ben askren

Vill återvända till UFC för matchen – Ben Askren: Jag är kass på boxning och Nate Diaz är kass på MMA

Alexander Clausson

Den pensionerade Ben Askren vill återvända till UFC för att ställas mot Stocktonsonen Nate Diaz. Askren menar att Diaz är urusel på MMA.

Ben Askren inledde karriären med 19 raka vinster

Askren inledde sin MMA-karriär med 19 raka vinster och erhöll welterviktstiteln i Bellator MMA och därefter motsvarigheten i ONE Championship. Amerikanen gick sammanlagt nio lyckade titelmatcher i sin karriär. 2019 skrev Askren kontrakt med UFC, efter att ett historiskt byte ägt rum mellan organisationen och ONE Championship. UFC fick Askren i utbytte mot Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson. Askren inledde sin UFC-karriär med en vinst över Robbie Lawler, men förlorade därefter två matcher i följd. En av förlusterna kom mot Jorge Masvidal, som stod för det snabbaste avslutet i organisationens historia.

Amerikanen pensionerade sig från sporten i november 2018.

Ben Askren vill möta Nate Diaz i UFC

Askren kommer senast från en boxningsmatch mot Youtube-personligheten Jake Paul. Den förstnämnda blev knockad i ett tidigt skede av matchen. Askren hävdade nyligen att Paul är en bra boxare, vilket fick UFC-stjärnan Diaz att uttala sig. Diaz svarade att Askren inte vet någonting om boxning.

Askren gav sitt svar via ett inlägg på amerikanens Twitter-konto. Askren höll med Diaz om att hans boxningskunskaper är bristfälliga, men menade samtidigt att Diaz är urusel på MMA. Därefter skickade den tidigare welterviktsmästaren ut en utmaning till Diaz, som har en match kvar på sitt UFC-kontrakt.

Nate is right, I suck at boxing. He sucks at MMA. If he wants me to prove it I can be in the USADA pool tomorrow. Would be happy to be the last fight on his contract.

Diaz kommer senast från en förlust Leon Edwards. Stocktonsonen har förlorat tre av sina fyra senaste UFC-matcher och står med ett totalt facit som lyder 20-13-o.

+3
Dana Sad
Dana Happy
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett
Jack Hermansson ler mot kameran
Jack Hermansson förväntas återvända i december – möter topprankad amerikan
kimura
Hett
Bellator 284: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Dana White
Dana White ger sällsynt intervju om allt möjligt
kimura
Hett
Luke Rockhold
Luke Rockhold sågar UFC:s bonussystem inför återkomsten
kimura
Hett