UFC Fight Night 117: Matchkort, TV-tider, Statistik

ovince st preux vs. yushin okami

Denna helg återvänder UFC till Japan i  och med UFC Fight Night 117: Saint Preux vs. Okami. Galan kommer att äga rum i Saitama Arena i Saitama, Japan.

De preliminära matcherna kommer att gå av stapeln natten mellan fredag och lördag, kl 01.30 svensk tid. Huvudkortets matcher börjar sedan kl 04.00 svensk tid.

Huvudmatchen kommer att vara mellan hemmafavoriten Yushin Okami och Ovince Saint-Preux. Det var från början tänkt att Saint-Preux skulle möta Mauricio ‘Shogun’ Rua, men brasilianaren fick dra sig ur matchen på grund av en knäskada.

När det kommer till kvinnorna så kommer brasilianskorna Jessica Andrade och Claudia Gadelha att drabba samman.

Ytterligare en efterlängtad match är den mellan den tidigare K1-världsmästaren Gökhan Saki och Henrique da Silva. Saki kommer denna gala att göra sin andra MMA-match i karriären och detta blir även hans UFC-debut.

Ännu en hemmafavorit är veteranen Takanori Gomi som tar sig an sydkoreanen Dong Hyun Kim.

Nedan kan ni se det just nu rådande matchkortet för galan. Under det finner ni ett mer detaljerat översikt över de matcher som nämnts ovan.

HUVUDKORT (Startar kl. 04.00 och sänds på Viaplay Fighting)
Lätt tungvikt: Yushin Okami vs. Ovince Saint Preux
Stråvikt: Cláudia Gadelha vs. Jéssica Andrade
Lättvikt: Takanori Gomi vs. Dong Hyun Kim
Lätt tungvikt: Gökhan Saki vs. Henrique da Silva
Fjädervikt: Teruto Ishihara vs. Rolando Dy
Fjädervikt: Mizuto Hirota vs. Charles Rosa

UNDERKORT (Startar kl 01.30 och sänds på Fight Pass)
Weltervikt: Keita Nakamura vs. Alex Morono
Flugvikt: Jussier Formiga vs. Ulka Sasaki
Stråvikt: Syuri Kondo vs. Chan-Mi Jeon
Weltervikt: Shinsho Anzai vs. Luke Jumeau
Weltervikt: Daichi Abe vs. Hyun Gyu Lim

Skärmavbild 2017-09-19 kl. 14.35.12

Skärmavbild 2017-09-19 kl. 14.44.08

Skärmavbild 2017-09-19 kl. 14.44.31

Skärmavbild 2017-09-19 kl. 14.44.54

Skärmavbild 2017-09-19 kl. 14.44.31

Se alla UFC-galor på Viaplay från 199kr/mån.
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Batman

  Jag tycker att Bellator 183 nästan har ett mer intressant kort än detta UFC-kort.

  • Anders Eriksson

   Rent allmänt blir det en kul MMA-helg :)

   Aaron Pico – Super-hype inför Bellator NYC som föll platt på grund av på tok för svår första matching. Här har han en till svår matchning för att vara i princip rookie. Vette katten, risken är stor att Aaron får börja om i någon lägre liga efter det här.

   - Gökhan Saki UFC-debut! Yes, även om han till 99% chans blir nedtagen och gnp’ad eller bara lnp’ad så hoppas jag han får in en redig klocka :)

   - Henderson vs Pitbull. Pitbull hade klar ledning i förra matchen, tills att han gjorde illa foten och Henderson vann på TKO. Surt slut. Hoppas matchen blir lika intressant som senast. Men jag tror Henderson gjort hemläxan nu efter att i princip ha torskat alla sina tre Bellator-matcher (förutom den här skadevinsten då).

   - Gomi! Sitter alltid klistrad och hoppas på en vänster från helvete. Tyvärr har han stagnerat och de flesta är numer bättre. Skit :)

   - Daley vs Lorenz. 50-50 match om Lorenz väljer att stå upp, vilket han brukar. Båda torskade mot Lima på ungefär samma sätt. Vinner Daley detta vart placerar Bellator Lorenz efter det? Två torskar på rak..

   • Batman

    Bra sammanfattat. Dessa matcher lockar ett visst intresse och ger en del svar. Jag är speciellt intresserad av Pico och se hur bra han är (jag har en del bekanta som säger att han är ”the real deal”, han såg dock inte ut så i debuten…..), dessutom kommer jag att följa Lorenz för att se om han har tänt till ordentligt efter sin debut/förlust i Bellator, eller om lågan har falnat.
    Saki är jag också nyfiken på men där har jag inga större förhoppningar om att han ska bli en contender. Han är för enkelspårig. Kanske har jag fel?

    • Anders Eriksson

     Svårt att säga angående Saki. En MMA-match för en livstid sedan där han fick stryk.

     Om jag får gissa så har han minimalt med erfarenhet på backen. Tränar på Mikes gym i Nederländerna, kan inte låta bli att jämföra med Melvin Manhoef som aldrig blev bra på backen, samma gym.

     Kanske skrev UFC kontrakt för att hindra Bellator eller Rizin att snappa upp honom, stort namnvärde för kampsportsnördar trots allt. Men jag tror inte han kommer klara sig speciellt bra i UFC. Förvisso är Joe Silva borta som älskar att matcha strikers mot brottare, så kanske kanske kan det bli en mer anpassad matching nu.

 • DonaldNorman

  Vill se gökhan sopa på någon med mma-handskar

  • Curt Johnson

   Man vet ju att det första som kommer ske är att motståndaren kommer att dyka i full fart, riktning gökhanens skrev

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Gokhan, Claudia och OSP är de fighterna jag vill se. Resten vet jag inte riktigt. Jag tror att jag hellre jobbar extra, sover extra och spolar fram till de fighterna istället för att kolla live.

  • Kewken

   Bra att du säger det så vi vet, ska genast anteckna i min fickkalender som är formad som mcgregors vänstra pungkula, en sån hade du velat ha va, va va va?. Själv ska jag nog lägga pussel och kolla på McGyver mellan fighterna. Kanske ta en pan pizza och kratta lite löv också.

   • Curt Johnson

    Vad har du för träd?

    • Kewken

     Ek!

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Moget

 • HerrObjektiv

  Totalt missat att Okami är tillbaka

  • Eric

   Han plockades in som nödlösning till att Shogun försvann. Tror inte de hade gjort det om inte galan var i Asien. Speciellt inte när han normalt sett är i två viktklasser under LHW.

   • Anders Eriksson

    Nja, han kör mellanvikt normalt sett, en viktklass under. Och han anses vara en av de större så jag tror inte han kommer se så liten ut i lhw.

    • Eric

     Jo han körde MW i UFC men som du säger är det WW numera. Och ja, jag tycker också han orättvist fick kicken. I samma veva som Jon Fitch som också fick kicken orättvist har jag för mig. Antar de inte ansågs som speciellt underhållande, var dyra kontraktmässigt då de varit där länge och inte verkade komma längre än som gatekeepers.

Fler Nyheter: