UFC

UFC 271: Titelmatchen mellan Israel Adesanya och Robert Whittaker går till domslut

Israel Adesanya

Nattens UFC 271 toppades av ett mellanviktsmöte mellan Israel Adesanya och Robert Whittaker. Viktklassens bälte stod på spel och läsaren kan ta del av en matchrapport i artikeln nedan.

Israel Adesanya försvarar sitt bälte ännu en gång

Returmötet mellan Adesanya och Whittaker ägde rum i Houston, Texas.

Rond 1

Den längre Adesanya höll distansen till Whittaker i samband med den första rondens inledning. Whittaker träffade med en lowkick. Kombattanterna utbytte bensparkar med varandra och Whittaker hade svårt att komma nära inpå Adesanya. Den sistnämnda träffade Whittaker i ansiktet och Whittaker hamnade med bakdelen mot kanvasen. Adesanya släppte upp Whittaker igen. Adesanya höll i taktpinnen. Whittaker gick för en nedtagning, men kunde knappt ta sig fram till Adesanya innan mästaren hade skapat ännu mer distans mellan de båda.

Undertecknad gav den första ronden till Adesanya.

Rond 2

Whittaker gick ut offensivt och försökte pressa framåt. Whittaker skickade iväg kombinationer och träffade lätt med några av slagen. Whittaker gick för en nedtagning och Adesanya hamnade på kanvasen för en kort stund. Adesanya tog sig upp och Whittaker tryckte upp mästaren mot burens vägg. Adesanya tog sig ut till burens mitt och försökte ta över taktpinnen. Adesanya skickade iväg en hög spark som blockerades av Whittaker.

Den andra ronden gick till Whittaker, enligt mig.

Rond 3

Whittaker hade inte samma energi och press i den tredje ronden. Adesanya träffade bra med flera kroppssparkar. Whittaker gick för en nedtagning, men Adesanya försvarade fint. Nästa nedtagningsförsök gav dock resultat för Whittaker. Den sistnämnda gick för nigerianens rygg och Adesanya var snabbt uppe på fötter igen. Adesanya skickade iväg en lowkick som träffade bra.

Den tredje ronden gick till Adesanya, enligt undertecknad.

Rond 4

Whittaker träffade bra med vänstern i den fjärde rondens inledning. Adesanya fortsatte bearbeta Whittakers högerben genom lowkicks. Whittaker gick för Adesanyas midja och fick nedtagningen. Whittaker gick för ryggen igen, men Adesanya kunde ta sig loss. Whittaker kunde ta sig in lättare till Adesanya, men nigerianen hade fortfarande en fördel när det kom till striking.

Undertecknad gav den fjärde ronden till Adesanya.

Rond 5

Whittaker skickade iväg jabben, men använde sig inte lika mycket av kombinationer som i matchens första ronder. Whittaker gick för nedtagningen utan lyckat resultat. Adesanya träffade Whittaker med en oavsiktlig ögonpetning och matchdomaren pausade ronden för en kort stund. Whittaker försökte driva igenom en nedtagning, men Adesanya hade för bra försvar för att låta sig hållas nere.

Undertecknad gav den femte ronden till Adesanya.

Resultat

Israel Adesanya besegrade Robert Whittaker via enhälligt domslut (48-47, 48-47, 49-46).

Föregående artikel

UFC 271: Fullständiga resultat från nattens gala i Houston

Nästa artikel

UFC 271: Tai Tuivasa vs. Derrick Lewis slutar med en knockout

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök