24 juni, 2024
Nyheter

UFC 264: Sean O’Malley får en ny motståndare, möter UFC-debutant

Av

Anton

01/07/2021
Sean O'Malley

Stjärnan i UFCs bantamviktsdivision Sean O’Malley har fått sig en ersättare inför UFC 264. Efter att hans ursprungliga motståndare Louis Smolka tvingats dra sig ur kampen, kommer O’Malley nu att möta UFC-debutanten Kris Moutinho den 10 juli.

Debutant i oktogonen väntar Sean O’Malley till UFC 264

Sean O'Malley vs. Kris Moutinho till UFC 264

Det var under gårdagen som det stod klart att UFCs bantamviktsstjärna ”Sugar” Sean O’Malleys (13-1) framträdande under UFC 264 låg i farozonen för att inte bli av. Detta efter att hans motståndare Louis ”Da Last Samurai” Smolka (17-7) tvingats dra sig ur deras möte under galan. Nu skall det hela dock ha löst sig, rapporterar O’Malley själv via sin Twitch-kanal.

Trots att flertalet etablerade UFC-fighters anmälde sig som villiga att ta sig an ”Sugar Sean” på kort varsel, blev det istället ett splittrans nytt namn i organisationen som får äran att testa sig mot den ruskigt skicklige O’Malley. Hans motståndare till UFC 264 blir nu den debuterande amerikanen Kris Moutinho (9-4).


Obarmhärtigt svår debutmatch

Sean O’Malley har repat sig väl efter sin karriärs enda förlust. Det var i augusti förra året som ett tillsynes återkommande problem med 26-åringens ben bidrog till att han led ett nederlag via TKO mot Marlon ”Chito” Vera (17-7-1). Förlusten såg en svit på hela tolv raka matcher som obesegrad i den professionella buren få sitt slut för O’Malley, som dock återhämtade sig med en knockout seger över brasilianaren Thomas ”Thominas” Almeida (22-5) i sin nästföljande kamp. Nu redo att fortsätta bygga på sin nystartade vinstsvit, väntas ”Sugar Sean” en i UFC otestad bantamviktare i Kris Moutinho den 10 juli.

För Kris Moutinho kan Sean O’Malley ses som ett gigantiskt berg att bestiga i sin första match som UFC-fighter. Det är ett par oförutsägbara omständigheter som lett den 28-årige amerikanen till oktogonens dörr under UFC 264, och till O’Malleys väntande nävar. Moutinho är dock inte en fighter som saknar kvalitéer, inte på långa vägar. Tampandes i ett antal olika regionala organisationer, har han den senaste tiden lyckats skrapa ihop ett par segrar på raken. Utan någon som helst press på sig inför mötet med O’Malley, och med ett gott momentum i ryggen, finns det vissa faktorer som möjligtvis talar för Moutinho under UFC 264!

 

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök