Ohmbet Stipe

MMA - 320x320 - SE

UFC Fight Night 120: Eftertankar

Dustin-Poirier-vs-Anthony-Pettis

Igår kväll besökte UFC Norfolk, Virginia för UFC Fight Night 120. Det visade sig bli en hyfsat trevlig kväll trots allt. Det var en otacksam uppgift att fightas veckan efter UFC 217 – en gala som hade allt. Matchkortet var okej, inte mer än så. Många “senior citizens” (mma-veteraner) i slutet av sina karriärer fanns på kortet, men de levererade förvånansvärt god underhållning. Ja, det är väl lika bra att kasta sig över matcherna med en gång.

155 lbs.: Dustin Poirier vs. Anthony Pettis

- Thanks Sean Shelby!

Poirier kommer in till tonerna av James Brown – det måste vara bra. Matchen börjar i högt tempo. Intensivt och underhållande stand up. Offensiv grappling och ground and pound. Poirier ser vass ut och sätter press på den f.d. mästaren. Pettis står upp bra till en början men efter hand börjar Poirier ta över mer och mer. Bl.a med stark ground and pound och Pettis får några jack. Snart är båda kämparna är rejält nedblodade. Det svänger fram och tillbaka och båda fighters tar risker – så vill vi ha det!
Mycket underhållande fight tills Pettis, vid 2.53 i den tredje ronden, klappar pga vad som förefaller vara någon form av skada. Poirier fortsätter imponera. Han kallar ut vinnaren av Gaethje vs. Alvarez. Med tanke på hur Poirier såg ut i matchen mot Alvarez är det ingen orimlig matchning. Tvärtom.

170 lbs.: Matt Brown vs. Diego Sanchez

- The Immortal

Båda krigarna är inne i buren och redo för strid. Game face! Anspänning och förväntningar är höga inför den här matchen och det kulminerar nu.
Diego rusar in i press mot buren. Pressar och söker nedtagning. Brown fredar sig och lyckas skapa lite andrum. Sen börjar han pressa framåt, fightas långt och backar upp Sanchez. Brown träffas av en hård kroppsspark som ser ut att göra skada. För ett ögonblick vet man inte om Brown ska falla ihop av den fördröjda effekt leversparkar kan ha. Men han biter ihop och uthärdar smärtan. Sen gör han det han gör best. Han går framåt, han pressar motståndaren, avlossar en brutal höger armbåge och KO:ar Diego Sanchez som slocknar.
Matt Brown via Walk off elbow KO.

265 lbs.: Junior Albini vs. Andrei Arlovski

- Pitbull

Junior ”Baby” Albini kommer in med vad som ser ut som någon sorts blöja. Det blir inte bättre av att han har trädstammar till ben. Ynglingen har vad som krävs i buren men är oerfaren och på tok för avvaktande. Arlovski använder sig av erfarenhet och bättre kardio för att plocka hem ett domslut. Va, ett domslut? Ja, vi fattar ingenting. Med den här vinsten är han 1-5 på sina sex senaste. Vem hade trott det.

185 lbs.: Cezar Ferreira (12-6) vs. Nate Marquardt (38-18-2)

- Mutante

Fysik mot erfarenhet. Två hårdslående herrar. Ferreira är en stor mellanviktare – dessutom med ca 10 cm längre räckvidd. Marquardt är en erfaren räv som använder sina kvarvarande förmågor smart.
Avvaktande men jämn stående match. I tredje byter Mutante taktik och tar ned fighten på marken. Han gör inte mycket skada men han kontrollerar från topp. Sista 15 sekunderna hamnar Marquardt på topp och får in några fina armbågar – en av dessa öppnar upp ett djupt cut på mutanten. Det är dock för lite, för sent. Fysik (Ferreira) vinner på delat domslut.

135 lbs.: Raphael Assuncao vs. Matthew Lopez

- Inside leg kicks

Bjj mot brottning – men de håller det stående. Aningen avvaktande inledning men det är två duktiga fighters. Assuncao visar tålamod och plockar poäng matchen igenom. Efter att ha pepprat Lopez främre ben med grymma bensparkar hela matchen fick Assuncao den tuffe brottaren att börja tveka. Det skapade öppningar – brassen utnyttjar detta och avslutar med en stenhård höger – KO. Inte vad man förväntar sig av den i vanliga fall rätt tråkige Assuncao. Men vi klagar inte.

155 lbs.: Clay Guida vs. Joe Lauzon

- The Carpenter

Clay Guida öppnar i vanlig ordning i högt tempo. Han chockar Lauzon med en överhandshöger som träffar bakom örat och i samma sekvens följer han upp med en hård uppercut. Lauzon hamnar på rygg och vet inte var han befinner sig. Den hyperintensive Guida får toppkontroll och låter det regna hammer fists tills domaren (5-10 sekunder för sent) kliver in och avbryter matchen. Clay Guida ser, i sin 25:e UFC-fight, ut som en pånyttfödd fighter och det är ingen tvekan om att publiken uppskattar snickaren – de fullkomligt älskar honom. Vem hade trott att Guida skulle sänka den hårdslående Joe Lauzon och vinna på TKO – sannolikt inte många sett till oddset. Vi gillar överraskningar – som fan. Även om det får mina fight picks att gå åt helv**e.

Underkortet

135 lbs.: John Dodson vs. Marlon Moraes

- Pungspark. Ouch.

John Dodson är sjukt snabb. Marlon Moraes är en stor och muskulös bantamviktare. Dodson slår hårt för en bantamviktare – han rockar Moraes med ett slag. Moraes har hårda sparkar, det kan Dodson vittna om som fick ta emot en stenhård mellan benen. Han var nära att kräkas men tuff som han är så biter han ihop och fortsätter matchen. Två mycket kompetenta fighters bjuder på bra underhållning i en väldigt jämn match. Märkligt domslut men Moraes tar hem det och passar på att kalla ut Jimmie Rivera. Moraes vs Rivera den 30 december, det vore inte dumt.

115 lbs.: Viviane Pereira vs. Tatiana Suarez

- Toppgame.

Striker vs grappler och Suarez visar sannerligen att hon vet vad hon sysslar med. Hon implementerar sin starka brottning och låter inte Pereira vara med i matchen. Total dominans från toppen. Suarez kommer tillbaks från längre skadeuppehåll och imponerar. Ska bli intressant att följa henne framåt.

155 lbs.: Sage Northcutt vs. Michel Quinones

- UFC AB

Man skyddar sina investeringar och har därför valt en skräddarsydd motståndare åt ”Super” Sage. Ynglingen ser förvisso vass ut men det är svårt att värdera hans prestation utifrån de gynnsamma förutsättningarna. Sage dominerar och kontrollerar stående. Han tar en stabil seger och passar på att sprida herrens ord i oktagonintervjun genom att citera Bibeln. Amen.

115 lbs.: Nina Ansaroff vs. Angela Hill

- Intensitet.

Damerna sätter högt tempo med en gång. Två fighters med bra stand up och båda vill fightas. Inga vilopauser här utan de byter slag och sparkar non stop. Tekniskt lämnar det kanske en del att önska men efter att just ha sett Sean Strickland tråka ihjäl Court McGee över tre ronder så klagar jag inte på damerna. Tvärtom. Ansaroff med en imponerande seger.
- Tack ska ni ha.

170 lbs.: Court McGee vs. Sean Strickland

- Imponerande skägg.

Bra jabb från Strickland, men tyvärr noll ”sense of urgency”. Hyfsad press från McGee men bedrövligt ineffektiv. På det hela taget inte mycket att hurra för. McGees skägg är vad vi kommer minnas av den här matchen.

205 lbs.: Jake Collier vs. Marcel Fortuna

- Stående snooze fest

Collier ser inte ut att vara i toppform men sätter ett högt tempo och går/pressar framåt. Fortuna är den mer tekniske fightern men har svårt att hantera tempot och pressen. Han tröttnar och har inte mycket att komma med. Collier imponerar inte, men plockar ändå hem en viktig seger. Två relativt oerfarna fighters som har en hel del att jobba på. En hel jävla del.

185 lbs.: Karl Roberson vs. Darren Stewart

- Två gröngölingar och en oväntad RnC.

Darren ”The Dentist” vill inte stå upp med kickboxaren och stänger omgående distansen med en halvdesperat nedtagning. Karl ”Baby K” svarar i sin blott sjätte mma-match, mycket överraskande, med ett snyggt kast och en snabb back take. Därifrån jobbar han lugnt och metodiskt in en rear naked choke. Ja, det blir inte alltid som man hade väntat sig.

______________________

Text: Kimuraredaktionen

Det här inlägget postades i Kimura rekommenderar, Nyheter, Ufc Event och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.
 • the_immortal

  Kul att läsa era syn på matcherna!
  Matt Brown är kungen.

 • jari edvardson

  så däär…….clay överraskade dock positivt,är som igel på motståndaren

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Bra gala faktiskt. Så synd att Pettis är för stor för 145 divisionen och för liten för 155. Sen har han ju tyvärr en pojkes fysik rent generellt. Känns som att hans kropp inte blivit en man ännu. Annars rent tekniskt och allround game som mma fighter så skulle jag lätt kunna säga att han är topp 5 någonsin tom. Killen kan verkligen allt och om han bara skulle ha en lite bättre fysik eller mer tryck i nävarna då hade han nog kunnat vara champ fortfarande. Han är grym på marken men hans pojkaktiga fysik hindrar honom från att ha bra TDD, Han har bra boxning och sparkar men pga hans pojkaktiga fysik så har han ingen knockout punch vilket leder till att ingen är rädd för hans boxar och de behöver bara akta sig för sparkarna och kan enkelt pressa framåt mot honom och skära vinklar för att sedan gå för the takedown. Men wow vilken fight det var tills dess att han klappade.

 • Gunnar Gråskägg

  Bra sammanfattning. Pallade inte kolla underkortet för de såg inte kul ut men nu får jag kolla ändå.

Fler Kimura rekommenderar: