UFC Argentina: Eftertankar – Santiago Ponzinibbio tog karriärens tyngsta vinst

Jaser Davari

UFC besökte på lördagkvällen, för första gången, den sydamerikanska metropolen Buenos Aires. Man gjorde det med ytterligare ett, åtminstone på pappret, svagt matchkort. Det berodde kanske delvis på skador och bortfall, men främst på att man inte vill slösa krut utanför den amerikanska marknaden. Det är tyvärr något vi har tvingats vänja oss vid. Det fanns emellertid några hyfsat intressanta matcher att se fram emot.

Underkort

145 lbs. Nad Narimani vs. Anderson dos Santos 

I kvällens öppningsmatch fick vi se engelsmannen Nad Narimani ta sig an den brasilianske UFC-debutanten Anderson dos Santos. Brassen är en erfaren tuffing som brukar tävla i bantamvikt. Narimani är en storvuxen och stark fjäderviktare som tränar på Team Alpha Male i Kalifornien. Han var storfavorit inför matchen och han gjorde vad som förväntades av honom när han besegrade nykomlingen dos Santos via enhälligt domslut.

155 lbs. Devin Powell vs. Jesus Pinedo

Devin Powell är en tuff men medioker fighter som senast kom ifrån en vinst via kroppsspark. Han tog sig an peruanen Jesus Pinedo som klev in på kort varsel och gjorde UFC-debut med 6 raka vinster i ryggen. Det blev en ganska jämn men medelmåttig fight. En sådan som man snabbt glömmer. Segern tilldelades den peruanske debutanten som tog sin första UFC-seger.

170 lbs. Laureano Staropoli vs. Hector Aldana 

Hemmafightern och debutanten Laureano Staropoli ställdes mot mexikanen Hector Aldana. Argentinaren som inte hade gått match på över ett år visade inga nerver när matchen väl började. De två bjöd på en väldigt underhållande slugfest. Det var inte den mest tekniska mma-match vi sett, men det kan vi ha överseende med när två män visar sådant mod och hjärta. Segern gick till den argentinske nykomlingen som fick det enhälliga domslutet. Det var en påtagligt rörd vinnare som intervjuades av Jimmy Smith efter fighten. De båda herrarna kunde efter matchen glädja sig åt $50,000 vardera i bonus för kvällens match.

145 lbs. Austin Arnett vs. Humberto Bandenay 

Amerikanen Austin Arnett har karatebakgrund och är en offensiv striker. Peruanen Humberto Bandenay är även han en aggressiv striker. Det var alltså upplagt för fyrverkerier. Kvaliteten på vad vi fick se i oktagonen imponerade inte direkt men det var en hyfsat jämn match. Den 24-årige Bandenay inledde starkt men tröttnade i mitten av rond 2 och amerikanen tog över alltmer i matchen. Domarna ansåg att Austin Arnetts insats i de två sista ronderna var tillräckligt för att ta hem segern.

125 lbs. Alexandre Pantoja vs. Ulka Sasaki 

Brassen Alexandre Pantoja är en wellrounded och kompetent fighter med riktigt fint markgame. Något han visade när han ställdes mot den långe japanske grapplern Ulka Sasaki. Matchen inleddes i högt tempo och Sasaki lyckades ta ned Pantoja som dock behöll lugnet och attackerade från rygg. Hans offensiva guard tillät honom att vända på situationen och efter att ha tagit japanens rygg satte han en fin rear-naked choke. Vid 2.18 tvingades Sasaki klappa. Alexandre Pantoja tog en mycket imponerande seger och rundade sedan av med att utmana Joseph Benavidez.

170 lbs. Michel Prazeres vs. Bartosz Fabinski

Michel Prazeres, den 168 cm långa brasilianske pansarvagnen, ställdes mot polacken Bartosz Fabinski. Prazeres, som tvingades upp till 170 lbs. pga viktproblem, hade samlat ihop 7 raka segrar. Han är kraftfull och har ett starkt bjj-game. Fabinski har judobakgrund och är känd för ett mycket kvävande toppgame.

Polacken rusade omedelbart in för ett nedtagningsförsök men misslyckades. Prazeres svarade med stenhårda svingar och Fabinski som saknar (ja det såg ut så) striking blev träffad på hakan och föll till marken. Det blev början till slutet. Prazeres jobbade hårt från topposition och jobbade in en tight giljotin som tvingade polacken att klappa vid 1.02. I oktagonintervjun vädjade Prazeres till Dana White om att få återvända till lättviktsdivisionen. Med 8 raka segrar har han goda möjligheter att få sin önskan uppfylld.

 

Huvudkort

115 lbs. Cynthia Calvillo vs. Poliana Botelho 

I öppningsmatchen på huvudkortet fick vi se grapplern Cynthia Calvillo ta sig an den kraftfulla brasilianska strikern Poliana Botelho. Calvillo missade vikten och såg rejält risig ut på invägningen. Det såg vi dock inget av i fighten. Hon såg avslappnad ut i sin striking i inledningen av matchen. I slutet av första ronden tog hon ner brasilianskan och jobbade med fin toppkontroll. När hon såg en liten öppning var hon blixtsnabb och satte in ett stryp (rear-naked choke) som tvingade Botelho att klappa vid 4.48 av rond 1. En imponerande insats i återkomsten efter hennes dopingavstängning (nja, marijuana är ju inte tillåtet i samband med match).

135 lbs. Guido Cannetti vs. Marlon Vera 

Argentinaren Guido ”Ninja” Cannetti är en tuff striker med stort hjärta och stundtals tveksam fight-IQ. Han ställdes mot 25-årige Marlon ”Chito” Vera. Matchen inleddes i ett rasande tempo och det var ingen tvekan om vem som hade publiken på sin sida. Påhejad av hemmafansen satte Cannetti hård press på fightern från Ecuador. Han överraskade och gjorde en stark första rond. I andra ronden vaknade Vera och visade varför han ses som ett framtidsnamn. Han straffade Cannetti med en rad tunga träffar innan tog rygg och avslutade det hela med en fin rear-naked choke. Vinnare vid 1.31 av rond 2, Marlon Vera. När Vera slappnar av och släpper loss sin offensiv är han en underhållande och farlig ung man.

185 lbs. Cezar Ferreira vs. Ian Heinisch

Brasilianaren Cezar Ferreira är en atletisk och stark grinder med livsfarligt toppgame, men med tveksam haka. Han ställdes mot debutanten Ian Heinisch, en f.d. high school-brottare, som tog sig till UFC via Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Amerikanen klev nu in på kort varsel för att ta sig an den duktige brassen. Det blev en jämn fight och efter en stark inledning av Ferreira var det amerikanen som tog över mer och mer. Domarna belönade honom med ett enhälligt domslut och han tog en imponerande vinst i sin debut mot ett etablerat namn.

205 lbs. Khalil Rountree vs. Johnny Walker 

Khalil Rountree är en f.d. TUF-deltagare och striker med brutal slagkraft. I sin senaste fight besegrade han, mycket överraskande, Gökhan Saki via KO. Brassen Johnny Walker är en 195 cm lång striker och UFC-debutant som tog sig till UFC via DWTNCS: Brazil. Han såg lugn och avslappnad ut på sin väg in till oktagonen. Han verkade opåverkad av att det var hans första UFC-match. Han visade prov på ett skrämmande clinch-game när han fällde amerikanen med en kort armbåge – han vann via KO vid 1.57 av rond 1.

145 lbs. Ricardo Lamas vs. Darren Elkins

I kvällens co-main event fick vi se veteranerna Ricardo Lamas (#13) och Darren Elkins (#14) göra upp i en fight mellan två rankade fjäderviktare. Det var två erfarna och tuffa fighters med brottningsbakgrund. Det blev en jämn och mycket tät första rond med en hel del burkamp. Elkins stal troligen ronden via en sen nedtagning. Andra ronden var jämn och intensiv. Elkins pressade medan Lamas fortsatte med stenhårda bensparkar vilket påverkade Elkins mer och mer. I tredje ronden hade Elkins svårt att stödja på vänsterbenet. Det hindrade dock inte honom från att fortsatt pressa framåt. I slutet av rond 3 vred Lamas upp tempot och lyckades avsluta den blodige Elkins via ground-and-pound. En fin seger för ”The Bully” som vann via TKO vid 4.09 av rond 3.

170 lbs. Neil Magny vs. Santiago Ponzinibbio

Neil Magny (#8) är en erfaren och väldigt lång welterviktare som är en mästare på att göra det svårt för motståndaren. Hans styrkor är hans kondition, brottning och giftiga clinchgame.

Argentinaren Santiago Ponzinibbio (#10) är en kraftfull och talangfull fighter som hade samlat ihop 6 raka segrar. Han är en teknisk striker med bra slagkraft och svartbälte i bjj. Med hemma publikens stöd äntrade han oktagonen för karriärens viktigaste fight. Ponzinibbio öppnade aggressivt och satte hård press på amerikanen. Andra ronden påminde om den första. Hård press och stenhårda bensparkar från argentinaren gjorde att han kunde styra matchen. Tredje ronden bjöd på mer av samma sak och Magny fick allt svårare att stödja på vänsterbenet. Fjärde ronden blev fortsatt uppvisning från argentinaren. Han visade stort tålamod när straffade Magnys vänsterben ända fram tills dess att öppningen uppstod, då sänkte han den tuffe amerikanen med en stenhård rak höger. Vinnare via KO vid 2.36 av rond 4, Santiago Ponzinibbio.

Sammanfattning

Våra värdar genom natten var Jimmy Smith, Brendan Fitzgerald och i oktagonen kompletterades de av Joe Martinez. Det blev en helt okej mma-kväll trots allt. Trots att vissa läktarsektioner gapade tomma så var publiken engagerad och entusiastisk.

Cynthia Calvillo gjorde en stark insats när hon, efter avstängning och viktmiss, lyckades avsluta den tuffa brasilianskan i rond 1.

Marlon Vera gjorde vad som förväntades av honom när han besegrade hemmasonen Guido Cannetti via avslut i rond 2.

Ian Heinisch klev in och gjorde debut på kort varsel. Han gjorde en strålande insats när han skrällde mot den erfarne brassen Cezar Ferreira.

Johnny Walker tog karriärens överlägset viktigaste seger när han avslutade Khalil Rountree Jr. via KO i första ronden i sin UFC-debut. Imponerande av den karismatiske brassen som blev $50,000 rikare tack vare sin bonusvinnande armbåge.

Ricardo Lamas tog en viktig seger när han lyckades avsluta den otroligt tuffe Darren Elkins via TKO – ground-and-pound.

Santiago Ponzinibbio tog karriärens tyngsta vinst när han inför de jublande hemmafansen lyckades avsluta den tuffe Neil Magny i rond 4. Det var en stark insats av ”Gente Boa” som vann samtliga fyra ronder innan han lyckades avsluta motståndaren. För besväret fick han dessutom $50,000 i bonus för prestationen.

Det blev ett bra avslut på en ganska trevlig kväll i Buenos Aires. Med de orden rundar vi av för denna gång och säger på återseende.

_______________________

Kimuraredaktionen

-1
Dana Sad
Dana Happy

Myles Jury: UFC har ett kontrollbehov – Bellator är mer avslappnade

Alexander Clausson

Bellators Myles Jury intervjuades nyligen av ‘MMA Junkie‘. Under samtalet berättade Jury om de stora skillnaderna mellan hans nuvarande organisation och UFC.

“Dom älskar att vara i kontroll”

Jury genomförde sin professionella MMA-debut 2008 och debuterade för UFC 2012. Amerikanen gick ett dussintal matcher för organisationen. Efter att kontraktet med UFC löpt ut hittade Jury ett nytt hem i Bellator. Under sitt samtal med ‘MMA Junkie’ berättade Jury att hans tidigare organisation ville kontrollera allt.

For Bellator, the main difference is control. The UFC are control freaks. They like to control everything from what you wear to when you show up to fight week to how you basically present yourself. If you’re saying bad things, you’re going to get cut. Basically, they just love to control.

I samband med sina två första matcher för Bellator har Jury märkt av att man hanterar saker annorlunda i UFCs största inhemska konkurrent. Amerikanen menar att de är nöjda så länge man dyker upp på avsatt tid och presterar bra inne i buren.

For Bellator it’s a little more relaxed. They let you come in and do your own thing. They just want you to show up, go out there, and fight well. There’s no crazy fight week stuff. It’s just very more relaxed at Bellator. I like that, man, because I’m a fighter.

Jury har samlat på sig en vinst och en förlust i sin nya organisationerna. Båda drabbningarna har gått till domslut.

Vill inte bli behandlad som en anställd

Jury uppskattade inte att känna sig som en anställd på ett företag, någonting han gjorde när UFC berättade hur han skulle klä sig eller bete sig.

I’m a fighter. I don’t work in an office. I don’t like people telling me what I need to wear, coming backstage telling me, ‘You’re doing this at this time.’ Basically, treat me like an employee, man. I’m a fighter. I’m the product.

Amerikanen står med ett totalt matchfacit som lyder 18-5-0. Under karriärens gång har Bellator-‘fightern’ besegrat namn som Michael Johnson och Diego Sanchez.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Mike Tyson tränar med Vitor Belfort inför comebacken

Alexander Clausson

Kimura har tidigare uppmärksammat att boxningslegendaren Mike Tyson ligger i träning inför en återkomst till ringen. Nu har den tidigare UFC-mästaren Vitor Belfort publicerat en träningsvideo med de båda, på sitt ‘Instagram’-konto.

“Mike var min motivation”

1997 åkte Tyson på karriärens andra förlust mot Evander Holyfield. “Iron Mike” blev diskvalificerad efter att han bitit sin motståndare vid upprepade tillfällen. Samma år debuterade Belfort för UFC, i samband med organisationens tolfte gala. Brasilianaren besegrade Tra Telligman samt Scott Ferrozzo och tog därmed hem segern i galans tungviktsturnering.

Belfort har nu hunnit bli 43 år gammal och gick sin sista match för UFC 2018. Brasilianaren tillhör numera ONEs stall och debutmatchen kommer gå mot Alain Ngalani. Under gårdagen publicerade Belfort en kortare video på sig själv och Tyson. I en text till klippet berättade brasilianaren om hur stor påverkan Tyson har haft på honom.

The youngest boxing champion with the youngest @ufc #mma champion.
@miketyson & @vitorbelfort 👊🏽👊🏽👊🏽 — Mike, was my motivation to becoming the KING 👑 & record hold of most K.O in @ufc history since 1993

Vill gå välgörenhetsmatcher

Tyson har tidigare berättat att han har för avsikt att återvända till ringen, med syfte att gå boxningsmatcher för välgörenhet. En nyhet som han först offentliggjorde via en livesändning på ‘Instagram’. De eventuella drabbningarna kommer vara så kallade uppvisningsmatcher och kommer därför inte synas på amerikanens officiella matchfacit.  Transkribering via ‘BJPenn.com’.

I want to go to the gym and get in shape to be able to box three or four-round exhibitions for some charities and stuff. Some charity exhibition, make some money, help some homeless and drug-affected (vulgarity), you know, like me.

53-åriga Tyson gick sin senaste tävlingsmatch i juni 2005 och står med ett totalt ‘record’ som lyder 50-6-0 (2NC).

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Michael Bisping sågar Conor McGregors GOAT-lista

Alexander Clausson

Under den gångna helgen publicerade Conor McGregor sin personliga lista över sporten främsta utövare genom tiderna. Nu har den tidigare mellanviktsmästaren Michael Bisping gått ut och ifrågasatt McGregors placeringar.

Gav sig själv andraplatsen

“The Notorious”, som skrev ut listan på sitt ‘Twitter’-konto, gav förstaplatsen till Brasiliens Anderson Silva och placerade sig själv på en andraplats. Dock hävdade irländaren att han, med lätthet, kommer placera sig på förstaplatsen innan han lägger handskarna på kanvasen.

The array of finishes, across 2 divisions, with champion status in 1, Anderson Silva is No.1 MMA GOAT. My array of finishes, across 3 divisions, with champion status in 2, I’m No.2. If not tied 1. However still active, No.1 is fully secured by career end. And easily.

På en tredjeplats placerade McGregor kanadensaren George St Pierre. Att “GSP” hamnade först på en tredjeplats berodde, enligt irländaren, på att St Pierre undvikit en match mot Silva och att kanadensaren gav sig på mellanviktsbältet först när en “enögd fighter” var titelhållare. Den enögda fightern syftar till Bisping.

GSP is in at 3. Much less array of finishes but champion status in 2. He is far behind though. Reasons = Left 170 after much damage taken+questionable decision. Never re-engaged 170lb successors. Bottled Anderson fight. Only moved when one eyed fighter presented. Played safe.

På plats nummer fyra placerade McGregor den nuvarande mästaren i UFCs division för lätt tungvikt, Jon Jones.

“Den här enögda fightern…”

Bisping, som pensionerade sig från sporten endast veckor efter förlusten mot GSP, ansåg att McGregor hade en del brister i sitt resonemang. Någonting han klargjorde för irländaren, i ett publikt meddelande på den tidigare dubbelmästarens ‘Twitter’-konto. Engelsmannen menade att, eftersom han själv besegrade Silva kalenderåret innan sin match mot “GSP”, är det svårt för McGregor att sänka kanadensarens placering med motiveringen att St Pierre först vågade sig upp när en enögd fighter blev mästare.

Well this one eyed fighther you speak of actually beat your number one, and he defended his belt so your logic doesn’t really add up. Anyway, have a good day. #facts

Bispings blev avslutad i karriärens två sista matcher och stannade på 30 vinster och nio förluster. 29 av dessa matcher ägde rum i UFC.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Kimuras läsare tippar: Fight Night 173

Tim Tebras

Visst hade vi precis börjat åter vänja oss vid normalintensiv takt på UFC-galorna, när det ändå blev en helgs “uppehåll”? Denna vecka är organisationen dock tillbaka igen, med ännu en Fight Night. Spelorten är bytt mot de senaste galornas floridianska huvudstad och helgens arrangemang äger rum på UFC:s Apex-anläggning i Las Vegas, Nevada.

För den senaste galan kunde läsare och redaktion räkna hem sina rader enligt följande:

Med hyfsat likvärdiga resultat rakt över, är det roligaste enskilda att peka ut, att redaktionens Vicktor fick “betalt” för att vara den ende som trodde på “gammal är äldst” i huvudmatchen, där ju Alistair Overeem besegrade Walt Harris.

Fullständiga rader samt totalställning 2020 hittar du här.

För Fight Night 173 tippar vi huvudkortet:


Tyron Woodley vs Gilbert Burns - vem vinner huvudmatchen?

Visa resultat


Blagoy Ivanov vs Augusto Sakai - vem tar hem tungviktsmötet?

Visa resultat

Kevin Holland vs Daniel Rodriguez inställd.


Roberts vs. Weaver - vem vinner lättviktsmatchen?

Visa resultat


Dern vs Cifers - vem tar ett kliv uppåt i stråviktsdivisionen?

Visa resultat

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Tim Tebras
Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Tim Tebras

Joe Rogan pratar om sitt avtal med Spotify: ”It seems fake”

Johan Lorentzon

Mångsysslaren Joe Rogan slöt för några dagar sedan ett avtal med Spotify för sin podcast på 100 miljoner dollar och nu UFC-kommentatorn själv get ett uttalande om det lukrativa avtalet.

Det blev känt för några dagar sedan att mångsysslaren Joe Rogan (mest känd som kommentator i UFC) sålde sin podcast exklusivt till Spotify för hiskeliga 100 miljoner dollar (runda 1 miljard svenska kronor). The New York Times intervjuade Rogan där han för första gången kommenterade det lukrativa avtalet.

“(I feel) weirdly richer,”

”Like it doesn’t register. (It) seems fake.”

Rogan erskänner att hela grejen känns konstig med tanke på det värdsliga läget med COVID-19 och den höga arbetslösheten.

“It feels gross (discussing the terms). Especially right now, when people can’t work,”

Säljer ut sig själv

Joe tjänar en hel del pengar på avtalet men är samtidigt besviken att hans podcast nu inte längre kommer vinnas på Youtube eller Apple. Vad gällande innehållet kommer det inte förändras lovar Rogan och han är även medveten om att han säljer ut sig själv.

“Why would I sell out now? You sell out to get what you want,”

Om det blir någon förändring på hans roll som kommentator i UFC är oklart, men antagligen kommer han i alla fall att sitta i kommentatorbåsen när galorna går på amerikansk mark.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Kamaru Usman om Conor McGregor: ”I’d shag him in there if I wanted”

Johan Lorentzon

Kamaru Usman är självsäker på att han skulle vinna ett eventuellt möte mot superstjärnan Conor McGregor.

Det har cirkulerat rykten om en potentiell match mellan welterviktsmästaren Kamaru Usman och den före detta tvåfaldige UFC-mästaren i fjädervikt och lättvikt Conor McGregor. Ryktet började med att Usman’s manager Ali Abdelaziz utmanade McGregor på twitter för Usmans räkning.

Nu har welsterviktsmsätaren själv svarat på twitter om sin managers kommentar

“I really don’t understand why you all want this man DEAD!!! I’d shag him in there and he’d “DO NOTHIN” FOH.”

Usmans manager tweetade utmaningen

Svaret Usman gav kan tyckas lite udda då det var hans manager som faktiskt startade hela twitter-grejen, och det är nog honom han borde fråga om det är något han inte förstår med utmaningen.

Usman har ett record på 16-1 och försvarade senast sin titel förra december mot Colby Covington, det är ännu osäkert vem som blir hans nästa titelförsvar. McGregor är 24-4 och gick senast match i januari på UFC 246 när han knockade Donald “Cowboy” Cerrone på ynka 40 sekunder i första ronden.

Om ett möte blir av av mellan dessa två herrar återstår förstås att se. En sak är dock säker i MMA och det är att allt kan hände, både inne i buren och utanför.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Jose Aldos coach Andre Pedernerias isolerad i sitt hem för Covid-19

Johan Lorentzon

Jose Aldos coach och Nova Uniao-grundaren Andre Pederneiras har testat posivit för COVID-19 och sitter nu isolerad i sitt hem.

Enligt källorna MMA Fighting och brasilianska Combate har Andre Pederneiras, coach till den före detta fjäderviktaren i UFC José Aldo och grundaren av klubben Nova Uniao, testat positiv för COVID-19. Pederneiras befinner sig för närvarande hemma i sitt eget hus isolerad i ett enskilt rum för att undvika att smitta sin fru och barn.

Frossa under två nättter

Pederneiras berättade för Combate att han haft frossa under två nätter för c:a två veckor sedan, inget allvarligt som han reflekterade över. Men när hans son vaknade upp en morgon med ett svullet öga och diareer bestämde han sig för att ta ett test för säkerhets skull.

“The IgM was positive and the IgG was negative, that is, I have the virus but I don’t have immunity yet,”

“The same day I started self-quarantining in my room, separating myself from my family at home.”

Pederneiras stängde ned Nova Uniao så fort det blev klart i Rio de Janeiro att alla kampsportsklubbar och gym måste stänga på grund av viruset, men han har lämnat huset flera gånger under de senaste veckorna för att donera mat till behövande.

365 000 smittade i Brasilien

I Rio de Janeiro har har 4000 dött av viruset och 30 000 människor är bekräftat smittade. Detta enligt söndagens rapport om pandemin i landet. I hela Brasilien finns det för närvarande över 365 000 bekräftade fall av COVID-19 och 23 000 har dött i sviterna av smittan. Enligt WHO (World Health Organization) är Brasilien ett av de mest infekterade länderna i världen just nu.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC on ESPN 9: Så kommer galans ‘fighters’ testas för COVID-19

Alexander Clausson

Till helgen stundar ännu en UFC-gala. Eventet kommer gå av stapel på UFC APEX i Las Vegas. ESPN har tagit del av ett PM, där organisationen berättar om hur ‘fighters’ och sekonder ska förhålla sig kring tester och den pågående krisen med COVID-19.

Isoleras på ‘fighter’-hotellet

Samtliga inblandade kommer genomföra två tester för COVID-19 innan de kliver in i buren, natten till söndag svensk tid. När utövare anländer till hotellet kommer dessa och deras team testas. Efter att testet genomförs måste de stanna på hotellet, fram tills dess att resultatet kommer tillbaka.

This means you should not leave the Athlete Hotel or have physical contact with anyone other than the members of your camp until you have received your test result,

Nästa test kommer tas i samband med att fredagens invägning avklarats. Därefter ska utövare och sekonder återigen isolera sig på hotellet. Om testet visar ett negativt resultat man fortsätta matchveckan som planerat, men om testet visar ett positivt resultat ska teamet stanna kvar på sina rum. Där ska man sedan stanna, fram tills dess att UFC kommer med vidare besked.

During this time, no athletes or cornermen will be permitted to leave the Athlete Hotel without express prior approval from the Nevada State Athletic Commission. You also should not have physical contact with anyone other than the members of your camp.

Tre testades positivt i Florida

I samband med organisationens tre galor i Florida, testades tre personer positivt för COVID-19. Ronaldo “Jacare” Souza diagnosticerades med viruset och det gjorde även brasilianarens två sekonder. Via UFCs pressmeddelande.

UFC’s medical team examined Souza and his two cornermen and found them to be currently asymptomatic, or not exhibiting the common symptoms of COVID-19. As per UFC’s health and safety protocols, all three men have left the host hotel and will be self-isolating off premises, where UFC’s medical team will monitor their conditions remotely and will provide assistance with any necessary treatment.

Natten till söndag återvänder den tidigare welterviktsmästaren Tyron Woodley. För motståndet står Brasiliens Gilbert Burns. De båda kommer göra upp i galans huvudmatch.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFCs bantamviktsdivision står officiellt utan mästare

Alexander Clausson

I samband med sin vinst över Dominick Cruz beslutade sig den tidigare dubbelmästaren Henry Cejudo för att pensionera sig från sporten. Först idag blev det dock officiellt att bantamviktsklassen står utan mästare.

Två viktklasser utan mästare

I samband med att organisationens officiella rankning släpptes stod det svart på vitt att UFC nu har två viktklasser utan bälteshållare. Båda dessa divisioner, flugvikt och bantamvikt, har tidigare toppats av just Cejudo.

Den tidigare dubbelmästaren berättade om sin pensionering redan i samband med vinsten över Cruz. Strax därefter bekräftade amerikanen beslutet visa sitt ‘instagram’-konto.

Forever Triple C. Thank you to all my fans for these amazing years. I couldn’t do it with out a amazing team around me. Triple C’s out! #hastalavistaMMA

I samband med de olympiska spelen i Peking, 2008, tog Cejudo hem ett guld i fristilsbrottning. 2013 inledde amerikanen sin professionella MMA-karriär och står med ett totalt matchfacit som lyder 16-2-0. Cejudo har genomfört lyckade titelförsvar i mer än en av UFCs viktklasser. En bedrift som amerikanen endast delar med Daniel Cormier.

Topp 5 i bantamviktsklassen

Nedan följer topp fem i den nuvarande rankningen för bantamviktsdivisionen. Vilka som kommer göra upp om bältet är i nuläget oklart. De fyra första på listan kommer senast från, åtminstone, en seger.

1. Marlon Moraes
2. Aljamain Sterling
3. Petr Yan
4. Cory Sandhagen
5. Raphael Assuncao

En bubblare till en titelmatch är den sjätterankade José Aldo. Den tidigare fjäderviktsmästaren har tidigare erbjudits en titelmatch mot Cejudo i Brasilien, men drabbningen och galan ställdes in till följd av COVID-19.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Inför UFC on ESPN 9: Återupplev matchen mellan Gilbert Burns och Demian Maia

Alexander Clausson

Till helgen återvänder UFC och i vanlig ordning har organisationen börjat släppa gratismatcher inför galan, med syfte att sätta fokus på huvudmatchens kombattanter. Under måndagskvällen, svensk tid, publicerade organisationen Gilbert Burns möte med Demian Maia på sitt ‘Youtube’-konto.

Möter tidigare mästaren

Burns har tillhört UFC sedan 2014 och debuten gick mot Sveriges Andreas Ståhl. Burns tog hem segern via enhälligt domslut och sedan dess har han gått ytterligare tretton matcher för organisationen. Lejonparten av dessa matcher har dock gått i UFCs lättviktsdivision. Brasilianaren återvänder till welterviktsklassen i augusti förra året och har sedan dess plockat hem tre raka segrar. Den senaste vinsten kan läsaren ta del av i klippet ovan. Burns totala matchfacit lyder 18-3-0

Till helgen kommer Burns ställas mot den tidigare welterviktsmästaren Tyron Woodley. Amerikanen, som gick fem raka titelmatcher utan förlust, återvänder för första gången sedan han förlorade sitt bälte. Under UFC 235 kröntes Kamaru Usman till ny UFC-mästare, efter fem gångna ronder mot Woodley. Totalt sett står den tidigare mästaren med ett matchfacit som lyder 19-4-1.

UFC on ESPN 9: Hela matchkortet

Huvudkortet

 • Tyron Woodley vs. Gilbert Burns
 • Blagoy Ivanov vs. Augusto Sakai
 • Kevin Holland vs. Daniel Rodriguez
 • Roosevelt Roberts vs. Brok Weaver
 • Mackenzie Dern vs. Hannah Cifers

Underkortet

 • Katlyn Chookagian vs. Antonina Shevchenko
 • Billy Quarantillo vs. Spike Carlyle
 • Jamahal Hill vs. Klidson Abreu
 • Tim Elliott vs. Brandon Royval
 • Casey Kennedy vs. Louis Smolka
 • Chris Gutierrez vs. Vince Morales
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy