Sage Northcutt vinst i oktagonen UFC

UFC Boise: Eftertankar – Sage Northcutt är på väg att växa in i rollen som talang

UFC besökte, för första gången, CenturyLink Arena i Boise Idaho för UFC Fight Night 133: “Dos Santos vs. Ivanov”. Det var ett trevligt matchkort med en rad intressanta matchningar. Därför förväntade vi oss god underhållning och bra mma. Vid mikrofonen hade vi firma Fitzgerald/Smith och i buren regerade Senor Joe Martinez.

Underkort 

115 lbs.: Jessica Aguilar vs. Jodie Esquibel 

Detta var en rätt usel fight, men så brukar det vara på Fight Pass-delen av underkortet. Jodie Esquibel har professionella boxningsmatcher på sitt CV. Det kunde man inte ana utifrån hennes prestation. Jessica Aguilar lär vid en tidpunkt ha setts som den främsta stråviktaren i världen. Det hade man aldrig kunnat gissa. Domarna gav segern till Jessica Aguilar. Det var säkert helt rätt. Gäsp.

125 lbs.: Mark De La Rosa vs. Elias Garcia 

Elias Garcia är kickboxare och kusin med bröderna Pettis. Han tränar följaktligen på Roufus Sport. Han ställdes mot Mark De La Rosa som gick ned till flugvikt efter att ha förlorat i UFC-debuten. Dessa två flugviktare bjöd på okej tempo men det var inte fråga om någon stor underhållning. Vid 2.00 in i rond 2 fick De La Rosa en tight rear-naked choke som tvingade Garcia att klappa.

125 lbs.: Liz Carmouche vs. Jennifer Maia 

Liz Carmouche (#7) är en veteran som har varit med länge. Hon tävlade tidigare i bantamvikt men när UFC öppnade flugvikten för kvinnor gick Carmouche dit. Jennifer Maia är f.d. Invictamästarinna och debuterade alltså mot riktigt tufft motstånd. Matchen då? Ja, den var aningen bättre än kvällens öppningsmatch men särskilt minnesvärd var den inte. Carmouche tog en säker poängseger.

145 lbs.: Raoni Barcelos vs. Kurt Holobaugh

Kurt Holobaugh är en riktigt tuff striker som tog sig till UFC via DWTNCS, men hans första fight försenades av en USADA-avstängning. Raoni Barcelos är en intressant debutant med stark grappling och KO-kraft. Fighten höll bra tempo och de var inte rädda för att växla slag i det stående. Barcelos säkrade dessutom några nedtagningar men gjorde inte någon avgörande skada på marken. I tredje ronden fick brassen träff och han visade prov på god ’killer instinct’ när han följde upp med precisa och stenhårda slag. En slagserie avslutades med en klockren uppercut som fällde Holobaugh till marken och då hade domare Herb Dean sett tillräckligt. Han avbröt fighten vid 1.29 av rond 3 och Raoni Barcelos tog en imponerande TKO-seger i sin UFC-debut.

125 lbs.: Said Nurmagomedov vs. Justin Scoggins 

Debutanten Said Nurmagomedov är kusin till Khabib men tränar tillsammans med Zabit Magomedsharipov under coach Mark Henry i New Jersey. Han ställdes mot erfaret och tufft motstånd i form av Justin Scoggins. Detta var en match up mellan två giftiga strikers. Amerikanen har karatebakgrund vilket syns tydligt i hans rörelsemönster. Nurmagomedov hade också problem med sin motståndares fotarbete. Scoggins cirklade på utsidan och prickade med ett fåtal långa tekniker. Två av domarna gav det delade domslutet till den ryske debutanten. Ett tveksamt domslut.

Det vi kommer minnas tydligast från matchen var när den usle domaren, Rulon Day (ja han heter faktiskt så), dömde upp Nurmagomedov när denne jobbade med ground-and-pound från topposition. Amatörmässigt.

145 lbs.: Darren Elkins vs. Alex Volkanovski 

Alex Volkanovski är en talangfull och mycket kraftfull fighter som kom in med 4 raka vinster. Han ställdes mot den tuffe veteranen Darren Elkins (#10) som kom in med 6 raka vinster. Matchen höll högt tempo och bjöd på bra underhållning. Volkanovski träffade upprepade gånger med sin överhandshöger och hade amerikanen rejält skakad. Elkins visade att han är omänskligt tuff som höll sig kvar i fighten. I slutändan var det inget snack om saken. Volkanovski tog en solklar domslutsseger i vad som var en stark kandidat till ”Fight of the night”.

135 lbs.: Alejandro Perez vs. Eddie Wineland 

Alejandro Perez (#13) och Eddie Wineland (#15) är duktiga strikers. Mexikanen, som har boxningsbakgrund, är den mer tekniske av de två men Wineland har krut i nävarna. Vi bjöds på en ganska ensidig fight från dessa strikers. Det var en jämn fight men inte något vi kommer att minnas. Alla tre poängdomarna gav segern till Perez med siffrorna 29-28.

Huvudkort 

135 lbs.: Cat Zingano vs. Marion Reneau

36-åriga Cat Zingano (#6) ställdes mot 41-åriga Marion Reneau (#7) i en match mellan två riktiga veteraner. Det blev en tuff fight. Det är en jäkla tur för Zingano att hon har bra takedowns och ett kvävande toppgame för hennes striking har inte utvecklats på 10 år. Det räckte ändå till en seger för ”Alpha Cat” som bröt en tre matcher lång förlustsvit.

145 lbs.: Myles Jury vs. Chad Mendes 

Myles Jury (#12) har sett bra ut sedan han tog klivet ned till fjädervikt. Nu ställdes han inför en mycket tuff utmaning i Chad Mendes. ”Money” Mendes, som tillhört eliten i fjädervikt sedan många år, gör comeback efter en längre dopingavstängning. Själva fighten inleddes förvånansvärt avvaktande och det dröjde ett tag innan det lossnade. Efter halva första ronden träffade Mendes med en hård vänster som fällde Jury till marken. Efter en stunds ground-and-pound klev domare Jason Herzog in och avbröt matchen. Avslutet kom vid 2.52 via TKO.

170 lbs.: Randy Brown vs. Niko Price

Randy Brown är en onormalt lång welterviktare (190,5 cm) som har avslutat 8 av 10 vinster i förtid. Niko Price är en explosiv och aggressiv fighter som även han har för vana att avsluta sina motståndare. Frågan var bara hur han skulle hantera Browns enorma räckvidd. Som väntat hade Brown ett övertag i det stående och Price såg aningen långsam ut. Det vägde han delvis upp med nedtagningar och ground-and-pound.

I andra ronden fick Brown en nedtagning och jobbade bra från topp. I en märklig scramble-situation lyckades Price, som låg på rygg, träffa med 4-5 hårda hammerfists. Dessa träffade klockrent och Herb Dean klev in och avbröt matchen vid 1.09 av rond 2. Seger via KO i ett av de märkligaste avslut vi har sett.

145 lbs.: Dennis Bermudez vs. Rick Glenn 

Dennis Bermudez är en explosiv veteran med brottningsbakgrund och en giftig överhandshöger. Han har haft det motigt på sistone och är i stort behov av en seger. Rick Glenn är en erfaren och southpaw-fighter med bra boxning och 75% avslut. Matchen blev jämn, höll bra tempo och bjöd på rätt skaplig underhållning. Två av domarna valde att ge segern till Glenn som tog hem det delade domslutet. Inte något solklart domslut och Bermudez var märkbart förvånad när resultatet lästes upp. Nåja, det var åtminstone inget rån.

170 lbs.: Sage Northcutt vs. Zak Ottow

Ett synnerligen ovärdigt co-main event. Zak Ottow är en handplockad medelmåtta som UFC har valt ut för att ge 22-årige ”Super” Sage Northcutt en rimlig chans till seger i sin återkomst till weltervikt. Frågan är om den atletiske ynglingen ska klara av att hantera en stor och fysiskt stark welterviktare som Ottow. Det blev en märklig fight. Ottow kontrollerade hela första ronden från topposition. I andra ronden såg Ottow trött ut och det blev tydligt att han inte ville stå upp med ”Super Sage”. Tre minuter in i andra ronden träffade Northcutt med ett hårt slag som fällde Ottow. Han klev in, avlossade några hårda hammerfists och därmed var det klart. Northcutt vinnare via KO vid 3.13 av rond 2. Den unge mannen såg kraftfull ut i 170 pounds och kanske har han hittat rätt viktklass.

265 lbs.: Junior Dos Santos vs. Blagoy Ivanov 

I kvällens huvudmatch fick vi se den f.d. tungviktsmästaren Junior Dos Santos (#8) ta sig an UFC-debutanten

Blagoy Ivanov. Dos Santos hade haft problem med USADA och därför inte kunnat tävla på drygt ett år. Matchen var ingen höjdare. Dos Santos jobbade från utsidan, utnyttjade sitt fotarbete och överlägsna räckvidd. Han genomförde en smart lågriskstrategi. Det räckte till ett solklart domslut.

Sammanfattning

Idaho State Athletic Commission har infört de nya reglerna. Det applåderar vi. Poängdomarna verkade dock inte vara bekanta med det nya regelverket. Deras poängsättning var stundtals riktigt märklig.

Kvällens FOTN-bonus gick till Barcelos och Holobaugh. Övriga två bonusar gick till Niko Price och Chad Mendes. Alla kammar de hem $50,000 för sina insatser.

Alexander Volkanovski tog sin femte raka, och karriärens viktigaste, seger när han besegrade 10-rankade Darren Elkins. Han tar sannolikt över Elkins plats på rankingen och är redo att ställas mot toppmotstånd.

Chad Mendes tog en imponerande seger mot den duktige Myles Jury. Efter lång dopingavstängning måste det ha känts bra med en avslutsvinst i comebacken. Vore det inte för att han nyss varit dopingavstängd skulle vi ha varit glada för hans skull.

Sage Northcutt gjorde en stark insats när han besegrade Zak Ottow. Han såg kraftfull och avslappnad ut. Kanske är han på väg att växa in i rollen som talang.

Junior Dos Santos är tillbaka. Nja, han vann åtminstone. Det var inte den bästa versionen av Dos Santos vi någonsin sett. Kanske var det ringrost efter drygt ett års frånvaro. Kanske är han inte längre samme fighter. Vem vet. Mot en fighter som Ivanov, vars striking är ensidig och lättläst, skulle den gamle JDS ha gjort processen kort.

I slutändan blev detta ett okej kort, inte mer. Men man kan inte alltid få allt man önskar. Nästa vecka är det UFC-gala från Hamburg. Det kan bli intressant.

______________________

Kimuraredaktionen

+2
Dana Sad
Dana Happy
Anderson Silva intervju

Anderson Silva hoppas få fightas om titeln ännu en gång

Anderson Silva ses fortfarande av många, trots hans dopingavstängningar, som en av de främsta fighters inom MMA-någonsin efter att han försvarade sitt mellanviktsbälte 10 gånger, och vid en tidpunkt hade han en vinstsvit på 17 raka matcher. Den nu 44-årige fightern gick sin senaste match mot den nye interim-mästaren i mellanvikt Israel Adesanya där han förlorade genom enhälligt domslut tidigare i år vid UFC 234. Han gör sig nu redo att möta Jared Cannonier vid kommande UFC 237, men trots att han närmar sig slutet på sin MMA-karriär hävdar han nu att han tror sig kunna utmana om titeln snart.

Silva hade följande att säga vid en nylig presskonferens rapporterar BJPenn.com:

I never put something in my mind like, ‘Oh I need to fight again for the belt. No. That’s a part in my life I passed. But I continue to fight. But I don’t know – maybe I have a new opportunity to fight for the belt. I don’t know.

But I’m not putting my whole energy like, ‘Oh, I need to get back to fight for the title.’ No. That’s the (second) point for me, the first point is just continue to fight, continue to put my heart in the sport, then maybe I have a chance to fight for the belt again.

Oavsett är Silva glad över att kunna fortsätta fightas och att snart möta Jared Cannonier:

Everybody talk about ‘fight this guy or this guy,’ but for me I think it’s more important you make something special for the fans. In my opinion and my position now I’m trying to do something very special for my fans. When I fight Israel (Adesanya) everybody talk about, ‘Why you fight him? Why you take the fight?’ Because it’s a good challenge for myself, for my mind.

I feel good – I intend to do all of them. For the joy of some and sadness of others, I intend to keep bothering people.

UFC 237 äger rum den 11:e maj i Rio de Janeiro, Brasilien.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Paulie Malignaggi och Conor McGregor boxningsmatch?

Paulie Malignaggi: Conor McGregor kommer vara tvungen att möta mig efter Artem Lobov hamnat i koma

Den tidigare proffsboxaren Paulie Malignaggi (36-8) gör allt för att försöka locka UFC-stjärnan Conor McGregor till boxingsringen. Malignaggi var irländarens träningspartner inför dennes match mot Floyd Mayweather (50-0) år 2017 men lämnade träningslägret som MMA-fighterns fiende och de båda herrarna har sedan dess haft en dispyt. Malignaggi har efter detta lobbat för en boxningsmatch mellan honom och McGregor, men hittills utan lycka.

Som resultat av dispyten är Malignaggi nu dock inbokad att möta McGregors nära vän och långvarige träningskollega Artem Lobov i Bare Knuckle FC 6 den 22 juni. Herrarna har tidigare medverkat vid Bare Knuckle FC:s media-event där boxaren örfilade Lobov offentligt.

Nu lovar Malignaggi att han kommer försätta Lobov i koma vid deras match och att McGregor inte kommer att ha något annat val än att möta honom efter det.

Malignaggi hade följande att säga till MMA Fighting:

Once I put his boy in a coma, he’s gonna want to fight me. If he’s any kind of man, he would. So once I do that in June, he will want to fight me, but the conversation doesn’t even get initiated unless 12 rounds of sparring, unedited, the way it actually happens, comes out. If it doesn’t, then Conor doesn’t even start the conversation..

If Artem doesn’t have a corner that cares about him, he’s gonna get hurt. He’s gonna get very badly hurt. This is boxing, this is not mixed martial arts. Not to disrespect mixed martial arts but in boxing, people die. People get traumatic brain injuries in one night. This is not mixed martial arts where they’ve had as many traumatic brain injuries since the inception of the sport as boxing gets in one year. This is mainly head strikes and Artem doesn’t know how to defend himself.

Malignaggi anser att faktumet att han själv är en erfaren boxare medan Lobov aldrig tvälat professionellt i den sporten bådar illa för MMA-fighterns chanser:

I’m telling you right now, if they don’t pull him out of this fight in the correct way, he’s going to get hurt. He’s going to get permanently hurt. This is actually a very professional fighter against a guy who basically belongs in a tough-man show.

 

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Amanda Nunes vs Cris Cyborg Rematch

Amanda Nunes kommer försvara fjäderviktsbältet efter UFC 239 – vill möta Cris Cyborg

UFC:s första dubbelmästarinna, Amanda Nunes, hoppas kunna bli den blott andra UFC-fightern att försvara båda sina bälten. Detta står klart efter att hon vid en nylig presskonferens berättade att hon kommer att återvända till fjädervikt efter att hon återigen försvarat sitt bantamviktsbälte mot Holly Holm vid kommande UFC 239.

Nunes som har besegrat två av de mest dominanta UFC-mästarinnorna i organisationens historia, Ronda Rousey och Cris Cyborg, inom en minut berättade vid konferensen att hon hoppas ”fortsätta uträtta historia”.

MMA Junkie rapporterade hennes ord som följande:

For sure (I plan to) defend both. I will defend my belt at 135 then go up and defend my belt after at 145. Keep making history. Holly’s the only champion, the former champion, that I don’t beat yet. She’s going to be the next.

Nunes tillfrågades även om hon är villig att försvara bältet i en rematch mot den tidigare mästarinnan Cyborg när hon återvänder till fjädervikt.

Honestly, I think about Holly now then we’ll see next. A (Cris) Cyborg rematch? Why not? We’ll see what’s next.

UFC 239 äger rum den 6:e juli i Las Vegas, Nevada.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Angela Magana

Video
Angela Magana gör sitt första uttalande efter uppvaknandet

Den tidigare UFC-fightern Angela Magana har nu vaknat upp efter att ha hamnat i koma i och med en operation. Magana hade plågats av ett diskbråck under en längre tid och opererades för detta tidigare i veckan. Hon var inför operationen orolig för att sövas ner och anledningen att hon hamnade i koma var att hennes kropp reagerade negativt på narkosen.

Hennes tränare gav för några dagar en positiv uppdatering angående Maganas tillstånd och efter att ha varit medvetslös i två dagar har nu vaknat.

Igår delade Magana till slut en video där hon gjorde sitt första offentliga uttalade efter att ha vaknat upp. Ni kan se detta nedan:

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

UFC Saint Petersburg: Kimuras läsare & redaktion tippar – Shevchenko STORFAVORIT

19:00 ikväll är det dags! UFC är tillbaka i Ryssland och som huvudmatch ställs den forne titelutmanaren i tungvikt, Alistair Overeem, mot Rysslands egna, Aleksei Oleinik. På pappret en väldigt svag gala och vad som känts som en svår gala att tippa. Förvånansvärt är raderna denna vecka väldigt lika varandra. Det som sticker ut ikväll är att Antonina Shevchenko (syster till Valentina Shevchenko) är en STOR favorit. Med 90% av era röster och fullt stöd från redaktionen är hon galans största favorit.

Khabib Nurmagomedovs träningskamrat Islam Makhachev tar hem andraplatsen som storfavorit, 87% av era röster och fullt stöd från redaktionen. Värt att notera är att Devin Clark mot Ivan Shtyrkov är struken till kvällens gala.

Den ”tajtaste” matchen ikväll är mellan Jotko (60%) och Amendovski (40%) och den matchen som skiljer sig mest i redaktionen. Nedan kan ni ta del av intressant statistik om kvällens huvudkortsmatcher.

HUVUDMATCH


Alistair Overeem

 • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
 • Senaste match: Sergei Pavlovich
 • MMA-facit: 44–17
 • Utmärkande: 22 knockouts & 17 subs – endast gått till domslut åtta gånger i sin karriär

VS


Alexey Oleinik

 • Vinst/förlustsvit: 2 raka vinster
 • Senaste match: Mark Hunt
 • MMA-facit: 57-11
 • Utmärkande: 45 vinster genom submisson – endast gått till domslut åtta gånger i sin karriär

CO-MAIN


Islam Makhachev

 • Vinst/förlustsvit: 4 raka vinster
 • Senaste match: Conor McGregor
 • MMA-facit: 16-1
 • Utmärkande: 7 knockouts & 6 domslutsvinster

VS


Arman Tsarukyan

 • Vinst/förlustsvit: 12 raka vinster
 • Senaste match: Felipe Olivieri
 • MMA-facit: 13–1
 • Utmärkande: 5 knockouts & 5 submissions

MATCH #3


Sergei Pavlovich

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Alistair Overeem
 • MMA-facit: 12-1
 • Utmärkande: 9 knockouts

VS


Marcelo Golm

 • Vinst/förlustsvit: 2 raka förluster
 • Senaste match: Arjan Singh Bhullar
 • MMA-facit: 6-2
 • Utmärkande: 5 knockouts

MATCH #4


Roxanne Modafferi

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Sijara Eubanks
 • MMA-facit: 22-15
 • Utmärkande:  13 domslutsvinster

VS


Antonina Shevchenko

 • Vinst/förlustsvit: 7 raka vinster
 • Senaste match: Ji Yeon Kim
 • MMA-facit: 7-0
 • Utmärkande:  5 domslutsvinster

MATCH #5


Krzysztof Jotko

 • Vinst/förlustsvit: 3 raka förluster
 • Senaste match: Brad Tavares
 • MMA-facit: 19-4
 • Utmärkande: 12 domslutsvinster

VS


Alen Amedovski

 • Vinst/förlustsvit: 8 raka vinster
 • Senaste match: Ibrahim Mane
 • MMA-facit: 8-0
 • Utmärkande: 8 knockouts!
Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Ray Borg går i pension om han missar vikten i nästa match

Sist vi fick se den forne titelutmanaren i flugvikt i UFC, Ray Borg, så förlorade han mot Casey Kenney på UFC Philadelphia. Inför den matchen klarade inte heller Borg viktgränsen då han kom in 1 lbs över viktgränsen, detta trots att han tagit matchen i bantamvikt vilket är en viktklass över den han tidigare tävlat i. Detta är inte heller första gången som Borg inte klarar vikten inför en match då detta var tredje gången i UFC som detta hände.

Utanför oktagonen har inte Borg heller haft det lätt den senaste tiden då han först skadades inför UFC 223 då han fick glassplitter i ögat till följd av den bussattack som utfördes av Conor McGregor. Sedan har Borgs son varit i behov av en operation av hjärnan vilket lett till höga kostnader som i sin tid höll Borg borta från oktagonen en längre tid. Sjukhusräkningarna betalades senare av den forne tungviktsfightern Brendan Schaub.

Nu meddelar Borg via twitter att om hans nästa match ställs in, antingen på grund av viktmiss eller skador, kommer han att lägga handskarna på hyllan. Samtidigt berättar han även att han kommer att göra drastiska ändringar i sin livsstil vilket kommer att påverka hans viktminskningar i kommande matcher samt göra honom till en bättre fighter.

Since arriving home after my last fight, I have made some drastic changes to my lifestyle habits. I used to be very careless with my diet and stopped spending time in the gym in between fights, which turned fight camps into weight-cut camps. I have taken my career to a whole new level mentally and have started taking the steps to go from dieting/fight camps to lifestyle. With this lifestyle change I believe that the world will finally see my true talent and potential, I also want it to go on record that if I ever miss weight again or miss a fight due to anything other than a serious injury I will leave the sport of MMA forever. I’m coming back better than ever.

I nuläget är inte Borg inplanerad att gå någon match inom en överskådlig framtid. Senast han gick match var under UFC Philadelphia och han förlorade då mot Kenney via ett enhälligt domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Bulldog Media Fight Night 2.0: Resultat

Under långfredagskvällen ägde galan Bulldog Media Fight Night 2.0 rum i Göteborg där det bjöds på Boxning, Kickboxning och MMA. I galans huvudmatch ställdes Martin Akhtar mot Filiph Waldt där vinnaren titulerades WBC Muay Thais första skandinaviska super lättviktsmästare. Matchen slutade med Akhtar som vinnare via domslut i vad som kom att bli hans sista match i karriären. På galan fick vi även se K1-legenden Jerome Le Banner besegra Adnan Alic endast 2 minuter in i första ronden via knockout. Den svenska tungviktsboxaren Attila Levin gjorde även comeback på galan då han besegrade greken Marios Kollias via enhälligt domslut, Levin meddelade efter matchen att comebacken endast gällde en match och att han återigen är pensionerad från boxningen.

På galan gick även flera svenska MMA-talanger matcher, bland annat den tidigare VM-vinnaren Cornelia Holm som besegrade Morgane Ribout via en Rear Naked Choke i första ronden. Nedan kan ni se de fullständiga resultaten från galan.

 • Muay Thai: Martin Akhtar besegrar Filiph Waldt via enhälligt domslut.
 • Boxning: Attila Levin besegrar Marios Kollias via enhälligt domslut.
 • K1: Jerome Le Banner besegrar Adnan Alic via TKO – Rond 1, 2:02.
 • MMA: Linus Andersson besegrar Henrik Lie via TKO – Rond 1, 1:35.
 • MMA: Anton Turkalj besegrar Julian Borislov via Submission (Rear Naked Choke) – Rond 1, 4:34.
 • Boxning: Oliver Flodin besegrar Nodar Tskhovrebadze via enhälligt domslut.
 • MMA: Cornelia Holm besegrar Morgane Ribout via Submission (Rear Naked Choke) – Rond 1, 3:18.
 • Boxning: Hamza Barka besegrar Tengiz Ubilava via enhälligt domslut.
 • MMA: Dimitar Kostov besegrar Christoffer Darre via KO – Rond 1.
 • MMA: Sahil Siraj besegrar Alexey Krepets via TKO – Rond 2.
 • Boxning: Billy Liljeqvist besegrar John Jeppsson Ruddell via enhälligt domslut.
 • Läs mer
  +2
  Dana Sad
  Dana Happy

  BJ Penn anklagas för att ha hotat en bonde med en machete

  Den före detta UFC-mästaren i två viktklasser och Hall of Fame-invalde BJ Penn har tidigare i år anklagats för att ha begått övergrepp och misshandel vilket har lett till kontaktförbud mot modern till hans barn. Sedan dess har Penns team gått ut med ett meddelande där de påstår att anklagelserna är falska och missvisande.

  Nu har ännu fler anklagelser mot Penn dykt upp då han figurerar i en polisutredning kring en incident som ska ha ägt rum i januari förra året. Enligt utredningen, som MMAJunkie har tagit del av, ska Penn ha hotat en bonde med en machete efter att denne försökt ta sig in på Penns mark. Enligt utredning så misstänks Penn för “first-degree terroristic threatening” vilket i Sverige kan liknas vid brottet olaga hot. Brottet kan i amerikansk rätt leda till upp till 5 år i fängelse och 10 000 dollar i böter.

  Enligt Jason Grouns vid Hawaii Police Department så är fallet fortfarande öppet då samtliga parter inte gått att kontakta eller hitta. Enligt Grouns går det inte heller att lämna över fallet till åklagare innan utredningen är klar. Enligt Penns advokat, Gary Levitt, har Penn erkänt till att han haft kontakt med bonden men nekat till att något våld eller hot om sådant ska ha ägt rum. Penn ska inte heller ha haft kontakt med polisen i relation till händelsen.

  B.J. said he’s never given a statement to the police; they haven’t told him he’s got a terroristic threatening charge, or there are charges pending. He just said there was an incident, it was over one year ago, and it had to do with a gate. There was no threatening or machete or anything like that.

  Enligt den notis som skickades ut till polisen vid händelsen ska Penn ha åkt till bondens hem och ropat att han ska komma ut och att han annars kommer att döda honom. Bonden ska då ha gömt sig. Penn ska senare ha återvänt till platsen för att förstöra bondens egendom med en fyrhjuling, det är först då som bonden kontaktade polis.

  Härnäst planeras Penn gå match mot Clay Guida under UFC 237 som äger rum den 11:e maj i Rio De Janeiro, Brasilien.

  Läs mer
  -5
  Dana Sad
  Dana Happy

  UFC planerar kommande internationella galor

  UFC växer i världen och utanför USA. Under 2019 så har UFC haft galor i Fortaleza (Brasilien), Melbourne (Austalien), Prag (Tjeckien) och London (England). Kommande galor i St. Petersburg (Ryssland), Rio de Janeiro (Brasilien) och Stockholm har sedan en tid tillbaka även varit planerade.

  Under veckan så rapporterade MMA Fighting att källor uppgett att UFC planerar flera internationella galor i augusti, september och november.

  Den 10:e augusti så skall UFC planera en Fight Night Gala i Montevideo, Uruguay. Under flera år så har Brasilien varit UFC:s enda marknad i Sydamerika fram tills 2018. Då UFC besökte Santiago, Chile för Kamaru Usman vs Demian Maia och Buenos Aires, Argentina för Santiago Ponzinibbio vs Neil Magny.

  Den 7:e september så skall UFC ha planerat en återkomst till Abu Dhabi ett pay-per-view event. Den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov har tidigare uttryckt intresse av att gå match på denna gala. Skulle denna gala kunna vara den gala då Nurmagomedov möter den nyblivne interimästaren Dustin Porier om titeln som obestridd mästare i lättvikt?

  Den 16:e november så skall UFC för sjunde året i rad återvända till Sao Paulo, Brasilien. Den forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo har tidigare uttalat sig som att pensionera sig i år. Aldo har även uttalat sig om önskan att gå sin sista match i Brasilien. Skulle det kunna bli på detta kort?

  Att UFC växer även världen är tydligt. Och UFC har besökt samtliga världsdelar förutom Afrika. Kan en UFC gala i Afrika vara aktuell i framtiden? Kamaru Usman mästare i weltervikt har tidigare uttryckt sin vilja om se UFC komma till Afrika. Kamaru Usman som kommer från Nigeria blev den förste UFC mästaren från den Afrikanska kontinenten fick kort senare sällskap av ”landsmannen” Israel Adesanya. Adesanya som vann interimtiteln i mellanvikt efter att han besegrat Kelvin Gastelum genom enhälligt domslut under UFC 236, Atlanta april 2019. Kamerunaren och tungviktaren Francis Ngannou rankad tvåa i UFC:s tungvikts division är ännu ett stort namn i UFC. Kan även en gala i Afrika ligga i framtida planering?

  Läs mer
  +1
  Dana Sad
  Dana Happy