UFC Argentina: Eftertankar – Santiago Ponzinibbio tog karriärens tyngsta vinst

Jaser Davari

UFC besökte på lördagkvällen, för första gången, den sydamerikanska metropolen Buenos Aires. Man gjorde det med ytterligare ett, åtminstone på pappret, svagt matchkort. Det berodde kanske delvis på skador och bortfall, men främst på att man inte vill slösa krut utanför den amerikanska marknaden. Det är tyvärr något vi har tvingats vänja oss vid. Det fanns emellertid några hyfsat intressanta matcher att se fram emot.

Underkort

145 lbs. Nad Narimani vs. Anderson dos Santos 

I kvällens öppningsmatch fick vi se engelsmannen Nad Narimani ta sig an den brasilianske UFC-debutanten Anderson dos Santos. Brassen är en erfaren tuffing som brukar tävla i bantamvikt. Narimani är en storvuxen och stark fjäderviktare som tränar på Team Alpha Male i Kalifornien. Han var storfavorit inför matchen och han gjorde vad som förväntades av honom när han besegrade nykomlingen dos Santos via enhälligt domslut.

155 lbs. Devin Powell vs. Jesus Pinedo

Devin Powell är en tuff men medioker fighter som senast kom ifrån en vinst via kroppsspark. Han tog sig an peruanen Jesus Pinedo som klev in på kort varsel och gjorde UFC-debut med 6 raka vinster i ryggen. Det blev en ganska jämn men medelmåttig fight. En sådan som man snabbt glömmer. Segern tilldelades den peruanske debutanten som tog sin första UFC-seger.

170 lbs. Laureano Staropoli vs. Hector Aldana 

Hemmafightern och debutanten Laureano Staropoli ställdes mot mexikanen Hector Aldana. Argentinaren som inte hade gått match på över ett år visade inga nerver när matchen väl började. De två bjöd på en väldigt underhållande slugfest. Det var inte den mest tekniska mma-match vi sett, men det kan vi ha överseende med när två män visar sådant mod och hjärta. Segern gick till den argentinske nykomlingen som fick det enhälliga domslutet. Det var en påtagligt rörd vinnare som intervjuades av Jimmy Smith efter fighten. De båda herrarna kunde efter matchen glädja sig åt $50,000 vardera i bonus för kvällens match.

145 lbs. Austin Arnett vs. Humberto Bandenay 

Amerikanen Austin Arnett har karatebakgrund och är en offensiv striker. Peruanen Humberto Bandenay är även han en aggressiv striker. Det var alltså upplagt för fyrverkerier. Kvaliteten på vad vi fick se i oktagonen imponerade inte direkt men det var en hyfsat jämn match. Den 24-årige Bandenay inledde starkt men tröttnade i mitten av rond 2 och amerikanen tog över alltmer i matchen. Domarna ansåg att Austin Arnetts insats i de två sista ronderna var tillräckligt för att ta hem segern.

125 lbs. Alexandre Pantoja vs. Ulka Sasaki 

Brassen Alexandre Pantoja är en wellrounded och kompetent fighter med riktigt fint markgame. Något han visade när han ställdes mot den långe japanske grapplern Ulka Sasaki. Matchen inleddes i högt tempo och Sasaki lyckades ta ned Pantoja som dock behöll lugnet och attackerade från rygg. Hans offensiva guard tillät honom att vända på situationen och efter att ha tagit japanens rygg satte han en fin rear-naked choke. Vid 2.18 tvingades Sasaki klappa. Alexandre Pantoja tog en mycket imponerande seger och rundade sedan av med att utmana Joseph Benavidez.

170 lbs. Michel Prazeres vs. Bartosz Fabinski

Michel Prazeres, den 168 cm långa brasilianske pansarvagnen, ställdes mot polacken Bartosz Fabinski. Prazeres, som tvingades upp till 170 lbs. pga viktproblem, hade samlat ihop 7 raka segrar. Han är kraftfull och har ett starkt bjj-game. Fabinski har judobakgrund och är känd för ett mycket kvävande toppgame.

Polacken rusade omedelbart in för ett nedtagningsförsök men misslyckades. Prazeres svarade med stenhårda svingar och Fabinski som saknar (ja det såg ut så) striking blev träffad på hakan och föll till marken. Det blev början till slutet. Prazeres jobbade hårt från topposition och jobbade in en tight giljotin som tvingade polacken att klappa vid 1.02. I oktagonintervjun vädjade Prazeres till Dana White om att få återvända till lättviktsdivisionen. Med 8 raka segrar har han goda möjligheter att få sin önskan uppfylld.

 

Huvudkort

115 lbs. Cynthia Calvillo vs. Poliana Botelho 

I öppningsmatchen på huvudkortet fick vi se grapplern Cynthia Calvillo ta sig an den kraftfulla brasilianska strikern Poliana Botelho. Calvillo missade vikten och såg rejält risig ut på invägningen. Det såg vi dock inget av i fighten. Hon såg avslappnad ut i sin striking i inledningen av matchen. I slutet av första ronden tog hon ner brasilianskan och jobbade med fin toppkontroll. När hon såg en liten öppning var hon blixtsnabb och satte in ett stryp (rear-naked choke) som tvingade Botelho att klappa vid 4.48 av rond 1. En imponerande insats i återkomsten efter hennes dopingavstängning (nja, marijuana är ju inte tillåtet i samband med match).

135 lbs. Guido Cannetti vs. Marlon Vera 

Argentinaren Guido ”Ninja” Cannetti är en tuff striker med stort hjärta och stundtals tveksam fight-IQ. Han ställdes mot 25-årige Marlon ”Chito” Vera. Matchen inleddes i ett rasande tempo och det var ingen tvekan om vem som hade publiken på sin sida. Påhejad av hemmafansen satte Cannetti hård press på fightern från Ecuador. Han överraskade och gjorde en stark första rond. I andra ronden vaknade Vera och visade varför han ses som ett framtidsnamn. Han straffade Cannetti med en rad tunga träffar innan tog rygg och avslutade det hela med en fin rear-naked choke. Vinnare vid 1.31 av rond 2, Marlon Vera. När Vera slappnar av och släpper loss sin offensiv är han en underhållande och farlig ung man.

185 lbs. Cezar Ferreira vs. Ian Heinisch

Brasilianaren Cezar Ferreira är en atletisk och stark grinder med livsfarligt toppgame, men med tveksam haka. Han ställdes mot debutanten Ian Heinisch, en f.d. high school-brottare, som tog sig till UFC via Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Amerikanen klev nu in på kort varsel för att ta sig an den duktige brassen. Det blev en jämn fight och efter en stark inledning av Ferreira var det amerikanen som tog över mer och mer. Domarna belönade honom med ett enhälligt domslut och han tog en imponerande vinst i sin debut mot ett etablerat namn.

205 lbs. Khalil Rountree vs. Johnny Walker 

Khalil Rountree är en f.d. TUF-deltagare och striker med brutal slagkraft. I sin senaste fight besegrade han, mycket överraskande, Gökhan Saki via KO. Brassen Johnny Walker är en 195 cm lång striker och UFC-debutant som tog sig till UFC via DWTNCS: Brazil. Han såg lugn och avslappnad ut på sin väg in till oktagonen. Han verkade opåverkad av att det var hans första UFC-match. Han visade prov på ett skrämmande clinch-game när han fällde amerikanen med en kort armbåge – han vann via KO vid 1.57 av rond 1.

145 lbs. Ricardo Lamas vs. Darren Elkins

I kvällens co-main event fick vi se veteranerna Ricardo Lamas (#13) och Darren Elkins (#14) göra upp i en fight mellan två rankade fjäderviktare. Det var två erfarna och tuffa fighters med brottningsbakgrund. Det blev en jämn och mycket tät första rond med en hel del burkamp. Elkins stal troligen ronden via en sen nedtagning. Andra ronden var jämn och intensiv. Elkins pressade medan Lamas fortsatte med stenhårda bensparkar vilket påverkade Elkins mer och mer. I tredje ronden hade Elkins svårt att stödja på vänsterbenet. Det hindrade dock inte honom från att fortsatt pressa framåt. I slutet av rond 3 vred Lamas upp tempot och lyckades avsluta den blodige Elkins via ground-and-pound. En fin seger för ”The Bully” som vann via TKO vid 4.09 av rond 3.

170 lbs. Neil Magny vs. Santiago Ponzinibbio

Neil Magny (#8) är en erfaren och väldigt lång welterviktare som är en mästare på att göra det svårt för motståndaren. Hans styrkor är hans kondition, brottning och giftiga clinchgame.

Argentinaren Santiago Ponzinibbio (#10) är en kraftfull och talangfull fighter som hade samlat ihop 6 raka segrar. Han är en teknisk striker med bra slagkraft och svartbälte i bjj. Med hemma publikens stöd äntrade han oktagonen för karriärens viktigaste fight. Ponzinibbio öppnade aggressivt och satte hård press på amerikanen. Andra ronden påminde om den första. Hård press och stenhårda bensparkar från argentinaren gjorde att han kunde styra matchen. Tredje ronden bjöd på mer av samma sak och Magny fick allt svårare att stödja på vänsterbenet. Fjärde ronden blev fortsatt uppvisning från argentinaren. Han visade stort tålamod när straffade Magnys vänsterben ända fram tills dess att öppningen uppstod, då sänkte han den tuffe amerikanen med en stenhård rak höger. Vinnare via KO vid 2.36 av rond 4, Santiago Ponzinibbio.

Sammanfattning

Våra värdar genom natten var Jimmy Smith, Brendan Fitzgerald och i oktagonen kompletterades de av Joe Martinez. Det blev en helt okej mma-kväll trots allt. Trots att vissa läktarsektioner gapade tomma så var publiken engagerad och entusiastisk.

Cynthia Calvillo gjorde en stark insats när hon, efter avstängning och viktmiss, lyckades avsluta den tuffa brasilianskan i rond 1.

Marlon Vera gjorde vad som förväntades av honom när han besegrade hemmasonen Guido Cannetti via avslut i rond 2.

Ian Heinisch klev in och gjorde debut på kort varsel. Han gjorde en strålande insats när han skrällde mot den erfarne brassen Cezar Ferreira.

Johnny Walker tog karriärens överlägset viktigaste seger när han avslutade Khalil Rountree Jr. via KO i första ronden i sin UFC-debut. Imponerande av den karismatiske brassen som blev $50,000 rikare tack vare sin bonusvinnande armbåge.

Ricardo Lamas tog en viktig seger när han lyckades avsluta den otroligt tuffe Darren Elkins via TKO – ground-and-pound.

Santiago Ponzinibbio tog karriärens tyngsta vinst när han inför de jublande hemmafansen lyckades avsluta den tuffe Neil Magny i rond 4. Det var en stark insats av ”Gente Boa” som vann samtliga fyra ronder innan han lyckades avsluta motståndaren. För besväret fick han dessutom $50,000 i bonus för prestationen.

Det blev ett bra avslut på en ganska trevlig kväll i Buenos Aires. Med de orden rundar vi av för denna gång och säger på återseende.

_______________________

Kimuraredaktionen

-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Sonnen: Dana White gav Conor McGregor en pik med kommentarerna om möte med Jorge Masvidal

Karl Johansson

Den senaste tiden har det spekulerats och ryktats om att ett möte mellan Jorge Masvidal och Conor McGregor kan bli av.

Masvidal knockade Ben Askren under UFC 239 på endast 5 sekunder och har fått stor uppmärksamhet i media.

UFC:s VD Dana White menar att en match mellan McGregor och Masvidal inte kommer att bli av,eftersom McGregor inte är tillräckligt stor för weltervikt.

Detta trots att McGregor vid två tillfällen mötte Nate Diaz där.

Chael Sonnen har en teori om att det inte alls är det White försökte säga, utan att Masvidal helt enkelt är för stor för McGregor, just nu..

TMZ confronted Dana White and asked him straight up, Masvidal vs. Conor McGregor, yes or no? Dana White said, ‘no we’re not gonna do that fight. Jorge is too big for him.’ Everybody was just happy to accept that. ‘Okay we’ve got our answer, take Jorge off. I guess we gotta look back at Tony now.

Hey is there anything to that ‘Cowboy’ Cerrone fight we heard about? Hey what’s Al Iaquinta up to?’ Guys, guys please, please don’t miss this. The biggest fight promoter in the history of promotion just went to TMZ, one of the biggest outlets aside from ESPN itself to cover this sport on a mainstream level. He picked his words very carefully and if any of you missed this, come on!

No we’re not going to do that fight,’ is all anybody took away. They missed the second sentence of why. Because Jorge is too big. Do you think that’s gonna sit well with an ego like Conor McGregor? Do you think Conor McGregor does not know that Dana White just told the world that he personally believes that Jorge could beat Conor and even offered up an excuse?

Do you think that that story was out for more than five minutes before it got to Conor and he grabbed his phone and contacted Dana to say, ‘hey you think he’s too big for me?’ I can guarantee you that message from Conor to Dana has already happened.

McGregor gick senast match mot lättviktamästaren Khabib Nurmagomedov under UFC 229 förra året, där han förlorade via submission i fjärde ronden.

Vad tycker ni om det Sonnen har att säga?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jon Jones Johnny Walker

Michael Bisping: Johnny Walker är det största hotet mot Jon Jones i UFC

Ralph Nordahl

Trots att insatsen mot Thiago Santos vid UFC 239 inte var en av hans bättre har ätt-tungviktsmästaren Jon Jones (25-1) fortfarande kvar en aura av att vara oslagbar. Jones tog mycket stryk under den senaste matchen men kunde ändå vinna genom enhälligt domslut efter att ha varit överlägsen när det kommer till cage control.

Den tidigare mellanviktsmästaren Michael Bisping tror dock att den potentiellt kommande utmanaren Johnny Walker kan bli den fighter som till slut besegrar Jones grundligt (Jones blev diskvalificerad vid sin enda förlust mot Matt Hamill).

Bisping, som numera är expertkommentator, hade följande att säga om ett möte mellan Walker och Jones i sin podcast Believe You Me:

I think the biggest threat right now to Jon Jones is Johnny Walker. I think Johnny Walker gives him a lot of problems, but I understand it from Jones’ perspective. He’s still not well-known enough to the average MMA fan. He’s had a big splash, he’s had a few big wins in very, very quick time.

And in fact, he’s injured right now because he injured himself with his post-fight celebration. That’s the most damage he takes in his fights, in his own f*cking celebrations.

Bisping tror dock att Walker måste utvecklas ett sista snäpp innan han på allvar kan besegra Jones. En match mot mästaren kan också ligga en bit fram i tid då det börjat talas om flera andra kommande möten för Jones bland annat mot rivalen Daniel Cormier och Israel Adesanya:

But he’s not there yet. He needs another win or two. For one I think it would be rushing Johnny Walker and potentially bringing him on a little too far, too soon. And Jones is right.

Another couple more wins, put him in a co-main event, even a Fight Night main event against a big name and then all of a sudden you’ve got a real star on your hands. And then that makes the pay-per-view bigger for everybody involved. So, I agree with Jones.

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Jon Jones Israel Adesanya UFC

Dana White allt mer intresserad av Jon Jones vs. Israel Adesanya

Ralph Nordahl

Dana White har blivit allt mer intresserad av ett möte mellan UFC:s lätt-tungviktsmästare Jon Jones och den hypade mellanviktsutmanaren Israel Adesanya. Sedan april, där Adesanya stod för en imponerande seger mot Kelvin Gastelum om interim-titeln, har det varit många turer i sociala medier om en match och om obesegrade Adesanya lyckas vinna över mästaren Robert Whittaker i oktober ser det ljust ut.

White hade följande att säga till TMZ:

I do (have interest in that fight). But Israel needs to focus on (Robert Whittaker). He’s fighting a bad dude. He needs to worry about that fight.

If he beats Robert Whittaker, he’s a very, very dangerous guy and a guy Jones needs to take serious.

Jones fightades i början av månaden mot Thiago Santos och även pm han försvarade sin titel och visade en imponerande haka ansåg många att Jones insats var ett steg neråt i kvalité för mästarens del.

Adesanya möter Whittaker härnäst vid UFC 243 den 6 oktober.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Tito Ortiz, Jon Jones

Video
Tito Ortiz ber om ursäkt till Jon Jones och Daniel Cormier

Ralph Nordahl

Tito Ortiz blev i veckan intervjuad där han tillfrågades om hur en fight mot den dominante Jon Jones, lätt-tungviktsmästare i UFC.

Den 44-årige Ortiz valde då att klanka ner på både Jones och dennes långvarige rival , tungviktsmästaren Daniel Cormier, som kan avsluta sin karriär med ett tredje möte mot Jones.

I think I would do a lot better against Jon Jones than Daniel Cormier, because Cormier is just a shorter guy (with) bigger legs, bigger torso. He’s just a big, big guy.

Jon Jones is long and lengthy. I’m going to get in the inside and try to overpower some of the positions. But if it would be Jon Jones, I would think I’d have a great chance against (him).

Ortiz valde sedan att svara på frågan om han kunde besegra Jones även om de möttes idag:

Ortiz, 44, then doubled down by saying that he felt he would fare well against Jones even if the two met in the cage today.

Yup, I think I could. If I have a camp like I did the last one of 18 weeks, 100 percent. There really hasn’t been anybody to fight Jon Jones, to get in his face, and stay in his face. Everybody else, they want to strike on the outside with him. He’s too damn long, you cannot do that. You got to get in the inside of him. That’s the way to fight him.

Cormier valde igår att endast att bemöta Ortiz med följande Tweet:

Ber om ursäkt till Cormier och Jones

Nu väljer den forne lätt-tungviktsmästaren Ortiz att be om ursäkt till Jones och Cormier via Instagram vilket ni kan se nedan:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

@JonnyBones and @DC_mma @ufc✊🏼

Ett inlägg delat av Tito Ortiz (@titoortiz1999)

This message goes out to Jon Jones and Daniel Cormier. I did an interview earlier this week and the reporter asked, ‘How would I do against Jon Jones in my prime?’ And my response was in a negative and disrespectful manner to both fighters.

Jon Jones, you’re one of the greatest light heavyweight champions to ever grace the Octagon. Daniel Cormier, you’re one of the greatest light heavyweights and the greatest heavyweight champion to ever grace the Octagon. I respect both of you guys tremendously and for the first time in my career, I was in the wrong in this interview. So I hope you guys can take my apology because I respect both you guys like no other in and out of the cage.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Leon Edwards i buren

Leon Edwards: Jag förtjänar titelchans om jag vinner över Rafael dos Anjos

Ralph Nordahl

Inte långt innan nattens möte mot Rafael dos Anjos blev klar var Leon Edwards väldigt aktiv på sociala medier där han anklagade brassen för att ha tackat nej till att möta honom.

Edwards häcklade och kritiserade Dos Anjos och bara några dagar senare kunde UFC officiellt meddela att matchen var bekräftad.

Edwards berättar att han fått matchen erbjuden till ett senare datum än inatt men brassen valde att tacka nej. När UFC, efter Edwards mediakampanj, frågade båda fighters om ett tidigare datum valde Dos Anjos till brittens förvåning att tack ja.

Edwards hade följande att säga enligt MMA Fighting:

The UFC came to me and offered the fight for August 3 I think, I can’t remember what card, but they offered me the main event and I said yes. They offered him the fight and he said no, he needs more time. He turned it down first and then they came back to me a couple of weeks later and said what do you think about doing the main event in San Antonio, Tex. and I said yes again. I don’t know how but somehow he accepted the fight so here we are.

I think they forced him into it and now he’ll pay. Now we’ll see who’s one of the best fighters in the world. This wasn’t his first option. Now he faces a young, hungry up and coming killer.

Även om Dos Anjos har flera imponerande segrar inom weltervikt ser Edwards inte honom som ett stort hot då brassen tyckts ha svårt mot de större fighters inom viktklassen som han själv.

He’s done OK. Coming up and being the smaller man, he’s been OK. Once we get to the younger, hungrier guys, he always struggles. He struggles against bigger guys, against southpaws, that’s what I am.

I feel like he’ll struggle against me again.

Edwards tror att en seger mot Dos Anjos skulle kunna bädda för en titelmatch. Detta då både nuvarande mästaren Kamaru Usman och Colby Covington blivit högaktuella för titelmatcher mot tidigare mästaren Tyron Woodley efter sina segrar över Dos Anjos.

I think is one of the fights that will prove my case. I feel I need to go out there and stop him to prove my case that I am one of the best in the world. That’s my aim — go out there and stop him and move on to a title shot.

The division is wide open for a world title shot. I think whoever performs best will get the next title shot. I feel like [finishing him] will prove my case for the world title shot. If I go out there and put away the former lightweight world champion and a top three welterweight, that will prove my case to get the rematch with Kamaru Usman.

Edwards ser Covington och Jorge Masvidal som sina största konkurrenter om en rematch mot Usman( Edwards förlorade första mötet) om britten vinner inatt. Masvidal har redan visat att han är redo att möta  Usman efter sin imponerande 5-sekunders knockoutseger över Ben Askren. Covington hoppas överträffa honom med en seger över Robbie Lawler om några veckor och Edwards ser nu trions matcher som en miniturnering om titelmatchen.

This is like a little mini-tournament. Whoever performs the best out of all three fights will get the title shot and then whoever else won will fight for the No. 1 contender’s spot.

That’s my aim to go out there and put on a show. I think my record speaks for itself, who I’m fighting and who I’m beating. If I’m able to go out there and finish the former world champion, I think that will prove my case. I think I deserve a title shot after this.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Likheterna mellan Alexander Gustafssons och Chad Mendes karriärer

Karl Johansson

Nyligen pensionerade svenske lätt-tungviktaren Alexander Gustafsson och Chad Mendes gick aldrig matcher i samma viktklass. Men det finn en hel del liknelser mellan deras karriärer.

Mendes bekräftade i morse att han går i pension från sporten. Gustafsson lämnade sina handskar i buren efter sitt senaste möte mot Anthony Smithdär han förlorade via submission.

De har båda ett record på 18 professionella vinster.

Gustafsson har klivit in i buren vid 16 tillfällen i sin UFC-karriär och fick ett record på 10-6. Innan debuten 2009 hade han ett record på 8-0 på hemmaplan.

Mendes fick ett record på 9-0 innan sin debut i UFC och gick 14 matcher organisationen, med ett record på 9-5.

De båda blev några av de bästa i sina respektive viktklasser genom historien.

Under sina bästa dagar segrade Gustafsson mot Vladimir Matyashenko, Thiago Silva, Jimi Manuwa, Glover Teixeira och forne mästaren Mauricio ‘Shogun’ Rua.

Mendes segrade mot Cub Swanson, Rani Yahya, Darren Elkins, Ricardo Lamas, Myles Jury och forne Strikeforce-mästaren Clay Guida under sin tid i WEC och UFC.

Trots detta lyckades tyvärr ingen av dem med att ta hem ett bälte, efter 3 titelchanser var.

Mendes gick sin första match om fjäderviktsbältet mot Jose Aldo under UFC 142 år 2012, där han knockades i första ronden.

Guatafsson fick sin första chans mot Jon Jones under UFC 165 år 2013, där han förlorade via ett domslut. Många anser dock att Gustafsson skulle ha vunnit denna matchen.

Två år senare fick de båda nya chanser om bältena.

Mendes gick returmatch mot Aldo under UFC 179 där han ännu en gång förlorade, via enhälligt domslut.

Gustafsson gick nästa titelmatch mot Daniel Cormier under UFC 192 där han återigen förlorade, via ett delat domslut.

Mendes gick sin tredje och sista titelmatch under 2015, då han mötte Conor McGregor om interimbältet på kort varsel. Han förlorade då via knockout i rond 2.

Gustafsson gick sista titelmatchen under UFC 232 i december förra året han mötte Jones. Gustafsson förlorade via en knockout i den tredje ronden.

Mendes mötte senast Alexander Volkanovski under UFC 232, där han förlorade via teknisk knockout.

Många anser att både Gustafsson och Mendes är två utav de bästa fighters genom tiderna som aldrig fick bältet hängt runt midjan.

Det återstår att se om Gustafsson är permanent borta från sporten. Enligt tränaren finns det en chans att vi kan få se honom i buren igen.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Jorge Masvidal Dana White

Jorge Masvidal hotar Dana White om han inte får titelchans

Ralph Nordahl

Ifall han inte redan säkrat en titelmatch mot welterviktsmästaren Kamaru Usman har Jorge Masvidal skickat en skarp varning till UFC:s VD Dana White.

Om White inte går med på Masvidals krav att ge honom titelmatchen lovar han att skicka sin vän Yoel Romero för att få White att ändra sig.

Masvidal är just nu topp-tre rankad efter att först knockat Darren Till och tidigare i juni Ben Askren efter endast 5 sekunder. Den senaste segern har gjort Masvidal till UFC:s kanske mest omtalade fighter just nu.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Rafael dos Anjos, Leon Edwards

UFC on ESPN 4: Matchkort och Sändningstider

Ralph Nordahl

I helgen kommer UFC att återvända till Texas där San Antonio blir platsen för denna UFC-gala. I huvudmatchen kommer vi få se Rafael dos Anjos (29-11) möta Leon Edwards (17-3) inom weltervikt.

Den tidigare lättviktsmästaren Dos Anjos har just nu 1-2 i facit där han senast besegrade Kevin Lee via submission (arm-triangle) i maj. Förra året förlorade han dock sina två matcher mot först Colby Covington (om interim-titeln) och sedan Kamaru Usman. Båda genom enhälligt domslut.

Dos Anjos erövrade lättviktstiteln i mars 2015 när han besegrade Anthony Pettis via enhälligt domslut. Brasilianen försvarade sedan titeln mot Donald ’Cowboy’ Cerrone via TKO efter lite mer än 1 minut. Matchen därpå förlorade han titeln till Eddie Alvarez via TKO i första ronden.

Engelsmannen Leon Edwards har just nu 7 raka segrar och i UFC dessutom. Hans senaste förlust var mot Kamaru Usman i slutet av 2015. Senast såg vi honom besegra Gunnar Nelson via delat domslut i mars. Dessförinnan besegrade Donald Cerrone via enhälligt domslut i juni förra året och strax innan Peter Sobotta via TKO.

Tungviktare i galans co-main event

I den delade huvudmatchen kommer tungviktarna Walt Harris (12-7)  och Alexei Oleinik (57-12) att mötas.Walt Harris har fler förluster i UFC än segrar (5-6-1). Han har dock varit stark i sina senaste matcher där han först besegrade Daniel Spitz via KO innan han gick en match mot Andrei Arlovski där han först vann genom delat domslut. Matchen ändrades dock till no-contest då Harris kosttillskott varit kontaminerat inför matchen. Senast besegrade Harris  Sergey Spivak via TKO efter 50 sekunder i maj detta år.

Den rutinerade Oleinik har just nu 2-1 i sina senaste tre matcher där han senast förlorade mot Alistair Overeem via TKO i första ronden. Innan detta besegrade han förra året Junior Albini, via sitt patenterade ezekiel choke, och efter det Mark Hunt via rear-naked-choke i första ronden.

Övriga matchkortet

Denna gala kommer vi även få se matcher mellan UFC-profiler som James Vick (13-3) och Dan Hooker (17-8) , Ben Rothwell (36-11) och Andrei Arlovski (27-18). På huvudkortet kommer vi även få se nykomlingarna Greg Hardy( 4-1) och Alexander Hernandez (10-2) respektive Juan Adams (5-1) och Francisco Trinaldo (23-6).

MATCHKORTET

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider och odds från Unibet. Under detta ser ni utförlig statistik för galans  matcher:

HUVUDKORT (Startar kl. 03:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 00:00 och sänds på Fight Pass)

Rafael dos Anjos vs Leon Edwards UFC on ESPN 4

Alexei Oleinik vs Walt Harris UFC in ESPN 4

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
rafael dos anjos

UFC Texas: RDA knapp favorit mot Leon Edwards

Vicktor Winquist

Vi är redo för kvällens gala!

Nedan kan ni ta del av allas sammanställda rader. Den forne lättviktsmästaren Rafael Dos Anjos är knapp favorit mot engelsmannen Leon Edwards!

HUVUDMATCH


Rafael Dos Anjos

 • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
 • Senaste match: Kevin Lee
 • MMA-facit: 29-11
 • Utmärkande: 14 domslutsvinster

VS

Leon Edwards i buren
Leon Edwards

 • Vinst/förlustsvit: 7 raka vinster
 • Senaste match: Gunnar Nelson
 • MMA-facit: 17-3
 • Utmärkande: 6 knockouts

CO-MAIN

Aleksei Oleinik
Aleksei Oleinik

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Alistair Overeem
 • MMA-facit: 57-12-1
 • Utmärkande: 45 submissions

VS


Walt Harris

 • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
 • Senaste match: Sergey Spivak
 • MMA-facit: 12-7(1)
 • Utmärkande: Alla 12 vinster genom knockout

MATCH #3


Greg Hardy

 • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
 • Senaste match: Dmitry Smoliakov
 • MMA-facit: 4-1
 • Utmärkande: Alla 4 vinster genom knockout

VS


Juan Adams

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Arjan Singh Bhullar
 • MMA-facit: 5-1
 • Utmärkande: Alla 5 vinster genom knockouts

MATCH #4

ufc 217
James Vick

 • Vinst/förlustsvit: 2 raka förluster
 • Senaste match: Paul Felder
 • MMA-facit: 13-3
 • Utmärkande: 5 submissions

VS

ufc countdown
Dan Hooker

 • Vinst/förlustsvit 1 förlust
 • Senaste match: Edson Barboza
 • MMA-facit: 17-8
 • Utmärkande: 9 knockouts

MATCH #5

Alexander Hernandez media day
Alexander Hernandez

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Donald Cerrone
 • MMA-facit: 10-2
 • Utmärkande: 4 knockouts

VS


Francisco Trinaldo

 • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
 • Senaste match: Evan Dunham
 • MMA-facit: 23-6
 • Utmärkande: 10 domslutsvinster

MATCH #6

Andrei Arlovski i intervju
Andrei Arlovski

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Augusto Sakai
 • MMA-facit: 27-18(2)
 • Utmärkande: 17 knockouts

VS


Ben Rothwell

 • Vinst/förlustsvit: 2 förluster
 • Senaste match: Blagoy Ivanov
 • MMA-facit: 36-11
 • Utmärkande: 27 knockouts
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Vicktor Winquist
Skribent/medieproducent Favoritfighter: Quinton "Rampage" Jackson Varför MMA? "as real as it gets". Blev kär i

Skribent/medieproducent Favoritfighter: Quinton "Rampage" Jackson Varför MMA? "as real as it gets". Blev kär i

Vicktor Winquist

Daniel Cormier svarar på Tito Ortiz kommentarer om Jon Jones

Karl Johansson

Häromdagen berättade den före detta lätt-tungviktsmästaren Tito Ortiz att han tror på sin chanser i en match mot den nuvarande mästaren Jon Jones.

Jones är i stort sett obesegrad i sin karriär, med ett record på 25-1.

Ortiz menar även att han skulle göra bättre ifrån sig mot Jones än vad den före detta lätt-tungviktsmästaren och nuvarande tungviktsmästaren Daniel Cormier klarat av.

I think I would do a lot better against Jon Jones than Daniel Cormier, because Cormier is just a shorter guy (with) bigger legs, bigger torso. He’s just a big, big guy.

Cormier har mött Jones vid två tillfällen, första gången under UFC 182 där han förlorade via domslut och senast under UFC 214, där han förlorade via knockout.

Jones testade dock positivt efter detta mötet och det ändrades då till no-contest.

Nu har Cormier kort och gott svarat på Ortiz kommentarer:

Just nu är Cormier aktuell med en returmatch mot den förre tungviktsmästaren Stipe Miocic, som äger rum under UFC 241 i Anaheim, Kalifornien den 17 augusti.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy