UFC Fight Night 120: Eftertankar

Igår kväll besökte UFC Norfolk, Virginia för UFC Fight Night 120. Det visade sig bli en hyfsat trevlig kväll trots allt. Det var en otacksam uppgift att fightas veckan efter UFC 217 – en gala som hade allt. Matchkortet var okej, inte mer än så. Många “senior citizens” (mma-veteraner) i slutet av sina karriärer fanns på kortet, men de levererade förvånansvärt god underhållning. Ja, det är väl lika bra att kasta sig över matcherna med en gång.

155 lbs.: Dustin Poirier vs. Anthony Pettis

– Thanks Sean Shelby!

Poirier kommer in till tonerna av James Brown – det måste vara bra. Matchen börjar i högt tempo. Intensivt och underhållande stand up. Offensiv grappling och ground and pound. Poirier ser vass ut och sätter press på den f.d. mästaren. Pettis står upp bra till en början men efter hand börjar Poirier ta över mer och mer. Bl.a med stark ground and pound och Pettis får några jack. Snart är båda kämparna är rejält nedblodade. Det svänger fram och tillbaka och båda fighters tar risker – så vill vi ha det!
Mycket underhållande fight tills Pettis, vid 2.53 i den tredje ronden, klappar pga vad som förefaller vara någon form av skada. Poirier fortsätter imponera. Han kallar ut vinnaren av Gaethje vs. Alvarez. Med tanke på hur Poirier såg ut i matchen mot Alvarez är det ingen orimlig matchning. Tvärtom.

170 lbs.: Matt Brown vs. Diego Sanchez

– The Immortal

Båda krigarna är inne i buren och redo för strid. Game face! Anspänning och förväntningar är höga inför den här matchen och det kulminerar nu.
Diego rusar in i press mot buren. Pressar och söker nedtagning. Brown fredar sig och lyckas skapa lite andrum. Sen börjar han pressa framåt, fightas långt och backar upp Sanchez. Brown träffas av en hård kroppsspark som ser ut att göra skada. För ett ögonblick vet man inte om Brown ska falla ihop av den fördröjda effekt leversparkar kan ha. Men han biter ihop och uthärdar smärtan. Sen gör han det han gör best. Han går framåt, han pressar motståndaren, avlossar en brutal höger armbåge och KO:ar Diego Sanchez som slocknar.
Matt Brown via Walk off elbow KO.

265 lbs.: Junior Albini vs. Andrei Arlovski

– Pitbull

Junior ”Baby” Albini kommer in med vad som ser ut som någon sorts blöja. Det blir inte bättre av att han har trädstammar till ben. Ynglingen har vad som krävs i buren men är oerfaren och på tok för avvaktande. Arlovski använder sig av erfarenhet och bättre kardio för att plocka hem ett domslut. Va, ett domslut? Ja, vi fattar ingenting. Med den här vinsten är han 1-5 på sina sex senaste. Vem hade trott det.

185 lbs.: Cezar Ferreira (12-6) vs. Nate Marquardt (38-18-2)

– Mutante

Fysik mot erfarenhet. Två hårdslående herrar. Ferreira är en stor mellanviktare – dessutom med ca 10 cm längre räckvidd. Marquardt är en erfaren räv som använder sina kvarvarande förmågor smart.
Avvaktande men jämn stående match. I tredje byter Mutante taktik och tar ned fighten på marken. Han gör inte mycket skada men han kontrollerar från topp. Sista 15 sekunderna hamnar Marquardt på topp och får in några fina armbågar – en av dessa öppnar upp ett djupt cut på mutanten. Det är dock för lite, för sent. Fysik (Ferreira) vinner på delat domslut.

135 lbs.: Raphael Assuncao vs. Matthew Lopez

– Inside leg kicks

Bjj mot brottning – men de håller det stående. Aningen avvaktande inledning men det är två duktiga fighters. Assuncao visar tålamod och plockar poäng matchen igenom. Efter att ha pepprat Lopez främre ben med grymma bensparkar hela matchen fick Assuncao den tuffe brottaren att börja tveka. Det skapade öppningar – brassen utnyttjar detta och avslutar med en stenhård höger – KO. Inte vad man förväntar sig av den i vanliga fall rätt tråkige Assuncao. Men vi klagar inte.

155 lbs.: Clay Guida vs. Joe Lauzon

– The Carpenter

Clay Guida öppnar i vanlig ordning i högt tempo. Han chockar Lauzon med en överhandshöger som träffar bakom örat och i samma sekvens följer han upp med en hård uppercut. Lauzon hamnar på rygg och vet inte var han befinner sig. Den hyperintensive Guida får toppkontroll och låter det regna hammer fists tills domaren (5-10 sekunder för sent) kliver in och avbryter matchen. Clay Guida ser, i sin 25:e UFC-fight, ut som en pånyttfödd fighter och det är ingen tvekan om att publiken uppskattar snickaren – de fullkomligt älskar honom. Vem hade trott att Guida skulle sänka den hårdslående Joe Lauzon och vinna på TKO – sannolikt inte många sett till oddset. Vi gillar överraskningar – som fan. Även om det får mina fight picks att gå åt helv**e.

Underkortet

135 lbs.: John Dodson vs. Marlon Moraes

– Pungspark. Ouch.

John Dodson är sjukt snabb. Marlon Moraes är en stor och muskulös bantamviktare. Dodson slår hårt för en bantamviktare – han rockar Moraes med ett slag. Moraes har hårda sparkar, det kan Dodson vittna om som fick ta emot en stenhård mellan benen. Han var nära att kräkas men tuff som han är så biter han ihop och fortsätter matchen. Två mycket kompetenta fighters bjuder på bra underhållning i en väldigt jämn match. Märkligt domslut men Moraes tar hem det och passar på att kalla ut Jimmie Rivera. Moraes vs Rivera den 30 december, det vore inte dumt.

115 lbs.: Viviane Pereira vs. Tatiana Suarez

– Toppgame.

Striker vs grappler och Suarez visar sannerligen att hon vet vad hon sysslar med. Hon implementerar sin starka brottning och låter inte Pereira vara med i matchen. Total dominans från toppen. Suarez kommer tillbaks från längre skadeuppehåll och imponerar. Ska bli intressant att följa henne framåt.

155 lbs.: Sage Northcutt vs. Michel Quinones

– UFC AB

Man skyddar sina investeringar och har därför valt en skräddarsydd motståndare åt ”Super” Sage. Ynglingen ser förvisso vass ut men det är svårt att värdera hans prestation utifrån de gynnsamma förutsättningarna. Sage dominerar och kontrollerar stående. Han tar en stabil seger och passar på att sprida herrens ord i oktagonintervjun genom att citera Bibeln. Amen.

115 lbs.: Nina Ansaroff vs. Angela Hill

– Intensitet.

Damerna sätter högt tempo med en gång. Två fighters med bra stand up och båda vill fightas. Inga vilopauser här utan de byter slag och sparkar non stop. Tekniskt lämnar det kanske en del att önska men efter att just ha sett Sean Strickland tråka ihjäl Court McGee över tre ronder så klagar jag inte på damerna. Tvärtom. Ansaroff med en imponerande seger.
– Tack ska ni ha.

170 lbs.: Court McGee vs. Sean Strickland

– Imponerande skägg.

Bra jabb från Strickland, men tyvärr noll ”sense of urgency”. Hyfsad press från McGee men bedrövligt ineffektiv. På det hela taget inte mycket att hurra för. McGees skägg är vad vi kommer minnas av den här matchen.

205 lbs.: Jake Collier vs. Marcel Fortuna

– Stående snooze fest

Collier ser inte ut att vara i toppform men sätter ett högt tempo och går/pressar framåt. Fortuna är den mer tekniske fightern men har svårt att hantera tempot och pressen. Han tröttnar och har inte mycket att komma med. Collier imponerar inte, men plockar ändå hem en viktig seger. Två relativt oerfarna fighters som har en hel del att jobba på. En hel jävla del.

185 lbs.: Karl Roberson vs. Darren Stewart

– Två gröngölingar och en oväntad RnC.

Darren ”The Dentist” vill inte stå upp med kickboxaren och stänger omgående distansen med en halvdesperat nedtagning. Karl ”Baby K” svarar i sin blott sjätte mma-match, mycket överraskande, med ett snyggt kast och en snabb back take. Därifrån jobbar han lugnt och metodiskt in en rear naked choke. Ja, det blir inte alltid som man hade väntat sig.

______________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
”Big” John McCarthy säger att Ricky Simon var den rätta vinnaren i den kontroversiella matchen mot Merab Dvalishili

Det är verkligen inte lätt att vara domare i MMA. Under helgens match mellan bantamviktarna Ricky Simon och Merab Dvalishvili uppstod en minst sagt märklig situation. I slutet av den sista ronden gick Dvalishvili på en nedtagning som Simon försvarade genom att attackera med en giljotin. I samband med nedtagningen lyckades georgiern olyckligt nog knocka sig själv. När han vaknade upp igen fann han sig själv fast i en giljotin. Med cirka 50 sekunder kvar av matchen, och Dvalishvili i ledning på poäng, beslutade sig Serra-Longo-fightern för att försöka härda ut och vänta ut tiden då han inte ville riskera att giljotinen sjunk in djupare vid ett eventuellt försök att komma loss. Och som han kämpade! Det var smärtsamt att se hur Dvalishvili krampaktigt sprattlade med benen i något som mest liknade en dödskamp samtidigt som hans ansikte blev likblekt i takt med att blodtillförseln till huvudet stryptes. Samtidigt som slutsignalen ljöd såg Dvalishvili ut att svimma av, men han vaknade dock snabbt upp igen när han blev tilltalad. Efter en stunds förvirring tilldelades Simon segern via TKO.

Det var många som kritiserade domslutet efter matchen. Nu rycker dock före detta UFC-domaren ”Big” John McCarthy ut till försvar för Liam Kerrigan som var ansvarig för det omdiskuterade domslutet. McCarthy anser att Ricky Simon är den rättmätiga vinnaren, men att han inte borde vunnit på TKO.

Dvalishvili medverkade i veckans MMA-Hour där han berättade att han pratat med UFC:s matchmaker, Sean Shelby, efter matchen och att han lovat Dvalishvili en rematch mot Ricky Simon. Om det stämmer återstår att se.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Kevin Lee tror inte Tony Ferguson någonsin kommer vara densamma efter knäskadan

Tony Ferguson var tvungen att dra sig ur titelmatchen mot Khabib Nurmagomedov på UFC 223 på grund av en knäskada. Han har nu opererat knät och i en uppdatering på Instagram visar han upp en bild på ärret och hälsar sina fans att han kämpar för att snart vara tillbaka i Oktagonen.

Fergusons tidigare motståndare, Kevin Lee, tror dock inte att ”El Cucuy” någonsin kommer att vara densamma efter sin knäskada. Så här sa han i en intervju med Joe Rogan i måndags.

I feel bad for the guy, I really do. I don’t think he’ll ever be the same coming off that one. That’s huge, especially at 34 (years old), to try and come back off that. And it kind of sucks for me, too, because I think I fought the best Tony Ferguson that you’re gonna see, period, really.

Ferguson anses av många vara en av de fighters som ligger närmast en titelfight mot mästaren Nurmagomedov. Lee tror dock att knäskadan kan komma att bli ett mentalt hinder för Ferguson i framtiden.

He’ll come back and he’ll still beat great guys. He’s still gonna do very good. But I don’t think he’ll be the same. I think the body can come back, it’s just I don’t know if his mind will let him be as free (because) that was one of Tony’s biggest assets. He just does whatever the f—k he wants, and now, when he gets back in there, is he gonna be thinking about his knee? Even if that’s at the back of your mind, it’s limited to that type of style that he likes to fight.

Lee besegrade senast Edson Barboza via TKO i 5:e ronden på UFC Fight Night i Atlantic City.

 

 

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
KimuraSvepet: Avsnitt 4 – Gustafsson vs. Cormier på stridsstigen

Missa inte de hetaste nyheterna som skett i MMA-världen! Vi presenterar KimuraSvepet – avsnitt 4, och veckans program är fullspäckat!

Vi tar upp Alexander Gustafssons nya kontrakt och ‘beef’ med den lätta-tungviktsmästaren Daniel Cormier, David Teymurs märkliga matchning, veckans kommentar och veckans clickbait med Vickan som ser ut att inte ha det så skönt!

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Ilir Latifi och Glover Teixeira möts på UFC Hamburg – brasilianska medier bekräftar

Under gårdagen kunde Kimura.se exklusivt rapportera att svenske Ilir Latifi kommer att möta brassen Glover Teixeira under sommaren. Idag bekräftade den brasilianska nyhetssidan Combate Kimuras uppgifter, samtidigt som de skriver att enligt deras källor kommer att äga rum på UFC Hamburg.

Latifi (14-5, 1 NC) har en vinstsvit på två matcher, där den senaste var en KO-vinst i första ronden mot Ovince St Preux. Den 34-årige Allstars-fightern har tävlat i organisationen sedan april 2013 och vunnit sju av sina tio matcher i Oktagonen, där fem av vinsterna har varit via avslut.

Teixeira (27-6) gick sin senaste match i december förra året där han besegrade Misha Cirkunov via TKO i den första ronden. Dessförinnan hade den 38-årige brassen förlorat mot svenske Alexander Gustafsson via knockout i den femte ronden på UFC:s femte gala i Sverige.

UFC Hamburg äger rum den 22:a juli och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Lätt tungvikt: Volkan Oezdemir x Shogun
Lätt tungvikt: Glover Teixeira x Ilir Latifi
Mellanvikt: Vitor Miranda x Abu Azaitar
Tungvikt: Justin Ledet x Aleks Rakic
Tungvikt: Darko Stosic x Jeremy Kimball
Lättvikt: Marc Diakiese x Nasrat Haqparast

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

UFC-kommentator Joe Rogan om Conor McGregor: ”Irländaren har gjort sin sista match i New york”

UFC-kommentator Joe Rogan är inte rädd för att säga vad han tycker och tänker, även om det handlar om UFCs största stjärna och forna lättviktsmästare, Conor McGregor.

I hans berömda podcast, ‘The Joe Rogan Experience’, säger UFC-kommentatorn att det är ytterst svårt att straffa stjärnan på grund av all inkomst han inbringat till organisationen. Han sitter på en hög häst han är svår nedpetad ifrån. Rogan gör jämförelsen med den forne UFC-fightern Paul Daley och hans sena slag efter gonggongen i matchen mot Josh Koscheck under UFC 113, 2010. Daley blev totaldominerad av Koscheck som vann matchen genom enhälligt domslut varpå Daley i ren frustration, slog till Koscheck.

Efter slaget fick Daley sparken från UFC, och Rogan tycker det är märkligt eftersom han anser att McGregors bravader innan UFC 223 är mycket, mycket värre. Genom sin podcast sade han följande.

He just keeps f**king up with this kind of stuff and no one’s saying, ‘Get rid of him! He’s worth so much money. It’s really fascinating. Imagine if Ray Borg and him switched sides. If Ray Borg showed up with all his boys and was screaming and yelling and threw a dolly at the window, it’s a done deal forever. Think about Paul Daley. Paul Daley must be at home going, ‘Motherf**ker! F**k Dana White!

Until you get to that stratosphere that Conor McGregor – there’s so much money to be made, that’s the problem. The rules get bent. All Paul Daley did was throw a punch at Josh Kosheck after [fight was over]. It didn’t even connect! That could have been sorted out.

here’s a level to the game where you’re so valuable – if Conor McGregor does a pay-per-view fight, especially if they do all that crazy nonsense with Mayweather – if they ever did that, they’re just printing money. They’re printing money. It’s so hard for them to not take that money.

I don’t think New York is ever letting that motherf**ker fight there again. I just don’t think they’re gonna do that. They don’t play games. That athletic commission is a different commission. They’re new to MMA and that was embarrassing to them. Him throwing the f**king dolly and the fact that they let him get in there with all his boys, the whole thing was just so thuggish

För McGregor väntas förmodligen dryga böter, men något nytt om händelsen har ännu inte framkommit.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: David Teymur tar en stor risk

I veckans panel berör vi miljonturneringen där Sadibou Sy och Jonatan Westin medverkar i, Alexander Gustafssons nya kontrakt och matcherna som utspelade sig i helgen mellan Kevin Lee och Edson Barboza.

Vi tar även upp David Teymurs nya matchning mot UFC-debutanten Don Madge där panelen är oense om matchningen. Vi bjuder även på exklusiv intervju med självaste Sadibou Sy inför hans debut i PFL, det och mycket mer!

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Cage Warriors Sverige: Fullständigt matchkort & TV-tider

Nu är det klart, Cage Warriors har sitt fullständiga matchkort inför Sverige-debuten. Den 28:e april tar Göteborg emot en av Europas största ledande MMA-organisationer när Cage Warriors kommer till Sverige för första gången, och samlar några av Nordens främsta utövare för en laddad gala i Lisebergshallen. Cage Warriors är Europas äldsta och ledande MMA-organisation och har banat väg för några av sportens allra främsta, däribland Conor McGregor. Man har etablerat sig som skyltfönster för europeisk MMA och givit lokala talanger chansen på vägen mot internationell framgång.

Som huvudmatch ställs den forne UFC-fightern Nicolas Dalby mot Carlo Pedersoli Jr. Ni har möjlighet att se galan genom Viaplay med start klockan 18:00. Nedan kan ni ta del av det fullständiga matchkortet.

HUVUDKORT
Nicolas Dalby vs Carlo Pedersoli Jr
Kenneth Bergh vs Modestas Bukauskas
Soren Bak vs Alexander Jacobsen
Alan Carlos vs Norman Paraisy
UNDERKORT
Jack Grant vs Mehdi Dakaev
Junior Karanta vs Sofiane Boukichou
Jack Mason vs Håkon Foss
Cornelia Holm vs Malin Hermansson
Thomas Robertsen vs Saeed Yunesi
Perry Goodwin vs Rafael Macedo
Per Franklin vs Orlando D’Ambrosio
Saeed Ganji vs Mohammed Habal

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Testade positivt – Junior Dos Santos & Antonio Rogerio Nogueira fria att fightas igen

Tre brasilianska fighters fastnade i USADAs dopingkontroller efter att de alla tre testat positivt för hydrocholorothiazide. De inblandade var den forne tungviktsmästaren, Junior Dos Santos, Antonio Rogerio ‘Lil Nog’ Nogueira samt Marcos Rogerio de Lima. Nogueira och Lima testade även positivt för anasatrozole.

Men nu har det uppdagats att två apotek i Brasilien erkänner sin skuld då de sålt kontaminerade läkemedel. Detta innebär att de inblandades avstängningar reduceras. Junior Dos Santos testade positivt den 10:e augusti förra året vilket fick honom avstängd, brassen skulle ha ställts mot Francis Ngannou under UFC 215 men matchen ströks. Dos Santos bedyrade senare sin oskuld och sade att han aldrig medvetet skulle ta otillåtna preparat, något som visade sig vara sant i och med USADAs utredning. USADA själva beskriver dopingsituationen på följande sätt.

We appreciate the cooperation of the athletes and international authorities in getting to the bottom of this situation, as it will hopefully prevent these problems from occurring in the future,” USADA CEO Travis Tygart said. “It’s unacceptable that these compounding pharmacies produced contaminated supplements for the public. And it’s another unfortunate example of why athletes must use extreme caution if using nutritional supplements. All too often, supplement products contain undeclared substances, including prohibited drugs, that can be dangerous to an athlete’s health. We are doing all we can to ensure that these types of suppliers are held accountable for introducing dangerous products like these into the marketplace.

Dos Santos har blandat bra resultat med sämre sedan han förlorade tungviktsbältet 2012. I sin senaste match förlorade den 33-årige brassen mot den regerande mästaren Stipe Miocic via knockout i den första ronden.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Now: Topp 5 Submission-specialister

Forne UFC-fighter Yves Edwards och UFC-fighter Jessica Penne ger sina topp fem bästa brazilian jiu-jitsu-utövare i UFC. Nedan följer en lista på de utövare som har flest submissions i UFCs historia.

1. Royce Gracie – 12 submissions
2. Charles Oliveira, Nate Diaz & Demian Maia – 9 submissions
3. Frank Mir – 8 submissions
4. Kenny Folorian, Joe Lauzon & Cole Miller – 7 submissions

Vem anser ni är den bästa genom alla tider att utöva BJJ i UFC?

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Eddie Alvarez utmanar Nate Diaz: ‘McGregor blir fängslad – jag är här’

Den forne lättviktsmästaren i UFC, Eddie Alvarez, vill välkomna Nate Diaz tillbaka i buren.

Alvarez gick sin senaste match mot Justin Gaethje under UFC 218. Ett riktigt stående ‘krig’ som slutade med vinst för den forne lättviktsmästaren genom knockout i rond tre genom ett välplacerat knä. Vinsten cementerade Alaverz 29:e i karriären och har nu siktet inställt på sin 30:e. I sin nästa match har han inget emot att ställas mot den frispråkige och karismatiske Nate Diaz.

Enligt Alvarez finns det glöd som pyr eftersom den forne lättviktsmästaren besegrade Diaz lagkamrat, Gilbert Melendez, under UFC 188. En match som Alvarez vann genom delat domslut. Nu vill Alvarez välkomna Nate Diaz tillbaka och menade att ett tredje möte mellan Conor McGregor och Diaz ligger långt bort i tiden på grund av irländarens bravader innan UFC 223. I videon ovan kan ni lyssna på vad Alvarez hade att säga.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy