Burns börjar bli lite oförsiktig i sin rörelse, och springer då och då in i ”Wonderboy”s smällar. En briljant spinnande back-heel spark från Thompson får temporärt ner Burns på canvasen. När han väl återvänt till fötterna går ”Durinho” genast in för en klinch upp mot buren.


En nedtagning av Burns följer, och de två inleder ytterligare en grapplingsstrid. På marken försätter sig den brasilianske welterviktaren i sidokontroll, och börjar skicka iväg ett par smällar mot Thompsons kropp. Amerikanen försvarar sig så gott han kan, och lyckas begränsa Burns möjligheter till att förbättra sin position. Tids nog kan han inta full mount på Thompson, och skickar iväg ett par hårda smällar i slutsekunderna av matchen.

 

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Paddy Pimblett och Leon Edwards får specialkläder inför UFC 304
🥊 UFC 304 i Manchester närmar sig
Jon Jones
Jon Jones reagerar på stora regelförändringen inom MMA
🥊 ’Vi måste radera det här ur historieböckerna’
saul canelo alvarez
Canelo Alvarez går match i Vegas samma datum som UFC Sphere
🥊 Två stora galor krockar med varandra
Muhammad Mokaev – ’UFC gillar inte min stil’
🥊 Går sin sista match på kontraktet med UFC
Francis Ngannou "The Predator"
Då återvänder Francis Ngannou till buren efter sonens död
🥊 Kan gå av stapeln i Saudiarabien
Belal Muhammad vs Leon Edwards
Belal Mujammad smutskastar Leon Edwards inför UFC 304
🥊 ”Han håller bara i bältet”

Här kan du söka!

Search