Nyheter

UFC 267: Petr Yan möter Cory Sandhagen om interimtiteln

Efter att returmötet om bantamviktstiteln mellan Aljamain Sterling och Petr Yan ställts in så har nu Yan en ny motståndare i form av Cory Sandhagen.

Petr Yan och Cory Sandhagen möts om interimtiteln

Efter att ett möte mellan de två ägde rum tidigare under året, på UFC 259, där Aljamain Sterling (20-3) lyckades erövra mästartiteln i bantamvikt genom att den dåvarande mästaren Petr Yan (15-2) diskvalificerades på grund av en otillåten teknik. Ett returmöte mellan de två bokades in för den kommande galan UFC 267 och nyligen stod det klart att Sterling blev tvungen att dra sig ur matchen på grund av en skada. Nu har en ersättare hittats för Sterling i form av Cory Sandhagen (14-3) och en match mot Yan kommer att vara om interimtiteln. Detta bekräftar flertalet källor till amerikanska ESPN, däribland UFCs VD, Dana White.

Petr ”No Mercy” Yan

Yan kommer att kliva in i oktagonen med sin första förlust i UFC bakom sig då han förlorade mot Sterling via en diskvalificering tidigare under året. Vinsten var hans andra i karriären men första i UFC. Innan förlusten mot Sterling stod Yan med 10 raka vinster. Sammanlagt genom karriären står Yan med ett record 15-2 där 7 av vinsterna skett via knockout, 7 via domslut och 1 via submission.

Cory ”The Sandman” Sandhagen

Även Sandhagen kliver in i mötet med en förlust i ryggen då han besegrades via den forne mästaren TJ Dillashaw (17-4) via ett delat domslut tidigare under året. Innan förlusten mot Dillashaw stod Sandhagen med två raka förluster och innan dess stod även han mot en förlust mot den nuvarande mästaren, Sterling. Sammanlagt står Sandhagen med ett matchfacit på 14-3 där 6 av vinsterna skett via knockout, 5 via domslut och 3 via submission.

Mötet mellan Yan och Sandhagen förväntas stå som delad huvudmatch på den kommande galan UFC 267 som äger rum den 30:e oktober i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Föregående artikel

Henry Cejudo utmanar Alexander Volkanovski: ”Låt mig göra historia”

Nästa artikel

Jon Jones drog sin partner i håret och skallade en bil enligt polisrapport

Skriven av

Jonathan Damm

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök