UFC Fight Night 122: Genomgång av huvudkortet

UFC Fight Night 122 – Huvudkort

På lördag är det dags för UFC Fight Night 122: “Bisping vs. Gastelum”. Det är ett matchkort med många nya namn. Vissa väldigt intressanta och några mindre intressanta. Det är ett kort med fokus på stående fighting – vilket sannolikt har att göra med att detta är första besöket på det kinesiska fastlandet. Kina är ett land med rik kampsportstradition – främst inom stående kampsporter. Underkortet innehåller, som ni kunde läsa om igår, en del nybörjare och mediokra fighters. Huvudkortet är betydligt bättre. Sändningen startar kl. 13:00 och sänds på Viaplay Fighting.

Nedan finner du en grundlig genomgång av samtliga matcher på huvudkortet.

185 lbs.: Michael Bisping (3.30x) vs. Kelvin Gastelum (1.33x)

Michael Bisping (30-8), som nyss förlorade mellanviktstiteln till Georges St-Pierre, är 38 år gammal och gör enligt egen uppgift sin näst sista match. Han gjorde sin professionella debut 2004 och tog sig till UFC genom att vinna The Ultimate Fighter 2006. Sedan april 2008 tävlar han i mellanvikt. Bisping har gått hela 28 (!) UFC-matcher.
Bisping är 185 cm lång och har 192 cm i räckvidd. Han är en erfaren och mycket kompetent kickboxare. Han är en volym-striker som helst jobbar från utsidan med sin precisa jabb och sitt fina fotarbete. Därifrån adderar han sin höger, samt sina sparkar. Han är inte känd som KO-striker utan bryter istället ned sina motståndare gradvis genom konstant press och hög slagvolym. Bisping har förvånansvärt bra nedtagningar och mycket bra defensiv brottning. Han har bra nedtagningsförsvar och är svår att hålla kvar på marken. Han har solid defensiv grappling (brunbälte i bjj) och har bara en förlust på submission.

Bisping är, som siffrorna antyder, en mycket erfaren fighter. Han är känd för sin tuffhet (han ger aldrig upp) och uthållighet. Han kan ta en smäll och återhämtar sig fort. Bisping kommer att ha ett rejält övertag i storlek och räckvidd. Sannolikt även när det kommer till kardio. Det finns några frågetecken här. Bisping kliver in på mycket kort varsel, efter en tuff förlust. Han blev dessutom rejält ‘rockad’ av GSP vilket gör det mer än en smula märkligt att han ens har fått tillåtelse att gå match redan den 25 november. Frågan är om han är mentalt och fysiskt redo att ta sig an en tuff motståndare som Gastelum? – Tveksamt.

Kelvin Gastelum (14-3) är 26 år och ses som en stor talang inom amerikansk mma. Han har hunnit gå hela 12 UFC-matcher trots ett totalt record på 17 matcher. Gastelum kom in i UFC genom att vinna The Ultimate Fighter 17. Gastelum har tidigare tävlat i weltervikt men blev pga viktproblem tvungen att kliva upp en viktklass. Med sina 175 cm och räckvidd på 182 cm är han en mycket liten mellanviktare – alldeles för liten för att kunna utmana toppskiktet. I sin senaste match förlorade han mot Chris Weidman via submission i tredje ronden. Den betydligt större Weidman använde sin fysik – sin brottning och grappling för att bryta ned Gastelum och plocka hem segern. Nu ställs han mot ytterligare en stor mellanviktare i Michael Bisping.

Gastelum brottades i High School och är en mycket solid brottare. Han har bra, men inte särskilt varierade, nedtagningar och bra toppkontroll. Han är en stabil grappler med mycket snabb ‘back take’ och en grym rear naked choke. Han har bra ground and pound och är svår att komma loss ifrån. Gastelum har bra och framförallt effektiv boxning (southpaw). Han har snabba händer och bra teknik. Han slår ofta kombinationer – har en fin högerkrok och riktigt farlig rak vänster. Han har bra fotarbete och är bra på att skära av buren när han pressar motståndaren. Att pressa motståndaren bakåt, med slag och oktagonkontroll, hela tiden i ett högt tempo, är grunden i hans game. Han stannar gärna i pocket och byter slag då han litar på sin haka.

Det är två kardiomaskiner som möts och det innebär att 5 ronder inte torde vara något problem för någon av dem. Bisping har bättre reach och ett mer varierat stående game. Han har bra fotarbete och är svår att stänga in. Han har ett klart övertag i erfarenhet och är dessutom mycket tuff. Gastelum är otroligt effektiv i sin boxning och har bra precision. Han har dessutom bra slagkraft för en welterviktare. Det kommer sannolikt att vara ganska jämt i stand up. Över tid tror jag att Bisping kommer kunna dra ifrån. Gastelum kommer söka nedtagningar men Bisping är känd för sin defensiva brottning och sin förmåga att ta sig upp från marken. Hans storlek och styrka kommer göra det svårt för Gastelum att hålla kvar honom på marken om han skulle lyckas få ner honom.

Om Bisping är motiverad och okej fysiskt tror jag att han tar hem detta. I annat fall blir detta en fin skalp för Gastelum. Därför ska vi följa Bisping under fight week för att se hur han agerar och var han befinner sig mentalt. Tills dess är vårt preliminära tips att Gastelum vinner.

Li Jingliang vs. Zak Ottow

170 lbs.: Li Jingliang (1.53x)  vs. Zak Ottow (2.50x)

Li Jingliang (13-4) är 29 år gammal, 183 cm lång och har en räckvidd på 183 cm. Han är professionell sedan 2007 och kom in i UFC 2014. Han kommer från 3 raka vinster och senast besegrade han Frank Camacho i en riktig slug fest. Jingliang har sin bakgrund inom brottning (har tävlat i brottning) och Sanshou. Han har brunbälte i bjj. Li är en erfaren och well-rounded fighter. Han är dessutom väldigt offensiv och underhållande. Han är inte särskilt fokuserad på defensiven utan går oftast framåt och avlossar hårda slag. Han är inte särskilt teknisk men har hyfsade kombinationer och rejält med kraft. Han har stark clinch och använder både trips och kast för att få ner motståndaren. Väl på marken är han offensiv och jagar submissions.

Li är på det hela taget en riktigt tuff, uthållig och scrappy fighter. Zak Ottow (15-4) är 30 år, 180 cm lång och har en räckvidd på 183 cm. Han brottades i high school men valde att satsa på amerikansk fotboll. Efter college gick han över till mma. Han är brunbälte i bjj och har hela 10 vinster på submission. Han vann i sin senaste match mot japanen Kunimoto. Innan dess förlorade han en jämn match mot bjj-experten Sergio Moraes. Ottow är en hyfsad striker med kraftfulla slag och sparkar. Han har ganska medioker teknik men byter ofta stance vilket kan förbrylla motståndaren. Han har bra bensparkar som han använder flitigt. Han har okej offensiv brottning och press mot buren – stabil aggressiv grappling både från topp och på rygg. Han har bra toppkontroll och helt okej nedtagningsförsvar. Hans svagheter är bl.a dåligt defense i det stående – oskyddad haka och dålig huvudrörelse. Han gillar inte att bli pressad bakåt och tenderar att röra sig rakt bakåt i linje vilket gör honom möjlig att träffa. Han har möjligen en något känslig haka. Li har haft svårt mot tekniska strikers men Ottow faller inte in i den kategorin.

Li kommer pressa Ottow och kinesen har troligen för bra nedtagningsförsvar för att Ottow ska kunna ta fighten till marken. Om de hamnar på marken har Li tillräckligt bra bjj för att kunna försvara mot submissions. Li har dessutom mycket stark clinch så det blir svårt för Ottow att pressa mot buren. På fötterna är det sannolikt jämnt, åtminstone inledningsvis, men Li har med sin aggressiva och pressande stil vad som krävs för att ta hem detta. Han är en mer aktiv striker och dessutom relativt oförutsägbar med sin stundtals vilda stil. Jingliang tar hem det.

Alex Caceres vs. Wang Guan

145 lbs.:  Wang Guan (2.24x) vs. Alex Caceres (1.65x)

Alex Caceres (13-10, 1 NC) är 29 år gammal och gjorde professionell debut 2008. Han har tävlat i UFC sedan 2011. Han kom in i UFC via The Ultimate Fighter. Han är 178 cm lång och har en räckvidd på hela 187 cm.

Detta är en väldigt erfaren och underhållande fighter som har mött kompetent motstånd men oftast inte räckt till när han ställts mot rankade fighters. Han vann i sin senaste match mot Rolando Dy. Dessförinnan förlorade han mot Jason Knight och Yair Rodríguez.

Caceres är Southpaw men byter då och då stance. Han är en Oortodox och kreativ striker med bra långa tekniker som gillar att hålla det på distans. Han är bra på att utnyttja sin räckvidd. Han använder hög volym och saknar (KO-) kraft i händerna. Har vissa defensiva hål i sin stand up och kan bli träffad. Caceres har hyfsad bjj – han är giftig från rygg men har vissa luckor defensivt och har blivit submittad några gånger i UFC. Hans brottning har tidigare varit en Akilleshäl och saknar viss styrka / kraft för att kompensera för bristfällig teknik.

Wang Guan (16-1-1) är 31 år och har tävlat professionellt sedan 2006. Kinesen som gör UFC-debut är 180 cm vilket är relativt långt för viktklassen. Han kommer in med 4 raka vinster. Han har avslutat 12 av sina 16 vinster – 10 har kommit via TKO/KO. Hans enda förlust kom via domslut mot den mycket duktige dagestaniern Bekbulat Magomedov som därefter signades av WSOF.

Guan är en stående fighter med bakgrund inom Sanda. Han har tävlat i både Sanda och kickboxning. Han är en kraftfull och aggressiv striker med KO-kraft. Han har farliga knän och bra ground and pound. Han är oprövad i grappling men uppger sig träna regelbundet med duktiga ryska brottare. I förlusten mot Magomedov (2013) blev han exponerad av en betydligt bättre brottare och grappler. Det har gått 4 år sedan dess och därför är det svårt att veta hur Guans brottning är idag.

Mycket intressant matchning mellan två erfarna och giftiga strikers. Kinesens brottning och grappling är tveksamma men Caceres är ingen livsfarlig brottare och därför torde det inte vara något problem i den här matchen. Caceres offensiva brottning är ganska medioker och vi kan sannolikt vänta oss en stand up-fight. Det blir en kamp mellan kraft (Guan) och finess (Caceres). Det är en svårbedömd match up men Caceres brukar prestera bra mot fighters strax utanför rankingen. Han har mer erfarenhet från matcher mot riktigt vassa fighters och det kommer vara till hans fördel i denna match. Guan har kraft men Caceres har bara blivit TKO’ad en gång på 10 förluster. Han har hela 6 gånger på submission men Guan har inte verktygen för att hota i den delen. Caceres håller distansen, använder sitt fotarbete, plockar poäng och tar hem detta via domslut.

Alex Garcia vs. Muslim Salikhov

170 lbs.: Muslim Salikhov (1.48x) vs. Alex Garcia (2.65x)

Alex Garcia (14-4) är 30 år och tränar under Firas Zahabi på Tristar i Montreal. Han gjorde professionell debut 2009. Han signades av UFC 2013 och har 4-3 i organisationen. Han kommer senast från en domslutsförlust mot Tim Means.

Garcia är 175 cm lång med en räckvidd på 183 cm. Han har avslutat 11 av sina 14 vinster – 6 KO och 5 submissions. Han är otroligt explosiv och atletisk. Han har KO-kraft i händerna men är måttligt teknisk i sin striking. Han har kraftfull och bra brottning och gör ca 4 takedowns per match. Han har även ett tungt topp-game. Han har vissa defensiva brister och hans stundtals dåliga huvudrörelse och fotarbete gör att han blir träffad.

Hans kroppsbyggnad gör att hans uthållighet är begränsad och han tenderar att tröttna under matcher. När han tröttnar försämras hans teknik och hans output minskar dramatiskt. Nyckeln till att besegra honom är alltså att hålla högt tempo och ta matchen till andra och tredje ronden.

Muslim Salikhov (12-1) är 33 år och en ofattbart erfaren striker. Han har sin bakgrund inom Wushu Sanda och har gått hela 199 kickboxningsmatcher. Han är lång 180 cm och fightas från ortodox stance. Han gjorde mma-debut 2011 och har avslutat 11 av sina 12 vinster – 10 KO och 1 submission.

Mycket vass striker med livsfarliga slag och sparkar – vad sägs om 4 KO via snurrspark. Han har alltså farliga spinning-tekniker. Han har ett mycket dynamiskt kickboxing-game och är bra på att variera sina attacker – han växlar fint mellan slag och sparkar och attackerar både huvud och kropp. Han har bra fotarbete och är duktig på att kontrollera distansen. Han har KO-kraft i såväl sparkar som slag. Han är inte lika explosiv som Garcia men har bättre kardio.

Garcia är med sin explosivitet och kraft ett hot mot alla. Han korta räckvidd och begränsade förmåga att stänga avstånd gör att han har svårt mot långa fighters och mot duktiga strikers. Salikhov tillhör definitivt den sistnämnda kategorin. Han är bra på att kontrollera distansen, hålla sig på utsidan och använda sitt dynamiska spark-game. Han har många verktyg att välja mellan. Hans stora erfarenhet gör att han med en bra strategi – coach Mark Henry har garanterat tagit fram en sådan – kommer kunna behålla sitt lugn och plocka isär Garcia i andra och tredje ronden. Vi tror att vinsten går till Salikhov.

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Annons
UFC Hamburg: Få maxade 25X på Mauricio ”Shogun” Rua

På söndag är det dags för UFC att återigen inta Europa. Denna gång kommer vi att få bevittna när den forne Pride- och UFC-mästaren Mauricio ”Shogun” Rua tar sig an den orankade Anthony Smith under UFC Hamburg. Nu har alla nya kunder på Mobilebet möjlighet att få en grym bonus inför mötet – otroliga 25 gånger pengarna på en seger för Shogun.

Först var tanken att Mauricio Rua skulle möte Volkan Oezdemir under galan, men efter lite turbulens vad gäller Oezdemirs visum i USA, hoppade den orankade amerikanen Anthony Smith in på kort varsel.

Inför UFC-galan i Hamburg har nu alltså alla nya kunder chansen att få en unik oddsboost, som ger 25 gånger pengarna på en vinst för UFC-legendaren Mauricio ”Shogun” Rua. Det enda du behöver göra är att följa stegen nedanför.

  1. Öppna ett nytt konto på Mobilebet HÄR eller knappen nedan 
  2. Gör en insättning på valfri summa, men sätter du in 200kr får du totalt 800kr att spela för som en extra bonus
  3. Välj Mauricio Rua som vinnare till det ordinarie oddset.
  4. Vid vinst boostas ditt odds till 25X och du får pengarna i CASH – helt utan omsättningskrav.

Regler och villkor:

  • Du måste registrera ett nytt konto hos Mobilebet
  • Minsta insättning är 100kr för att ta del av erbjudandet
  • Vinner Mauricio Rua får du vinsten i kontanter – utan omsättningskrav
  • 20kr räknas till kampanjen – resterande belopp betalas ut till ordinarie odds.
Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

James Vick om mötet med Justin Gaethje: ‘He’s gonna get outclassed’

Justin Gaethje berättade nyligen att han kommer att lägga handskarna på hyllan om han utklassas av James Vick i deras kommande möte i Lincoln. Enligt Vick får Gaethje börja förbereda sig inför pensionen, efter som han kommer att bli just det – utklassad.

Det här hade Vick att säga via B.J. Penn Radio:

He’s gonna get outclassed. I’m fully expecting that I’m going to have to take a few leg kicks. I’m fully aware, because he’s willing to take three or four punches in his face just to land one. So I’m sure that I’m going to take a few leg kicks, but I can condition my leg to take a kick. He can’t condition his chin to take a punch, and the dude’s been knocked out two fights in a row now, and he’s been wobbled in ten of his fights. So, we’re not making it five rounds, and he will get outclassed. My skillset’s way higher than his.

I’m not delusional. I’m gonna have to slug it out somewhat. I’m pretty sure I’m gonna have to fight. I’m gonna sit there and we’re gonna be throwing down somewhat, because he’s gonna force that. And that’s fine with me cause I can bite down on my mouthpiece and throw just like he can. He ain’t the only motherfucker in the world that’s tough and can bite down and show heart and everything.

He’s gonna come right off the bat swinging, so we probably will be colliding right off the bat. And then, he’s gonna get caught with something big and go to sleep.

Vick förutspår här hur han tror att han kommer att avsluta Gaethje:

He always comes out hard and aggressive and I think that it’s gonna backfire on him. He’s gonna get caught with something big and he’s gonna get knocked out, probably within two rounds.

De två möter varandra i Lincoln i Nebraska den 25 augusti. Vem tror ni går segrande ur mötet?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Luke Rockhold var nära att hoppa på Brock Lesnar under UFC 226

Daniel Cormier tog under UFC 226 hem sitt andra bälte när han mötte tungviktsmästaren Stipe Miocic. Under intervjun som hölls efter mötet kom tungviktaren Brock Lesnar upp i buren och knuffade Cormier baklänges.

Lagkamraten och den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold var precis bredvid när det hela utspelade gillade inte alls detta och försökte bedöma om han skulle agera mot Lesnar eller inte.

Via Submission Radio:

I was trying to judge the situation because I was about to pull a Diaz brother and jump on his back and kick Brock in the head. I saw Brock enter the arena as we were getting staged and ready for DC, so I knew something was up.

I was trying to judge Brock, I was trying to judge Brock. Brock was coming in hot and pushing DC but DC kept his composure and he was trying to laugh it off, so… *laughs* I’m not a big fan of Brock and his style, so I wouldn’t mind taking a leg home.

Med ‘en Diaz’ refererar Rockhold till det bråket som uppstod under tiden i Strikeforce i Nashville. Bröderna Nick och Nate Diaz gick då till attack mot Jason ‘Mayhem Miller’ när denne avbröt en intervju med Jake Shields.

Rockhold berättar att han överhuvudtaget inte gillar Lesnar.

I don’t like him because of the fact] that he cheats. That he was exempt. That he was exempt from [USADA testing] so that he could cheat. And the fact they bring him back after that positive test and treat him like a king, that’s everything that’s wrong with the sport.

I understand DC’s point of view. He wants the money, I wish him the best, I want him to kick Brock’s ass and do that, but the fact that this sport promotes Brock Lesnar coming back off of a positive steroid test after they exempt him before the fight and he still tested positive. You don’t see that happening in any other sport and it’s sad to see it happen in this sport.

Det ser nu ut som att Cormier kan få göra sitt första titelförsvar mot Lesnar i början på 2019, men ännu är ingenting färdigställt eftersom Lesnar ska testas för dopning.

Det här hade Rockhold att säga om ett potentiellt möte mellan de två:

We’ll see if it happens or not, but DC wins the fight fairly easy. Brock runs forward, he tries to double leg him, DC stuffs it, gets back up, whether he gets taken down or not and he starts to throw hands on him and probably falls the same way as Stipe.

You never know [if Brock will even make it to the fight]. Brock’s not even cleared to fight until next year. I just… It’s sad that we talk about this, that whole public and everyone gets behind this shit. It just pisses me off. I’m fed up with this shit. I don’t like talking about cheaters.

Rockhold gick själv senast match under UFC 221 när han mötte Yoel Romero ochförlorade via knockout i tredje ronden. Han har ett record på 16-4 men nuläget inget planerat möte. Det var tidigare tänkt att han skulle möta Alexander Gustafsson i lätt tungvikt, men han skadade sig sedan och gick nyligen igenom en operation för sitt knä.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Cris Cyborg anklagar Amanda Nunes för att ljuga om skadan

UFC-mästarinnorna Cris Cyborg och Amanda Nunes har länge försökt få till en titelmatch i fjädervikt och i veckan ska båda fighters kommit överens om att mötas vid UFC 232 den 29:e december. Cyborg ville själv att fighten skulle äga rum vid UFC 228 i Dallas den 8:e september men Nunes ville enligt Cyborg vänta till senare på grund av skada.

Nunes har själv yrkat på att matchen bör marknadsföras under en längre tid och att hon behöver mer tid att förbereda sig.

Nu väljer dock Cyborg att via Facebook anklaga Nunes för att ha ljugit om att hon var skadad. Hon går även ut med att hon vill fightas nu och inte behöva vänta till slutet av december. Därför har hon manat på UFC att ge henne en match senaste i september men organisationen har valt att ”straffa” henne genom att inte ge henne någon motståndare.

Ni kan läsa hennes utlägg här nedan:

Amanda Nunes Leoa is lying about her injury. The UFC just informed my manager she is cleared to compete!
I’m ready to fight now, I’m not injured and I am healthy and training!

The UFC is leaving me without a fight as punishment for something that feels personal. They gave Holly Holm a fight against Megan Anderson, the only other opponent in my weight class so I would be forced to sit. They are now refusing to sign Ediane Gomes, Cindy Dandois, or Pam Sorenson instead making me sit out one year of my prime.

I sell PPV’s and my fans like my fights. The UFC is forcing me to lose a year of my prime sitting on the sidelines to face an opponent already cleared to fight now!
Cyborg Nation let the UFC know you want me to fight this summer! #ufc228 #ufcfn137
•••#FREECYBORG•••

Cris Cyborg anklagar Amanda Nunes för att ljuga om skadan

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
UFC 230 - David Branch vill möta Ronaldo Jacare Souza

UFC 230: Ronaldo ‘Jacare’ Souza ryktas möta David Branch

Efter att kämpat med att få till ett lämpligt datum ska Ronaldo ”Jacare” Souza och David Branch nu ha enats om när dem ska mötas.

ESPN rapporterar att de båda topp-10 mellanviktarna kommit överens om att fightas den 3:e november i Madison Square Garden i och med UFC 230-

Branch hoppades först att deras fight skulle kunna bli huvudmatchen vid UFC Sao Paulo den 22:e september, men Souza ville vänta till senare.

David Branch(22-4) återkomst till UFC hade en trevande start och den fick ingen större uppmärksamhet inom MMA-världen.  I sin första match mötte han Krzysztof Jotko där han vann tog hem en oinspirerad domslutsseger vilket gav honom möjligheten att få fightas i en huvudmatch.

Denna match blev Luke Rockholds comeback-match efter dennes titelförlust. Branch inledde matchen starkt men blev dessvärre avslutad av Rockhold i 2:a ronden. Han revancherade sig dock mot Thiago Santos i sin senaste fight där han stod för en enastående knockoutseger.

Ronaldo ”Jacare” Souza (25-6) hoppas i sin tur återvända till vinstsviterna efter att i sin senaste fight blivit besegrad av Kelvin Gastelum genom delat domslut. I sina senaste 3 matcher har han 1-2 i facit efter att ha knockat Derek Brunson samt blivit knockad av den nuvarande UFC-mästaren Robert Whittaker i matcherna dessförinnan.

Det ska bli spännande att se hur denna match slutar.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Israel Adesanya vill möta Anderson Silva

Israel Adesanya vill möta Anderson Silva

UFC-mellanviktaren Israel Adesanya vann tidigare i månaden finalen i The Ultimate Fighter 27 mot Brad Tavares genom enhälligt domslut. Nu blickar fighterna mot kommande matcher. I dagarna blev det klart att UFC-legenden Anderson Silva kommer kunna göra comeback i oktober efter att varit dopingavstängd sedan förra året. 

Nu väljer den lovande Adesanya att utfärda en utmaning till Silva via Instagram vilket ni kan se nedan, där han även nämner att Silva enligt honom är den största fightern genom tiderna:

Yo for real…no bullshit, if not for @spiderandersonsilva I wouldn’t have looked at fighting from a different perspective. I was under the impression you gotta look like Paula to be a fighter. The Spider been fucking up muscled up beefcakes since ages ago as an lean aerodynamic man. He is still the g.o.a.t imo… With that being said…I want #alldashmoke 💨. Just cuz I’m a fan don’t mean you can’t catch these hands…and feets. So yes I am down…will do it fih di culture of fighting! #babygoat

Anderson Silva har ännu inte besvarat Adesanya och det ska bli spännande att se huruvida matchningen blir av.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Covington om Woodley-matchen: Den blir av 2018, behöver bara lite tid att återhämta mig

I onsdags gick Darren till ut med att interim mästaren Colby Covington var skadad och passade samtidigt på att utmana Woodley.

Convington tog direkt upp detta när han gästade Submission Radio kort därefter. Enligt Convington behöver han lite tid för att läka och återhämta sig, men att en match mot Woodley fortfarande är satt att gå under nästa år.

“We’re looking at doing it in November, December. You know, I need a little time off, I need to do a little recovering,”

“I’m only human, man, I gotta get a little vacation. I just can’t keep running my body through the ground, going through training camps. You have to be strategic, and you know, November, December works for me. I had little health issues after my fight, so I’m getting those taken care of and by the year’s end I will unify my belt and retire Tyron Woodley for good.”

Convington fortsätter.

“I think the storyline that makes the most sense, this is the biggest fight that the UFC’s gonna make this year,”

“There’s still questions regarding when Conor McGregor’s coming back, who knows when he’s coming back. They don’t know when Daniel Cormier is gonna fight again because he’s got a broken hand. So, this is the biggest fight that UFC can serve.”

“So, if you wanna serve the biggest fight between Colby ‘Chaos’ Covington and TyQuil Woodley, they need to serve it up at the world’s most iconic arena, and that’s Madison Square Garden in Manhattan New York. So, that makes the most sense for the fight.”

Covington har länge suktat efter en match mot Woodley, även innan han blev interim-mästare och har en plan b i fall nu allt nu av förmodan bara rinner ut i sanden.

“If Tyron Woodley gets cold feet, which I think he will, deep down inside he knows what I used to do to him, he knows I took his soul at American Top Team,”

“So, if he gets cold feet and he backs out, then I guess the perfect storyline that make sense for the pay-per-view is I guess Toronto against that little syrup sucker Georges St-Pierre.”

“He’s been seeing aliens, he’s been doing all kinds of things. Who knows what’s going on in that guy’s head. But he has expressed interest in wanting another fight, so if TyQuil can’t come together and get his grip together to sign a contract, then I guess I’m going after GSP in Canada and I’m gonna go north of the border and I’m gonna be going and getting some poontang over there. He’s getting poutine, I’m getting poontang.”

När Woodley kommer tillbaka är oklart då han fortfarande rehabiliterar sin axel sen operationen i december.

Ni kan lyssna på hela interjun här ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Josh Thomson: Dana White kan bli nästa mål för #MeToo

UFCs VD Dana White har varit i luven med den pensionerade tungvikts-fightern Brendan Schaub den senaste veckan. Detta är dock inte första gången dessa två har bråkat och lär definitivt inte vara den sista. Denna gång började de bråka under en av Israel Adesanyas instagraminlägg där Schaub fick sista ordet med sin ”eskimo brother”-kommentar. Översatt till svenska betyder detta i princip buksvåger (två män som har haft sex med samma kvinna i olika förhållanden).

Nu har Josh Thomson tagit bladet från munnen. När han var och gästade Sammy and the punk (podcast) pratade Thomson om att White varit involverade i andra situationer där det handlar fighters och deras partners. Thomson menade att det funnits situationer där UFCs VD har närmat sig andra fighters flickvänner eller fruar och sedan använt detta som ett maktspel mot fighterna själva.

“There are people that I’ve been close with, that have fought for the UFC for a long time, and they have had very similar problems to what Brendan’s having right now,”

“Where he was dating a girl that maybe Dana was trying to date or either dating at the time and that girl kind of liked somebody else.

“It just became an issue. Like all of a sudden that person wasn’t on pay-per-view anymore. All of a sudden that person was getting cut for no reason,”

“It was little things like that. It just seems really, it’s so funny. For someone who has made $364 million. Really? I just don’t get it.

“I’m talking about people that have, I don’t want to put anybody else’s name out there on blast, but there are people that were so ingrained, world champions, so ingrained in the company that are now are no longer even heard of, that Dana has either tried to hang out with that person’s wife.”

Thomson passade på att ge White en varning i dessa tider efter #MeToo. Rörelsen vars mål har varit att avslöja sexuella trakasserier som kändisar och andra högt uppsatta personer gjort sig skyldiga till.

“It’s unfortunate because he is such a high-profile person,”

“Honestly, in this situation you got to be careful, Dana, because in this whole movement of Me Too, just wait for one girl to speak up and be like, ‘You know what? I’m on Brendan’s side.’”

“Think about it, I can see it, he is a guy with high powers worth hundreds of millions.”

Detta är givetvis väldigt allvarliga anklagelser, men White har än så länge inte get något svar till Thomson.

Det går att höra själv vad Thomson sa i klippet här ovan.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Jake Ellenberger vs Bryan Barberena ombokad till UFC Lincoln

Jake Ellenberger och Bryan Barberena var tänkt på UFC Utica-kortet. Matchen blev emellertid inställd då Barberena olyckligt skadade sig. Nu är det klart att welterviktsmatchen blivit ombokad och de båda herrarna kommer ställas mot varandra i oktagonen på UFC Lincoln den 25:e augusti.

Ellenberger (32-14) har haft det tungt tävlingsmässigt de senaste åren. Han har i nuläget tre raka förluster och senaste var en TKO-förlust mot Ben Saunders på Utica-kortet i juni. Ellenberger är 33 år idag och har bara två vinster på sina senaste tio matcher, men är alltid farlig och ett slag från en knockout.

Barberena är 29 år (13-5) och förlorade senast mot Leon Edwards på enhälligt domslut förra september. Han har förlorat två av sina senaste tre matcher. Han har dock en vinst över Ellenbergers bror, Joe.

UFC Lincoln går den 25: augusti på Pinnacle Bank Arena i Nebraska, USA och huvudmatchen på kortet kommer gå mellan Justin Gaethje och James Vick. Rådande matchkortet är följande.

Justin Gaethje vs. James Vick
Jake Ellenberger vs. Bryan Barberena
John Moraga vs. Deiveson Figueiredo
Alexa Grasso vs. Angela Hill
Drew Dober vs. Jon Tuck
Eryk Anders vs. Tim Williams
Rani Yahya vs. Luke Sanders
Andrew Sanchez vs. Antonio Braga Neto

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Silva på preskoferens rolig min

Anderson Silva tror att en match mot George St-Pierre fortfarande kan bli av

Tidigare i veckan fick vi veta att Anderson Silvas kommer vara avstängd retroaktivt fram till oktober för ett kontaminerat dopingtest som han åkte dit för innan den tilltänkta matchen med Kelvin Gastelum.

Vem Silva ska möta vid en eventuell comeback är oklart, men det har just ända sedan han var mästare i mellanvikt pratats och ryktats om en super fight mellan honom den dåvarande mästaren i weltervikt Georges St-Pierre.

Båda var under den tiden på toppen av sin karriär och vem som ansågs vara pound-for-pound-kungen var en högst personlig åsikt som hade legitimitet åt båda hållen. De flesta kunde vid den tiden i alla fall hålla med om att dessa två kämpar var bäst i världen.

Idag har en match mellan dem inte samma bett, men det är fortfarande en match många fans vill se. Silva tror att ett möte fortfarande är möjligt, speciellt i denna era av UFC när underhållsvärdets sätts före ranking. Den forne mellanvikts mästaren sa så här till MMA Fighting.

“Anything is possible in the UFC, man,”

“It’s a very eclectic company, with a broad vision of the sport. They are going through a new moment, a moment of entertainment, so anything can happen.”

St-Pierre har också nyligen varit och nosat uppe i mellanvikten när han besegrade dåvarande mästaren Michael Bisping och tog titeln förra november. Silva tror inte att St-Pierre duckade honom under sin mästarera, istället tror han att kanadensaren såg en chans i Bisping till en bra match och tog den.

“I think the decisions have to be made at the time they have to be made,”

“I think he had a good strategy, did a good fight with [Michael] Bisping. They are both great fighters. If we didn’t fight that’s because it really shouldn’t have happened.”

Nu återstår det och se om dessa forna mästare faktiskt kommer att mötas här framöver. Som Silva skriver om dagens UFC – allt är möjligt idag.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy