UFC Fight Night 121: Mark Hunt ryktas möta Marcin Tybura

Mark Hunt

Ett tungviktsmöte mellan Mark Hunt (13-11-1 MMA, 8-5-1 UFC) och Marcin Tybura (16-2 MMA, 3-1 UFC) ska enligt Lowking.pl vara klar för UFC Fight Night 121. Även källor till MMAJunkie.com bekräftar mötet och meddelar att det kommer vara galans huvudmatch.

Den 43-årige Mark Hunt (13-11) gick sin senaste match mot Derrick Lewis i juni detta år då han vann genom teknisk knockout. Dessförinnan förlorade Hunt mot Alistair Overeem i mars detta år genom knockout.

Tybura har en vinstsvit på tre matcher, där två av dem har varit via TKO/KO. Den 31-årige polacken besegrade MMA-veteranen Andrei Arlovski i sin senaste match och vann via domslut. Tybura har vunnit 13 av sina 16 vinster via avslut.

UFC Fight Night 121 äger rum den 18:e november i Sydney, Australien, och nedan kan ni se det rådande matchkort.

Mark Hunt vs. Marcin Tybura
Rashad Coulter vs. Tai Tuivasa

Se alla UFC-galor på Viaplay från 199kr/mån.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Batman

  Två ytterligare vinster så är Hunt med i diskussionen om en titelfight! Trots att han är en bit över 40 år! (jag tror att han är äldst i UFC).

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

   Vore ju rätt så fantastiskt om han fick en titelfight samtidigt som han är i en rättstvist med UFC… Hahahaha

   • Batman

    Jag håller med! Det skulle vara ganska intressant om han bygger upp en vinstsvit på 3-4 matcher med imponerande avslut på samtliga. HW topp10 är så pass tunn så att då kan Hunt bli en möjlig/sannolik kandidat till en titelfight!
    Jag tror dock inte att han klarar av det. Han borde vara för gammal och ”sliten”. Jag tror dock att han slår Tybura!

 • Pancho Villa

  Hunt har på senare tid blandat vinster och förluster.
  Om man kikar på vilka Hunt har förlorat mot så är det namn som: Werdum, Miocic, Dos Santos och Overeem (förlusten mot B’Roid Lesnar blev en No Contest). Det är alltså inga dussin-lirare han har förlorat mot – det är toppen av divisionen.

  Werdum, JDS och Overeem har alla torskat mot Miocic. Om Hunt vinner mot Tybura och därefter ytterligare en match, mot högt rankat motstånd, så kan han få gå titelmatch. Hunt är en väldigt underhållande fighter och hans historia – han är ju en got damn legend – gör att han är lätt att marknadsföra. Sådant spelar in när beslut fattas angående vem som ska få titelmatch.

  Om vi kikar på hans motståndare Marcin Tybura så är det en ganska tråkig fighter. Han blev topp-riden och grindad av Timothy Johnson i sin första UFC-match. Det är en match som jag gärna slipper se igen – under återstoden av mitt liv.

  Hans head kick KO mot Viktor Pesta i hans andra fight var imponerande. Fram till avslutet var dock matchen inte något som fick det att sprittande i kroppen. I matchen efter det så vann han på TKO mot Luis Enrique da Silva i en jävligt trist match. I två ronder och 3 minuter så fick vi höra Herb Dean tjata om mer action medan da Silva pressade Tybura mot buren. Da Silva var till sist så trött att han nästan på egen hand ramlade ihop på mattan och Tybura fick back mount helt gratis – utan någon egentlig nedtagning. Därifrån så slog han mediokra hammerfists mot en utmattad da Silva tills domaren gick in och bröt matchen. Tack och lov, för det var ett rejält sömnpiller.

  I sin tredje fight vann han på domslut mot en 107 år gammal (mma-år) Andrei Arlovski. Trots att han hade mount och tog ryggen på Arlovski så lyckades han inte avsluta matchen. Tybura är en ganska tråkig fighter. Han har inte KO-power i nävarna – tvärtom. Han har inte särskilt bra stående. Han har en vass vänsterspark men det är allt. Han är okej på marken men inte mer. Han har inte särskilt bra nedtagningar – han bör åtminstone inte kunna ta ned en ”tank” som Mark Hunt. Han är inte en krigare som går framåt och byter slagit. Tvärtom så är han ganska avvaktande och stundtals nästan ”feg” (inte rädd). Om Mark Hunt är en krigare – vilket vi alla känner honom som – så är Tybura motsatsen.

  Den här matchen vinner Hunt så länge han undviker Tyburas vänsterspark mot huvudet.

  • Ric _Ohet

   Väldigt bra läsning

   Jag verkligen gillar vad du skriver, I Do – Men fixa så Kimura vet att du är en bra krönikör – Skicka in nått de kan bita i ^_^, Skicka in nått de inte kan säga nej till.

   Som krönikör är du guld, jag kommer läsa allt du skriver när som helst. Jag kommer läsa din ”onsdags-krönika” iallafall, du är bättre en alla andra nykomlingar som börjat skriver för Kimura

   Pancho Villa for the Onsdags-krönika ^^

   • Pancho Villa

    Tackar!
    En dag kanske jag skickar in en artikel till Kimura. Tills dess så får det bli långa texter i kommentarsfälten. Det är ju något jag skriver för att jag gillar att utbyta tankar med andra mma-intresserade.

    Jag vet att det inte är alla som gillar det – och det respekterar jag – man man kan ju välja att inte läsa om man ogillar för långa kommentarer.

    Fridens

    • Ric _Ohet

     Är det nått som jag tycker fattas lite på Kimura är det mer eget matrial, inte bara klipp och klistra in nyheter och översättning lite ibland på det.

     Tycker alla på Kimura skulle ha 1 dag i veckan och skriva eget matrial tx en krönika, det har de tid till. Att få läsa lite tankar funderingar och fördjupningar. Skulle höga standarden nått enormt. 1 dag i veckan skulle fylla kvoten med nått födjupande säkert var dag. Peace

  • Batman

   Bra Pancho! Jag gav samma slutsats i min kommentar men den var betydligt kortare och mindre underbyggd. Jag är inte bra på att skriva krönikor. Det är dock du!! Som Ric_O skriver så bör du börja som skribent på Kimura!

   • Pancho Villa

    Tackar!

 • Val Venis

  Hur var det nu, är detta Hunt´s sista fight på sitt kontrakt?

  • Batman

   Jag tror att han hade 4 matcher kvar efter Brock fighten. Jag är dock något osäker.

Fler Nyheter: