UFC Fight Night 122: Genomgång av huvudkortet

UFC Fight Night 122 – Huvudkort

På lördag är det dags för UFC Fight Night 122: “Bisping vs. Gastelum”. Det är ett matchkort med många nya namn. Vissa väldigt intressanta och några mindre intressanta. Det är ett kort med fokus på stående fighting – vilket sannolikt har att göra med att detta är första besöket på det kinesiska fastlandet. Kina är ett land med rik kampsportstradition – främst inom stående kampsporter. Underkortet innehåller, som ni kunde läsa om igår, en del nybörjare och mediokra fighters. Huvudkortet är betydligt bättre. Sändningen startar kl. 13:00 och sänds på Viaplay Fighting.

Nedan finner du en grundlig genomgång av samtliga matcher på huvudkortet.

185 lbs.: Michael Bisping (3.30x) vs. Kelvin Gastelum (1.33x)

Michael Bisping (30-8), som nyss förlorade mellanviktstiteln till Georges St-Pierre, är 38 år gammal och gör enligt egen uppgift sin näst sista match. Han gjorde sin professionella debut 2004 och tog sig till UFC genom att vinna The Ultimate Fighter 2006. Sedan april 2008 tävlar han i mellanvikt. Bisping har gått hela 28 (!) UFC-matcher.
Bisping är 185 cm lång och har 192 cm i räckvidd. Han är en erfaren och mycket kompetent kickboxare. Han är en volym-striker som helst jobbar från utsidan med sin precisa jabb och sitt fina fotarbete. Därifrån adderar han sin höger, samt sina sparkar. Han är inte känd som KO-striker utan bryter istället ned sina motståndare gradvis genom konstant press och hög slagvolym. Bisping har förvånansvärt bra nedtagningar och mycket bra defensiv brottning. Han har bra nedtagningsförsvar och är svår att hålla kvar på marken. Han har solid defensiv grappling (brunbälte i bjj) och har bara en förlust på submission.

Bisping är, som siffrorna antyder, en mycket erfaren fighter. Han är känd för sin tuffhet (han ger aldrig upp) och uthållighet. Han kan ta en smäll och återhämtar sig fort. Bisping kommer att ha ett rejält övertag i storlek och räckvidd. Sannolikt även när det kommer till kardio. Det finns några frågetecken här. Bisping kliver in på mycket kort varsel, efter en tuff förlust. Han blev dessutom rejält ‘rockad’ av GSP vilket gör det mer än en smula märkligt att han ens har fått tillåtelse att gå match redan den 25 november. Frågan är om han är mentalt och fysiskt redo att ta sig an en tuff motståndare som Gastelum? – Tveksamt.

Kelvin Gastelum (14-3) är 26 år och ses som en stor talang inom amerikansk mma. Han har hunnit gå hela 12 UFC-matcher trots ett totalt record på 17 matcher. Gastelum kom in i UFC genom att vinna The Ultimate Fighter 17. Gastelum har tidigare tävlat i weltervikt men blev pga viktproblem tvungen att kliva upp en viktklass. Med sina 175 cm och räckvidd på 182 cm är han en mycket liten mellanviktare – alldeles för liten för att kunna utmana toppskiktet. I sin senaste match förlorade han mot Chris Weidman via submission i tredje ronden. Den betydligt större Weidman använde sin fysik – sin brottning och grappling för att bryta ned Gastelum och plocka hem segern. Nu ställs han mot ytterligare en stor mellanviktare i Michael Bisping.

Gastelum brottades i High School och är en mycket solid brottare. Han har bra, men inte särskilt varierade, nedtagningar och bra toppkontroll. Han är en stabil grappler med mycket snabb ‘back take’ och en grym rear naked choke. Han har bra ground and pound och är svår att komma loss ifrån. Gastelum har bra och framförallt effektiv boxning (southpaw). Han har snabba händer och bra teknik. Han slår ofta kombinationer – har en fin högerkrok och riktigt farlig rak vänster. Han har bra fotarbete och är bra på att skära av buren när han pressar motståndaren. Att pressa motståndaren bakåt, med slag och oktagonkontroll, hela tiden i ett högt tempo, är grunden i hans game. Han stannar gärna i pocket och byter slag då han litar på sin haka.

Det är två kardiomaskiner som möts och det innebär att 5 ronder inte torde vara något problem för någon av dem. Bisping har bättre reach och ett mer varierat stående game. Han har bra fotarbete och är svår att stänga in. Han har ett klart övertag i erfarenhet och är dessutom mycket tuff. Gastelum är otroligt effektiv i sin boxning och har bra precision. Han har dessutom bra slagkraft för en welterviktare. Det kommer sannolikt att vara ganska jämt i stand up. Över tid tror jag att Bisping kommer kunna dra ifrån. Gastelum kommer söka nedtagningar men Bisping är känd för sin defensiva brottning och sin förmåga att ta sig upp från marken. Hans storlek och styrka kommer göra det svårt för Gastelum att hålla kvar honom på marken om han skulle lyckas få ner honom.

Om Bisping är motiverad och okej fysiskt tror jag att han tar hem detta. I annat fall blir detta en fin skalp för Gastelum. Därför ska vi följa Bisping under fight week för att se hur han agerar och var han befinner sig mentalt. Tills dess är vårt preliminära tips att Gastelum vinner.

Li Jingliang vs. Zak Ottow

170 lbs.: Li Jingliang (1.53x)  vs. Zak Ottow (2.50x)

Li Jingliang (13-4) är 29 år gammal, 183 cm lång och har en räckvidd på 183 cm. Han är professionell sedan 2007 och kom in i UFC 2014. Han kommer från 3 raka vinster och senast besegrade han Frank Camacho i en riktig slug fest. Jingliang har sin bakgrund inom brottning (har tävlat i brottning) och Sanshou. Han har brunbälte i bjj. Li är en erfaren och well-rounded fighter. Han är dessutom väldigt offensiv och underhållande. Han är inte särskilt fokuserad på defensiven utan går oftast framåt och avlossar hårda slag. Han är inte särskilt teknisk men har hyfsade kombinationer och rejält med kraft. Han har stark clinch och använder både trips och kast för att få ner motståndaren. Väl på marken är han offensiv och jagar submissions.

Li är på det hela taget en riktigt tuff, uthållig och scrappy fighter. Zak Ottow (15-4) är 30 år, 180 cm lång och har en räckvidd på 183 cm. Han brottades i high school men valde att satsa på amerikansk fotboll. Efter college gick han över till mma. Han är brunbälte i bjj och har hela 10 vinster på submission. Han vann i sin senaste match mot japanen Kunimoto. Innan dess förlorade han en jämn match mot bjj-experten Sergio Moraes. Ottow är en hyfsad striker med kraftfulla slag och sparkar. Han har ganska medioker teknik men byter ofta stance vilket kan förbrylla motståndaren. Han har bra bensparkar som han använder flitigt. Han har okej offensiv brottning och press mot buren – stabil aggressiv grappling både från topp och på rygg. Han har bra toppkontroll och helt okej nedtagningsförsvar. Hans svagheter är bl.a dåligt defense i det stående – oskyddad haka och dålig huvudrörelse. Han gillar inte att bli pressad bakåt och tenderar att röra sig rakt bakåt i linje vilket gör honom möjlig att träffa. Han har möjligen en något känslig haka. Li har haft svårt mot tekniska strikers men Ottow faller inte in i den kategorin.

Li kommer pressa Ottow och kinesen har troligen för bra nedtagningsförsvar för att Ottow ska kunna ta fighten till marken. Om de hamnar på marken har Li tillräckligt bra bjj för att kunna försvara mot submissions. Li har dessutom mycket stark clinch så det blir svårt för Ottow att pressa mot buren. På fötterna är det sannolikt jämnt, åtminstone inledningsvis, men Li har med sin aggressiva och pressande stil vad som krävs för att ta hem detta. Han är en mer aktiv striker och dessutom relativt oförutsägbar med sin stundtals vilda stil. Jingliang tar hem det.

Alex Caceres vs. Wang Guan

145 lbs.:  Wang Guan (2.24x) vs. Alex Caceres (1.65x)

Alex Caceres (13-10, 1 NC) är 29 år gammal och gjorde professionell debut 2008. Han har tävlat i UFC sedan 2011. Han kom in i UFC via The Ultimate Fighter. Han är 178 cm lång och har en räckvidd på hela 187 cm.

Detta är en väldigt erfaren och underhållande fighter som har mött kompetent motstånd men oftast inte räckt till när han ställts mot rankade fighters. Han vann i sin senaste match mot Rolando Dy. Dessförinnan förlorade han mot Jason Knight och Yair Rodríguez.

Caceres är Southpaw men byter då och då stance. Han är en Oortodox och kreativ striker med bra långa tekniker som gillar att hålla det på distans. Han är bra på att utnyttja sin räckvidd. Han använder hög volym och saknar (KO-) kraft i händerna. Har vissa defensiva hål i sin stand up och kan bli träffad. Caceres har hyfsad bjj – han är giftig från rygg men har vissa luckor defensivt och har blivit submittad några gånger i UFC. Hans brottning har tidigare varit en Akilleshäl och saknar viss styrka / kraft för att kompensera för bristfällig teknik.

Wang Guan (16-1-1) är 31 år och har tävlat professionellt sedan 2006. Kinesen som gör UFC-debut är 180 cm vilket är relativt långt för viktklassen. Han kommer in med 4 raka vinster. Han har avslutat 12 av sina 16 vinster – 10 har kommit via TKO/KO. Hans enda förlust kom via domslut mot den mycket duktige dagestaniern Bekbulat Magomedov som därefter signades av WSOF.

Guan är en stående fighter med bakgrund inom Sanda. Han har tävlat i både Sanda och kickboxning. Han är en kraftfull och aggressiv striker med KO-kraft. Han har farliga knän och bra ground and pound. Han är oprövad i grappling men uppger sig träna regelbundet med duktiga ryska brottare. I förlusten mot Magomedov (2013) blev han exponerad av en betydligt bättre brottare och grappler. Det har gått 4 år sedan dess och därför är det svårt att veta hur Guans brottning är idag.

Mycket intressant matchning mellan två erfarna och giftiga strikers. Kinesens brottning och grappling är tveksamma men Caceres är ingen livsfarlig brottare och därför torde det inte vara något problem i den här matchen. Caceres offensiva brottning är ganska medioker och vi kan sannolikt vänta oss en stand up-fight. Det blir en kamp mellan kraft (Guan) och finess (Caceres). Det är en svårbedömd match up men Caceres brukar prestera bra mot fighters strax utanför rankingen. Han har mer erfarenhet från matcher mot riktigt vassa fighters och det kommer vara till hans fördel i denna match. Guan har kraft men Caceres har bara blivit TKO’ad en gång på 10 förluster. Han har hela 6 gånger på submission men Guan har inte verktygen för att hota i den delen. Caceres håller distansen, använder sitt fotarbete, plockar poäng och tar hem detta via domslut.

Alex Garcia vs. Muslim Salikhov

170 lbs.: Muslim Salikhov (1.48x) vs. Alex Garcia (2.65x)

Alex Garcia (14-4) är 30 år och tränar under Firas Zahabi på Tristar i Montreal. Han gjorde professionell debut 2009. Han signades av UFC 2013 och har 4-3 i organisationen. Han kommer senast från en domslutsförlust mot Tim Means.

Garcia är 175 cm lång med en räckvidd på 183 cm. Han har avslutat 11 av sina 14 vinster – 6 KO och 5 submissions. Han är otroligt explosiv och atletisk. Han har KO-kraft i händerna men är måttligt teknisk i sin striking. Han har kraftfull och bra brottning och gör ca 4 takedowns per match. Han har även ett tungt topp-game. Han har vissa defensiva brister och hans stundtals dåliga huvudrörelse och fotarbete gör att han blir träffad.

Hans kroppsbyggnad gör att hans uthållighet är begränsad och han tenderar att tröttna under matcher. När han tröttnar försämras hans teknik och hans output minskar dramatiskt. Nyckeln till att besegra honom är alltså att hålla högt tempo och ta matchen till andra och tredje ronden.

Muslim Salikhov (12-1) är 33 år och en ofattbart erfaren striker. Han har sin bakgrund inom Wushu Sanda och har gått hela 199 kickboxningsmatcher. Han är lång 180 cm och fightas från ortodox stance. Han gjorde mma-debut 2011 och har avslutat 11 av sina 12 vinster – 10 KO och 1 submission.

Mycket vass striker med livsfarliga slag och sparkar – vad sägs om 4 KO via snurrspark. Han har alltså farliga spinning-tekniker. Han har ett mycket dynamiskt kickboxing-game och är bra på att variera sina attacker – han växlar fint mellan slag och sparkar och attackerar både huvud och kropp. Han har bra fotarbete och är duktig på att kontrollera distansen. Han har KO-kraft i såväl sparkar som slag. Han är inte lika explosiv som Garcia men har bättre kardio.

Garcia är med sin explosivitet och kraft ett hot mot alla. Han korta räckvidd och begränsade förmåga att stänga avstånd gör att han har svårt mot långa fighters och mot duktiga strikers. Salikhov tillhör definitivt den sistnämnda kategorin. Han är bra på att kontrollera distansen, hålla sig på utsidan och använda sitt dynamiska spark-game. Han har många verktyg att välja mellan. Hans stora erfarenhet gör att han med en bra strategi – coach Mark Henry har garanterat tagit fram en sådan – kommer kunna behålla sitt lugn och plocka isär Garcia i andra och tredje ronden. Vi tror att vinsten går till Salikhov.

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy
Sadibou Sy mma match

PFL 10: Sadibou Sy utslagen i semifinalen

Det blev dessvärre ingen finalplats för den svenske mellanviktaren Sadibou Sy under nattens slutspel i PFL:s mellanviktsturnering. Pancrase-fighterns lyckades vinna sin kvartsfinalsmatch men i semifinalen tog det stopp, och därmed även chansen att kamma hem en miljon dollar.

PFL 10 ägde rum under natten till söndagen iWashington DC, där kvart- och semifinalmatcherna i welter- och mellanviktsklassen avgjordes. Alla kvartsfinalsmatcher var tvårondersmatcher. Vid oavgjort resultat gick den fighter som vann första ronden hos poängdomarna vidare till semifinal.

Sy mötte den brasilianske f.d UFC-fightern Bruno Santos i kvarten, samma Santos som Sy mötte och förlorade i turneringens första omgång. Svensken lyckades tog ta revansch för den förlusten inatt då han gick vidare  trots att det blev oavgjort på poängkorten. Sy vann första ronden hos två poängdomare och var därmed klar för semifinal.

I semin fick Sy möta den tuffe Abus Magomedov (22-3) som var seedad 1:a efter gruppspelsmatcherna. Magomed hade även han gått vidare från kvartsfinalen genom att vinna första ronden mot Gasan Umalatov. Magomedov utnyttjade sin brottning och grappling för att ta hem en domslutsvinst efter tre ronder.

Nedan kan ni se samtliga resultat från nattens gala.

SEMIFINALER

Abusupiyan Magomedov besegrar Sadibou Sy via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28) – semifinal mellanvikt

Louis Taylor besegrar John Howard by first-round tiebreaker efter technical draw p.g.a illegala knän av Taylor – semifinal mellanvikt

Ray Cooper III besegrar Handesson Ferreira by TKO (slag), 2:28 in i rond 1 – semifinal weltervikt

Magomed Magomedkerimov besegrar Bojan Velickovic via TKO (slag), 3:13 in i rond 2 – semifinal weltervikt

KVARTSFINALER MELLANVIKT

#1 Abus Magomedov besegrar #8 Gasan Umalatov via first-round tiebreaker efter majority draw (20-18, 19-19, 19-19) – kvartsfinal mellanvikt

#5 Sadibou Sy besegrar #4 Bruno Santos via first-round tiebreaker efter majority draw (20-18, 19-19, 19-19) – kvartsfinal mellanvikt

#2 Louis Taylor besegrar #7 Rex Harris via enhälligt domslut (20-18, 20-18, 20-18) – kvartsfinal mellanvikt

#6 John Howard besegrar #3 Eddie Gordon by unanimous decision (20-18, 20-18, 20-18) – kvartsfinal mellanvikt

KVARTSFINALER WELTERVIKT

#3 Magomed Magomedkerimov besegrar #6 Pavlo Kusch via enhälligt domslut (20-18, 20-18, 20-18) – kvartsfinal weltervikt

#1 Ray Cooper III besegrar #8 Jake Shields via TKO (slag), 3:10 in i rond 1 – kvartsfinal weltervikt

#5 Handesson Ferreira besegrar #4 Rick Story via verbal submission (skada), 1:15 in i rond 2 – kvartsfinal weltervikt

#2 Abubakar Nurmagomedov besegrar #7 Bojan Velickovic via first-round tiebreaker efter enhälligt draw (19-19, 19-19, 19-19) – kvartsfinal weltervikt*

* Nurmagomedov drog sig ur turneringen på grund av skadad hand

FINALERNA

Finalerna för turneringen äger rum den 31:a december på Hulu Theater i New York och nedan kan ni se alla finalmatcher.

Tungvikt – Josh Copeland (8) vs. Philipe Lins (3)

Lätt tungvikt – Vinny Magalhaes (1) vs. Sean O’Connell (6)

Mellanvikt – Abusupiyan Magomedov (1) vs. Louis Taylor (2)

Weltervikt  – Ray Cooper III (1) vs. Magomed Magomedkerimov (3)

Lättvikt – Natan Schulte (1) vs. Rashid Magomedov (7)

Fjädervikt – Steven Siler (1) vs. Lance Palmer (2)
PFL Finaler

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Stängdes av i 26 år – får tävla i UFC

I september meddelades det att den kvinnliga flugviktaren Mara Romero Borella fått en avstängning på hela 26 år av den italienska anti-dopningskommittén, men det är tydligen ingenting som kommer att påverka hennes karriär som fighter i UFC.

Enligt USADA kommer Borella att fortsätta få gå matcher i UFC i framtiden.

Det här berättade Danielle Eunich, språkrör för USADA:

Following our review, we have determined and then subsequently informed the UFC that [Mara Romero] Borella is eligible to compete in UFC events because the violation that resulted in her ban by the Italian National Anti-Doping Agency (NADO) is not a recognized offense under the UFC Anti-Doping program. She was sanctioned by the Italian NADO for her involvement in trafficking street drugs – marijuana and cocaine (prohibited in-competition only) – with no intent to enhance performance.

The UFC ADP does not consider this a violation because the activity was unrelated to performance enhancement. As such, Ms. Borella remains eligible to compete in UFC events.

Borella mötte senast Katlyn Chookagian under UFC on FOX 27 i januari, då hon gick med sin första förlust sedan 2015. Hon har nu ett record på 11 vinster och 5 förluster.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Dana White

Dana White: GSP måste möta topprankad motståndare innan Khabib Nurmagomedov

Den forne welterviktsmästaren och mellanviktsmästaren Georges St-Pierre har den senaste tiden uttryckt intresse om ett möte mot Khabib Nurmagomedov, som senast försvarade bältet mot Conor McGregor under UFC 229.

Via Ariel Helwani MMA SHow:

The thing that excites me the most is when I could be the first to do something. When something cannot be done and people doubt me. (Nurmagomedov) is a great champion and, in terms of legacy, I can’t think of a better fighter right now who has a better legacy than Khabib.

Enligt Dana White så kommer GSP dock inte att få någon förtur i kön att möta Khabib, utan måste först gå match mot en annan topprankad motståndare.

Via ESPN:

How does Georges St-Pierre jump over all the guys fighting in that division to face Khabib? Just because all of a sudden he wants to come out and fight this guy — he doesn’t get to do that. If Georges St-Pierre is serious, listen, I’ll give you a fight with one of these guys in the top five. If you win, you’ll be in position for a title shot.

We don’t even know if Georges St-Pierre can make 155 pounds. You know what I mean?

GSP mötte senast Michael Bisping under UFC 217 förra året i sin comeback efter 3 års frånvaro, där han tog hem bältet i mellanvikt när han segrade via submission i tredje ronden.

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier i kostym på presskonferens

Daniel Cormier om ett möte mellan Khabib Nurmagomedov och Floyd Mayweather: ‘It’s insane’

Fjäderviktsmästaren Khabib Nurmagomedov segrade stort när han mötte Conor McGregor under UFC 229, där han avslutade irländaren via neck crank i fjärde ronden. Veckan efter gick sedan Khabib ut med en utmaning om ett möte i en boxningsmatch mot den obesegrade mästaren Floy Mayweather Jr.

Dubbelmästaren i lätt tungvikt och tungvikt samt lagkamraten Daniel Cormier, anser att ett möte mellan de två inte skulle sluta bra för Khabib.

Via ‘MMAJunkie’:

I think it’s insane. Khabib better not do that, unless he’s just going to get paid.

Teammate or no teammate, he’s getting beat up by Floyd Mayweather. And he’s too tough to quit, so he’ll just get beat up for 12 rounds, and getting beat up for 12 rounds is not good.

UFC:s VD Dana White verkar vara på samma sida som Cormier, då han undvek att svara på frågor om Mayweather och istället berättade om ett kommande möte mellan Khabib och Tony Ferguson.

Själv kommer Cormier härnäst att försvara tungviktsbältet när han möter Derrick Lewis under UFC 230 den 4 november.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
dustin poirier ufc invägning

Dustin Poirier svarar Nate Diaz: ‘I see through that fake a** ganster sh*t’

Dustin Poirier och Nate Diaz var planerade för ett lättviktsmöte i huvudmatchen under UFC 230 i november, men för 10 dagar sedan meddelades det att Poirier blivit tvungen att dra sig ur på grund av skada.

Diaz hånade Poirier för detta och hade följande att säga via Twitter:

Poirier har nu svarat Diaz och han var inte glad över anklagelserna.

Det ser inte ut som att ett nytt möte kommer att bokas in mellan de två, om man får tro UFC:s VD Dana White.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
t.j-dillashaw-ufc-PRESSKONFERENS

T.J. Dillashaw om Cody Garbrant: ”I said I’d ruin his career, I’m doing it”

T.J. Dillashaw har för närvarande två knockout-vinster över sin nemesis Cody Garbrandt. Det kan tyckas att detta borde var tillräckligt, men tydligen finns det ont blod mellan dem båda att klara en hel livstid.

De båda möttes första gången på UFC 217 och den matchen var crescendot på en hel massa skitsnack och hat mellan de två före detta träningskamraterna. UFC valde att ge Garbrandt en returmatch 227 som också slutade i en knockout-förlust. Dillashaw har i inledande snack pratat om att han ska förstöra Garbarndt karriär och med facit i hand finns det en viss sanning i det då den forne bantaviktsmästaren nu befinner sig i något av limbo i divisionen.

Dillashaw pratade med MMJunkie om situationen och fejden med Garbrandt.

“Hell yeah I’m cool with how it unfolded,”

“It’s exactly as I said it was going to go down. I told you I was going to knock him out in the first round, I did. I said I’d ruin his career, I’m doing it. The guy is screwed at 135. He should have went back to the drawing board and gotten better, but he talked his way into another ass-whooping.”

Dillashaw har ju inte bara en fejd med Garbrandt utan den härstammar från Team Alpha Male när Dillashaw valde att följa med Duane Ludwig då han lämnade teamet och starta eget. För att göra en lång historia kort så anser hans forne lagkamrater att han är något av en förrädare, medan Dillashaw menar att han valde att fokusera på sig själv. Garbrandt tog på sig att försvara sitt teams ära, men nu har han förlorat två gånger och även om fejden mellan Garbrandt och Dillashaw kvarstår verkar det som fejden mot TAM möjligen är överspelad.

“I’m happy,”

“It’s not only him, it’s the whole team. The whole team needed a f**king ass-whooping. They talked all that crap, they want to accuse me of a bunch of bulls**t. That’s the game. Karma’s a b**ch.”

Dillashaw fokuserar nu istället framåt, även om namn som Raphael Assuncao, Dominick Cruz och Marlon Moares finns i divisionen, satsar Dillashaw på att gå ned en viktklass, jaga en till titel i flugvikt och möta Henry Cejudo. Cejudo har dock uttryckt att han vill gå upp och möta Dillashaw i bantamvikt, men Dillashaw tror starkt på att de båda kommer mötas i flugvikt.

“I guarantee you Cejudo is just as big as me right now,”

“I don’t want the excuse of me beating Cejudo’s ass and him being like, ‘Oh, it’s because he’s bigger than me.’ F**k that. I’m not. I’ll be at 125. There’s no excuses.”

Oavsett vilken viktklass det blir verkar det som om de båda mästarna kommer mötas inom den närmaste framtiden.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
sadibou sy pfl 7 invägning

PFL 10: Sadibou Sy klarar vikten

Vår svenske Sadibou Sy går match på PFL 10 i helgen. Matchen går på Sports Arena i Washington. D.C. Sadibou avslutade Caio Magalhães i första ronden på PFL 7 och säkrade en plats i slutspelet. I helgen blir det kvartsfinal och returmöte mellan honom och Bruno Santos. De möttes redan i PFL 3 men då fick Sy se sig besegrad på domslut. Vi kan nu meddela att både Sy och Santos klarade vikten och är redo för helgens batalj.

  • Kvartsfinal mellanvikt: Abus Magomedov (185.4)  vs.  Gasan Umalatov (186)
  • Kvartsfinal weltervikt: Ray Cooper III (170.4)  vs.  Jake Shields (170)
  • Kvartsfinal mellanvikt: Bruno Santos (185.2)  vs.  Sadibou Sy (185.4)
  • Kvartsfinal weltervikt: Rick Story (170.8)  vs.  Handesson Ferreira (169)
  • Kvartsinfal mellanvikt: Eddie Gordon (185.6)  vs.  John Howard (184.6)
  • Kvartsfinal weltervikt: Magomed Magomedkerimov (170.6) vs.  Pavel Kusch (169.6)
  • Kvartsfinal mellanvikt: Louis Taylor (185.6)  vs.  Rex Harris (185.2)
  • Kvartsfinal weltervikt: Bojan Velickovic (170.6) vs.  Abubakar Nurmagomedov (170.4)
Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

UFC 232: Uriah Hall möter Bevon Lewis

UFC 232s senaste officiella matchuppdatering är ett mellanviktsmöte mellan Uriah Hall och Bevon Lewis. Matchen har ryktats om tidigare, men är nu alltså klar.

Uriah Hall, 13-9 MMA och 6-7 i UFC, har haft det tungt senaste matcherna då han har förlorat fyra av fem matcher. Dock ska det sägas att förlusterna varit mot toppmotståndare som Gegard Mousasi, Derek Brunson och Robert Whittaker, men TUF17-finalisten har endast en vinst under det senaste tre åren och det är mot Krzysztof Jotko.

Bevon Lewis gör sin oktagondebut. Han är 27-år och är än så länge helt obesegrad. Han har förtjänat sin plats i UFC genom två vinster i Dana White’s Contender Series. Lewis senaste vinst var mot Alton Cunningham i juli, som han vann på TKO i första ronden.

UFC 232 går den 29:e december i Las Vegas och är svenskmärkt med både Alexander Gustafssons returmöte mot Jon Jones och Ilir Latifi som möter Cory Anderson.

Det rådande kortet är följande.

Alexander Gustafsson vs. Jon Jones
Cris Cyborg vs. Amanda Nunes
Ilir Latifi vs. Corey Anderson
Carlos Condit vs. Michael Chiesa
Cat Zingano vs. Megan Anderson
Tom Duquesnoy vs. Nathaniel Wood
BJ Penn vs. Ryan Hall

Uriah Hall vs. Bevon Lewis

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Dana White talar i en mikrofon

Dana White: ”Glöm Mayweather, nästa match för Khabib Nurmagomedov är Tony Ferguson”

En returmatch mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor har på papper alla ingredienser för att bryta PPV-rekordet, men enligt UFCs VD Dana White, är det inte alls den match han vill se.

I en intervju med ESPN förkunnar White att han vill se den före detta interim-mästaren Tony Ferguson som nästa titelutmanare.

“As a fight fan, you’ve gotta go with Tony,”

“Tony had the belt, tweaked his knee, got stripped, (McGregor vs. Nurmagomedov) happens. Tony never lost the belt in a fight.

“Neither did Conor, but Conor actually got the opportunity to fight for the belt. I think Tony deserves the next shot.”

Ferguson, som är 23-3 i MMA och 14-1 i UFC, var tänkt att möta Nurmagomedov på UFC 223, men drog sig ur på grund av en olycka bara timmarna före galan. Efter skadan var läkt fick Ferguson gå som co-main på UFC 229 (samma gala som Khabib försvarade bältet mot Conor) och fick en vinst över ex-mästaren Anthony Pettis, vilket mycket väl kan anses som en biljett till titeln.

Nu ska vi inte glömma att White med detta pratar utifrån honom själv som fan. UFC kan mycket väl i slutändan göra något helt annat som anses bättre rent ekonomiskt för organisationen.

White gjorde också ett uttalade om det senaste snacket om en boxningsmatch mellan Floyd Mayweather och Khabib då boxningslegenden under dagarna har hintat om det på sociala medier.

“First of all, the Mayweather team has not approached us at all,”

“Again, Khabib is under contract with the UFC. We haven’t talked to anybody from the Mayweather team.”

Men vi får inte glömma att det var skeptiska uttalanden även innan boxningsmatchen mellan Conor McGregor och Floyd Mayweather, och vi vet ju alla hur hela den situationen slutade.

Läs mer
+11
Dana Sad
Dana Happy

UFC 230: Rockhold skadad – Jacare möter Chris Weidman

Ännu en gång har UFC 230 drabbats av en skada som lett till att galans co-main event ändrats. Tidigare denna månad ställde UFC in det tilltänkta mötet mellan Dustin Poirier och Nate Diaz på grund av en skada som Poirier ådrog sig. Nu är det mellanviktsmötet mellan Luke Rockhold och Chris Weidman (14-3 MMA, 10-3 UFC) som ställts in på grund av en skada som Rockhold dragit på sig. Istället kliver brassen Ronaldo ”Jacare” Souza (25-6 MMA, 8-3 UFC) och tar sig an den forne mästaren Chris Weidman. UFC:s VD Dana White bekräftade ändringen under fredagen via ESPN.

Jacare skulle ha möt amerikanen David Branch på samma gala, så nu söker organisationen efter en ny motståndare till Branch. En som kan kliva in är Jarod Cannonier meddelar MMAJunkie.com.

Grapplingsesset Jacare förlorade sin senaste match mot den forne TUF-vinnaren Kelvin Gastelum via delat domslut. Dessförinnan hade Jacare besegrat Derek Brunson via en snygg knockout i den första ronden. Den 38-årige forne BJJ-världsmästaren har vunnit 21 av sina vinster via avslut, där hela 17 har varit via submission.

Weidman har sedan förlusten mot Rockhold i december 2015, haft en jobbig period. Den forne mästaren har gått 1-3 på sina fyra senaste matcher där alla förluster har varit via KO/TKO. I sin senaste match lyckades dock Weidman bryta sin förlustsvit på tre matcher när han besegrade Kelvin Gastelum via submission på UFC On FOX 25.

UFC 230 äger rum den 3:e november i Madison Square Garden i New York, och ned a kan ni ta del av det rådande matchkortet.

HUVUDKORT

Daniel Cormier vs. Derrick Lewis
Ronaldo Souza vs. Chris Weidman
David Branch vs. opponent TBA
Jack Marshman vs. Karl Roberson
Israel Adesanya vs. Derek Brunson

UNDERKORT

Jason Knight vs. Jordan Rinaldi
Sijara Eubanks vs. Roxanne Modafferi
Julio Arce vs. Sheymon Moraes
Lyman Good vs. Ben Saunders

Matt Frevola vs. Lando Vannata Shane Burgos vs. Kurt Holobaugh
Montel Jackson vs. Brian Kelleher
Ruslan Magomedov vs. Marcos Rogerio de Lima

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy