UFC Fight Night 121: Bästa spelen för huvudmatchen

MMABetz Fabricio Werdum vs Marcin Tybura

Fabricio Werdum vs. Marcin Tybura

Odds Betsafe: - 1.28 Werdum- 3.65 Tybura

Werdum är helt korrekt favorit i denna matchning. Både sett till kompetens och erfarenhet har han ett klart övertag jämfört med Tybura. Han är van vid de stora matcher och allt vad de innebär.

Det är första gången Tybura headline’ar en gala. Det är dessutom hans, med råge, svåraste motståndare någonsin. Det är faktorer som kan stjäla fokus och inverka på prestationen på matchdagen. Detta är dessutom en femrondersmatch vilket är en ytterligare komplicerande omständighet.

Låt oss så jämföra de två kämparna.

Båda två har bra kardio och orkar hålla uppe tempot över tid. Det finns dock faktorer som inverkar på kardio. Tex ökad stress och nervositet inverkar negativt. Stor erfarenhet och lugn i buren har däremot positiv inverkan. Werdum har troligtvis ett visst övertag i denna del. – Båda två är duktiga grapplers och vill gärna ta ner sina motståndare. Werdums nedtagningar är inte särskilt vassa men han har luriga trips. Polacken gör nog klokt i att inte hamna på marken i just denna match. Tybura är en duktig grappler, men Werdum är en fenomenal grappler – det säger allt. – Båda två har utvecklat sitt striking-game på senare tid. De är främst volym-strikers med god precision men måttlig kraft i slagen. Werdum är mer offensiv men Tybura har en tight defensiv.

Båda två är förhållandevis lugna i oktagonen, det behåller lugnet även i pressade situationer och är mentalt starka. Som ni ser finns det en hel del likheter mellan de två kämparna. Likheter som gör detta till en match svår att förutspå. Det finns även några viktiga skillnader: – Tybura är en försiktigare och betydligt mer defensivt orienterad fighter. – Werdum är mer aggressiv och kan stundtals bli lite vårdslös i sitt agerande (exempel: tok-blitz mot Stipe Miocic). – Werdum har ett stort övertag när det kommer till erfarenhet. Han har mött betydligt tuffare motstånd och är dessutom f.d. mästare och således van att stå i rampljuset.

Matchen:

Jag tror att matchen främst kommer utspela sig huvudsakligen stående. Tybura är defensiv och kommer att undvika risker – i synnerhet sådana som innebär att han riskerar att bli nedtagen. Werdums nedtagningar är inte heller särskilt vassa. Han är dessutom mindre än Tybura som väger närmare 10 kg mer än brassen. Det kan bidra till att försvåra nedtagningar.

Werdum har ett mer dynamiskt och varierat stående game. Det kommer att betala sig i längden. Inledningsvis kommer det troligen vara jämnt men ju längre matchen går desto mer kommer Werdum kunna plocka poäng med sin striking. Tybura är tuff och ger sig inte i första taget. En enda gång har han stoppats i sin karriär – det var mot en kraftfull KO-striker – och då var det läkaren som gick in och avbröt pga att Tyburas näsa var krossad (mosad). Det blir alltså sannolikt svårt för Werdum att slå ut polacken.

Sammantaget är det mycket som talar för att matchen går tiden ut. Då kan det vara intressant att kika på;

‘Över 3 ronder’ - som ger 2.08x
‘Över 4 ronder’ - som ger 2.37x

Det skulle även kunna finnas spelvärde i att spela på vinstmetod. Werdum på domslut för 3.19x. Om man enbart ska satsa på Werdum som ’vinnare’ bör man kika på live-odds under matchen. Efter första ronden kan det möjligtvis finnas spelvärde. Att spela på Werdum som vinnare före match ger för dålig utdelning – 1.28x

Högoddsare

Med tunna handskar och tunga herrar finns det alltid en möjlighet att någon blir träffad och slocknar. Tybura har en lurig och ganska giftig främre huvudspark. Den han KO:ade Viktor Pesta med. Werdum är som sagt ibland vårdslös och det kan inte uteslutas att han underskattar polacken en aning. Sannolikheten är inte särskilt stor, men utdelningen är god. Det kan alltså eventuellt finnas visst spelvärde i Tybura via avslut – 5.50x

Sammanfattning spel:

Antal ronder - ‘över 3 ronder’ - ger 2.08xAntal ronder - ‘över 4 ronder’ - ger 2.37xVinstmetod – Werdum på domslut för 3.19x.

Om man enbart ska satsa på Werdum som ’vinnare’ bör man kika på live-odds
Högoddsare: Tybura via avslut – 5.50x

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.
 • Farbror Ingvar

  Farbror Ingvars tips inför UFC’s Natt Kamp 121.
  1. Elias Theodoru vs Dan Kelly . THEODORU KO/TKO – AVSLUT ( obs! Risk för domslut
  2. Tim Means vs Mohammed Belal – MEANS KO/TKO AVSLUT
  3. Fabricio Werdum vs Marcin Tybura – WERDUM SUBMISSION – KO/TKO AVSLUT

  En ganska så stabil gala med stabila odds. Ser fram emot den här natten. Hoppas ni tar del av mina tips. Önskar er en god kväll fylld av färgspraklande knockouter och karameller.

  Vill även tacka mina sponsorer Samhall och Djungelvrål för ert stöd i att skriva det här inlägget. Tack och hej! / / Farbror Ingvar

  • MannenMyten

   Älskar djungelvrål.

 • the_immortal

  Intressant analys av matchen. Även för någon som inte bettar! ;)

 • Gunnar Gråskägg

  Werdum tar det via submission i 3 ronden.

  Boom!

 • Kimura guest

  Inte en chans att Werdum förlorar denna.
  Tybur har slagit Arlovski som inte platsar längre. That’s it.

  Vai Cavalho.

Fler Nyheter: