UFC

UFC 290: Match inställd efter ovanlig sjukdom

Av

Alexander Clausson

08/07/2023
Fighter bur

Berättelsen om Jack Della Maddalenas resa till UFC 290 kommer att få ett oväntat slut utan någon match.

Josiah Harrell tvingas ställa in sin match

Maddalenas planerade welterviktsmöte mot Josiah Harrell, som bokades i sista stund, ställdes in på grund av allvarliga medicinska problem på Harrells sida. Enligt källor nära händelsen bekräftade MMA Fighting att Harrell lider av en sällsynt neurologisk sjukdom vid namn moyamoya, vilket innebär en hög risk för stroke om det inte behandlas.

Harrells tillstånd liknar det hos tidigare UFC-fightern Vince Murdock, som också fick sitt UFC-debut på kort varsel inställt på grund av samma diagnos. Trots detta betraktas inte Harrells tillstånd som karriäravslutande, och han förväntas genomgå en behandling för att åtgärda sin sjukdom inom en snar framtid.

Det var en kort varsel-match för Harrell, som bokades som ersättare för Maddalenas ursprungliga motståndare Sean Brady. Brady tvingades dra sig ur mötet på grund av en allvarlig infektion i vänster armbåge orsakad av  streptokocker B. Flera erfarna UFC-fighters erbjöd sig att ta sig an Maddalena på kort varsel, däribland Kevin Holland och Chris Curtis. Men det var till slut Harrell som fick möjligheten i UFC efter sin virala succé i juni då han besegrade Mike Roberts på LFA 160.

Jack Della Maddalena har gått 4-0 i UFC

Maddalena, som ses som en av de mest lovande talangerna inom weltervikt, har imponerat med sina prestationer i buren. Med en perfekt 4-0 i UFC, samtliga vinster avslutade i första ronden, har den australiensiske fightern gjort sig ett namn. Hans senaste seger över Randy Brown på mindre än tre minuter i februari väckte stor uppmärksamhet.

Maddalena uttryckte sitt hopp om att kunna boka om matchen mot Brady till UFC 293 den 10 september i Sydney, efter att ha mött Harrell.

UFC 290 äger rum lördagen den 8 juli på T-Mobile Arena i Las Vegas. Trots avsaknaden av Maddalena vs Harrell kommer evenemanget att fortsätta med 13 matcher på kortet.

Relaterade Artiklar

Lerone Murphy fortsatt obesegrad – imponerade mot Edson Barboza

Hugo Lindström
19/05/2024
0 kommentarer

Oleksandr Usyk chockar världen – besegrar Tyson Fury!

Hugo Lindström
19/05/2024
2 Svar

Sveriges Samuel Bark MÄSTARE! Tar bältet i UAE Warriors

Alexander Clausson
18/05/2024
3 Svar

Svensk triumf på storgalan – Robin Safar besegrar forne mästaren

Hugo Lindström
18/05/2024
3 Svar

Sveriges Elin Öberg avslutad under UAE Warriors 50

Alexander Clausson
18/05/2024
1 Svar

Kändisarna tippar Tyson Fury vs Oleksandr Usyk – vem har DU som vinnare?

Alexander Clausson
18/05/2024
1 Svar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök