UFC

UFC 279 – Kolla in det amerikanska sändningsteamet och de svenska kommentatorerna inför helgens gala

Joe Rogan

Natten till söndag smäller det i Las Vegas och två svenskar kommer gå match på kortet. I samband med UFC 279 kommer vi få se både Khamzat Chimaev och Anton Turkalj kliva in i buren.

Joe Rogan återvänder till kommentatorsbåset

Enligt MMA Junkie kommer Joe Rogan kommentera helgens gala tillsammans med Jon Anik och den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier. Rogan har arbetat längst som kommentator av de som är aktiva för tillfället. Amerikanen arbetade med UFCs sändningsteam för första gången i samband med organisationens tolfte gala. Den ägde rum i februari, 1997. Då ansvarade Rogan för att intervjua fighters.

Megan Olivi kommer agera rörlig reporter i samband med eventet.

I januari, tidigare i år, genomförde MMA Fighting en undersökning för att ta reda på vilken trio fansen håller högst när det kommen till kommentering. Ovannämnda Rogan, Anik och Cormier vann med 49% av rösterna. På en andraplats kom Brendan Fitzgerald, Michael Bisping och Paul Felder, med 17% av rösterna. Se det fullständiga resultatet här.

Meriterade fighters sköter den svenska kommenteringen

Magnus Cedenblad och Simon Sköld kommer agera svenska kommentatorer för galan. Cedenblad är tidigare UFC-fighter och mellanviktaren gick sex matcher för organisationen under sin tid som aktiv utövare. Fyra av drabbningarna resulterade i vinster och de resterande två i förluster. Sköld är aktiv inom Superior Challenge och hade under en period sex raka vinster i organisationen. 35-åringen har dock förlorat tre av sina fyra senaste matcher.

Kommentatorerna för en gala är ofta indelade i olika roller. Play-by-play commentator och color commentator. Den förstnämnda är huvudkommentator och har som uppgift att beskriva händelseförloppet samt lyfta fram relevant statistik. Den sistnämnda är i regel en tidigare fighter som har praktisk erfarenhet av att befinna sig inne i buren. Alltså något av en expert på sporten. Huvudkommentatorn kan ställa frågor till fightern för att ge tittarna en fördjupad förståelse för sporten.

UFC 279 sänds exklusivt på Viaplay och sändningen drar igång 02:00, natten till söndag.

Föregående artikel

Khamzat Chimaev inblandad i massivt slagsmål med Kevin Holland och Nate Diaz

Nästa artikel

UFC 279 – följ nattens presskonferens med Khamzat Chimaev och Nate Diaz här (start 01:00)

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök