UFC Fight Night 123: Eftertankar

Förutsättningar:

En ganska missnöjd ”Killer Cub” var än en gång en (1) vinst ifrån en titelchans. Han hade dessutom avböjt kontraktsförslag från UFC för att testa marknaden som free agent. Risky.

Ortega å sin sida hade chansen att ta sin hittills överlägset mest meriterande seger mot topprankade veteranen Swanson. Han har sett mycket vass ut i sina tidigare matcher, men inte ställts mot någon fighter av Swansons kaliber.

Rani Yahya och Brian Caraway hade tidigt tvingats dra sig ur sina planerade matcher pga skador. In kom istället Marlon Moraes och Andre Soukhamthath – vilket var två fullgoda ersättare.

Två nybörjare (i oktagonen) bjöds vi på: Markus Perez (9-0) och Merab Dvalishvili som kom in med 6 raka vinster. Alex Perez och Benito Lopez hade fått känna på oktagonen i ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”, men gjorde debut i riktiga UFC.

Andre Soukhamthath (0-2 UFC) och Frankie Saenz (tre raka förluster) slogs för sin överlevnad i UFC. De behövde verkligen en vinst för att få behålla jobbet.

Hur gick det i matcherna då?

Huvudkort

145 lbs.: Cub Swanson vs. Brian Ortega

– Giljotin 10:a.

Mycket fin första rond av Cub Swanson som varierade sin striking och dominerade första ronden. De sista 15-20 sekunderna av första ronden var Ortega mycket nära att strypa ut Cub som räddades av gonggongen. I andra ronden fick vi se Ortega pressa framåt men det var Cub som var mer precis med sina slag. Han såg riktigt bra ut ända till Ortega satte en giljotin som var så snygg att det är svårt att göra den rättvisa.

Mycket imponerande insats från T-city Ortega som tar sin överlägset tyngsta skalp i UFC och är fortsatt obesegrad.

Det kan mycket väl ha varit det sista vi såg av Cub i UFC. Han satsade på att inte förlänga sitt kontrakt före denna, hans sista match på kontraktet. Han är 34 år och föll ännu en gång just som han var på väg att säkra en efterlängtad titelchans.

145 lbs.: Gabriel Benitez vs. Jason Knight

– Knight inledde aggressivt i det stående och pressade tillbaka Benitez. Ungefär 1 minut in i rond 1 gick Knight in för en nedtagning och passade då på att bita Benitez i fingret. Benitez skrek till och domaren lät matchläkaren kika på fingret och tog sedan en poäng från Knight pga det inträffade. Mycket märklig situation. Benitez som backade konstant och kontrade effektivt fick sannolikt en 10-8-rond pga bettet. I andra ronden fick vi se mer av Benitez fina striking. Han var snabbare och visade betydligt bättre precision.

Jason ”The Bite” Knight gjorde en dålig match. Han blev fullständigt utboxad och verkade frustrerad och ofokuserad. Knight är väldigt tuff men taktiskt har han en hel del att jobba på. Benitez däremot följde sin game plan perfekt och fick fighten precis dit han ville. Mycket imponerande insats av Gabriel ”moggly” Benitez.

135 lbs.: Marlon Moraes vs. Aljamain Sterling

– KO-bonus

Nummer #7 mot nummer #8 och Moraes tog matchen på kort varsel. Han inledde med att sätta högt tempo och skakade tidigt den duktige grapplern. Tidigt i ronden gick Sterling in för en nedtagning och Moraes träffade med ett hårt vänsterknä som släckte Sterling. Träffen verkade ha tagit illa då det tog lång tid innan den medicinska personalen fick ut Sterling från oktagonen. Kameran riktades snabbt mot Moraes hörna så vi såg inte riktigt hur illa det var med Sterling men av Moraes oroliga ansiktsuttryck att döma kan det inte ha sett bra ut.

Moraes var märkbart orolig för sin motståndare och visade klass när han i intervjun inledde med att önska Sterling ett snabbt tillfrisknande. Vi gratulerar Moraes och hoppas att Sterling är okej.

155 lbs.: Scott Holtzman vs. Darrell Horcher

– Toppkontroll och fler obegripliga  uppställningar

Holtzman tog tidigt ner brottaren och etablerade topposition. I slutet av första ronden lyckades Horcher få topposition men uträttade inte något. I början av andra träffade southpaw’n Horcher med fina vänsterträffar. Sen blev han på nytt nedtagen – flera gånger – vilket är märkligt då han är den erfarne brottaren av de två. Efter att ha smakat på Horchers vänster blev det uppenbart att Holtzman inte ville stå upp med brottaren. Istället brottade han skiten ur honom och säkrade därigenom en mycket säker seger.

185 lbs.: Eryk Anders vs. Markus Perez

– 10-0

Perez tog matchen på kort varsel vilket syntes i slutet av första ronden när han tröttnade. Anders satte hög press redan från början och jobbade med stenhårda slag. Han är en kille med potential. En fysiskt mycket begåvad fighter med rejäl slagkraft och bra medvetenhet i buren. Perez såg inte oäven ut, tvärtom visade han att han har viss potential och en jäkligt bra haka. Han visade även prov på stort hjärta när han lyckades undvika att bli utslagen trots att han blev överkörd under rond 2 och 3. Anders tog hem ett mycket säkert domslut mot en tuff nykomling och behåller sin nolla – 10-0.

135 lbs.: Benito Lopez vs. Albert Morales

– Vinnare: Vi fans!

Dessa ungtuppar satte ett tok-högt tempo och sänkte varandra i första ronden. Lopez fick in en djup mounted giljotin men Morales var lugn och lyckades ta sig loss. Andra ronden var också jämn och bjöd på underhållande stående fighting. I tredje ronden fightades Morales smart. Han höll sig disciplinerad jobbade med bra volym och plockade poäng. Det såg ut som att Morales möjligen hade gjort tillräckligt för att ta hem det men domarna var av annan uppfattning. Nåja, det var en mycket jämn match och det kunde ha gått åt vilket håll som helst. De riktiga vinnarna är vi som fick förmånen att bevittna denna match.

Underkort

125 lbs.: Liz Carmouche vs. Alexis Davis

– Intensivt och svårdömt

Tuff och jämn fight. Davis inledde med några fina träffar och därefter kontroll i clinch. I slutet av ronden fick Carmouche en nedtagning och fick en stunds toppkontroll. Innan gonggongen hotar Davis med en armbar som såg farlig ut men ronden tog slut. I andra ronden fick Davis en nedtagning och visade fin toppkontroll under merparten av ronden. Precis före rondpausen fick Carmouche in några fina träffar och Davis svullnade upp rejält över vänster öga. I tredje ronden får Carmouche toppkontroll. Hon var återigen nära att fastna i en armbar men lyckades muskla sig fri och höll toppkontroll under större delen av ronden. Alexis Davis vinner via delat domslut. Detta kunde ha gått åt endera håller.

Bra fight.

135 lbs.: Luke Sanders vs. Andre Soukhamthath

– Upset.

Den mycket talangfulle Sanders kom ut och satte högt tempo. Han pressade Soukhamthath bakåt och landade många fina träffar. Han visade att hypen inte är obefogad. Han såg riktigt bra ut. Ända fram tills Soukhamthath landade en hård högerkrok och sänkte Sanders. Han fortsatte med ground-and-pound och domaren stoppade det hela. Sanders var upprörd över stoppet som han menade kom för tidigt och han kan möjligen ha haft en poäng i det. Han var definitivt skakad men han var inte helt försvarslös och verkade hyfsat närvarande när han reste sig upp. Svårbedömd situation – vi lämnar det vid det.

Den som satsade pengar på att Soukhamthath skulle vinna på TKO gjorde sig en rejäl hacka. Detta var minst sagt oväntat men det är bara att gratulera Soukhamthath som tack vare vinsten får fortsätta i UFC.

125 lbs.: Carls John de Tomas vs. Alex Perez

– D’arce choke

Denna match ändrades till 135 lbs pga de Thomas svårighet att komma ner till flugvikt. Ynglingen såg inte ut att ha skött dieten.

Själva matchen var hyfsat underhållande. Alex Perez visade att han var den bättre fightern. Han var precis i sin striking och dominerade därefter med sin fina grappling. Han avslutar med en mycket fin d’arce i andra ronden. Imponerande insats i sin debut.

135 lbs.: Merab Dvalishvili vs. Frankie Saenz

– Saenz fick en tidig julklapp.

Nykomlingen Dvalishvili satte högt tempo från början. Stenhård press och många nedtagningar. Han är väldigt stark. Detta utvecklade sig till en tuff grapplingmatch och det var två trötta fighters som kom ut till tredje ronden. Georgiern fortsatte grinda hårt med konstant press och nedtagningar. Ingen underhållande fight men Dvalishvili gjorde vad som krävdes i sin debut. Han blev tyvärr blåst av domarna. Saenz träffade med några fina knän och var framgångsrik i att ta sig upp på fötterna när han blev nedtagen gång på gång på gång. Domarna som uppenbarligen inte såg samma match som oss räddade jobbet åt Saenz.

135 lbs.: Iuri Alcantara vs. Alejandro Perez

– Gäsp.

Vi fick inledningsvis se två avvaktande fighters. Alcantara är förvisso en stor bantamviktare och måste hushålla med orken men han var väldigt inaktiv. Perez var marginellt mer aktiv. De två första ronderna var jämna, svårdömda och händelsefattiga. Den tredje blev mer av samma. Alcantara är en well-rounded och duktig fighter. Av det visade han mycket lite och det gav Alejandro Perez segern i en match vi gärna glömmer.

155 lbs.: Chris Gruetzemacher vs. Davi Ramos

– Mata leao

Ramos är byggd som en tank. Han slår hårt, är explosiv och rejält stark. Han har dessutom usel kardio och läskig bjj. Han avslutade via en blixtsnabb rear naked choke. Gruetzemacher är förvisso inte något tufft test men med förbättrad kardio kan Ramos bli ett namn att se upp med.

185 lbs.: Trevin Giles vs. Antonio Braga Neto

– Jabb to TKO.

Braga Neto visade att han hade ägnat sitt över tre år långa uppehåll åt att inte (i-n-t-e) träna sin stand up. På marken var han flera klasser bättre men hans stående var så dåligt att det var svårt att finna ord för det. Huvudrörelse var något helt obekant för Braga Neto och Giles fick en pinsamt enkel resa. Hans nolla är fortfarande intakt.

Vi måste bara kommentera några saker:

– de återkommande tjut som publiken i Fresno är så förtjusta i. Snälla sluta upp med det. Hade detta varit ett dagis hade det möjligen varit acceptabelt. Irriterande men acceptabelt. Nu är dock inte publiken 5 år och då finns det inga förmildrande omständigheter.

– alla fighters som med hundögon ber och vädjar om att de ska få bonuspengar av UFC. Det ser inte alls bra ut. UFC får se till att betala dem anständiga löner så att de inte behöver ägna sina 15 sekunder i oktagonintervjun till att tigga pengar från sina snåla arbetsgivare. Alternativt tillåta dem ha egna sponsorer såsom var möjligt före Reebok-avtalet.

– domarna hade uppenbarligen beslutat att inte tillåta utdragen markkamp. Vid upprepade tillfällen ställde de upp fighters väldigt snabbt trots att det pågick ground-and-pound och positionsförbättringar. Flera domare visade prov på dålig förståelse för vad som skedde i fighten.

– det var ännu ett ganska mediokert kort vi bjöds på. Efter UFC 217 och UFC 218 är det lätt att bli kräsen men faktum är att Fight Night-galorna under hösten har varit tunna. Underhållningsvärdet var ändå okej, men det räcker inte i längden.

Så, nu har jag gnällt tillräckligt.

– lovande och underhållande nykomlingar i UFC! Samtliga nykomlingar gjorde, utifrån sina förutsättningar, bra insatser. Även några av de fighters som inte debuterade igår, men som ändå var nya i UFC gjorde bra ifrån sig. Det lovar gott för framtiden.

– Joe A. Martinez. Vilken fröjd att höra honom uttala namnen på alla fighters med spanskklingande namn. Bruce Buffer är grym på det han gör men det är rätt plågsamt att höra honom slakta uttalet gång på gång. Gracias Sr. Martinez!

– Paul Felder! Förra veckan såg vi honom leverera några av de otäckaste gnp-elbows vi någonsin sett när han avslutade Charles Oliveira. Igår fick vi se och höra honom briljera som kommentator. Vältalig, kunnig och kompetent. Han är något utöver det vanliga.

Nästa helg återvänder UFC till Winnipeg och man gör det med ett riktigt intressant kort. Kimura kommer under veckan att, i vanlig ordning, bjuda på genomgång och analys av matchkortet samt annan läsning kopplat till galan. Med det tackar vi för den här gången och önskar er en bra vecka.

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy
anthony pettis vs nate diaz ufc staredown

Anthony Pettis utmanar Nate Diaz – skickar en hälsning ”#fuckthediazbrothers ”

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis visade upp gamla mästartakter under UFC 226 när han besegrade Michael Chiesa via submission i den andra ronden. Den välbehövliga vinsten var Pettis första avslut i lättvikten sedan 2014. Nu siktar den 31-årige amerikanen mot att få till en match mot en gammal ”fiende”, Nate Diaz.

I ett Twitter-inlägg utmanar han Nate samtidigt som han skriver #fuckthediazbrothers.

Pettis har haft en dispyt med både Nate och Nick Diaz sträcker sig tillbaks till 2013, där Nick och Pettis ska ha hamnat i bråk på UFC 167. Sedan dess har Pettis och bröderna bråkat via sociala medier. Både Pettis och Nate har vid flera tillfällen sagt att de vill möta varandra. Senast ryktades det att de båda skulle mötas vid UFC 196, men Nate mötte istället Conor McGregor på den galan. En match som Nate vann via submission i den andra ronden. McGregor tog dock revansch för den förlusten senare samma år på UFC 202, där irländaren tog hem en domslutsseger.

Nate har inte gått match sedan den förlusten, men har ryktats att vara tillbaka till oktagonen vid flertal tillfällen under den gångna året. Det ryktades bland annat att han skulle gå match på UFC 227 där han skulle möta Georges St. Pierre.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 228: Nicco Montaño ryktas möta Valentina Shevchenko

Det verkar som om Nicco Montaños första titelförsvar har ett preliminärt datum.

ESPNs Ariel Helwani rapporterade att om allt går som det ska kommer UFCs flugviktsmästarinna Nicco Montaño möta den nummer 1 rankade Valentina Shevchenko på UFC 228. Även om inget är officiellt så ska en av damerna ha skrivit på kontraktet.

Montaño har länge varit tänkt att möta Shevchenko som första titelförsvar, men skador har tvingat UFC att skjuta upp den potentiella matchen och nu kanske den äntligen blir av.

Montaño gick till final i The Ultimate Fighter 26 tillsammans med Roxanne Modafferi förra december. Montano vann matchen och bältet i flugvikt på enhälligt domslut vilket också var Montaño officiella UFC debut.

Shevchenko har gått ned en viktklass tidigare i år och slog ut nykomlingen Priscila Cachoeira i en ensidig match som blivit kritiserad både för sent domarstopp och för att det var en rejäl missmatchning.

”Bullet” anses vara en stor favorit mot Montaño bara på erfarenhet då hon slagits om titeln i bantamvikt mot Amanda Nunes där hon förlorade en jämn match på domslut.

Det är osäkert om Montaño vs. Shevchenko blir huvudmatch, men det vi vet är att UFC 228 går den 8:e september i Dallas. Matchkortet i nuläget är inte officiellt, men det pratas om att dessa matcher ska gå på kortet.

Nicco Montaño vs. Valentina Shevchenko
Yair Rodriguez vs. Zabit Magomedsharipov
Jimmie Rivera vs. John Dodson
Karolina Kowalkiewicz vs. Jessica Andrade

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se highlights från Bellator 202

Det var mycket MMA i helgen. Förutom UFC Boise körde Bellator hela två galor. Bellator 203 gick i Rom, Italien och Bellator 202 i Oklahoma, USA. Lägg då till VM-slutspelet i fotboll plus bra väder så har tiden kanske inte räckt till att se all MMA. Här finns i alla fall godbitarna från Bellator 202 för de som vill spara lite tid, men ändå hålla sig uppdaterade med vad som hänt på Bellator-fronten.

I huvudmatchen på kortet försvarade Julia Budd sin fjäderviktstiteln mot Talita Nogueira. Matchbilden var dominans från fjäderviktsmästarinnan som i tredje ronden kunde ta ut sin utmanare på TKO. Budd gick därmed från buren med bältet fortfarande kring midjan och ett obefläckat record i Bellator.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Cyborg i oktagonen

Cris Cyborg tror att matchen mot Amanda Nunes blir hennes sista i UFC

UFCs fjädervikts mästarinna Cris Cyborg hoppades att hennes superfight med bantavikts mästarinnan Amanda Nunes skulle gå på UFC 228 i september. Nunes tackade nej till det datumet och nu siktar UFC på december istället på UFC 232.

Detta har gjort Cyborg aningen irriterade då hon inte gått match sen mars (där hon tog ut Yana Kunitskaya i första ronden på UFC 222) och vill inte behöva vänta ända till december för att gå match igen.

Cyborg sa till det brasilianska Combate News (översatt av MMAjunkie):

“Friday, last week, I talked to the UFC, and I said I wanted to fight, that I’m ready to fight,”

“I’ve been training, ready, and I want to fight. They offered me September, the 8th, in Dallas, to fight Amanda. I said that’s fine. I’ll fight. I’ve been training. I’m ready. A champion has to be ready all the time.

“Then on Monday they said [she] didn’t accept Sept. 8. Then I said I wanted to fight anyway. I want to fight. I don’t want to be idle. And then Amanda sent the picture, saying she accepted the fight on Dec. 29.”

“It’s the same as someone arriving at your house, knocking at your door and asking you to throw down, and then they say, ‘Wait, I need one year to prepare,’”

Cyborg fortsätter med att ta upp att det faktiskt var Nunes som utmanade henne först.

“When you do that, you have to be ready for when the fight happens. But then to need six months to prepare, one year? I think it’s disrespectful toward me, to wait one year for a person to be ready. I have no problem with fighting Amanda on Dec. 29. She wants time to be ready. But I believe I could fight before that, not wait all this time. Especially because we get paid when we fight.

“I don’t think it’s right for the girls in Amanda’s division to wait one year to fight. I know that Ketlen Vieira, she deserves to fight for the belt. So if [Nunes] needs all this time to move up a weight class, heal her leg, whatever time she needs, then she should vacate the belt and do an interim belt so Vieira has her shot at the belt.”

Enligt Cyborg är detta ännu ett exempel på att UFC inte ger damernas fjäderviktsdivision den uppmärksamhet som behövs och tar upp nästkommande säsong av TUF som ett annat exempel.

“They did the [TUF 28] house, and they cut all the girls at 145,”

“They only signed up the girls who can make 135 pounds. Holly Holm says she doesn’t want to fight now. Pam Sorenson tried out for ‘TUF,’ but she didn’t make it. They didn’t put her through I think because she doesn’t make 135. There’s Cindy Dandois, who also beat Megan Anderson.

“There’s Ediane Gomes, who sends me messages challenging me all the time. [She’s] also in my division. There are girls who can fight. There are girls in my division. But they don’t want it. They want that fight with Amanda. But I don’t think it’s fair to wait 10 months, one year for this fight to happen.”

Av allt att döma börjar Cyborg vara less på UFC och hur hennes karriär hanteras inom organisationen. I mars tar hennes kontrakt slut och det verkar som hon inte har några planer på att skriva ett nytt för UFC.

“I believe [Nunes] will be my last fight in the UFC,”

“My contract goes until March, and with me waiting to fight in December, I think it will be the last one people will see me fight.”

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Yoel skrattar på konferens

Yoel Romero till ”DC”: No be scared

UFCs nya ”Champ Champ” Daniel Cormier har nyligen uttryckt att han inte har något som helst intresse av att försvara sitt bälte i lätt tungvikt mot Yoel Romero trots att han blivit utmanad av den storväxte kubanen tidigare i veckan.

”The Soldier of God” verkar dock inte ta ett nej för ett nej och fortsätter att häckla Cormier på twitter. Han tar bland annat upp sin vinst över Luke Rockhold som tränar med Cormier, den så kallade ”towel gate”, men även Cormiers ålder.

Ni kan läsa här nedan vad Romero skrivit på twitter.

Yoel Romero förlorade nu senast mot Robert Whittaker och innan dess vann han not Luke Rockhold. Dessa matcher var tänkt att vara om titeln men kubanen missade vikten i båda två och nu planer Romero att gå upp en viktklass och testa musklerna där.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Conor McGregor i Ryssland – hyllar Vladimir Putin

Idag äger VM-finalen i fotboll mellan Frankrike och Kroatien rum i den ryska arenan Luzhniki Stadium i Moskva. På plats hittar vi inga mindre än den före detta dubbelmästaren Conor McGregor och hans rival, den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. Det ryktas nu att ett möte kan bli av mellan de två i denna arenan.

Men, McGregor hyllade även den ryske presidenten Vladimir Putin som han blivit inbjuden till att träffa, vilket han har fått mycket stark kritik för.

McGregors möte med Putin har väckt en del blandade reaktioner från fansen, då han bland annat kallade den ryske presidenten ‘en av de största ledarna under våran tid’.

Vad tycker ni om McGregors uttalande?

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Paulo Costa vill möta Chris Weidman – går med på att möta Israel Adesanya

Mellanviktaren Paulo Costa (12-0 MMA, 4-0 UFC) är på uppgång i UFC just efter sin seger mot Uriah Hall (13-9 MMA, 6-7 UFC) under UFC 226 och har berättat att han nu önskar att möta den forne mellanviktsmästaren Chris Weidman (14-3 MMA, 10-3 UFC). Det ser dock ut som att Costa kan få möta en annan prospekt, nämligen den obesegrade Israel Adesanya  (14-0 MMA, 3-0 UFC).

Costa fick sin fjärde raka vinst i UFC när han segrade mot Hall via TKO i andra ronden. Innan detta segrade Adesanya mot Brad Tavares via ett enhälligt domslut under TUF 27 Finale.

Det här hade Costa att säga via MMAJunkie:

The first time I heard his name was on Friday when he fought. People asked me about this fight, and I said I don’t know this guy. But if the people want this fight, let’s make this fight.

But my priority is Chris Weidman. He’s a former champion, he’s very famous in the world, and he’s higher ranked. But I’m a fighter, and the UFC decides. (UFC President) Dana White decides. I’m here to make the biggest and the greatest fights. So if he wants it and everybody wants it, I’ll fight Israel.

Enligt Adesanya vill UFC:s VD Dana White inte see honom möta Costa riktigt än. Costa känner att denna matchningen skulle bli enklare än ett möte med Weidman.

I think Israel is more easy to fight than Chris Weidman. like the hard fights. Israel, I saw some of his highlights yesterday, and I think he doesn’t have good grappling. He’s more of a standup fighter, so I think it’s easier than Chris Weidman.

Vilka skulle ni vilja se möta varandra?

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

UFC 229: Korean Zombie möter Frankie Edgar

En fjäderviktsmatchning planeras för UFC 229 i oktober, där Chan Sung Jung möter Frankie Edgar.

‘Korean Zombie’ var borta från MMA under ca 3 års tid efter förlusten mot den då dåvarande mästaren Jose Aldo. Han hade innan detta 3 raka vinster i ryggen. Sedan återvände Jung i februari 2017 under UFC Fight Night 104, där han mötte och segrade mot Dennis Bermudez via en knockout i första ronden. Han har nu ett record på 14 vinster och 4 förluster.

Edgar hade 5 raka vinster i ryggen innan han mötte Aldo under UFC 200 och förlorade via ett enhälligt domslut. Han tog sedan igen detta med två raka vinster mot Jeremy Stephens via ett enhälligt domslut och Yair Rodriguez via en TKO.

Edgar förlorade sedan mot Brian Ortega via knockout för första gången i sin karriär och mötte senast Cub Swanson under Fight Night 128, där han segrade via ett enhälligt domslut. Edgar har nu ett record på 23 vinster och 6 förluster.

UFC 229 äger rum i Las Vegas den 6 oktober.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se Andrey Koreshkov spekakulära avslut från Bellator 203

Det var inte bara UFC som gick i helgen utan även Bellator 203 gick av stapeln i Rom, Italien och bjöd på en del intressanta matcher. Det som sticker ut så här spontant var Andrey Koreshkov avslut av Vaso Bakocevic. Koreskov lyckas i mitten av första ronden träffa med en snurrspark i kroppen som får Bakocevic att kura ihop sig i luften och flyga rak in i burväggen för att sedan leda till att matchen stoppas. Det är i alla fall ingen tvekan om att Andrey Koreshkov vill ha en plats i Bellators Weltervikts Grand Prix och med det där avslutet höjer det hans aktier rejält. Ni kan se avslutet här ovan

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
daniel cormier två ufc bälten

Daniel Cormier visar upp sin bältesamling

Daniel ”DC” Cormiers största vinst i hela hans karriär var nog (och kommer vara) hans vinst över Stipe Miocic på UFC 226 när han knockade tungviktsmästaren och själv knep bältet.

Cormier befinner sig nu med vinsten tillsammans med namn som Randy Couture, BJ Penn, Conor McGregor och Georges St-Pierre, i en liten grupp där medlemmarna haft bälten i två olika viktklasser. Cormier kan dock skryta tillsammans med McGregor om att hålla två titlar samtidigt, vilket resten av gänget inte kan.

Daniel visade nu senast upp via twitter sin samling av bälten och det går inte att neka till att den är imponerande. Förutom UFC-bältena kan vi även skymta Strikeforce HW GP-bältet. Det är ingen tvekan om att Cormier har en plats bland de största i MMAs historia.

Vad som kommer här näst för den nya ”champ champ” är lite oklart med Cormier vill fortsätta vara aktiv och har nämnt namn som Shogun Rua i lätt tungvikt och i tungvikt verkar målet vara Brock Lesnar, som mästaren redan verkar ha en historia med via brottningen.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy