UFC

Antiklimax i fjärde matchen mellan Deiveson Figueiredo och Brandon Moreno

Brandon Moreno ocg Deiveson Figueiredo

Under natten till söndag ägde UFC 283 rum i Brasilien och Deiveson Figueiredo ställdes mot Brandon Moreno för en fjärde gång.

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno 4 slutade via läkarstopp

Det stod 1-1-1 i matcher inför det fjärde mötet mellan UFCs främsta flugviktare.

Rond 1

Moreno gick för en tidig nedtagning och Figueiredo svarade med ett försök till en giljotin. När Moreno försökte övergå till sidokontroll exploderade Figueiredo och utövarna kunde ställa sig upp. Moreno var den aktivare fightern och Figueiredo väntade in bra lägen. Brasilianaren försökte stänga distansen och Moreno höll kvar matchen i en stående position. Med 45 sekunder kvar av den första ronden dök Moreno för en nedtagning och Figueiredo gick för ett benlås. Moreno gav dock ett lugnt intryck under försöket.

Rond 2

Figueiredo fångade en benspark och tog ner sin motståndare till kanvasen. Moreno arbetade sig tillbaka till en stående position. Utövarna utbytte slag med varandra. Figueiredo gick för torso på sin motståndare och Moreno siktade högt. Den sistnämnda gick för en nedtagning och Figueiredo genomförde en reverse. Kombattanterna ställde sig upp och Figueiredo gick för en giljotin. Moreno kunde ta sig loss. Utöver en armbåge lyckades inte Moreno åstadkomma någon skada från topposition. Figueiredo fick in ett par slag däremot.

Rond 3

Moreno fick in ett slag och träffade med sidan av handen på Figueiredos öga. Figueiredo tolkade det som en ögonpetning och vädjade till matchdomaren att pausa drabbningen. Moreno tog ner sin motståndare till kanvasen. Figueiredos öga såg ordentligt skadat ut. Moreno skickade iväg ground and pound mot det skadat ögat. Moreno behöll topposition ronden ut. Matchläkaren avbröt fighten mellan den tredje och den fjärde ronden.

Resultat

Brandon Moreno besegrade Deiveson Figueiredo via TKO (läkarstopp), rond 3

Föregående artikel

Krig mellan Jamahal Hill och Glover Teixeira i Brasilien

Nästa artikel

Jessica Andrade landade med 231 slag på den tidigare titelutmanaren

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök