25 juli, 2024
Nyheter

UFC Danmark: Gunnar Nelson möter Thiago Alves

Av

Alexander Clausson

26/06/2019

UFC Köpenhamn har fått sin första match. En av Islands allra största idrottsstjärnor, i form av Gunnar Nelson (17-4-1), kommer ta sig an den tidigare titelutmanaren Thiago Alves (23-14-0)

Första UFC-galan i Danmark

Den 28 september kommer UFC on ESPN+ 18, eller UFC Köpenhamn, äga rum på ’Royal Arena’. Idag meddelade UFC den första officiella matchningen någonsin på dansk mark via sociala medier.

Gunnar Nelson är det enda islänningen som i nuläget har ett kontrakt med UFC och har ett matchfacit på 4-4 under sina senaste åtta matcher i organisationen. Senast vi kunde se ”Gunni” i buren var då han mötte Leon Edwards under ’UFC Fight Night 147 – Till vs. Masvidal’. Kvällen slutade inte i islänningens favör, som förlorade mot Edwards via delat domslut. Nelson gjorde sin UFC-debut 2012 och har sammanlagt gått tolv matcher för organisationen.


Thiago Alves – mannen som kommer stå öga mot öga med Nelson den 28 september har en ännu längre historia i organisationen bakom sig och har tillhört UFCs stall näst intill längst av alla aktiva atleter. Den enda som har fightats längre i UFC är vinnaren av den allra första säsongen av ’The Ultimate Fighter’ – Diego Sanchez. TUF-vinnare gjorde sin UFC-debut endast 179 dagar innan Alves, så långt tillbaka i tiden som 2005. Brasilianaren går sin 27e match för organisationen i Köpenhamn och kommer senast från en förlust via enhälligt domslut mot Laureano Staropoli.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search