Brandon Moreno ocg Deiveson Figueiredo

Antiklimax i fjärde matchen mellan Deiveson Figueiredo och Brandon Moreno

Alexander Clausson

Under natten till söndag ägde UFC 283 rum i Brasilien och Deiveson Figueiredo ställdes mot Brandon Moreno för en fjärde gång.

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno 4 slutade via läkarstopp

Det stod 1-1-1 i matcher inför det fjärde mötet mellan UFCs främsta flugviktare.

Rond 1

Moreno gick för en tidig nedtagning och Figueiredo svarade med ett försök till en giljotin. När Moreno försökte övergå till sidokontroll exploderade Figueiredo och utövarna kunde ställa sig upp. Moreno var den aktivare fightern och Figueiredo väntade in bra lägen. Brasilianaren försökte stänga distansen och Moreno höll kvar matchen i en stående position. Med 45 sekunder kvar av den första ronden dök Moreno för en nedtagning och Figueiredo gick för ett benlås. Moreno gav dock ett lugnt intryck under försöket.

Rond 2

Figueiredo fångade en benspark och tog ner sin motståndare till kanvasen. Moreno arbetade sig tillbaka till en stående position. Utövarna utbytte slag med varandra. Figueiredo gick för torso på sin motståndare och Moreno siktade högt. Den sistnämnda gick för en nedtagning och Figueiredo genomförde en reverse. Kombattanterna ställde sig upp och Figueiredo gick för en giljotin. Moreno kunde ta sig loss. Utöver en armbåge lyckades inte Moreno åstadkomma någon skada från topposition. Figueiredo fick in ett par slag däremot.

Rond 3

Moreno fick in ett slag och träffade med sidan av handen på Figueiredos öga. Figueiredo tolkade det som en ögonpetning och vädjade till matchdomaren att pausa drabbningen. Moreno tog ner sin motståndare till kanvasen. Figueiredos öga såg ordentligt skadat ut. Moreno skickade iväg ground and pound mot det skadat ögat. Moreno behöll topposition ronden ut. Matchläkaren avbröt fighten mellan den tredje och den fjärde ronden.

Resultat

Brandon Moreno besegrade Deiveson Figueiredo via TKO (läkarstopp), rond 3

-2
Dana Sad
Dana Happy
Jake Paul med Jorge Masvidal i cirkel
Jorge Masvidal kritiserar Jake Paul – ”Vad fan har du gjort förutom att göda dig själv?”
kimura
Hett
Jon Jones
Jon Jones berättar om sitt nya kontrakt inför tungviktsdebuten
kimura
Hett
Fedor Emelianenko Dana White
Dana White – ”Fedor Emelianenko var aldrig en av de främsta”
kimura
Hett
Jose Aldo, Anthony Pettis och Roy Jones Jr.
Jorge Masvidals Gamebred Boxing 4 bjuder på matcher mellan forna mästare och UFC-veteraner
kimura
Hett
Michael Chandler Dustin Poirier Conor McGregor
Dustin Poirier tippar Conor McGregor vs. Michael Chandler
kimura
Hett