Sage Northcutt vinst i oktagonen UFC

UFC Boise: Eftertankar – Sage Northcutt är på väg att växa in i rollen som talang

UFC besökte, för första gången, CenturyLink Arena i Boise Idaho för UFC Fight Night 133: “Dos Santos vs. Ivanov”. Det var ett trevligt matchkort med en rad intressanta matchningar. Därför förväntade vi oss god underhållning och bra mma. Vid mikrofonen hade vi firma Fitzgerald/Smith och i buren regerade Senor Joe Martinez.

Underkort 

115 lbs.: Jessica Aguilar vs. Jodie Esquibel 

Detta var en rätt usel fight, men så brukar det vara på Fight Pass-delen av underkortet. Jodie Esquibel har professionella boxningsmatcher på sitt CV. Det kunde man inte ana utifrån hennes prestation. Jessica Aguilar lär vid en tidpunkt ha setts som den främsta stråviktaren i världen. Det hade man aldrig kunnat gissa. Domarna gav segern till Jessica Aguilar. Det var säkert helt rätt. Gäsp.

125 lbs.: Mark De La Rosa vs. Elias Garcia 

Elias Garcia är kickboxare och kusin med bröderna Pettis. Han tränar följaktligen på Roufus Sport. Han ställdes mot Mark De La Rosa som gick ned till flugvikt efter att ha förlorat i UFC-debuten. Dessa två flugviktare bjöd på okej tempo men det var inte fråga om någon stor underhållning. Vid 2.00 in i rond 2 fick De La Rosa en tight rear-naked choke som tvingade Garcia att klappa.

125 lbs.: Liz Carmouche vs. Jennifer Maia 

Liz Carmouche (#7) är en veteran som har varit med länge. Hon tävlade tidigare i bantamvikt men när UFC öppnade flugvikten för kvinnor gick Carmouche dit. Jennifer Maia är f.d. Invictamästarinna och debuterade alltså mot riktigt tufft motstånd. Matchen då? Ja, den var aningen bättre än kvällens öppningsmatch men särskilt minnesvärd var den inte. Carmouche tog en säker poängseger.

145 lbs.: Raoni Barcelos vs. Kurt Holobaugh

Kurt Holobaugh är en riktigt tuff striker som tog sig till UFC via DWTNCS, men hans första fight försenades av en USADA-avstängning. Raoni Barcelos är en intressant debutant med stark grappling och KO-kraft. Fighten höll bra tempo och de var inte rädda för att växla slag i det stående. Barcelos säkrade dessutom några nedtagningar men gjorde inte någon avgörande skada på marken. I tredje ronden fick brassen träff och han visade prov på god ’killer instinct’ när han följde upp med precisa och stenhårda slag. En slagserie avslutades med en klockren uppercut som fällde Holobaugh till marken och då hade domare Herb Dean sett tillräckligt. Han avbröt fighten vid 1.29 av rond 3 och Raoni Barcelos tog en imponerande TKO-seger i sin UFC-debut.

125 lbs.: Said Nurmagomedov vs. Justin Scoggins 

Debutanten Said Nurmagomedov är kusin till Khabib men tränar tillsammans med Zabit Magomedsharipov under coach Mark Henry i New Jersey. Han ställdes mot erfaret och tufft motstånd i form av Justin Scoggins. Detta var en match up mellan två giftiga strikers. Amerikanen har karatebakgrund vilket syns tydligt i hans rörelsemönster. Nurmagomedov hade också problem med sin motståndares fotarbete. Scoggins cirklade på utsidan och prickade med ett fåtal långa tekniker. Två av domarna gav det delade domslutet till den ryske debutanten. Ett tveksamt domslut.

Det vi kommer minnas tydligast från matchen var när den usle domaren, Rulon Day (ja han heter faktiskt så), dömde upp Nurmagomedov när denne jobbade med ground-and-pound från topposition. Amatörmässigt.

145 lbs.: Darren Elkins vs. Alex Volkanovski 

Alex Volkanovski är en talangfull och mycket kraftfull fighter som kom in med 4 raka vinster. Han ställdes mot den tuffe veteranen Darren Elkins (#10) som kom in med 6 raka vinster. Matchen höll högt tempo och bjöd på bra underhållning. Volkanovski träffade upprepade gånger med sin överhandshöger och hade amerikanen rejält skakad. Elkins visade att han är omänskligt tuff som höll sig kvar i fighten. I slutändan var det inget snack om saken. Volkanovski tog en solklar domslutsseger i vad som var en stark kandidat till ”Fight of the night”.

135 lbs.: Alejandro Perez vs. Eddie Wineland 

Alejandro Perez (#13) och Eddie Wineland (#15) är duktiga strikers. Mexikanen, som har boxningsbakgrund, är den mer tekniske av de två men Wineland har krut i nävarna. Vi bjöds på en ganska ensidig fight från dessa strikers. Det var en jämn fight men inte något vi kommer att minnas. Alla tre poängdomarna gav segern till Perez med siffrorna 29-28.

Huvudkort 

135 lbs.: Cat Zingano vs. Marion Reneau

36-åriga Cat Zingano (#6) ställdes mot 41-åriga Marion Reneau (#7) i en match mellan två riktiga veteraner. Det blev en tuff fight. Det är en jäkla tur för Zingano att hon har bra takedowns och ett kvävande toppgame för hennes striking har inte utvecklats på 10 år. Det räckte ändå till en seger för ”Alpha Cat” som bröt en tre matcher lång förlustsvit.

145 lbs.: Myles Jury vs. Chad Mendes 

Myles Jury (#12) har sett bra ut sedan han tog klivet ned till fjädervikt. Nu ställdes han inför en mycket tuff utmaning i Chad Mendes. ”Money” Mendes, som tillhört eliten i fjädervikt sedan många år, gör comeback efter en längre dopingavstängning. Själva fighten inleddes förvånansvärt avvaktande och det dröjde ett tag innan det lossnade. Efter halva första ronden träffade Mendes med en hård vänster som fällde Jury till marken. Efter en stunds ground-and-pound klev domare Jason Herzog in och avbröt matchen. Avslutet kom vid 2.52 via TKO.

170 lbs.: Randy Brown vs. Niko Price

Randy Brown är en onormalt lång welterviktare (190,5 cm) som har avslutat 8 av 10 vinster i förtid. Niko Price är en explosiv och aggressiv fighter som även han har för vana att avsluta sina motståndare. Frågan var bara hur han skulle hantera Browns enorma räckvidd. Som väntat hade Brown ett övertag i det stående och Price såg aningen långsam ut. Det vägde han delvis upp med nedtagningar och ground-and-pound.

I andra ronden fick Brown en nedtagning och jobbade bra från topp. I en märklig scramble-situation lyckades Price, som låg på rygg, träffa med 4-5 hårda hammerfists. Dessa träffade klockrent och Herb Dean klev in och avbröt matchen vid 1.09 av rond 2. Seger via KO i ett av de märkligaste avslut vi har sett.

145 lbs.: Dennis Bermudez vs. Rick Glenn 

Dennis Bermudez är en explosiv veteran med brottningsbakgrund och en giftig överhandshöger. Han har haft det motigt på sistone och är i stort behov av en seger. Rick Glenn är en erfaren och southpaw-fighter med bra boxning och 75% avslut. Matchen blev jämn, höll bra tempo och bjöd på rätt skaplig underhållning. Två av domarna valde att ge segern till Glenn som tog hem det delade domslutet. Inte något solklart domslut och Bermudez var märkbart förvånad när resultatet lästes upp. Nåja, det var åtminstone inget rån.

170 lbs.: Sage Northcutt vs. Zak Ottow

Ett synnerligen ovärdigt co-main event. Zak Ottow är en handplockad medelmåtta som UFC har valt ut för att ge 22-årige ”Super” Sage Northcutt en rimlig chans till seger i sin återkomst till weltervikt. Frågan är om den atletiske ynglingen ska klara av att hantera en stor och fysiskt stark welterviktare som Ottow. Det blev en märklig fight. Ottow kontrollerade hela första ronden från topposition. I andra ronden såg Ottow trött ut och det blev tydligt att han inte ville stå upp med ”Super Sage”. Tre minuter in i andra ronden träffade Northcutt med ett hårt slag som fällde Ottow. Han klev in, avlossade några hårda hammerfists och därmed var det klart. Northcutt vinnare via KO vid 3.13 av rond 2. Den unge mannen såg kraftfull ut i 170 pounds och kanske har han hittat rätt viktklass.

265 lbs.: Junior Dos Santos vs. Blagoy Ivanov 

I kvällens huvudmatch fick vi se den f.d. tungviktsmästaren Junior Dos Santos (#8) ta sig an UFC-debutanten

Blagoy Ivanov. Dos Santos hade haft problem med USADA och därför inte kunnat tävla på drygt ett år. Matchen var ingen höjdare. Dos Santos jobbade från utsidan, utnyttjade sitt fotarbete och överlägsna räckvidd. Han genomförde en smart lågriskstrategi. Det räckte till ett solklart domslut.

Sammanfattning

Idaho State Athletic Commission har infört de nya reglerna. Det applåderar vi. Poängdomarna verkade dock inte vara bekanta med det nya regelverket. Deras poängsättning var stundtals riktigt märklig.

Kvällens FOTN-bonus gick till Barcelos och Holobaugh. Övriga två bonusar gick till Niko Price och Chad Mendes. Alla kammar de hem $50,000 för sina insatser.

Alexander Volkanovski tog sin femte raka, och karriärens viktigaste, seger när han besegrade 10-rankade Darren Elkins. Han tar sannolikt över Elkins plats på rankingen och är redo att ställas mot toppmotstånd.

Chad Mendes tog en imponerande seger mot den duktige Myles Jury. Efter lång dopingavstängning måste det ha känts bra med en avslutsvinst i comebacken. Vore det inte för att han nyss varit dopingavstängd skulle vi ha varit glada för hans skull.

Sage Northcutt gjorde en stark insats när han besegrade Zak Ottow. Han såg kraftfull och avslappnad ut. Kanske är han på väg att växa in i rollen som talang.

Junior Dos Santos är tillbaka. Nja, han vann åtminstone. Det var inte den bästa versionen av Dos Santos vi någonsin sett. Kanske var det ringrost efter drygt ett års frånvaro. Kanske är han inte längre samme fighter. Vem vet. Mot en fighter som Ivanov, vars striking är ensidig och lättläst, skulle den gamle JDS ha gjort processen kort.

I slutändan blev detta ett okej kort, inte mer. Men man kan inte alltid få allt man önskar. Nästa vecka är det UFC-gala från Hamburg. Det kan bli intressant.

______________________

Kimuraredaktionen

+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Dana White avslöjar UFC:s beräknade värde

Om man ska tro på UFC:s VD Dana White, så är den ledande MMA-organisationen nu värd uppemot 7 miljarder dollar, eller 64,1 miljarder svenska kronor.

I en intervju med motivationstalaren Tony Robbins berättade White att en stor del av detta beror på deras avtal med ESPN, som kommer att börja sända galorna på TV och via deras streaming-service på ESPN+.

Det här hade White att säga:

When you think about it we haven’t even scratched the surface yet of how big this thing can be. We just did a TV deal with ESPN for $1.5 billion for five years. Now the company is worth $7 billion.

Obviously this ESPN deal is going to be massive for us, expose us to millions of people just here in the U.S. that haven’t been exposed to the UFC. We’re going to continue to go into markets we haven’t been, we’re going to continue to find the best talent in the world. I love to find up-and-coming talent. I love to find the next guy or girl. Continue to build the sport. That’s it. That’s my focus. It’s not rocket science, it’s nothing crazy. Just continue to do what we do and get bigger and bigger.

Om detta stämmer har alltså organisationen gått upp dubbelt så mycket i värde som när den såldes i augusti 2016.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC-lättviktaren Desmond Green inblandad i dödlig bilolycka

Den 28-årige amerikanske lättviktaren Desmond Green rapporteras ha hamnat i en bilolycka i på en motorväg i Florida, med 5 bilar inblandade. Två personer har omkommit och två blev skadade i händelsen.

Green ska ha tappat kontrollen över sin SUV, men man vet inte vad som orsakade detta.

Alvaro Feola, a spokesman for the Florida Highway Patrol, said Desmond Green, 28, was driving a Dodge Durango north when he lost control of his SUV just before 6:15 a.m. near Sheridan Street. Green’s SUV veered into the path of a tractor-trailer, causing a chain-reaction crash that involved three additional vehicles, Feola said.

Emelina Morfa, 67, and Emma Suarez Hernandez, 76, — both passengers in a Toyota Yaris — were killed in the crash, Feola said. The driver of the Yaris, 64-year-old Mily Vita-Vega, was seriously hurt in the crash and is being treated at Memorial Regional Hospital in Hollywood.

Both Green and the driver of an Acura 3.2TL, 23-year-old Armando Alvarez, suffered minor injuries

Feola said the Florida Highway Patrol was still investigating why Green lost control of the SUV.

Green är just nu bokad för en match mot Mairbek Taisumov i Moskva den 15 september. Mötet har i nuläget officiellt inte blivit struket från kortet men kommer sannolikt att bli det.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Säsongspremiär – LIVE 18:00

Vi är tillbaka! Programmet börjar klockan 18:00 och vi sänder LIVE där ni har möjlighet att ställa frågor till dagens gäster och panelmedlemmar, det vill säga, era tittarfrågor kommer att tas upp i programmet.

Dagens gäst är ingen mindre än Frantz Slioa, den forne TUF-deltagaren som numera tävlar för MMA-organisationen ACB. I dagens program kommer vi sända en highlight-video av Fight Club Rush 3 som ägde rum i Västerås på Bombardier Arena. Vidare i programmet har vi ett segment vi kallar för Sarp tycker till, Sarp har tidigare jobbat för Kimura.se och kommer i det här programmet att sammanfatta Västerås galan och vilka talanger vi kan se framemot.

Vi kommer även ha en tävling i programmet där ni har möjlighet att vinna en Khabib Nurmagomedov tisha.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Justin Gaethje firar seger

James Vick: Justin Gaethje är MMA:s Homer Simpson

Tidigare denna månad anordnade UFC en presskonferens där lättviktarna James Vick och Justin Gaethje häcklade varandra på huvudscenen i Orpheum Thatre i Los Angeles.

Den tidigare WSOF-mästaren Justin Gaethje sköt över sina Fight of the Night-bonusar och hans populäritet hos fansen medan Vick, som just nu har en vinstsvit på 4 matcher, hånade Gaethje för sin låga fighter-IQ och kallade 29-åringen för MMA:s Homer Simpson.

I en färsk intervju med MMA Fighting berättade Vick att han står fast vid sina nedlåtande kommentar om Gaethje:

I was keeping it to the fight, and then he started mouthing off.

So that’s when I called him the Homer Simpson of MMA, because it’s true. Look at the episode where Homer was boxing and kept taking a beating and still kept saying stupid things. That’s Justin Gaethje.

Trots de avfärdande orden angående Gaethjes ”Homer Simpson-liknande” fightingstil så är Vick väl medveden om sin motståndares hårdhet och förväntar sig att det blir en tuff match:

I’d be a fool if I pretended like Justin can’t hit hard. I know what he can do, but I’ve also seen what Eddie (Alvarez) and Dustin (Poirier) did to him and I’m not going to be intimidated. Everyone here is tough.

Justin Gaethje och James Vick möts i helgens UFC Fight Night 135 i Lincoln, Nebraska natten till söndagen.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
James Vick och Justin Gaethje möts vid UFC Fight Night 135

UFC Fight Night 135: Matchkort, Sändningstider, Statistik

Denna helg kommer UFC att besöka Lincoln, Nebraska där UFC Fight Night 135 äger rum. Där möts Justin Gaethje och James Vick i galans huvudmatch medan Michael Johnson möter Andre Fili i galans co-main event.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider:

HUVUDKORT (Startar kl. 4:00 och sänds på Viaplay Fighting)
Lättvikt: Justin Gaethje vs. James Vick
Fjädervikt: Michael Johnson vs. Andre Fili
Stråvikt: Cortney Casey vs. Angela Hill
Weltervikt: Jake Ellenberger vs. Bryan Barberena
Flugvikt: John Moraga vs. Deiveson Figueiredo
Mellanvikt: Eryk Anders vs. Tim Williams

UNDERKORT (Startar kl 00.30 och sänds på Fight Pass)
Weltervikt: James Krause vs. Warlley Alves
Bantamvikt: Iuri Alcântara vs. Cory Sandhagen
Mellanvikt: Andrew Sanchez vs. Markus Perez
Weltervikt: Mickey Gall vs. George Sullivan
Flugvikt: Joanne Calderwood vs. Kalindra Faria
Lättvikt: Drew Dober vs. Jon Tuck
Bantamvikt: Rani Yahya vs. Luke Sanders

Nedan kan ni se intressant statistik för galans huvudmatcher:

Justin Gaethje och James Vick möts vid UFN 135

Michael Johnson möter Andre Fili vid UFN 135

 

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Artem Lobov möter Zubaira Tukhogov vid UFN 138

UFC Fight Night 138: Artem Lobov möter Zubaira Tukhugov

En fjäderviktsmatch mellan Artem Lobov (13-14-1 MMA, 2-4 UFC) och Zubaira Tukhugov (18-4 MMA, 3-1 UFC) har officiellt blivit tillagd till UFC Fight Night 138 som äger rum den 27:e oktober Moncton, Kanada.

UFC:s representanter annonserade idag matchen mellan Conor McGregors träningspartner och Khabib Nurmagomedovs lagkamrat.

Artem Lobov, som är den tidigare, har i sina 3 senaste matcher ett facit på 1-2 där förlusterna varit hans senaste matcher. I oktober förlorade han mot Andre Fili genom enhälligt domslut och dessförinnan förlorade han mot Cub Swanson på samma vis. Hans senaste seger var mot Teruto Ishihara i november 2016 genom enhälligt domslut.

Zubaira Tukhugov har ett något bättre facit i sina senaste 3 matcher nämligen 2-1. I sin senaste match förlorade han mot Renato Carneiro genom delat domslut. Dessförinnan besegrade han Phillipe Nover genom delat domslut och Ernest Chavez genom teknisk knockout.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan:

Lätt-tungvikt: Volkan Oezdemir vs. Anthony Smith
Tungvikt: Arjan Bhullar vs. Marcelo Golm
Lätt-tungvikt: Misha Cirkunov vs. Patrick Cummins
Lättvikt: Thibault Gouti vs. Nasrat Haqparast
Lätt-tungvikt: Gian Villante vs. Ed Herman
Bantamvikt: Gavin Tucker vs. Andre Soukhamthath
Fjädervikt: Artem Lobov vs. Zubaira Tukhugov

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Darren Till på träningen

Kamaru Usman: Darren Tills viktmissar påminner om Anthony Johnson

Welterviktaren Kamaru Usman har med 12 segrar en av de längsta pågående vinstsviterna inom UFC där 8 kommit efter hans debut inom organisationen. Han är tilltänkt att stå redo att fightas vid UFC 228 ifall Darren Till och Tyron Woodley inte skulle kunna genomföra den planerade titelmatchen.

I en nylig medverkan i The MMA Hour berättade Usman att han inte kommer bli förvånad om han kommer behöva rycka in. Även om han inte tror att Woodley kommer att få problem inför galan så tvivlar han att Darren Till kommer klara vikten, vilket han inte är ensam om.

Han hade följande att säga rapporterar BJ Penn:

For Woodley, it’s not about making the weight, that’s not the issue. He was a wrestler; it’s not about making the weight. If Woodley doesn’t fight it’s about something else. That’s the only reason Woodley is out.

With Darren Till, he’s shown that it’s a weight issue. He’s a big guy. It’s not his fault, he’s growing, he’s a human being — he’s a big guy. With Till, it could be a weight issue and it could be something else.

That’s how I think of those guys. With Woodley, weight’s not going to be an issue, it’ll be something else. With Till it could be a number of things. I’m ready for either one of them. And I’m ready if nothing happens and I make weight. I did it in college every weekend for free.
Kamaru Usman hänvisade till Darren Tills senaste fight med Stephen Thompson som anledningen till att hans tvivel. Till missade vikten grovt inför denna match och den gången hade han än mer tid att förbereda sig och behövde inte resa alls inför:

With that Stephen Thompson fight, [Till] was given ample amount of time. He knew about that awhile. He was training and training and they were basically just trying to get ‘Wonderboy’ to take the fight and fly where they were fighting. You had ample amount of time, you didn’t have to travel, you were in your hometown, you slept in you bed and things still got in the way of you making that weight. Now when you don’t have ample amount of time, you have 48 days to train and get down to weight…I saw him in Vegas he’s a big guy, a really big guy.

Now it’s 48 days to make weight and you have to travel to America. It makes it a lot more difficult.
Usman avslutade med att han ser likheter mellan Till och den tidigare lätt-tungviktaren Anthony Johnson som gång efter gång missade vikten under sin aktiva karriär:
For [Till] it’s especially tough. What it reminds me of is Anthony Johnson continuously trying to make 170 back in the day. This was the same struggle and I bet it’s the same for him.
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Justin Gaethje invägning

Video
Justin Gaethje om förlusterna: Jag har tappat fokus i stridens hetta

Justin Gaethje har i sina första 3 UFC-fighter endast mäktat med ett facit på 1-2.  WSOF-mästaren gick in i organisationen med ett facit på 17-0 och besegrade i debuten Michael Johnson genom teknisk knockout i 2:a ronden. När han till slut ställdes mot topprankat motstånd i form av Eddie Alvarez och Dustin Poirier höll han dock inte hela vägen.

Det som har frustrerat hans fans är att han i båda dessa matcher var på väg mot seger innan hans motståndare lyckades knocka honom.  Gaethje tror sig nu ha identifierat varför han tappat matcherna: dålig fokus och en för avslappnat inställning när han fått medgång i matcherna.

Gaethje hade följande att säga till Flo Combat:

Really, what I’ve been focused on is not becoming too complacent and not having too much fun out there. Right before that knee [against Alvarez], I landed some huge uppercuts and I got too relaxed. In my mind, he was going away and you cannot do that at this level, especially against guys like Eddie Alvarez. Same thing happened with Dustin [Poirier]. I should have learned my lesson, but I get in there and I get too comfortable.

I need to go in there and I need to be scared at all times. I need to understand that it can happen with one shot and that one shot can happen at any time, especially when I’m fighting guys in the top 10 of the UFC. So just staying focused, staying vigilant in my positions has really been my focus in this camp.

Gaethje hade sedan följande att säga till den kritik han fått motta:

It’s disappointing more than anything. As much as I want to say I do it for the fans, I don’t do it for the fans, I do it for myself. I do it for my family. This is just the person that I am. I couldn’t change the way I fight if I wanted to. I can be more vigilant about staying in better positions at all times. I cannot become comfortable and I can’t have fun.

It needs to be a job to me. It can’t be a complete pleasure for me. I’ve got to go in there and I’ve got to make it a job.

Justin Gaethje ställs mot James Vick natten till söndag denna helg vid UFC Fight Night 135.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Dana White bekräftar Brock Lesnar Vs Daniel Cormier

Daniel Cormiers väl valda ord för Brock Lesnar: ”Im in that ass!”

Den nykrönte tungviktsmästaren i UFC, Daniel Cormier, hade ett par väl valda ord för sin potentiellt nästa motståndare, Brock Lesnar.

Lesnar är UFCs forne tungviktsmästare som erövrade bältet under UFC 91 när han besegrade Randy Couture genom teknisk knockout i rond två. Hans mer minnesvärda matcher är mot den forne tungviktsmästaren Frank Mir. De två tävlade mot varandra under UFC 81 och UFC 100. Mir var även Lesnars första förlust i buren. Under UFC 100 skulle Lesnar få revansch på Mir genom att besegra honom genom teknisk knockout i rond två.

Lesnar har hunnit gå åtta matcher under UFC-fanan och hann försvara tungviktsbältet två gånger innan han förlorade mot Cain Velasquez under UFC 121. Senast vi såg Lesnar i buren var mot Mark Hunt under UFC 200, en match han till en början vann genom enhälligt domslut men som senare blev omvänt till ett så kallat ‘no contest’ efter att han testat positivt för clomiphene.

Den nykrönte tungviktskungen Cormier har genom sin Twitter redan börjat hetsa Lesnar och skrev följande till honom.

Cormier besegrade Stipe Miocic under UFC 226 genom knockout redan i den första ronden. Efter matchen blev Cormier utmanad av Lesnar som klev in i buren där han bland annat puttade Cormier och sågade varenda tungviktare i UFCs toppskikt.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy
conor mcgregor oktagon khabib nurmagomedov oktagon ufc 229

UFC 229 – näst största galan genom tiderna

Det har tidigare rapporterats att UFC 229 sålde slut alla biljetter på ca. tre minuter.

Det är dock inte helt sant, även om de flesta biljetterna redan är köpta. Alla ‘lågprisbiljetter’ är sålda vilket gick för ca 1800 kronor styck. Det finns dock biljetter kvar i prisklassen 8000 kronor och upp. UFC 229 slår dock inte rekordet för högsta pris per biljett och hamnar strax efter UFC 205. UFC 205 som ägde rum i Madison Square Garden och var UFCs första gala i New York. Huvudmatchen för galan var en titelmatch mellan Eddie Alvarez och Conor McGregor, en match som McGregor vann och blev den första UFC-fightern i historien att inneha två bälten samtidigt.

MMAFightings Dave Meltzer kunde förtälja följande siffror.

The all-time record, which this show won’t break is the one set for UFC 205 on November 12, 2016, the company’s first-ever event in New York, held in Madison Square Garden. That show set the all-time record for any event ever held in the world’s most famous arena, doing $17.7 million. McGregor captured the UFC lightweight title beating Eddie Alvarez. McGregor was later stripped of the title for failing to defend it, and Nurmagomedov became champion beating Al Iaquinta on April 7 at the Barclays Center in the New York City borough of Brooklyn.

On the secondary market, the cheapest tickets, originally priced at $205, are going for $631 and up. A number of ringside seats are being priced in excess of $10,000, with $45,000 currently the highest asked-for price for a front row ringside seat. The number of tickets on the secondary market are substantially lower than one would expect for a show that has sold nearly 18,000 tickets.

Under UFC 229 kommer den forne fjäder- och lättviktsmästaren Conor McGregor att ta sig an lättviktsmästaren, Khabib Nurmagomedov. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov
Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Sergio Pettis vs. Jussier Formiga
Lina Länsberg vs. Yana Kunitskaya
Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Michelle Waterson vs. Felice Herrig
Anthony Pettis vs. Kevin Lee
Sean O’Malley vs. Jose Quinonez
Alan Patrick vs. Scott Holtzman

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy