UFC Fight Night 120: Eftertankar

Igår kväll besökte UFC Norfolk, Virginia för UFC Fight Night 120. Det visade sig bli en hyfsat trevlig kväll trots allt. Det var en otacksam uppgift att fightas veckan efter UFC 217 – en gala som hade allt. Matchkortet var okej, inte mer än så. Många “senior citizens” (mma-veteraner) i slutet av sina karriärer fanns på kortet, men de levererade förvånansvärt god underhållning. Ja, det är väl lika bra att kasta sig över matcherna med en gång.

155 lbs.: Dustin Poirier vs. Anthony Pettis

– Thanks Sean Shelby!

Poirier kommer in till tonerna av James Brown – det måste vara bra. Matchen börjar i högt tempo. Intensivt och underhållande stand up. Offensiv grappling och ground and pound. Poirier ser vass ut och sätter press på den f.d. mästaren. Pettis står upp bra till en början men efter hand börjar Poirier ta över mer och mer. Bl.a med stark ground and pound och Pettis får några jack. Snart är båda kämparna är rejält nedblodade. Det svänger fram och tillbaka och båda fighters tar risker – så vill vi ha det!
Mycket underhållande fight tills Pettis, vid 2.53 i den tredje ronden, klappar pga vad som förefaller vara någon form av skada. Poirier fortsätter imponera. Han kallar ut vinnaren av Gaethje vs. Alvarez. Med tanke på hur Poirier såg ut i matchen mot Alvarez är det ingen orimlig matchning. Tvärtom.

170 lbs.: Matt Brown vs. Diego Sanchez

– The Immortal

Båda krigarna är inne i buren och redo för strid. Game face! Anspänning och förväntningar är höga inför den här matchen och det kulminerar nu.
Diego rusar in i press mot buren. Pressar och söker nedtagning. Brown fredar sig och lyckas skapa lite andrum. Sen börjar han pressa framåt, fightas långt och backar upp Sanchez. Brown träffas av en hård kroppsspark som ser ut att göra skada. För ett ögonblick vet man inte om Brown ska falla ihop av den fördröjda effekt leversparkar kan ha. Men han biter ihop och uthärdar smärtan. Sen gör han det han gör best. Han går framåt, han pressar motståndaren, avlossar en brutal höger armbåge och KO:ar Diego Sanchez som slocknar.
Matt Brown via Walk off elbow KO.

265 lbs.: Junior Albini vs. Andrei Arlovski

– Pitbull

Junior ”Baby” Albini kommer in med vad som ser ut som någon sorts blöja. Det blir inte bättre av att han har trädstammar till ben. Ynglingen har vad som krävs i buren men är oerfaren och på tok för avvaktande. Arlovski använder sig av erfarenhet och bättre kardio för att plocka hem ett domslut. Va, ett domslut? Ja, vi fattar ingenting. Med den här vinsten är han 1-5 på sina sex senaste. Vem hade trott det.

185 lbs.: Cezar Ferreira (12-6) vs. Nate Marquardt (38-18-2)

– Mutante

Fysik mot erfarenhet. Två hårdslående herrar. Ferreira är en stor mellanviktare – dessutom med ca 10 cm längre räckvidd. Marquardt är en erfaren räv som använder sina kvarvarande förmågor smart.
Avvaktande men jämn stående match. I tredje byter Mutante taktik och tar ned fighten på marken. Han gör inte mycket skada men han kontrollerar från topp. Sista 15 sekunderna hamnar Marquardt på topp och får in några fina armbågar – en av dessa öppnar upp ett djupt cut på mutanten. Det är dock för lite, för sent. Fysik (Ferreira) vinner på delat domslut.

135 lbs.: Raphael Assuncao vs. Matthew Lopez

– Inside leg kicks

Bjj mot brottning – men de håller det stående. Aningen avvaktande inledning men det är två duktiga fighters. Assuncao visar tålamod och plockar poäng matchen igenom. Efter att ha pepprat Lopez främre ben med grymma bensparkar hela matchen fick Assuncao den tuffe brottaren att börja tveka. Det skapade öppningar – brassen utnyttjar detta och avslutar med en stenhård höger – KO. Inte vad man förväntar sig av den i vanliga fall rätt tråkige Assuncao. Men vi klagar inte.

155 lbs.: Clay Guida vs. Joe Lauzon

– The Carpenter

Clay Guida öppnar i vanlig ordning i högt tempo. Han chockar Lauzon med en överhandshöger som träffar bakom örat och i samma sekvens följer han upp med en hård uppercut. Lauzon hamnar på rygg och vet inte var han befinner sig. Den hyperintensive Guida får toppkontroll och låter det regna hammer fists tills domaren (5-10 sekunder för sent) kliver in och avbryter matchen. Clay Guida ser, i sin 25:e UFC-fight, ut som en pånyttfödd fighter och det är ingen tvekan om att publiken uppskattar snickaren – de fullkomligt älskar honom. Vem hade trott att Guida skulle sänka den hårdslående Joe Lauzon och vinna på TKO – sannolikt inte många sett till oddset. Vi gillar överraskningar – som fan. Även om det får mina fight picks att gå åt helv**e.

Underkortet

135 lbs.: John Dodson vs. Marlon Moraes

– Pungspark. Ouch.

John Dodson är sjukt snabb. Marlon Moraes är en stor och muskulös bantamviktare. Dodson slår hårt för en bantamviktare – han rockar Moraes med ett slag. Moraes har hårda sparkar, det kan Dodson vittna om som fick ta emot en stenhård mellan benen. Han var nära att kräkas men tuff som han är så biter han ihop och fortsätter matchen. Två mycket kompetenta fighters bjuder på bra underhållning i en väldigt jämn match. Märkligt domslut men Moraes tar hem det och passar på att kalla ut Jimmie Rivera. Moraes vs Rivera den 30 december, det vore inte dumt.

115 lbs.: Viviane Pereira vs. Tatiana Suarez

– Toppgame.

Striker vs grappler och Suarez visar sannerligen att hon vet vad hon sysslar med. Hon implementerar sin starka brottning och låter inte Pereira vara med i matchen. Total dominans från toppen. Suarez kommer tillbaks från längre skadeuppehåll och imponerar. Ska bli intressant att följa henne framåt.

155 lbs.: Sage Northcutt vs. Michel Quinones

– UFC AB

Man skyddar sina investeringar och har därför valt en skräddarsydd motståndare åt ”Super” Sage. Ynglingen ser förvisso vass ut men det är svårt att värdera hans prestation utifrån de gynnsamma förutsättningarna. Sage dominerar och kontrollerar stående. Han tar en stabil seger och passar på att sprida herrens ord i oktagonintervjun genom att citera Bibeln. Amen.

115 lbs.: Nina Ansaroff vs. Angela Hill

– Intensitet.

Damerna sätter högt tempo med en gång. Två fighters med bra stand up och båda vill fightas. Inga vilopauser här utan de byter slag och sparkar non stop. Tekniskt lämnar det kanske en del att önska men efter att just ha sett Sean Strickland tråka ihjäl Court McGee över tre ronder så klagar jag inte på damerna. Tvärtom. Ansaroff med en imponerande seger.
– Tack ska ni ha.

170 lbs.: Court McGee vs. Sean Strickland

– Imponerande skägg.

Bra jabb från Strickland, men tyvärr noll ”sense of urgency”. Hyfsad press från McGee men bedrövligt ineffektiv. På det hela taget inte mycket att hurra för. McGees skägg är vad vi kommer minnas av den här matchen.

205 lbs.: Jake Collier vs. Marcel Fortuna

– Stående snooze fest

Collier ser inte ut att vara i toppform men sätter ett högt tempo och går/pressar framåt. Fortuna är den mer tekniske fightern men har svårt att hantera tempot och pressen. Han tröttnar och har inte mycket att komma med. Collier imponerar inte, men plockar ändå hem en viktig seger. Två relativt oerfarna fighters som har en hel del att jobba på. En hel jävla del.

185 lbs.: Karl Roberson vs. Darren Stewart

– Två gröngölingar och en oväntad RnC.

Darren ”The Dentist” vill inte stå upp med kickboxaren och stänger omgående distansen med en halvdesperat nedtagning. Karl ”Baby K” svarar i sin blott sjätte mma-match, mycket överraskande, med ett snyggt kast och en snabb back take. Därifrån jobbar han lugnt och metodiskt in en rear naked choke. Ja, det blir inte alltid som man hade väntat sig.

______________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Dana White berättar varför han inte tänker på returmöte mellan Khabib och Conor

UFC:s VD Dana White deltog häromdagen i en intervju med journalisten Brett Okamoto, där han diskuterar bråket efter Khabib Nurmagomedovs seger mot Conor McGregor under UFC 229 och berättar varför han inte tänker på ett returmöte mellan de två.

White berättar även vem han skulle vilja se Khabib möta härnäst och snacket om en match mot boxaren Floyd Mayweather.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
ricardo-lamas-darren-elkins-ufc-fight-night-140-argentina

UFC Argentina: Ricardo Lamas vs. Darren Elkins

En fjäderviktsmatchning har blivit klar för UFC Fight Night 140 i Argentina i  november, mellan Ricardo Lamas och Darren Elkins.

Via Twitter:

Lamas hade tidigare 2 raka vinster mot Charles Oliveira och Jason Knight, men förlorade sedan mot Josh Emmett via knockout i  första ronden under UFC on FOX 26. Senast mötte Lamas Mirsad Bektic under UFC 225, där han förlorade via ett delat domslut. Lamas har nu ett record på 18 vinster och 7 förluster.

Elkins hade tidigare 6 raka vinster mot bland andra Mirsad Bektic, Dennis Bermudez och Michaerl Johnson, innan han mötte Alexander Volkanovski under Fight Night 133 och förlorade via ett enhälligt domslut. Han har nu ett record på 24 vinster och 6 förluster.

Fight Night 140 äger rum i Buenos Aires i Argentina den 17 november.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
ufc 165

Alexander ”The Mauler” Gustafsson – allt du behöver veta om vår svenska UFC-stjärna

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är Sveriges största MMA-stjärna som tävlat som proffs i över 12år. Den nu 31-årige Arboga-sonen har ett record på 18 vinster och 4 förluster. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, elva vinster genom knockout, tre vinster genom submission och fyra vinster genom domslut.

Gustafsson började sin kampsportskarriär redan vid tio års ålder, då började han träna boxning för Redbergslids BK och sex år senare skulle han vinna svenska mästerskapen i boxning för juniorer. År 2006 bestämde sig Gustafsson för att sadla om till MMA och sätta på sig de tunna handskarna.

Den 17:e november 2007 gick svensken sin första MMA-fight. På bortaplan ställdes Gustafsson mot Saku Heikola under ‘Shooto Finland: Chicago Collision 3’. Trots sin stående bakgrund i boxning, vann Gustafsson sin första MMA-fight genom rear-naked choke. Han avslutade Heikola i rond två.

UFC-debut efter två år som proffs

Arboga-sonen skulle vinna sju raka matcher efter sin MMA-debut innan han fick det efterlängtade telefonsamtalet från UFC. Världens främsta och största MMA-organisation. Endast två år efter sin MMA-debut får Gustafsson göra ett framträdande i UFC. Han har då ett MMA-facit på 8-0 och har avslutat alla sina motståndare, förutom en. I sin UFC-debut ställs Gustafsson mot Jared ”The Messenger” Hamman under UFC 105, 2009. Det tar bara 41 sekunder för svensken innan Hammans huvud slår i backen. Gustafsson vinnare genom knockout i rond ett.

I hans nästa UFC-fight som skulle ske under UFC 112, skulle svensken ställas mot Phil ”Mr Wonderful” Davis. Det blir en av Gustafssons mest lärorika matcher. Davis kan med bara fem sekunder kvar av rond ett strypa ut Gustafsson med en så kallad ‘Anaconda-strypning’. Han hade redan sin boxningsbakgrund men behövde vässa på sitt markspel, och det gör han genom att ta hjälp av mannen som precis har besegrat honom, Mr Wonderful. Än idag åker Gustafsson till Davis och Alliance MMA.

alliance mma

Får titelchans mot efter vinsten mot Shogun

14:e april, 2012, ett datum som de flesta MMA-fans minns med glädje. Det är första gången UFC besöker Sverige. Efter fyra raka segrar i organisationen får Alexander Gustafsson chansen till sin femte raka seger när han ställs mot brassen Thiago Silva. Galan döps till ‘UFC on Fuel TV: Gustafsson vs. Silva’, svensken går huvudmatch på Globen. Gustafsson kommer in till ett fullsatt Globen med Lil’ Wayne ft. Eminem – Drop The World i bakgrunden. Till de över 10 000 hemmafansens stora lycka dominerar The Mauler, den då topprankade Silva och vinner matchen via enhälligt domslut.

I sin sjätte match i organisationen ställs Gustafsson mot den forne lätta-tungviktsmästaren och PRIDE-veteranen, Mauricio ”Shogun” Rua. Matchen skall visa sig vara ytterst betydelsefull för svensken. Gustafsson vinner matchen övertygande genom enhälligt domslut med domarsiffrorna 30-27, 30-27 och 30-26. UFCs VD, Dana White, hade innan matchen lovat att vinnaren skulle få en chans om det lätta-tungviktsbältet mot Jon ”Bones” Jones. Den här gången höll Dana White vad han lovade.

Gick fem stenhårda ronder mot Jon Jones

UFC 159, den 27:e april 2013. Jon Jones besegrar den forne titelutmanaren i både mellan- och lätt-tungvikt, Chael Sonnen. Jones kör över Sonnen och besegrar honom redan rond ett. Han vinner genom teknisk knockout. Nu finns det bara en man i sikte, och det är #1 rankade Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Den 13:e juni 2013 blir det officiellt. Jon Jones kommer försvara sitt lätta-tungviktsbälte för sjätte gången, och han gör det mot svenska Alexander Gustafsson. Här har även Jones möjlighet att bli historisk genom att bli den första fightern i UFCs lätta-tungvikt att försvara ett bälte fler än fem gånger på raken.

staredown

UFC påbörjar sin promotion för matchen och det understryks i varje hype-video att Gustafsson är den första mannen att vara längre än Jon Jones, 196 centimeter vs. 193 centimenter. Trots längdövertaget har Jones ett räckviddsövertag, 84.5 inch (214cm) till Gustafssons 76.5 (194cm).

Det är dags för UFC 165, galan äger rum på Air Canada Centre i Toronto. Det lätta-tungviktsbältet sätts på spel mellan Jon ”Bones” Jones och Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Det är här svensk MMA skjuts till nya höjder. Alexander Gustafsson går fem stenhårda ronder mot mästaren och många håller andan innan domslutet läses upp. Matchen är otroligt jämn och det är ovisst vem som ska krönas till mästare. UFC-kommentator Joe Rogan menar att den lätta-tungvikten kan ha fått en ny mästare.

träffar jon jones

Blir hyllad av hela MMA-världen

Utslaget blir dessvärre inte till fördel för ‘The Mauler’. Istället försvarar Jon Jones lätta-tungviktsbältet och blir på samma kväll historisk då han som första man är den enda som försvarat bältet sex gånger på raken. Poängkortet för matchen blir följande, Richard Bertrand dömer 48-47, Douglas Crosby dömer 48-47 och Chris Lee dömer 49-46. Enhälligt domslut till fördel Jones. Enligt många bedömare hade svensken matchen i sin hand, fram tills slutet av den tredje ronden när Jones får in en snurr-armbåge och är nära att avsluta svensken. Det tråkiga, utifrån svenska fans ögon sett, är att just den ronden är Alex bästa rond fram tills Jones får in armbågen.

Efter matchen blir både Jones och Gustafsson hyllade av hela MMA-världen för deras episka batalj i Toronto. UFCs VD Dana White hyllar svenskens insats bakom kulisserna och sade att det var få som trodde på Gustafssons möjligheter att prestera mot Jones. White var ytterst imponerad över svenskens nedtagningsförsvar och att han faktiskt fick ned Jones på backen. I efterhand har UFC 165 – Jones vs Gustafsson blivit krönt till den näst bästa matchen i UFCs historia. Före ligger Conor McGregor vs. Nate Diaz 2.

Får en andra chans på det lätta-tungviktsbältet

Efter sin förlust mot Jones skulle Gustafsson ställas mot den hårt slående Jimi ”Poster Boy” Manuwa, hemmaplan för Manuwa. ‘UFC Fight Night 37’ ägde rum på The O2 Arena i London. Gustafsson tystade hemmapubliken genom att sänka britten i rond två genom ett välplacerat knä med två uppföljande och perfekta hammarslag på hakan. Den enda kritiken en kan ge Gustafsson i den här matchen är hans försök till framåtvolt som segergest.

Ilir latifi lyfter alexander gustafsson

Matchen efter är något alla ‘The Mauler’-fans gärna vill glömma. Nattgalan ‘UFC on FOX 14’ på en fullsatt Tele 2 Arena i Stockholm där Gustafsson ställdes mot Anthony ”Rumble” Johnson. Matchen tog slut 2:24 minuter in i första ronden efter att Rumble lyckas kontra Gustafsson med högerkrok som sänker svensken. Rumble fortsätter med ground ´n pound innan domaren kliver och och bryter matchen. Trots förlusten skulle Gustafsson få ytterligare en chans på det lätta-tungviktsbältet. Den här gången mot Daniel ”DC” Cormier.

Snubblar på mållinjen

UFC 192 och Gustafsson ställs mot Daniel Cormier. Det är en oerhört jämn match där svensken lyckas sänka Cormier genom ett välplacerat knä i rond tre som får mästaren att falla till kanvasen. DC klarar av anstormningen och tar sig hela vägen till ett domslut. Med nöd och näppe vinner DC ett delat domslut mot Gustafsson.

Gustafsson har efter sin senaste titelmatch besvärats av flertalet skador som hindrat honom från att gå match. Allt från ryggskada, knä och axelskada. Han har efter titelmatchen vunnit två raka matcher och senast vi såg honom var mot brassen Glover Teixeira. En match han vann i rond fem genom tre välplacerade uppercuts och en avslutande högerkrok.

höger uppercut

Tredje gången gillt?

Nu är vi äntligen här, fem år senare. Det alla ‘The Mauler’-fans har väntat på. Returmatchen mot Jon Jones är officiell och kommer äga rum på UFC 232 på T-Mobile Arena i Las Vegas den 29:e december. Jones återvänder till buren efter sin andra dopningsavstängning där han innan avstängningen hade besegrat Daniel Cormier för andra gången. Vinsten ändrades dock till en no-contest efter att Jones testade positivt vid en dopningskontroll.

Alexander Gustafsson ställs nu för en tredje gång om det lätta-tungviktsbältet och frågan alla svenska fans ställer sig är, ska det bli tredje gången gillt för The Mauler? Den 29:e december får vi ett svar.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
”Om det är någon som har chans mot Khabib så är det Tony Ferguson”

Vem ska lättviktsmästaren möta härnäst om inte den #1 rankade Tony Ferguson?

Panelen diskuterade utmaningen mellan Khabib Nurmagomedov och boxare Floyd Mayweather. En match förmodligen inte många vill se. MMA-fighter Rostem Akman ger sin syn på vem Khabib bör möta härnäst och ger den forne interimmästaren Tony Ferguson störst möjlighet till att besegra dagestaniern.

Akman tror att Fergusons BJJ-kunskaper från rygg kan komma väl till pass om han hamnar på mattan med Khabib. Lyssna på hur det lät i klippet ovan.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
ufc 231

UFC 231: Mirsad Bektić ryktas möta Renato Moicano

Bosniern Mirsad Bektić ryktas ställas mot Renato Moicano på UFC 231 i Toronto, Kanada. Matchen rapporterades först av brasilianska Sportv.Globo.com.

Båda två är talanger i UFCs fjäderviktsdivision med endast en förlust i sina UFC-karriärer.

Bektić har vunnit sina två senaste matcher och gick sin senaste match mot Ricardo Lamas under UFC 225. Han vann matchen genom delat domslut. Hans enda förlust är mot Darren Elkins. En match han styrde fram till han blev knockad i den tredje ronden. Han har ett MMA-facit på 13–1 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex genom knockout, tre genom submission samt fyra genom domslut.

Moicano har också vunnit sina två senaste matcher. I hans senaste match ställdes han mot Cub Swanson under UFC 227 och vann genom rear-naked choke i den första ronden. Hans enda förlust i karriären är mot titelutmanaren i fjädervikt, Brian Ortega. Den matchen förlorade han genom giljotin-strypning i den tredje ronden under UFC 214. Han har ett MMA-facit på 13–1–1 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex genom submission samt sju vinster genom domslut.

UFC 231 äger rum den 8:e december på Scotiabank Arena i Toronto, Kanada. Huvudmatchen för galan är en match om fjäderviktsbältet. Mästaren Max Holloway försvarar sitt bälte mot Brian Ortega. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet för galan.

Max Holloway (c) vs. Brian Ortega
Valentina Shevchenko vs. Joanna Jedrzejczyk
Jimi Manuwa vs. Thiago Santos
Cláudia Gadelha vs. Nina Ansaroff
Eryk Anders vs. Elias Theodorou
Olivier Aubin-Mercier vs. Gilbert Burns
Brad Katona vs. Matthew Lopez
Chad Laprise vs. Dhiego Lima
John Makdessi vs. Carlos Diego Ferreira
Hakeem Dawodu vs. Kyle Bochniak
Devin Clark vs. Aleksandar Rakić
Katlyn Chookagian vs. Jessica Eye
Renato Moicano vs. Mirsad Bektic

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Artem Lobov om konfrontationen med Khabib och Conors bussattack

Artem Lobov medverkade på The Ariel Helwani MMA-show där han ingående förklarade vad som hände mellan honom, lättviktsmätaren Khabib Nurmagomedov och hans lagkamrat Conor McGregor.

Lobov kommer i helgen att gå match mot Michael Johnson. Det är ett byte av motståndare då han egentligen skulle ha ställts mot Zubaira Tukhugov. Den matchen blev inställd då Tukhugov var en av männen som hamnade i handgemäng med McGregor inne i buren, i tumultet efter UFC 229.

Struken match p.g.a tumultet

Matchen ströks och Lobov ställs istället mot Michael Johnson. Lobov säger dock till Helwani att han aldrig kommer att ge sig förrän han får möta Zubaira Tukhugov. Vidare diskuterar Lobov konfrontationen med Nurmagomedov i hotellkorridoren innan UFC 223, att McGregor direkt efter händelsen svarade Lobov med ”jag är på väg”.

Ovan kan ni lyssna på hela intervjun med Lobov.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Jon ”Bones” Jones: ”Steroiderna påverkade inte min prestation mot DC”

Den tidigare UFC-mästaren i lätt-tungvikt Jon Jones kommer att som bekant göra comeback i oktagonen mot svenske Alexander Gustafsson vid UFC 232 den 29:e december.

Jones har inte fightats i oktagonen sedan hans match mot Daniel Cormier vid UFC 214 förra året, i en match som han först vann genom knockout, men som sedan ändrades till no-contest efter att Jones testat positivt för turinabol.

Efter detta har Jones fått motta massiv kritik från MMA-profiler och fans och enligt många av dessa bör hans bedrifter inom sporten ha en asterisk bredvid sig på grund av hans båda doping avstängningar, där den första kom 2016.

Den tidigare mästaren blev i dagarna intervjuad i podcasten Jackson-Wink där han besvarade kritiken:

I would say that those would be people looking for an excuse not to give it to me, not to give credit where it’s due. In both situations, whatever was in me chemically was proven scientifically that the amounts were so small that there was no way possible to affect my performance in a positive or a negative way. The two times where I’ve failed drug tests for performance enhancers, it’s been so small that it can’t affect your performance.

Jones fortsatte med att kommentera USADA:s (USA:s anti-doping byrå) fynd i utredningen av honom där han menade att den mängd turinabol han hade i blodet var så pass liten att den inte påverkade hans prestation nämnvärt i matchen mot Cormier:

The d–k pill situation, that was proven that it was a mistake, Who takes a male enhancement pill expecting to fight better. I mean nobody. We actually found the company, found the exact pills, we ordered the pills and the pills came back with stuff in it that wasn’t supposed to be in there. Such a small amount that it’s not going to make you fight any better or be stronger.

Then in the second situation, we just found out to have USADA say ‘the amount of steroids we found in your body Jon, it was like taking a pinch of salt and throwing it in an Olympic size swimming pool’. It was such a small amount that it was pretty obvious this was an accident. For this to be something that got into your body two weeks before the fight. So two weeks before the fight, you took a pinch of steroids and threw it in an Olympic size swimming pool. It’s clear this is nothing that helped you knock out Daniel Cormier.

Jon Jones avslutade med att besvara alla de som kallar honom för fuskare

To answer your question — to anybody who would say ‘well he must have been cheating’ — after what I just said, if you still want to call me a cheater, you just don’t want to admit that I’m f–king pretty good at this.

 

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy
Ben askren i buren one championship

Ben Askren om ett UFC-kontrakt: ’98 procents sannolikhet’

Ben Askren är förmodligen en av de bästa welterviktarna utanför UFC. Han har tävlat för de flesta stora MMA-organisationer så som ONE Championship och Bellator. Han är welterviktsmästare i ONE C och en forne welterviktsmästare i Bellator.

Han har dock aldrig varit i UFC, något många MMA-profiler och fans har efterfrågat. Enligt Askren har han tidigare blivit blåst av UFC och Dana White, men det verkar som att ett skifte har skett. Genom Twitter fick han frågan om hur nära han är på att skriva på för UFC och svarade på följande sätt.

Askren likt UFCs lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov är obesegrad. Han har ett MMA-facit på 18–0 (1) och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex genom knockout, fem genom submission samt sju genom domslut.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Conor McGregor talar ut om förlusten: ”If its not the rematch right away – no problem”

Den forne lätt- och fjäderviktsmästaren Conor McGregor talar ut om den tunga förlusten mot den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. McGregor ställdes mot Nurmagomedov under UFC 229 och förlorade i den fjärde ronden när han klappade ut på en så kallad neck-crank.

Nu talar McGregor ut om förlusten och bryter ned matchen rond för rond genom sin egen Instagram.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Thoughts on my last fight. Round 1. I believe from a sport standpoint, round 1 was his. Top position against the fence. Zero position advancement or damage inflicted. But top position. From a fight standpoint the first round is mine. Actual shots landed and a willingness to engage. Straight left early. Knee to the head on the low shot. Elbows in any and all tie up scenarios. Opponent just holding the legs against the fence for almost the entire round. Round 2 he is running away around the cage before being blessed with a right hand that changed the course of the round, and the fight. It was a nice shot. After the shot I bounced back up to engage instantly, but again he dipped under to disengage. That is the sport and it was a smart move that led to a dominant round, so no issue. Well played. If I stay switched on and give his stand up even a little more respect, that right hand never gets close and we are talking completely different now. I gave his upright fighting no respect in preparation. No specific stand up spars whatsoever. Attacking grapplers/wrestlers only. That won’t happen again. I also gave my attacking grappling no respect. To defense minded. Lessons. Listen to nobody but yourself on your skill set. You are the master of your own universe. I am the master of this. I must take my own advice. Round 3. After the worst round of my fighting career, I come back and win this round. Again walking forward, walking him down, and willing to engage. Round 4. My recovery was not where it could have been here. That is my fault. Although winning the early exchanges in 4, he dips under again and I end up in a bad position with over 3 on the clock. I work to regain position and end up upright, with my back to the fence. A stable position. Here however, I made a critical error of abandoning my over hook at this crucial time, exposing the back, and I end up beaten fair and square. What can I say? It was a great fight and it was my pleasure. I will be back with my confidence high. Fully prepared. If it is not the rematch right away, no problem. I will face the next in line. It’s all me always, anyway. See you soon my fighting fans I love you all ❤

Ett inlägg delat av Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

Gick mot den obesegrade boxaren

McGregor hade inte gått match på ca. två år. Hans senaste match innan Khabib-matchen var mot Eddie Alvarez under UFC 205. En match där McGregor erövrade lättviktsbältet. Han vann genom teknisk knockout i rond två. Efter segern skulle McGregor möta den obesegrade boxaren Floyd Mayweather Jr. Han förlorade boxningsmatchen genom teknisk knockout i rond tio.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Juan Adams

Video
Tungviktsprospekten Juan Adams redo att ta UFC med storm

I juli fick den 26-årige tungviktaren Juan Adams (4-0) ett UFC-kontrakt efter sin knockout av Shawn Reed under Dana Whites ‘Tuesday Night Contender’. Nu kommer Adams att göra sin debut i organisationen mot Chris de La Rocha under UFC on FOX 31 i Milwaukee den 15 september.

Adams ser nu fram att introducera sig själv för UFC-fansen med en spektakulär seger i det kommande mötet och är säker på att han kommer att slå igenom i organisationen.

Via ‘BJ Penn Radio’:

Obviously the heavyweight division is lacking a couple things right now. We don’t really have a lot of star power apart from myself. You know, our top guys aren’t super entertaining and obviously Derrick Lewis adds the entertainment aspect, but I think I’m a little more aesthetically pleasing to look at than the other heavyweights in the division. There’s that aspect. I definitely connect with fans a lot better than most of the other heavyweights in the UFC. And just in terms of the athletic side of it, I’m the type of athlete the UFC has never seen before in this division and I don’t think anyone can match my pace, my power, or my combination of size, speed and strength. Its definitely something new, I’ve got a good look to me, I’m very marketable.

There’s this kind of stigma for fighters not being the most intelligent out there, but I have degree in computer science. I minored in exercise science, before this I was a loan coordinator at a bank. So I have a unique experience and a unique outlook on things. I have an ability to market myself and the company much better than most other people in the division. No one ever really has everything figured out, but I do take criticism pretty well and I like to go from there and learn from it and learn from each fight and grow and progress, and really do put myself in a good position. Because the better I do, and the better the UFC does, the better everyone does and it makes money for all of us longterm. So that’s definitely the end-game for me. Ultimately there’s gotta be a life after fighting, so that’s what I’m trying to set myself up for right now.

Adams vill hålla sig väldigt aktiv framöver och hoppas på att gå 4 matcher det kommande året.

I want to be very active. I want to fight four times a year. That’s what I want to do. When I do eventually have the belt, I want to defend it twice a year at a minimum. It’s not a fact of if I have the ability, I know I have the ability I just need the opportunity. Once I have my debut I think the world will finally see that and you’ll see a jump in activity from me. There will be an increase in demand for me and I’m happy to supply that.

The thing is, I’m more of a monster than anyone in the division. No ones as big as I am, and anyone that’s close to the same size as me has nowhere near the athletic ability that I do, and I believe [UFC President] Dana White saw that [on the Contender Series]. My accomplishments show that I’m the youngest American UFC heavyweight, I have the fewest fights of any male competitor in the UFC, so there’s clearly something there. They’ve seen something. I know it, my coaches know it. Its just a matter of time until the whole world knows it.

Tror ni att Adamas kommer att kunna görs succé i UFC?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy