Joe Rogan

UFC 279 – Kolla in det amerikanska sändningsteamet och de svenska kommentatorerna inför helgens gala

Alexander Clausson

Natten till söndag smäller det i Las Vegas och två svenskar kommer gå match på kortet. I samband med UFC 279 kommer vi få se både Khamzat Chimaev och Anton Turkalj kliva in i buren.

Joe Rogan återvänder till kommentatorsbåset

Enligt MMA Junkie kommer Joe Rogan kommentera helgens gala tillsammans med Jon Anik och den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier. Rogan har arbetat längst som kommentator av de som är aktiva för tillfället. Amerikanen arbetade med UFCs sändningsteam för första gången i samband med organisationens tolfte gala. Den ägde rum i februari, 1997. Då ansvarade Rogan för att intervjua fighters.

Megan Olivi kommer agera rörlig reporter i samband med eventet.

I januari, tidigare i år, genomförde MMA Fighting en undersökning för att ta reda på vilken trio fansen håller högst när det kommen till kommentering. Ovannämnda Rogan, Anik och Cormier vann med 49% av rösterna. På en andraplats kom Brendan Fitzgerald, Michael Bisping och Paul Felder, med 17% av rösterna. Se det fullständiga resultatet här.

Meriterade fighters sköter den svenska kommenteringen

Magnus Cedenblad och Simon Sköld kommer agera svenska kommentatorer för galan. Cedenblad är tidigare UFC-fighter och mellanviktaren gick sex matcher för organisationen under sin tid som aktiv utövare. Fyra av drabbningarna resulterade i vinster och de resterande två i förluster. Sköld är aktiv inom Superior Challenge och hade under en period sex raka vinster i organisationen. 35-åringen har dock förlorat tre av sina fyra senaste matcher.

Kommentatorerna för en gala är ofta indelade i olika roller. Play-by-play commentator och color commentator. Den förstnämnda är huvudkommentator och har som uppgift att beskriva händelseförloppet samt lyfta fram relevant statistik. Den sistnämnda är i regel en tidigare fighter som har praktisk erfarenhet av att befinna sig inne i buren. Alltså något av en expert på sporten. Huvudkommentatorn kan ställa frågor till fightern för att ge tittarna en fördjupad förståelse för sporten.

UFC 279 sänds exklusivt på Viaplay och sändningen drar igång 02:00, natten till söndag.

0
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett