UFC

UFC 281: Israel Adesanya avslutad via slag – Alex Pereira ny mästare

Israel Adesanya och Alex Pereira

UFC 281 är över och i huvudmatchen ställdes den regerande bälteshållaren Israel Adesanya mot utmanaren Alex Pereira.

Alex Pereira hittade ett sent avslut

Efter endast tre fighter i UFC fick Pereira chansen på en titelmatch mot den numera rutinerade Adesanya. Utövarna har ställts mot varandra två gånger tidigare. Då inom kickboxning och Pereira gick segrande ur båda matcherna. En vinst via domslut och en vinst via knockout.

Rond 1

Vi fick sen en avvaktande inledning på matchens första rond. Pereira arbetade med sparkar och Adesanya kände in distansen till sin motståndare. Den sistnämnda började träffa med slag och sparkar. Pereira träffade med en – till synes – hård spark mot Adesanyas torso. Utövarna gick i clinch på Adesanyas initiativ och Pereira skickade iväg ett fint knä mot torso. I ronden sista sekund träffade Adesanya med flera slag. Ett höger över örat fick Pereira att vingla till ordentligt. Undertecknad vågar lova att matchen hade fått ett slut där och då om inte rondvilan hade avbrutit Adesanyas offensiv.

Rond 2

Båda utövarna försökte kliva framåt i den andra rondens inledning. Pereira träffade med flera fina jabbar och Adesanya sökte en nedtagning. Pereira lyckades hålla sig kvar i en stående position. Pereira pressade upp Adesanya mot burens vägg och skickade iväg flera slag med lyckat resultat. Adesanya kom igång något i slutet av ronden, men Pereira fick sista ordet och fullföljde en nedtagning.

Rond 3

Adesanya hittade in bra med sin höger. Pereira träffade med ett fint knä mot motståndarens torso. Adesanya genomförde ett kast och fick ner Pereira på kanvasen. Den sistnämnda såg obekväm ut och sökte burens vägg för att ta sig upp. Adesanya sökte ryggen samtidigt som han skickade iväg slag mot Pereiras huvud. Utmanaren sökte en benlås utan lyckat resultat. Pereira i guard och Adesanya träffade med en armbåge. Pereira såg trött och sliten ut efter en rond på kanvasen.

Rond 4

Pereira pressade mot buren, men Adesanya kunde slå sig ut till burens mitt. Pereira hade inte längre samma kraft i slag och sparkar. Adesanya initierade clinch. Pereira fick in ett bra slag i rondens sista sekund.

Rond 5

Adesanya verkades trivas i clinchen, men mästaren plockade inga poäng från positionen. Pereira var den aktivare fightern och testade både knän och slag. Adesanya snubblade till och rullade sig upp till en stående position igen. Pereira skakade om sin motståndare och Adesanya hade svårt att svara. Efter ytterligare slag utan ett offensivt svar från Adesanyas sida valde matchdomaren att avbryta fighten.

Resultat

Alex Pereira avslutade Israel Adesanya via TKO (slag), 2:01 – rond 5

Föregående artikel

MMA-världen reagerar på Alex Pereiras vinst över Israel Adesanya – ”This is what happens when you actually fight.”

Nästa artikel

UFC 281: Ny mästarinna – Weili Zhang avslutade Carla Esparza

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök