UFC Fight Night Adelaide: Eftertankar – Shogun Rua fortsätter att bjuda på underhållning

I lördags natt besökte UFC Adelaide Entertainment Center i Adelaide. Australien har utvecklats till en pålitlig marknad för UFC som regelbundet besöker landet. Matchkortet fick inte direkt blodet att koka i ådrorna på oss mma-fans, men det fanns ändå några hyfsat intressanta matchningar. Lotsade oss genom lördagnatten gjorde John Gooden och Dan Hardy.

Underkort

155 lbs.: Alex Gorgees vs. Damir Ismagulov

Hemmafightern Alex Gorgees hoppade in på en dryg veckas varsel och bantade ca 10 kg för chansen i UFC. Han ställdes mot tufft motstånd i form av Damir Ismagulov, en talangfull fighter från Kazakstan. Fighten blev en mycket ensidig historia och Ismagulov tog en bombsäker seger utan att ta ut sig. ´

155 lbs.: Christos Giagos vs. Mizuto Hirota 

Amerikanen Christos Giagos gör sin andra match i sin andra vända i UFC. Han ställdes mot den erfarne japanen Mizuto Hirota. Två raka förluster innebar att Hirota var piskad att vinna för att vara någorlunda säker på att få behålla jobbet. Matchen blev något av en grinder och underhållningsvärdet var väl sådär. Giagos gnuggades sig till en poängseger via press, nedtagningar och toppkontroll. Det blev (!) ingen prestationsbonus för Giagos denna kväll. Men han får nog åtminstone behålla jobbet.

125 lbs.: Kai Kara-France vs. Elias Garcia

Nya Zeeländaren Kai Kara-France gjorde UFC-debut mot amerikanen Elias Garcia som hoppade in på kort varsel och ersatte den skadade Ashkan Mokhtarian. Dessa två ynglingar bjöd på underhållande mma i högt tempo. Kara-France visade prov på riktigt fin mma när han fullständigt dominerade och körde över den tappert kämpande Garcia. En stark debut av Nya Zeeländaren. De båda fick dessutom $50,000 vardera för Fight of the night.

170 lbs.: Keita Nakamura vs. Salim Touahri 

Den erfarne japanen Keita Nakamura (45 matcher) behövde verkligen en seger efter en del motgångar på sistone. Han ställdes mot polacken Salim Touahri som gjorde sin andra UFC-match efter att ha förlorat mot Warlley Alves i sin debut. Fighten utvecklades till en ganska avslagen striking-affär. Nakamura använde sin erfarenhet och gjorde vad som krävdes för att ta hem segern via delat domslut.

125 lbs.: Ben Nguyen vs. Wilson Reis 

Amerikanen Ben Nguyen (#10) är en giftig striker som sedan länge är baserad i Brisbane och han hade alltså nästan hemmaplan. Han ställdes mot brassen Wilson Reis (#8), den f.d. titelutmanaren, som efter tre raka förluster desperat behövde vinna. Wilson Reis spenderade tre ronder på att jaga nedtagningar. Han fick med sig en handfull utan att lyckas uträtta något av värde. Även tråkiga segrar är segrar och han tog sig tillbaka till vinstkolumnen. Vi får väl se om han får vara kvar i UFC när flugvikten skrotas.

170 lbs.: Alexey Kunchenko vs. Yushin Okami

Alexey Kunchenko är en obesegrad ryss som i sin UFC-debut besegrade veteranen Thiago Alves. Nu ställdes han mot en annan veteran i japanen Yushin Okami. Det är en gåta hur Okami lyckas klara viktgränsen för weltervikt med tanke på hans storlek. Kunchenko använde sin tekniska striking och jobbade metodiskt matchen igenom. Med ett 100-procentigt nedtagningsförsvar stängde han effektivt ner Okamis game. Den duktige ryssen imponerade när han tog hem ett solklart domslut.

Huvudkort

205 lbs.: Paul Craig vs. Jim Crute 

Skotten Paul Craig ställdes mot den obesegrade australiensaren Jim Crute. Den 22 år unge Crute tog sig till UFC genom att vinna på DWTNCS. Nu var det dags för UFC-debut inför hemmapubliken. Han gjorde ingen besviken när han efter knappt 15 minuters grötig kamp lyckades avsluta den mediokre skotten via Kimura – 4.51 av rond 3.

135 lbs.: Suman Mokhtarian vs. Sodiq Yusuff 

Hemmafavoriten och debutanten Suman Mokhtarian ställdes mot en annan nykomling i Sodiq Yusuff. Den nigeriabördige ynglingen tog sig till UFC via vinst i DWTNCS. Yusuff var skyhög favorit inför fighten och det visade sig vara befogat. Nigerianen öppnade aggressivt och släppte loss med stenhårda svingar. Han visade att han har rejäl kraft i nävarna när han avslutade Mokhtarian via slag vid 2.14 av rond 1. Imponerande debut av en spännande ung fighter. Yusuff fick $50,000 extra för sitt fina avslut.

170 lbs.: Tony Martin vs. Jake Matthews

Amerikanen Tony Martin har precis som sin motståndare, australiensaren Jake Matthews, klivit upp från lättvikt och haft framgång i 170 lbs. Den 24-årige hemmafightern kom in med fint momentum efter tre raka vinster. Vi bjöds på en jämn och ganska trevlig fight. Den kraftfulle Matthews inledde matchen bra men tröttnade efter han och amerikanen kom tillbaka starkt i andra ronden. I rond 3 lyckades Martin få topposition i en scramble-situation och kopplade blixt snabbt en Anaconda choke som tvingade domaren att bryta.

265 lbs.: Mark Hunt vs. Justin Willis 

Så hade det blivit dags för de stora killarna – närmare 240 kg i buren. Det var inte många magrutor i oktagonen men fysik är inte allt – det är något som ”Supersamoan” visat genom hela sin långa fightingkarriär. Mark Hunt (#10) är en legendar och fruktad striker som är i slutet av sin mma-karriär. Han ställdes mot den kaxige amerikanen Justin Willis (#15). En f.d. amerikansk fotbollsspelare och AKA-baserad fighter.

Det blev en stående fight och tyvärr var det inte en Mark Hunt i toppform vi fick se. Han såg plattfotad och ganska orörlig ut. Det var svårt att avgöra vad det berodde på men en möjlig orsak kan ha varit den benskada Hunt ådrog sig i rond 1. Willis utnyttjade situationen. Han cirklade på utsidan och pricksköt hela vägen till en tråkig domslutsseger.

205 lbs.: Tyson Pedro vs. Mauricio Rua 

Hemmasonen Tyson Pedro (#14) är en mycket talangfull ung fighter som har haft svårt att få det att lossna i UFC. När han har ställts mot kvalitetsmotstånd har han inte riktigt räckt till. Nu ställdes han mot legenden Mauricio ”Shogun” Rua (#13). En f.d. titelhållare i slutet av mma-karriären. Den aggressive veteranen bjuder alltid på sig själv i sina matcher och denna gång var inget undantag. I första ronden var Shogun illa ute men hans legendariska tuffhet hjälpte honom att överleva ronden. I rond 2 använde han sin stora erfarenhet och säkrade rondvinst via toppkontroll. Tidigt i tredje ronden skadade Pedro ett ben eller en fot och föll till marken. Shoguns avslutningsinstinkter satte in blixtsnabbt och han lät det regna hammerfists tills dess att domaren avbröt fighten – vinst via TKO vid 0.43 i rond 3. Veteranen fick utöver lönen en extra slant på $50,000 i form av prestationsbonus. Inte illa.

265 lbs.: Junior dos Santos vs. Tai Tuivasa

Junior dos Santos (#7) är en veteran och f.d. mästare som inte behöver någon närmare presentation. Australiensaren Tai Tuivasa (#11) är en obesegrad och mycket kraftfull striker med fint momentum efter 3 raka vinster i UFC. Den unge strikern öppnade aggressivt och satte hård press på JDS. Han hade veteranen skakad vid några tillfällen. I andra ronden fortsatte Tuivasa pressa men han slarvade i defensiven och blev träffad av JDS kontringar. När Tuivasa föll till marken var brassen snabb att ta topposition och släppte loss med slag från full mount. Ynglingen är stentuff och kämpade in i det sista men det blev till sist för mycket och domaren tvingades kliva in och avbryta.

Sammanfattning

Efter den andra UFC-galan på drygt ett dygn kan vi summera ytterligare en skaplig mma-kväll (natt). För hemmapubliken blev det inte riktigt vad man hade hoppats på då många hemmafighters förlorade.

Shogun Rua må vara väldigt ojämn och något av en skugga av sitt forna jag men det hindrar inte honom från att bjuda på god underhållning. Han besegrade Tyson Pedro och visade att han fortfarande inte kan avfärdas. Man måste emellertid ha i åtanke att han fightas i en av de svagare viktklasserna.

Junior dos Santos besegrade Tai Tuivasa via TKO i en svängig och underhållande fight. Sett till respektive fighters ranking gör inte vinsten särskilt mycket för dos Santos men han befäster åtminstone sin plats i divisionen. I oktagonintervjun utmanade han Alistair Overeem och önskade en möjlighet att revanschera sig för förlusten i deras tidigare möte.

Med det var UFC Fight Night 142 avslutad och kunde läggas till handlingarna. En helt okej gala men inget vi kommer minnas särskilt länge. Nästa helg bjuds vi på mma-godis i form av UFC 231 ”Holloway vs. Ortega”. Det är fina grejer – så vi säger på återseende!

______________________

Kimuraredaktionen 

0
Dana Sad
Dana Happy
UFC 236 Israel Adesanya vs Kelvin Gastelum

Video
UFC 236: Israel Adesanya ryktas möta Kelvin Gastelum om interbältet

En titelmatch om interimbältet i mellanvikt mellan Israel Adesanya (16-0 MMA, 5-0 UFC) och Kelvin Gastelum (16-3 MMA, 10-3 UFC) ska enligt MMA-journalisten Brett Okamoto vara klar för UFC 236.

Whittaker på borta på obestämd tid

Detta innebär att den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittakers skada är så pass allvarlig att han inte kan tävla under den närmaste tiden. Whittaker skulle ha mött Gastelum på UFC 234, men timmar innan galan ställdes matchen in. Whittaker hade drabbats av bråck under matchdagen och var tvungen att genomgå en akutoperation.

Gastelum ”bekräftade” uppgifterna, på ett subtilt sätt, via ett Twitter-inlägg.

April 13th , of 2013 I was crowned the Winner of The Ultimate Fighter of season 17.
It only makes sense that on the 13th of April, the entire journey comes around and it makes a full circle.

Gastelum

Den 27-årige Gastelum vann den 17:e upplagan av dokusåpan, The Ultimate Fighter, där han i finalen besegrade Uriah Hall. Gastelum gick sina första matcher i welterviktsklassen, men efter flera viktmissar gick han upp till mellanvikt. Där har han endast en förlust på sina sex matcher, en submissionförlust mot Chris Weidman. Sedan den förlusten har Gastelum radat upp två vinster, först en KO-vinst mot Michael Bisping och senast en domslutvinst mot Ronaldo ”Jacare” Souza.

Adesanya

Adesanya har sedan UFC-debuten i februari förra året gått hela fem matcher där han vunnit två av dem via avslut och fått fyra post-fight bonusar. Den 29-årige nyzeeländske/nigerianske Adesanya har 16 vinster som MMA-proffs med hela 13 avslut via KO/TKO. I sin senaste match besegrade Adesanya den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva via domslut, efter tre underhållande ronder.

UFC har ännu inte bestämt platsen för galan, men datumet för UFC 236 är satt till den 13:e april.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Det var Rose Namajunas eget beslut att försvara sin titel i Brasilien på bortaplan

Det var nog många som undrade varför UFC bokade Rose Namajunas titelförsvar mot Jessica AndradeUFC 237 som går i Brasilien. Att ge utmanaren hemmaplan kan tyckas vara aningen märkligt.

Nu verkar det emellertid vara så att det var Namajunas eget beslut att ta matchen i Brasilien istället för Las Vega. Detta var i alla fall vad hon sa till Ariel Helwani på hans Ariel Helwani’s MMA Show.

“That’s just how I perform best, you know?”

“I think it’s just a great opportunity.

“I wanted to fight in Brazil [rather than Las Vegas in March]. They had told me March 2 at first so I was getting ready for that anyways. But of course, more time is always better but sometimes you can have too much time and it can be like you’re overtrained and stuff. I took this break for a reason, obviously to heal up and stuff. I’m just looking to get back in there no matter what.”

Namajunas fortsätter med att relatera detta till hennes tid i Indonesien där hon tvingades in i en levnadssituation som var obekväm som hon sedan lärde sig hantera.

UFC 237 går av stapeln den 11 maj och då är det 13 månader sedan mästarinnan försvarade sitt stråviktsbälte mot den forna mästarinnan Joanna Jedrezjczyk på UFC 223. Namajunas är som sagt den nuvarande mästarinnan i damernas stråvikt i UFC, en titel som hon tog från Joanna på UFC 217 i november 2017. Rose var också deltagare i fighting-såpan The Ultimate Fighter, säsong 20 och kom så långt som finalen, vilket hon då förlorade mot Carla Esparza. Idag har hon ett record på 6-2 i UFC.

Ni kan lyssna på hela intervjun med Ariel här ovan.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Paul Felder UFC Presskonferens

Paul Felder fick en kollapsad lunga under matchen mot James Vick

Paul Felders är styrktålighet, detta är något vi redan vet. Vi pratar trots allt om personen som lyckades ta sig igenom tre ronder med en bruten arm mot Mike Perry förra året på UFC 226.

I helgen var det dags för Felder att återvända till oktagonen efter skadan och det var nog många som undrade om ringrost eller annat efter så långt matchuppehåll. Han var som bekant matchad i helgens UFC Phoenix mot James Vick, en match som blev ett krig mellan båda herrarna, men som gick till seger för Felder enhälligt domslut. Ringrost verkar det inte finnas och om det nu skulle råka finnas någon enstaka individ som ifrågasätter ”The Irish Dragons” tuffhet så kan de nog sluta nu. Felder fick en revbensskada i tredje ronden och det visade sig på läkarundersökningen efter matchen att skadan även innebar en kollapsad lunga. De som haft en skada i revbenen vet hur det påverkar så väl andning som rörelser och lägg då på att du helt plötslig bara har en lunga kvar att andas med.

Felder’s manager, Brian Butler postade detta på Instagram:

Paul Felder själv svarade med detta på twitter:

Visserligen så har Felder rätt, vi har två lungor, men jag tror nog ändå vi kan komma överens om att mannen är något extra vad gällande stryktålighet. Felder har nu efter fem matcher fyra vinster, varav förlusten var mot Mike Perry, och sammanlagt är han 8-4 i UFC

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Kron_Gracie nävarna upp

Gracie-familjen hyllar Kron Gracie efter segern mot Alex Caceres

Det skrevs lite MMA-historia i Phoenix i helgen när Kron Gracie debuterade i UFC. Kron som är son till den legendariska Rickson Gracie gjorde inte bara debut i världens största MMA-organisation, han dominerade och vann även sin debutmatch mot Alex Caceres på rear-naked choke i första ronden.

Kron var bara 5 år gammal när hans farbror Royce Gracie gick match på UFC 4 och vann mot Keith Hackney. Detta var så långt bak som 1994, långt innan UFC var det UFC vi ser idag. De flesta vet nog historien och Gracie-familjen och deras involvering i skapandet av Ultimate Fighting Championship (Det vi idag kallar UFC). Det var både ett spektakel och en sorts marknadsföring för att marknadsföra Gracie Jiu-Jitsu i USA. Ett sätt att visa att deras kampstil kunde slå alla andra kampstilar. Detta var långt innan vi hade något som kallades MMA och då handlade UFC om stil mot stil. Idag är UFC något helt annat och har tagit en lite annan riktning än Gracie-familjens inledande visioner, men familjens skugga hänger ändå över hela märket.

Kron bar således hela sin familjs rykte på sina axlar när han gick in i oktagonen i söndagsnatt. Det handlade inte bara om att vinna, utan även att vinna med hjälp av jiu-jitsu. 2 minuter senare stod Kron där med händerna i vädret och segern mot Carceres är också något som hans familj prisar via sociala medier. Kron är nu 5-0 i MMA och 1-0 i UFC.

Det här skrev hans familjemedlemmar om segern

Royce Gracie:

“Kron did the perfect fight, showed the jiu-jitsu he trained his entire life, didn’t engage in an exchange of punches and kicks with his opponent, got a clean clinch and after he grabs you, man, it’s over. His jiu-jitsu is way better. If he’s able to keep this jiu-jitsu game, which is where he comes from, he’ll do great in his career.”


Kyra Gracie:

“It was very gratifying to see Kron in the UFC. He’s a fighter that knows how to fight under pressure, I remember the times he competed in jiu-jitsu with the whole crowd over him. His style is beautiful to watch, a finisher, and is very charismatic. He did the ideal game to take the fight to the ground with a simple and effective jiu-jitsu. He’s a gem for the UFC to work with and do good marketing. I root a lot for Kron’s success.”

Neiman Gracie:

“It was a great debut, a perfect fight that ended like his father’s. Couldn’t be better. I see a bright future ahead and root that he brings the belt in a near future, but no hurry.”

Roger Gracie:

“I think Kron had an excellent fight, a spectacular debut. He’s super talented and has everything to do great in the promotion. I think he has a brilliant career ahead of him.”

Rorion Gracie:

“Kron’s victory impresses me, but doesn’t surprise me. His pedigree is the best possible. Just like he did in competitive jiu-jitsu, I believe that the more he listens to his dad’s advice the better will be his chances of success in MMA.”

Robson Gracie Jr.:

“His debut was incredible, couldn’t be better. I’m very happy to see another member of the family, of Brazil, and especially of jiu-jitsu, in the main MMA promotion in the world. Having a Gracie back in the UFC motivates a lot. I believe he has a bright future because he will get more confident after each fight, and I do believe he can fight for the title in the future.”

Rickson Gracie var förstås också stolt över sin son.

En vinst är ett steg på vägen och det blir spännande och se hur långt Kron kan ta sig i UFC. Med tanke på hur matchen gick så kan vi nog räkna med att få se Gracie-sonen i oktagonen relativt snart igen.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Cheick Kongos okarakteristiska utfall: ”I will fuck you up for real”

Den forne UFC men numera Bellator-fightern Cheick Kongo var inte sen med att utmana den nuvarande tung -och lätta-tungviktsmästaren i Bellator, Ryan Bader.

Den annars respektfulle Kongo hade ett par väl valda ord till mannen han hoppas blir sin nästa motståndare, Bader. Under post-fight presskonferensen för Bellator 216 stod en sammanbiten och i viss mån ilsken Kongo och raljerade om sin titelchans.

I had a great performance and I just beat the undefeated (former) champion, Vitaly Minakov. So the question is: Where’s my belt? Somebody used to hold my belt. The belt wasn’t made with heavyweights, but just light heavyweights. So I want to say something clear: Ryan, wherever you are, just come to give me the belt so I can make it easy for you. If not, I will fuck you up.

Frustrerad

I’m just a little bit tired and just frustrated. Today, (Coker) is (saying I’m the No. 1 contender). But four years ago, when I used to perform at the same time, I didn’t get the time so the title needs to be vacant. And Bader, just come, please, or I will fuck you up for real.

Cheick Kongo är en sann MMA-veteran. Han har tävlat på de allra största scenerna i MMA-världen och började sin proffskarriär redan 2001. Under sin 18 år långa MMA-karriär har han bland annat tävlat i UFC mellan åren 2006-2013. Under UFC-fanan hann tungviktaren gå 18 matcher där han vann 11 av dessa varav 6 vinster genom teknisk -eller ren knockout.

Efter att ha förlorat mot Roy Nelson under UFC 159, 2013, blev han släppt av UFC. Senare samma år skulle han skriva kontrakt med UFC-rivalen, Bellator. Han gjorde sin Bellator-debut under deras 102 gala och ställdes mot numera UFC-fighter, Mark Godbeer. Kongo lyckades vinna matchen i rond två genom teknisk knockout. Kongo har nu tävlat sammanlagt 14 gånger under Bellator-fanan och har vunnit 12 av dessa. I dags dato har han vunnit åtta matcher på raken.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Video
’Douglas Lima blir Michael ”Venom” Pages tuffaste test hittils’

Michael ”Venom” Page besegrade Paul ”Semtex” Daley under Bellator 216 genom ett enhälligt domslut. Segern innebar att MVP tar sig vidare i Bellators welterviktsturnering.

Panelen diskuterade MVPs nästa motståndare vilket blir Douglas Lima, den forne welterviktsmästaren i Bellator. Under gårdagens program anser de att Lima är snäppet vassare än Lima på alla sätt och att det kommer bli oerhört tufft för den karismatiske MVP.

Lyssna ovan.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
returmatch

Stipe Miocic vädjar till DC: ”The fans deserve a HW title fight”

Den forne tungviktsmästaren och rekordhållaren för antalet raka titelförsvar i tungvikt (tre stycken), Stipe Miocic, vill ha returmatch mot Daniel Cormier.

Båda Miocic och DC har sedan en tid tillbaka hamnat i tjafs på sociala medier. DC anser att han inte är skyldig den forne tungviktsmästaren någon returmatch efter att ha knockat honom i rond ett. Så här sade DC genom Twitter.

Do you guys wanna know why I’m not fighting @stipemiocic again?Reason 1: he’s being entitled, why have I fought since and he hasn’t. He lost the fight is he still the champ? Reason 2: I’m hurt Reason3: how do I do it better? I beat him in a round last time? I don’t owe anyone shit!

Ännu en gång har Miocic yttrat sin önskan om att möta den nuvarande tungviktsmästaren DC. Genom Twitter skriver han att en match om bältet under UFC 236 är rätt match att göra.

UFC 236 still no headliner. The fans deserve a HW title fight. Me and you on April 13 only makes sense. We making this official or what?

Rekord

Miocic besegrade Fabrício Werdum under UFC 198 och erövrade tungviktsbältet. Han skulle försvara bältet tre gånger mot Alistair Overeem, Junior Dos Santos samt Francis Ngannou. Bältet förlorade han genom knockout när han ställdes mot Cormier under UFC 226.

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Video
Gratismatch inför UFC Prague: Jan Blachowicz vs Jimi Manuwa

I helgen äger UFC Prague rum där vår explosiva svensk, Daniel Teymur, ställs mot Chris Fishgold. Huvudmatchen utspelar sig mellan Jan Blachowicz och Thiago Santos och ni kan se en gratismatch i videon ovan inför galan.

UFC låter oss ta del av när polacken Blachowicz går en returmatch mot den alltid tuffe Jimi Manuwa.

Hur tror ni det går i helgen? Var med och tippa huvudkortsmatcherna här.

Matchkort

HUVUDKORT

 • Lätt-tungvikt: Jan Błachowicz vs. Thiago Santos
 • Tungvikt: Stefan Struve vs. Marcos Rogério de Lima
 • Lätt-tungvikt: Gian Villante vs. Michał Oleksiejczuk
 • Flugvikt: Liz Carmouche vs. Lucie Pudilová
 • Bantamvikt John Dodson vs. Petr Yan
 • Lätt-tungvikt: Magomed Ankalaev vs. Klidson Abreu

UNDERKORT

 • Weltervikt Carlo Pedersoli Jr. vs. Dwight Grant
 • Fjädervikt: Daniel Teymur vs. Chris Fishgold
 • Flugvikt: Veronica Macedo vs. Gillian Robertson
 • Lättvikt: Damir Hadžović vs. Polo Reyes
 • Weltervikt: Michel Prazeres vs. Ismail Naurdiev
 • Lättvikt: Rustam Khabilov vs. Carlos Diego Ferreira
 • Lättvikt: Damir Ismagulov vs. Joel Alvarez
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Francis Ngannou: ”Jag sänkte Cain innan knäskadan”

Igår uppdagades det faktum att det var en uppercut som som sänkte den forne tungviktsmästaren, Cain Velasquez. Inte en knäskada.

Under UFC Phoenix var huvudmatchen mellan Velasquez och den forne titelutmanaren i tungvikt, Francis Ngannou. Efter endast 26 sekunder går Velasquez ned för räkning men tar sig för knät. Efter att domaren bryter matchen är den forne tungviktsmästaren snabb att peka på sitt knä, något är fel. Kommentarsfälten fylldes med frågetecken, var det en knäskada som stoppade matchen? Ett nytt bildbevis, en kameravinkel visar att det är en uppercut som sänker honom.

Uppercut

Ngannou gästade Ariel Helwanis MMA Show igår där han naturligtvis var glad över sin vinst men stod på sig att aldrig handlade om en knäskada utan en välplacerad uppercut.

Ngannou har ett MMA-facit på 13–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, nio genom knockout samt fyra vinster genom submission.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy
Dubbelbild Conor-McGregor Donald-Cerrone

Dana White om Cerrone vs McGregor: ”Långt ifrån klart”

UFCs VD Dana White säger till TMZ Sport att en match mellan den forne fjäder -och lättviktsmästaren Conor McGregor vs Donald Cerrone, är långt ifrån klart. Genom TMZ Sport säger White följande.

Klar? White säger nej.

Not true. Not even close,… It’s not even close to being done.

Detta innebär, om man vill tro White, att UFC-kommentator Joe Rogan inte visste vad han pratade om när han sade att matchen i princip var klar igår. Under sin podcast igår kunde Rogan förtälja att såvitt han vet, så är matchen klar.

McGregor gick sin senaste match mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under UFC 229. Det var en match han förlorade genom neck crank i rond fyra. Cerrone gick sin senaste match mot Alexander Hernandez under under ESPN+ 1 i januari. Cerrone vann matchen genom en välplacerad spark och uppföljande slag.

Hoppas ni Cerrone vs McGregor blir av?

Visa resultat

 

 

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy