Sage Northcutt vinst i oktagonen UFC

UFC Boise: Eftertankar – Sage Northcutt är på väg att växa in i rollen som talang

UFC besökte, för första gången, CenturyLink Arena i Boise Idaho för UFC Fight Night 133: “Dos Santos vs. Ivanov”. Det var ett trevligt matchkort med en rad intressanta matchningar. Därför förväntade vi oss god underhållning och bra mma. Vid mikrofonen hade vi firma Fitzgerald/Smith och i buren regerade Senor Joe Martinez.

Underkort 

115 lbs.: Jessica Aguilar vs. Jodie Esquibel 

Detta var en rätt usel fight, men så brukar det vara på Fight Pass-delen av underkortet. Jodie Esquibel har professionella boxningsmatcher på sitt CV. Det kunde man inte ana utifrån hennes prestation. Jessica Aguilar lär vid en tidpunkt ha setts som den främsta stråviktaren i världen. Det hade man aldrig kunnat gissa. Domarna gav segern till Jessica Aguilar. Det var säkert helt rätt. Gäsp.

125 lbs.: Mark De La Rosa vs. Elias Garcia 

Elias Garcia är kickboxare och kusin med bröderna Pettis. Han tränar följaktligen på Roufus Sport. Han ställdes mot Mark De La Rosa som gick ned till flugvikt efter att ha förlorat i UFC-debuten. Dessa två flugviktare bjöd på okej tempo men det var inte fråga om någon stor underhållning. Vid 2.00 in i rond 2 fick De La Rosa en tight rear-naked choke som tvingade Garcia att klappa.

125 lbs.: Liz Carmouche vs. Jennifer Maia 

Liz Carmouche (#7) är en veteran som har varit med länge. Hon tävlade tidigare i bantamvikt men när UFC öppnade flugvikten för kvinnor gick Carmouche dit. Jennifer Maia är f.d. Invictamästarinna och debuterade alltså mot riktigt tufft motstånd. Matchen då? Ja, den var aningen bättre än kvällens öppningsmatch men särskilt minnesvärd var den inte. Carmouche tog en säker poängseger.

145 lbs.: Raoni Barcelos vs. Kurt Holobaugh

Kurt Holobaugh är en riktigt tuff striker som tog sig till UFC via DWTNCS, men hans första fight försenades av en USADA-avstängning. Raoni Barcelos är en intressant debutant med stark grappling och KO-kraft. Fighten höll bra tempo och de var inte rädda för att växla slag i det stående. Barcelos säkrade dessutom några nedtagningar men gjorde inte någon avgörande skada på marken. I tredje ronden fick brassen träff och han visade prov på god ’killer instinct’ när han följde upp med precisa och stenhårda slag. En slagserie avslutades med en klockren uppercut som fällde Holobaugh till marken och då hade domare Herb Dean sett tillräckligt. Han avbröt fighten vid 1.29 av rond 3 och Raoni Barcelos tog en imponerande TKO-seger i sin UFC-debut.

125 lbs.: Said Nurmagomedov vs. Justin Scoggins 

Debutanten Said Nurmagomedov är kusin till Khabib men tränar tillsammans med Zabit Magomedsharipov under coach Mark Henry i New Jersey. Han ställdes mot erfaret och tufft motstånd i form av Justin Scoggins. Detta var en match up mellan två giftiga strikers. Amerikanen har karatebakgrund vilket syns tydligt i hans rörelsemönster. Nurmagomedov hade också problem med sin motståndares fotarbete. Scoggins cirklade på utsidan och prickade med ett fåtal långa tekniker. Två av domarna gav det delade domslutet till den ryske debutanten. Ett tveksamt domslut.

Det vi kommer minnas tydligast från matchen var när den usle domaren, Rulon Day (ja han heter faktiskt så), dömde upp Nurmagomedov när denne jobbade med ground-and-pound från topposition. Amatörmässigt.

145 lbs.: Darren Elkins vs. Alex Volkanovski 

Alex Volkanovski är en talangfull och mycket kraftfull fighter som kom in med 4 raka vinster. Han ställdes mot den tuffe veteranen Darren Elkins (#10) som kom in med 6 raka vinster. Matchen höll högt tempo och bjöd på bra underhållning. Volkanovski träffade upprepade gånger med sin överhandshöger och hade amerikanen rejält skakad. Elkins visade att han är omänskligt tuff som höll sig kvar i fighten. I slutändan var det inget snack om saken. Volkanovski tog en solklar domslutsseger i vad som var en stark kandidat till ”Fight of the night”.

135 lbs.: Alejandro Perez vs. Eddie Wineland 

Alejandro Perez (#13) och Eddie Wineland (#15) är duktiga strikers. Mexikanen, som har boxningsbakgrund, är den mer tekniske av de två men Wineland har krut i nävarna. Vi bjöds på en ganska ensidig fight från dessa strikers. Det var en jämn fight men inte något vi kommer att minnas. Alla tre poängdomarna gav segern till Perez med siffrorna 29-28.

Huvudkort 

135 lbs.: Cat Zingano vs. Marion Reneau

36-åriga Cat Zingano (#6) ställdes mot 41-åriga Marion Reneau (#7) i en match mellan två riktiga veteraner. Det blev en tuff fight. Det är en jäkla tur för Zingano att hon har bra takedowns och ett kvävande toppgame för hennes striking har inte utvecklats på 10 år. Det räckte ändå till en seger för ”Alpha Cat” som bröt en tre matcher lång förlustsvit.

145 lbs.: Myles Jury vs. Chad Mendes 

Myles Jury (#12) har sett bra ut sedan han tog klivet ned till fjädervikt. Nu ställdes han inför en mycket tuff utmaning i Chad Mendes. ”Money” Mendes, som tillhört eliten i fjädervikt sedan många år, gör comeback efter en längre dopingavstängning. Själva fighten inleddes förvånansvärt avvaktande och det dröjde ett tag innan det lossnade. Efter halva första ronden träffade Mendes med en hård vänster som fällde Jury till marken. Efter en stunds ground-and-pound klev domare Jason Herzog in och avbröt matchen. Avslutet kom vid 2.52 via TKO.

170 lbs.: Randy Brown vs. Niko Price

Randy Brown är en onormalt lång welterviktare (190,5 cm) som har avslutat 8 av 10 vinster i förtid. Niko Price är en explosiv och aggressiv fighter som även han har för vana att avsluta sina motståndare. Frågan var bara hur han skulle hantera Browns enorma räckvidd. Som väntat hade Brown ett övertag i det stående och Price såg aningen långsam ut. Det vägde han delvis upp med nedtagningar och ground-and-pound.

I andra ronden fick Brown en nedtagning och jobbade bra från topp. I en märklig scramble-situation lyckades Price, som låg på rygg, träffa med 4-5 hårda hammerfists. Dessa träffade klockrent och Herb Dean klev in och avbröt matchen vid 1.09 av rond 2. Seger via KO i ett av de märkligaste avslut vi har sett.

145 lbs.: Dennis Bermudez vs. Rick Glenn 

Dennis Bermudez är en explosiv veteran med brottningsbakgrund och en giftig överhandshöger. Han har haft det motigt på sistone och är i stort behov av en seger. Rick Glenn är en erfaren och southpaw-fighter med bra boxning och 75% avslut. Matchen blev jämn, höll bra tempo och bjöd på rätt skaplig underhållning. Två av domarna valde att ge segern till Glenn som tog hem det delade domslutet. Inte något solklart domslut och Bermudez var märkbart förvånad när resultatet lästes upp. Nåja, det var åtminstone inget rån.

170 lbs.: Sage Northcutt vs. Zak Ottow

Ett synnerligen ovärdigt co-main event. Zak Ottow är en handplockad medelmåtta som UFC har valt ut för att ge 22-årige ”Super” Sage Northcutt en rimlig chans till seger i sin återkomst till weltervikt. Frågan är om den atletiske ynglingen ska klara av att hantera en stor och fysiskt stark welterviktare som Ottow. Det blev en märklig fight. Ottow kontrollerade hela första ronden från topposition. I andra ronden såg Ottow trött ut och det blev tydligt att han inte ville stå upp med ”Super Sage”. Tre minuter in i andra ronden träffade Northcutt med ett hårt slag som fällde Ottow. Han klev in, avlossade några hårda hammerfists och därmed var det klart. Northcutt vinnare via KO vid 3.13 av rond 2. Den unge mannen såg kraftfull ut i 170 pounds och kanske har han hittat rätt viktklass.

265 lbs.: Junior Dos Santos vs. Blagoy Ivanov 

I kvällens huvudmatch fick vi se den f.d. tungviktsmästaren Junior Dos Santos (#8) ta sig an UFC-debutanten

Blagoy Ivanov. Dos Santos hade haft problem med USADA och därför inte kunnat tävla på drygt ett år. Matchen var ingen höjdare. Dos Santos jobbade från utsidan, utnyttjade sitt fotarbete och överlägsna räckvidd. Han genomförde en smart lågriskstrategi. Det räckte till ett solklart domslut.

Sammanfattning

Idaho State Athletic Commission har infört de nya reglerna. Det applåderar vi. Poängdomarna verkade dock inte vara bekanta med det nya regelverket. Deras poängsättning var stundtals riktigt märklig.

Kvällens FOTN-bonus gick till Barcelos och Holobaugh. Övriga två bonusar gick till Niko Price och Chad Mendes. Alla kammar de hem $50,000 för sina insatser.

Alexander Volkanovski tog sin femte raka, och karriärens viktigaste, seger när han besegrade 10-rankade Darren Elkins. Han tar sannolikt över Elkins plats på rankingen och är redo att ställas mot toppmotstånd.

Chad Mendes tog en imponerande seger mot den duktige Myles Jury. Efter lång dopingavstängning måste det ha känts bra med en avslutsvinst i comebacken. Vore det inte för att han nyss varit dopingavstängd skulle vi ha varit glada för hans skull.

Sage Northcutt gjorde en stark insats när han besegrade Zak Ottow. Han såg kraftfull och avslappnad ut. Kanske är han på väg att växa in i rollen som talang.

Junior Dos Santos är tillbaka. Nja, han vann åtminstone. Det var inte den bästa versionen av Dos Santos vi någonsin sett. Kanske var det ringrost efter drygt ett års frånvaro. Kanske är han inte längre samme fighter. Vem vet. Mot en fighter som Ivanov, vars striking är ensidig och lättläst, skulle den gamle JDS ha gjort processen kort.

I slutändan blev detta ett okej kort, inte mer. Men man kan inte alltid få allt man önskar. Nästa vecka är det UFC-gala från Hamburg. Det kan bli intressant.

______________________

Kimuraredaktionen

+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Jon ”Bones” Jones: ”Steroiderna påverkade inte min prestation mot DC”

Den tidigare UFC-mästaren i lätt-tungvikt Jon Jones kommer att som bekant göra comeback i oktagonen mot svenske Alexander Gustafsson vid UFC 232 den 29:e december.

Jones har inte fightats i oktagonen sedan hans match mot Daniel Cormier vid UFC 214 förra året, i en match som han först vann genom knockout, men som sedan ändrades till no-contest efter att Jones testat positivt för turinabol.

Efter detta har Jones fått motta massiv kritik från MMA-profiler och fans och enligt många av dessa bör hans bedrifter inom sporten ha en asterisk bredvid sig på grund av hans båda doping avstängningar, där den första kom 2016.

Den tidigare mästaren blev i dagarna intervjuad i podcasten Jackson-Wink där han besvarade kritiken:

I would say that those would be people looking for an excuse not to give it to me, not to give credit where it’s due. In both situations, whatever was in me chemically was proven scientifically that the amounts were so small that there was no way possible to affect my performance in a positive or a negative way. The two times where I’ve failed drug tests for performance enhancers, it’s been so small that it can’t affect your performance.

Jones fortsatte med att kommentera USADA:s (USA:s anti-doping byrå) fynd i utredningen av honom där han menade att den mängd turinabol han hade i blodet var så pass liten att den inte påverkade hans prestation nämnvärt i matchen mot Cormier:

The d–k pill situation, that was proven that it was a mistake, Who takes a male enhancement pill expecting to fight better. I mean nobody. We actually found the company, found the exact pills, we ordered the pills and the pills came back with stuff in it that wasn’t supposed to be in there. Such a small amount that it’s not going to make you fight any better or be stronger.

Then in the second situation, we just found out to have USADA say ‘the amount of steroids we found in your body Jon, it was like taking a pinch of salt and throwing it in an Olympic size swimming pool’. It was such a small amount that it was pretty obvious this was an accident. For this to be something that got into your body two weeks before the fight. So two weeks before the fight, you took a pinch of steroids and threw it in an Olympic size swimming pool. It’s clear this is nothing that helped you knock out Daniel Cormier.

Jon Jones avslutade med att besvara alla de som kallar honom för fuskare

To answer your question — to anybody who would say ‘well he must have been cheating’ — after what I just said, if you still want to call me a cheater, you just don’t want to admit that I’m f–king pretty good at this.

 

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Ben askren i buren one championship

Ben Askren om ett UFC-kontrakt: ’98 procents sannolikhet’

Ben Askren är förmodligen en av de bästa welterviktarna utanför UFC. Han har tävlat för de flesta stora MMA-organisationer så som ONE Championship och Bellator. Han är welterviktsmästare i ONE C och en forne welterviktsmästare i Bellator.

Han har dock aldrig varit i UFC, något många MMA-profiler och fans har efterfrågat. Enligt Askren har han tidigare blivit blåst av UFC och Dana White, men det verkar som att ett skifte har skett. Genom Twitter fick han frågan om hur nära han är på att skriva på för UFC och svarade på följande sätt.

Askren likt UFCs lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov är obesegrad. Han har ett MMA-facit på 18–0 (1) och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex genom knockout, fem genom submission samt sju genom domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Conor McGregor talar ut om förlusten: ”If its not the rematch right away – no problem”

Den forne lätt- och fjäderviktsmästaren Conor McGregor talar ut om den tunga förlusten mot den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. McGregor ställdes mot Nurmagomedov under UFC 229 och förlorade i den fjärde ronden när han klappade ut på en så kallad neck-crank.

Nu talar McGregor ut om förlusten och bryter ned matchen rond för rond genom sin egen Instagram.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Thoughts on my last fight. Round 1. I believe from a sport standpoint, round 1 was his. Top position against the fence. Zero position advancement or damage inflicted. But top position. From a fight standpoint the first round is mine. Actual shots landed and a willingness to engage. Straight left early. Knee to the head on the low shot. Elbows in any and all tie up scenarios. Opponent just holding the legs against the fence for almost the entire round. Round 2 he is running away around the cage before being blessed with a right hand that changed the course of the round, and the fight. It was a nice shot. After the shot I bounced back up to engage instantly, but again he dipped under to disengage. That is the sport and it was a smart move that led to a dominant round, so no issue. Well played. If I stay switched on and give his stand up even a little more respect, that right hand never gets close and we are talking completely different now. I gave his upright fighting no respect in preparation. No specific stand up spars whatsoever. Attacking grapplers/wrestlers only. That won’t happen again. I also gave my attacking grappling no respect. To defense minded. Lessons. Listen to nobody but yourself on your skill set. You are the master of your own universe. I am the master of this. I must take my own advice. Round 3. After the worst round of my fighting career, I come back and win this round. Again walking forward, walking him down, and willing to engage. Round 4. My recovery was not where it could have been here. That is my fault. Although winning the early exchanges in 4, he dips under again and I end up in a bad position with over 3 on the clock. I work to regain position and end up upright, with my back to the fence. A stable position. Here however, I made a critical error of abandoning my over hook at this crucial time, exposing the back, and I end up beaten fair and square. What can I say? It was a great fight and it was my pleasure. I will be back with my confidence high. Fully prepared. If it is not the rematch right away, no problem. I will face the next in line. It’s all me always, anyway. See you soon my fighting fans I love you all ❤

Ett inlägg delat av Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

Gick mot den obesegrade boxaren

McGregor hade inte gått match på ca. två år. Hans senaste match innan Khabib-matchen var mot Eddie Alvarez under UFC 205. En match där McGregor erövrade lättviktsbältet. Han vann genom teknisk knockout i rond två. Efter segern skulle McGregor möta den obesegrade boxaren Floyd Mayweather Jr. Han förlorade boxningsmatchen genom teknisk knockout i rond tio.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Juan Adams

Video
Tungviktsprospekten Juan Adams redo att ta UFC med storm

I juli fick den 26-årige tungviktaren Juan Adams (4-0) ett UFC-kontrakt efter sin knockout av Shawn Reed under Dana Whites ‘Tuesday Night Contender’. Nu kommer Adams att göra sin debut i organisationen mot Chris de La Rocha under UFC on FOX 31 i Milwaukee den 15 september.

Adams ser nu fram att introducera sig själv för UFC-fansen med en spektakulär seger i det kommande mötet och är säker på att han kommer att slå igenom i organisationen.

Via ‘BJ Penn Radio’:

Obviously the heavyweight division is lacking a couple things right now. We don’t really have a lot of star power apart from myself. You know, our top guys aren’t super entertaining and obviously Derrick Lewis adds the entertainment aspect, but I think I’m a little more aesthetically pleasing to look at than the other heavyweights in the division. There’s that aspect. I definitely connect with fans a lot better than most of the other heavyweights in the UFC. And just in terms of the athletic side of it, I’m the type of athlete the UFC has never seen before in this division and I don’t think anyone can match my pace, my power, or my combination of size, speed and strength. Its definitely something new, I’ve got a good look to me, I’m very marketable.

There’s this kind of stigma for fighters not being the most intelligent out there, but I have degree in computer science. I minored in exercise science, before this I was a loan coordinator at a bank. So I have a unique experience and a unique outlook on things. I have an ability to market myself and the company much better than most other people in the division. No one ever really has everything figured out, but I do take criticism pretty well and I like to go from there and learn from it and learn from each fight and grow and progress, and really do put myself in a good position. Because the better I do, and the better the UFC does, the better everyone does and it makes money for all of us longterm. So that’s definitely the end-game for me. Ultimately there’s gotta be a life after fighting, so that’s what I’m trying to set myself up for right now.

Adams vill hålla sig väldigt aktiv framöver och hoppas på att gå 4 matcher det kommande året.

I want to be very active. I want to fight four times a year. That’s what I want to do. When I do eventually have the belt, I want to defend it twice a year at a minimum. It’s not a fact of if I have the ability, I know I have the ability I just need the opportunity. Once I have my debut I think the world will finally see that and you’ll see a jump in activity from me. There will be an increase in demand for me and I’m happy to supply that.

The thing is, I’m more of a monster than anyone in the division. No ones as big as I am, and anyone that’s close to the same size as me has nowhere near the athletic ability that I do, and I believe [UFC President] Dana White saw that [on the Contender Series]. My accomplishments show that I’m the youngest American UFC heavyweight, I have the fewest fights of any male competitor in the UFC, so there’s clearly something there. They’ve seen something. I know it, my coaches know it. Its just a matter of time until the whole world knows it.

Tror ni att Adamas kommer att kunna görs succé i UFC?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
joe-duffy-ross-pearson-ufc-fight-night-142-adelaide

Joe Duffy vs. Ross Pearson planeras för UFC Adelaide

En lättviktsmatchning mellan Joe Duffy och Ross Pearson planeras just nu för UFC Adelaide den 2 december, detta bekräftar MMANytts Damon Martin.

Den irländske fightern Duffy hade tidigare 2 raka vinster mot Mitch Clarke och Reza Madadi, innan han mötte James Vick under UFC 217 där han förlorade via TKO i andra ronden. Han har nu ett record på 16 vinster och 3 förluster.

Engelsmannen Pearson hade tidigare 4 raka förluster, innan han mötte Mizuto Hirota under UFC 221. Senast mötte Pearson John Makdessi under UFC on FOX 30, där han förlorade via ett enhälligt domslut. Han har nu ett record på 20 vinster och 15 förluster.

UFC Fight Night 142 äger rum i Adelaide i Australien den 2 december.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Video
Paulie Malignaggi om Conor McGregor vid UFC 229: I cringed, what a p-ssy

Conor McGregors förre träningspartner, tidigare boxaren Paulie Malignaggi,  har ända sedan deras sparrande varit öppen med sitt ogillande av irländaren och det var väntat att han skulle ha ett ord eller två att säga efter McGregors superfight mot Khabib Nurmagomedov om UFC-titeln i lättvikt vid UFC 229, där han förlorade genom submission.

Irländaren hade en tuff 2:a rond mot Nurmagomedov och befann sig under större delen av denna på marken i försvarsställning. Direkt efter att den 2:a ronden blåstes av hördes han svara följande till en arg Nurmagomedov som upprepande gånger sagt ”let’s talk” under ronden:

It’s only business.

Malignaggi är inte imponerad över McGregors agerande ”mitt i matchen” och han hade följande att säga till iFL TV, vilket ni kan se i videon ovan:

We win or we lose. That’s fine. And we go out as fighters, we go out as men, we go out with dignity. That’s what competition is. But go out like a man. Don’t look to make contracts in the middle of the fight like ‘It was just business. Don’t hurt me. It was just business.’ You p-ssy.

I would rather you chop my head off than to give you the satisfaction of me crying to you like a b-tch in the middle of the fight, when we still got to fight. When we still got to come out the next round. You p-ssy motherf—r. It was unbelievable what a p-ssy move that was.

Malignaggi fortsatte med följande:

I cringed. And I don’t even like the guy, and I cringed for him when I saw that audio on my phone on social media when somebody sent it to me. Like ‘Ugh, God, what a p-ssy. Holy sh-t, he’s more of a p-ssy than even I could have thought.

Because I didn’t think he would say it out loud to the opponent. Who begs their opponent to take it easy on them in the middle of a fight? I haven’t heard of something like that in my life, to be honest. That was a first for me.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Brock Lesnar Daniel Cormier UFC

Daniel Cormier: Jag är inte orolig för att förlora Brock Lesnar-matchen till Jon Jones

Hypen inför Daniel Cormier vs. Brock Lesnar mattades av beskedet om att den senare inte kan återvända till oktagonen innan januari nästa år, detta då Lesnar ska genomgå 6 månader av dopingtester. Cormier har därför accepterat en titelmatch i tungvikt mot Derrick Lewis som äger rum redan den 3:e november vid UFC 230.

Om Cormier vinner den matchen förväntar många att UFC kommer att boka in Lesnar som hans näste motståndare, men detta är säkert till 100 procent.

Cormiers långvarige rival, Jon Jones, kommer att göra comeback efter sin årslånga dopingavstängning, den 29:e december mot Alexander Gustafsson. Om Jones vinner den matchen är det möjligt att han utmanar Lesnar, likt han gjorde efter hans seger mot Cormier förra året, en match som dock ändrades till no contest efter att Jones testat positivt för turinabol.

En match med WWE-stjärnan och UFC-ikonen Lesnar förväntas bli en supermatch kommersiellt men Cormier säger sig inte vara orolig för att förlora denna till Jon Jones. Han hade följande att säga till MMA Junkie:

No… I’ve got to be honest with you: Over the course of my career I haven’t been done like that. I haven’t had anything promised to me that hasn’t been delivered. The UFC’s been good to me. I don’t worry about that.

I know I’m going to fight Lesnar. There’s nobody or anything that could change that. They’ve never done me like that, so there’s no reason to believe it would start now.

Cormier hade även följande att säga om sitt bråk med Lesnar i oktagonen direkt efter segern i titelmatchen mot Stipe Miocic vid UFC 226:

When I was in there with Lesnar on July 7 and he pushed me, I was like, ‘Holy (expletive),’ I’m having a WrestleMania moment. I’ve got to be honest. I was having a WrestleMania moment. It was the greatest thing ever. I wanted to hit him, but my hand was hurting. He was big and I was kind of thrown off. His outfit was kind of jacked up. … I want to fight Brock. It will be fun.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen LIVE med Rostem Akman

18:00 är vi LIVE igen!

Dagens gäst är ingen mindre än Rostem Akman! I vanlig ordning är programmet LIVE så tveka inte att ställa era frågor till panelmedlemmarna så tar vi upp dem under programmets gång. Rostem är 3-0 i sin unga proffs-karriär och kommer den 1:a december att gå sin fjärde match på superior challenge 18 på Victoriahallen i Stockholm. Rostem har avslutat alla sina motståndare genom knockout!

Vi går även igenom Khabibs utmaning av Floyd Mayweather, är det verkligen något vi vill se, har han större chans än McGregor?

Vi går genom Sadibou Sys fantastiska insats i PFLs turnering, vad ska han göra härnäst?

Vi tar en närmare titt på helgens gala där huvudmatchen är mellan Volkan Oezdemir och Anthony Smith, samt fjäderviktsmatchen mellan Artem ”The Russian Hammer” vs. Michael Johnson!

Missa oss inte LIVE – klockan 18:00 på Facebook, YouTube och här på hemsidan.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Nate Diaz kontrovers

Video
Dustin Poirier vet inte om matchen mot Nate Diaz skulle blivit av oavsett skadan

Dustin Poirier drog sig i slutändan ur från matchen mot Nate Diaz vid UFC 230 men enligt han själv så var upptakten till matchen kaotisk redan innan hans höftskada. UFC kämpade med att få till en bra huvudmatch till UFC 230 och Diaz var väldigt svår att ha att göra med i förhandlingarna.  Han hade följande att säga i en nylig intervju med The MMA Hour, som ni kan se i videon ovan:

We don’t even have enough time to talk about all the times it was changed. The fight was on, it was off, it was just crazy, there was a lot of crazy stuff going on.

They wanted to switch it to five rounds, man, it was just so messed up dude.

Poirier fick efter sin skada ta emot kritik från Nate Diaz för sättet han dragit sig ur på. Poirier hävdar dock att Diaz konstant satte käppar i hjulet för matchen innan detta:

Nate was being hard to deal with, I believe. Every weight class they offered it at 155 and he wanted 160 and I agreed to that. He kind of negotiated himself out of a main-event spot. They offered us the main event, I accepted, Nate over-negotiated, they lost the main event, it was just back-to-back days of him trying to have his way, honestly

It’s a huge headache with all the stuff that he was playing.

UFC har efter matchens avbokning varit skeptiska till att boka om matchen och Poirier är själv osäker på om UFC kan lyckas förhandla fram en ny match med Diaz och han är heller inte säker på om den tilltänkta matchen ens blivit av om höftskadan inte inträffat:

It’s a huge headache with all the stuff that he was playing.

So much stuff went on behind the scenes. Even if everything went smooth, I’m not sure if this fight would have even went through with this guy. But if the UFC wants it, I’m down. If they can make it happen, I’m down.

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 230: Daniel Cormier Media Scrum

Daniel Cormier var tilltänkt att möta den forne tungviktsmästaren Brock Lesnar nästa år. Den nuvarande mästaren i tungvikt, Cormier, skulle vänta på just den matchen på grund av att hans hand inte är hundra procent. Men den 9:e oktober stod det klart att han skulle ställas mot #2 Derrick Lewis under UFC 230.

Matchen blir galans huvudmatch. I videon ovan kan ni ta del av DCs presskonferens där han diskuterar matchen men även tumultet som utbröt mellan hans lagkamrat och UFCs lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor under UFC 229.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy