Spel och casino jämförelse

UFC 269 – Allt om Galan

Av

kimura

23/10/2021

Den 11e December 2021 smäller det när UFC 269 går av stapeln. Den största fighten är mellan den nuvarande mästaren Oliviera och Poirier. Ett antal olika fighter kommer att gå igenom under galan. Den kommer att hålla i Paradise, Nevada, USA på T-Mobile Arena och kommer att bli en riktigt spännande kväll.

En av de bästa delarna med UFC är att man kan göra det ännu mer spännande genom att satsa på resultaten. Se bara till att du placerar dina insatser på en plats där du får bra odds från Casumo Betting för att maximera dina vinster.

Vad kan man förvänta sig av galan?

Ett flertal fighter i stor profil kommer att äga rum under kvällen. Bland annat Moreno mot Figueiredo där oddsen är 1.55 för Moreno och 2.40 för Figueiredo. Det kommer helt klart att bli en tajt match där egentligen vem som helst av de två kan vinna. Det finns alltså en bra chans till att vinna lite extra pengar tack vare de bra oddsen. 

Även kvinnorna erbjuder en ruggigt spännande match i form av Nunes mot Peña som säkerligen kommer att bli lite av en rysare. Fördelen ligger dock hos Peña då hon är den klara favoriten inför matchen vilket reflekteras i oddsen då Nunes har 1.12 medans Peña har 6.00. Det är dock inte allt för smart att räkna ut Nunes förrän matchen är över då hon har visat tidigare att hon är riktigt skicklig. 

Även Sverige har ett par skickliga damer men inga som ska vara med på just UFC 269. Exempelvis Pannie ”Banzai” Kianzad från Skåne som snabbt klättrar upp i rankerna. Så chanserna är rätt stora att du kommer att se henne dyka upp bland toppen av de kvinnliga UFC kämparna inom den närmsta framtiden. 

Varför UFC ökar i popularitet så fort

En av de främsta anledningarna till att UFC är så populär över hela världen är på grund av hur underhållande det är att titta på. Det är en sport där den fighter som är underdog bara behöver ett enda bra slag mot sin motståndare, vilket betyder att det kan vara allt att spela för. Du  kommer att befinna dig på soffkanten hela tiden helt enkelt.

Och det är inte bara slagsmål heller. Kämpar i UFC har varit kända för att komma in i det online – titta bara på McGregors senaste jabbar mot Khabib över Twitter – vilket kan vara lika underhållande för fans som att se dem i ringen. Dessutom väcker det verkligen lite hype och extra drama innan kampen vilket bara ökar spänningen ytterligare. 

De som ligger bakom UFC använder sig av lysande marknadsföring och stjärnkraft för att dra in miljontals tittare. Berättande har blivit centralt för att marknadsföra varje fight, särskilt som dess främsta stjärnor i stort sett blir egna märken. Alla de största UFC stjärnorna har sina egna signaturdrag, smeknamn, stilar, etc för att utmärka sig.

Varför är stjärnkraft så viktigt inom UFC?

Det är svårt att förneka att UFC idag prioriterar stjärnkraft framför allt annat. Medan vissa nya kämpar måste möta långa, utmanande vägar bara för att bli signerade av UFC, går andra in från gatan utan erfarenhet av strider och utan ett igenkännligt ansikte. Vissa idrottare måste övervinna motståndare efter motståndare för att gå upp på rankningen till utmanarstatus, medan några lyckliga får komma in  baserat på hype.

Samtidigt pressas traditionellt respektfulla kampsporter för att tillverka drama och bete sig som professionella brottare, allt i hopp om att fånga lite av den magi som krigare som Conor McGregor tycks ha. Hela sporten har känt ett skifte i filosofier; det handlar inte bara om att hitta de bästa kämparna i världen nu, det handlar om att maximera hype och visa upp de mest kända idrottarna. Detta kommer ibland på bekostnad av mer välförtjänta konkurrenter, men sådana är affärer.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök