UFC Fight Night 123: Eftertankar

Förutsättningar:

En ganska missnöjd ”Killer Cub” var än en gång en (1) vinst ifrån en titelchans. Han hade dessutom avböjt kontraktsförslag från UFC för att testa marknaden som free agent. Risky.

Ortega å sin sida hade chansen att ta sin hittills överlägset mest meriterande seger mot topprankade veteranen Swanson. Han har sett mycket vass ut i sina tidigare matcher, men inte ställts mot någon fighter av Swansons kaliber.

Rani Yahya och Brian Caraway hade tidigt tvingats dra sig ur sina planerade matcher pga skador. In kom istället Marlon Moraes och Andre Soukhamthath – vilket var två fullgoda ersättare.

Två nybörjare (i oktagonen) bjöds vi på: Markus Perez (9-0) och Merab Dvalishvili som kom in med 6 raka vinster. Alex Perez och Benito Lopez hade fått känna på oktagonen i ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”, men gjorde debut i riktiga UFC.

Andre Soukhamthath (0-2 UFC) och Frankie Saenz (tre raka förluster) slogs för sin överlevnad i UFC. De behövde verkligen en vinst för att få behålla jobbet.

Hur gick det i matcherna då?

Huvudkort

145 lbs.: Cub Swanson vs. Brian Ortega

– Giljotin 10:a.

Mycket fin första rond av Cub Swanson som varierade sin striking och dominerade första ronden. De sista 15-20 sekunderna av första ronden var Ortega mycket nära att strypa ut Cub som räddades av gonggongen. I andra ronden fick vi se Ortega pressa framåt men det var Cub som var mer precis med sina slag. Han såg riktigt bra ut ända till Ortega satte en giljotin som var så snygg att det är svårt att göra den rättvisa.

Mycket imponerande insats från T-city Ortega som tar sin överlägset tyngsta skalp i UFC och är fortsatt obesegrad.

Det kan mycket väl ha varit det sista vi såg av Cub i UFC. Han satsade på att inte förlänga sitt kontrakt före denna, hans sista match på kontraktet. Han är 34 år och föll ännu en gång just som han var på väg att säkra en efterlängtad titelchans.

145 lbs.: Gabriel Benitez vs. Jason Knight

– Knight inledde aggressivt i det stående och pressade tillbaka Benitez. Ungefär 1 minut in i rond 1 gick Knight in för en nedtagning och passade då på att bita Benitez i fingret. Benitez skrek till och domaren lät matchläkaren kika på fingret och tog sedan en poäng från Knight pga det inträffade. Mycket märklig situation. Benitez som backade konstant och kontrade effektivt fick sannolikt en 10-8-rond pga bettet. I andra ronden fick vi se mer av Benitez fina striking. Han var snabbare och visade betydligt bättre precision.

Jason ”The Bite” Knight gjorde en dålig match. Han blev fullständigt utboxad och verkade frustrerad och ofokuserad. Knight är väldigt tuff men taktiskt har han en hel del att jobba på. Benitez däremot följde sin game plan perfekt och fick fighten precis dit han ville. Mycket imponerande insats av Gabriel ”moggly” Benitez.

135 lbs.: Marlon Moraes vs. Aljamain Sterling

– KO-bonus

Nummer #7 mot nummer #8 och Moraes tog matchen på kort varsel. Han inledde med att sätta högt tempo och skakade tidigt den duktige grapplern. Tidigt i ronden gick Sterling in för en nedtagning och Moraes träffade med ett hårt vänsterknä som släckte Sterling. Träffen verkade ha tagit illa då det tog lång tid innan den medicinska personalen fick ut Sterling från oktagonen. Kameran riktades snabbt mot Moraes hörna så vi såg inte riktigt hur illa det var med Sterling men av Moraes oroliga ansiktsuttryck att döma kan det inte ha sett bra ut.

Moraes var märkbart orolig för sin motståndare och visade klass när han i intervjun inledde med att önska Sterling ett snabbt tillfrisknande. Vi gratulerar Moraes och hoppas att Sterling är okej.

155 lbs.: Scott Holtzman vs. Darrell Horcher

– Toppkontroll och fler obegripliga  uppställningar

Holtzman tog tidigt ner brottaren och etablerade topposition. I slutet av första ronden lyckades Horcher få topposition men uträttade inte något. I början av andra träffade southpaw’n Horcher med fina vänsterträffar. Sen blev han på nytt nedtagen – flera gånger – vilket är märkligt då han är den erfarne brottaren av de två. Efter att ha smakat på Horchers vänster blev det uppenbart att Holtzman inte ville stå upp med brottaren. Istället brottade han skiten ur honom och säkrade därigenom en mycket säker seger.

185 lbs.: Eryk Anders vs. Markus Perez

– 10-0

Perez tog matchen på kort varsel vilket syntes i slutet av första ronden när han tröttnade. Anders satte hög press redan från början och jobbade med stenhårda slag. Han är en kille med potential. En fysiskt mycket begåvad fighter med rejäl slagkraft och bra medvetenhet i buren. Perez såg inte oäven ut, tvärtom visade han att han har viss potential och en jäkligt bra haka. Han visade även prov på stort hjärta när han lyckades undvika att bli utslagen trots att han blev överkörd under rond 2 och 3. Anders tog hem ett mycket säkert domslut mot en tuff nykomling och behåller sin nolla – 10-0.

135 lbs.: Benito Lopez vs. Albert Morales

– Vinnare: Vi fans!

Dessa ungtuppar satte ett tok-högt tempo och sänkte varandra i första ronden. Lopez fick in en djup mounted giljotin men Morales var lugn och lyckades ta sig loss. Andra ronden var också jämn och bjöd på underhållande stående fighting. I tredje ronden fightades Morales smart. Han höll sig disciplinerad jobbade med bra volym och plockade poäng. Det såg ut som att Morales möjligen hade gjort tillräckligt för att ta hem det men domarna var av annan uppfattning. Nåja, det var en mycket jämn match och det kunde ha gått åt vilket håll som helst. De riktiga vinnarna är vi som fick förmånen att bevittna denna match.

Underkort

125 lbs.: Liz Carmouche vs. Alexis Davis

– Intensivt och svårdömt

Tuff och jämn fight. Davis inledde med några fina träffar och därefter kontroll i clinch. I slutet av ronden fick Carmouche en nedtagning och fick en stunds toppkontroll. Innan gonggongen hotar Davis med en armbar som såg farlig ut men ronden tog slut. I andra ronden fick Davis en nedtagning och visade fin toppkontroll under merparten av ronden. Precis före rondpausen fick Carmouche in några fina träffar och Davis svullnade upp rejält över vänster öga. I tredje ronden får Carmouche toppkontroll. Hon var återigen nära att fastna i en armbar men lyckades muskla sig fri och höll toppkontroll under större delen av ronden. Alexis Davis vinner via delat domslut. Detta kunde ha gått åt endera håller.

Bra fight.

135 lbs.: Luke Sanders vs. Andre Soukhamthath

– Upset.

Den mycket talangfulle Sanders kom ut och satte högt tempo. Han pressade Soukhamthath bakåt och landade många fina träffar. Han visade att hypen inte är obefogad. Han såg riktigt bra ut. Ända fram tills Soukhamthath landade en hård högerkrok och sänkte Sanders. Han fortsatte med ground-and-pound och domaren stoppade det hela. Sanders var upprörd över stoppet som han menade kom för tidigt och han kan möjligen ha haft en poäng i det. Han var definitivt skakad men han var inte helt försvarslös och verkade hyfsat närvarande när han reste sig upp. Svårbedömd situation – vi lämnar det vid det.

Den som satsade pengar på att Soukhamthath skulle vinna på TKO gjorde sig en rejäl hacka. Detta var minst sagt oväntat men det är bara att gratulera Soukhamthath som tack vare vinsten får fortsätta i UFC.

125 lbs.: Carls John de Tomas vs. Alex Perez

– D’arce choke

Denna match ändrades till 135 lbs pga de Thomas svårighet att komma ner till flugvikt. Ynglingen såg inte ut att ha skött dieten.

Själva matchen var hyfsat underhållande. Alex Perez visade att han var den bättre fightern. Han var precis i sin striking och dominerade därefter med sin fina grappling. Han avslutar med en mycket fin d’arce i andra ronden. Imponerande insats i sin debut.

135 lbs.: Merab Dvalishvili vs. Frankie Saenz

– Saenz fick en tidig julklapp.

Nykomlingen Dvalishvili satte högt tempo från början. Stenhård press och många nedtagningar. Han är väldigt stark. Detta utvecklade sig till en tuff grapplingmatch och det var två trötta fighters som kom ut till tredje ronden. Georgiern fortsatte grinda hårt med konstant press och nedtagningar. Ingen underhållande fight men Dvalishvili gjorde vad som krävdes i sin debut. Han blev tyvärr blåst av domarna. Saenz träffade med några fina knän och var framgångsrik i att ta sig upp på fötterna när han blev nedtagen gång på gång på gång. Domarna som uppenbarligen inte såg samma match som oss räddade jobbet åt Saenz.

135 lbs.: Iuri Alcantara vs. Alejandro Perez

– Gäsp.

Vi fick inledningsvis se två avvaktande fighters. Alcantara är förvisso en stor bantamviktare och måste hushålla med orken men han var väldigt inaktiv. Perez var marginellt mer aktiv. De två första ronderna var jämna, svårdömda och händelsefattiga. Den tredje blev mer av samma. Alcantara är en well-rounded och duktig fighter. Av det visade han mycket lite och det gav Alejandro Perez segern i en match vi gärna glömmer.

155 lbs.: Chris Gruetzemacher vs. Davi Ramos

– Mata leao

Ramos är byggd som en tank. Han slår hårt, är explosiv och rejält stark. Han har dessutom usel kardio och läskig bjj. Han avslutade via en blixtsnabb rear naked choke. Gruetzemacher är förvisso inte något tufft test men med förbättrad kardio kan Ramos bli ett namn att se upp med.

185 lbs.: Trevin Giles vs. Antonio Braga Neto

– Jabb to TKO.

Braga Neto visade att han hade ägnat sitt över tre år långa uppehåll åt att inte (i-n-t-e) träna sin stand up. På marken var han flera klasser bättre men hans stående var så dåligt att det var svårt att finna ord för det. Huvudrörelse var något helt obekant för Braga Neto och Giles fick en pinsamt enkel resa. Hans nolla är fortfarande intakt.

Vi måste bara kommentera några saker:

– de återkommande tjut som publiken i Fresno är så förtjusta i. Snälla sluta upp med det. Hade detta varit ett dagis hade det möjligen varit acceptabelt. Irriterande men acceptabelt. Nu är dock inte publiken 5 år och då finns det inga förmildrande omständigheter.

– alla fighters som med hundögon ber och vädjar om att de ska få bonuspengar av UFC. Det ser inte alls bra ut. UFC får se till att betala dem anständiga löner så att de inte behöver ägna sina 15 sekunder i oktagonintervjun till att tigga pengar från sina snåla arbetsgivare. Alternativt tillåta dem ha egna sponsorer såsom var möjligt före Reebok-avtalet.

– domarna hade uppenbarligen beslutat att inte tillåta utdragen markkamp. Vid upprepade tillfällen ställde de upp fighters väldigt snabbt trots att det pågick ground-and-pound och positionsförbättringar. Flera domare visade prov på dålig förståelse för vad som skedde i fighten.

– det var ännu ett ganska mediokert kort vi bjöds på. Efter UFC 217 och UFC 218 är det lätt att bli kräsen men faktum är att Fight Night-galorna under hösten har varit tunna. Underhållningsvärdet var ändå okej, men det räcker inte i längden.

Så, nu har jag gnällt tillräckligt.

– lovande och underhållande nykomlingar i UFC! Samtliga nykomlingar gjorde, utifrån sina förutsättningar, bra insatser. Även några av de fighters som inte debuterade igår, men som ändå var nya i UFC gjorde bra ifrån sig. Det lovar gott för framtiden.

– Joe A. Martinez. Vilken fröjd att höra honom uttala namnen på alla fighters med spanskklingande namn. Bruce Buffer är grym på det han gör men det är rätt plågsamt att höra honom slakta uttalet gång på gång. Gracias Sr. Martinez!

– Paul Felder! Förra veckan såg vi honom leverera några av de otäckaste gnp-elbows vi någonsin sett när han avslutade Charles Oliveira. Igår fick vi se och höra honom briljera som kommentator. Vältalig, kunnig och kompetent. Han är något utöver det vanliga.

Nästa helg återvänder UFC till Winnipeg och man gör det med ett riktigt intressant kort. Kimura kommer under veckan att, i vanlig ordning, bjuda på genomgång och analys av matchkortet samt annan läsning kopplat till galan. Med det tackar vi för den här gången och önskar er en bra vecka.

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Michael Chandler: ”Inte orimligt att vi får se Khabib Nurmagomedov i Bellator”

För några månader sedan påstod förre lättviktsmästaren i Bellator MMA, Michael Chandler, att han själv är den som kommer att spräcka UFC-mästaren Khabib Nurmagomedovs förlustnolla. Många tvivlade, eller till och med fnös åt påståendet, särskilt som Chandler uttalade sig efter att precis ha kritat på ett nytt flerfightskontrakt med Bellator.

Men visst – Chandlers kontrakt med Scott Cokers organisation är inte på livstid, och det är inte heller Khabibs med UFC. Ryssen har dessutom öppet besvarat flörten från Bellator-delägaren 50 Cent efter att den förre surnat till på UFC och dess VD Dana White, i efterspelet till kaoset vid UFC 229.

Såhär uttalade sig Chandler i en intervju med amerikanska MMAjunkie:

Let’s keep this in perspective. Yes, I did sign with Bellator, but it was not a lifetime deal. It wasn’t a 10-fight deal. It wasn’t even an eight-fight deal. It will not carry me to the end of my career. There will be more contracts being signed.

I am still a young fighter. I’m 32, but I feel like I’m 22. So therefore, I can’t imagine declining in skill to where there’s not going to be great opportunities for some ridiculously good matchups. Not to mention, Khabib is getting offered $2 million by 50 Cent, not to mention the fact that Bellator’s roster is ever-evolving.

Den förre Bellatormästaren ser det inte som något ”bortom rimlighetens gräns” att UFC:s regerande mästare i viktklassen kommer över till Bellator inom sisådär ett och ett halvt år:

To think it’s out of the realm of possibility that Khabib is going to be a Bellator fighter in the next year-and-a-half to two years at only 30 years old, you’re a little bit ignorant to think there can’t be some switching of these rosters in the very near future.

Nästa gång de i sina respektive organisationer topprankade lättviktarna tar sig an tufft motstånd, är det för Chandler ett returmöte med Brent Primus vid Bellator 212 i december – och för Khabib troligen ett förhör med Nevada State Athletic Commission, Nevadas idrottsliga råd, innan ryssen kan återuppta sin fightingkarriär.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Rykte: Alistair Overeem möter Sergej Pavlovitj i Kina

Kanske är den förre Strikeforce-, Dream- and K1-mästaren Alistair Overeem tillbaka snabbare än vi anar.

Enligt MMA-journalisten Farah Hannoun så är en match mellan den nederländska tungviktslegendaren och den obesegrade ryssen Sergej Pavlovitj på gång till ”UFC Beijing” den 24 november:

Alistair Overeem (43-17, 1 NC MMA) reser i så fall till Kina för sin sextioandra (!) professionella MMA-match, och det med två raka förluster i bagaget, knockad av såväl Curtis ”Razor” Blaydes som Francis Ngannou. De senare två möter kuriöst nog också varandra i huvudmatchen på samma gala.

Sergej Pavlovitj (12-0 MMA) gör, om ryktet stämmer, sin UFC-debut. Han har tidigare enbart gått matcher i Ryssland, framför allt under Fight Nights Globals arrangemang. Av ryssens tolv segrar i buren är nio på KO/TKO och tre via domslut.

Galans huvudmatch, Blaydes vs. Ngannou är ett returmöte. De båda möttes redan 2016 i en batalj som fransk-kameruniern vann via läkarbeordrat stopp.

Fight Night 141, eller ”UFC Beijing” är bara en dryg månad bort. Ändå är matchkortet långt ifrån klart. Detta är det rådande, åtminstone:
Curtis Blaydes vs. Francis Ngannou
Alistair Overeem vs. Sergej Pavlovitj (TBA)
Lauren Mueller vs. Wu Yanan
Rashad Coulter vs. Hu Yaozong
Jessica Aguilar vs. Weili Zhang
Syuri Kondo vs. Yan Xiaonan
Frankie Saenz vs. Song Yadong (TBA)

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Svenske ring-announcern: ”Jag är UFC Europas nya röst”

Komikern, tillika den svenska MMA-organisationen Superior Challenges ring announcer Janne Westerlund medverkade i veckan i Simon Gärdefors, också han komiker, intervjupodcast Arkiv Samtal. Intervjun skulle egentligen handla om en komedifestival. Men redan i inledningen börjar Westerlund prata om något helt annat. Något som verkar intressera Gärdenfors måttligt, men en del svenska MMA-fans antagligen desto mer.

Westerlund:

Jag har precis… jag vet inte ens om jag får berätta det här… jag kommer precis från ett möte där vi har diskuterat ”the new voice of UFC Europe”.

Komikern motiverar UFC:s påstådda intresse kort och gott med:

Jag har ju en väldigt bra röst.

Gärdenfors, som öppet deklarerar att han vet föga om UFC eller MMA frågar ”i vilka sammanhang” Westerlund ska vara ”rösten”?

Svaret:

Ja, vad fan tror du? Har du inte gjort din jävla research för det här programmet? Det handlar om the King of Ring Announcing!

Enligt den finlandssvenske komikern rör det sig alltså inte bara om UFC-galor i Sverige, utan i hela Europa:

För Bruce Buffer som är deras announcer, han är så otroligt gammal, mycket äldre än jag [Buffer är 61 och Westerlund 47, Kimuras anm].

Efter detta, och konstaterandet att Westerlund varit på möte med den europeiska UFC-organisationen, frågar intervjuaren rakt ut: ”Och du har fått jobbet?” varpå svaret blir:

Eeeh… (skratt), okej, vi har inte skrivit på papperen än. Men vilken dag som helst!

Westerlund försöker avrunda segmentet med att beskriva hur han ”lämnar allt”, inklusive familjen, och hur framtiden ser ut i och med det nya jobbet:

Jag kommer flytta till London. Jag kommer ha min bas i London och sedan kommer jag bara jobba som ”The Voice”.

Gärdenfors påpekar att UFC möjligen kan tycka att det är oproffsigt att gå ut med allt detta innan papperen är påskrivna, och att han kanske riskerar uppdraget därigenom. Westerlund skrattar bort det med att ”det där gäller ju bara fighters”.

Janne Westerlund har varit announcer för Superior Challenge sedan starten men om det han säger stämmer får vi alltså snart se honom på en större arena, både bildligen och bokstavligen.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
official poster

Superior Challenge 18: Simon Sköld möter Jerry Kvarnström

Ett nordiskt derby är än en gång officiellt. Det är en returmatch som idag blev officiell. Sveriges Simon Sköld (8-6) kommer att ta sig an Finlands Jerry Kvarnström (14-10). Även denna gång kommer matchen att äga rum i catchvikt (67 kilo), detta meddelade organisationen genom ett pressmeddelande.

Babak Ashti, grundare av Superior Group International säger följande om returmötet..

Det här är en riktigt spännande returmatch och en klassisk matchning mellan striker vs grappler. Båda atleter visade på ett riktigt krigarhjärta och sann sportmannaskap, både under och efter matchen när de möttes i våras. Vi i Superior Challenge uppskattar det otroligt mycket och det är just det som vi vill promota.

Jerry är en otroligt tuff fighter som inte ger upp. Han kommer vilja korta ner Simons distans och dra till sig honom nära för att ta matchen till stående-clinch eller marken. Han kommer vilja vara fysisk och grötig och trötta ut svensken. Simon har i flertalet matcher visat att även han är en hårding. Han är en rörlig och pricksäker striker som har kapacitet att avsluta med en träff. Han kommer nog vilja röra på sig konstant och hålla sin distans och nöta ner finländaren genom att pricka honom med slag och sparkar.

Jag vill se en hungrig Simon inför den här returmatchen som jag tror blir kvällens match.

Sköld hade en vinstsvit på sex matcher där alla har var via avslut. I sin senaste match besegrade blev det dock förlust mot Kvarnström som ströp ut Simon genom en giljotin i den tredje ronden. Simon säger genom sin egen Instagram att han är väldigt taggad på att ta igen sin senaste förlust och ser framemot returmötet.

Den 38-årige finnen har vunnit 13 av sina 14 vinster via submission och gick som tidigare nämnt sin senaste match mot Simon. Kvarnström började sin MMA-karriär 2005 och hade vid ett lag en vinstföljd på sju raka matcher. Efter 2010 har det gått sämre för Kvarnström som då haft ett MMA-facit på 7-10.

Superior Challenge äger rum den 1:a december på Victoriahallen i Stockholm under fitnessfestivalen. Nedan kan ni ta del av vilka matcher som blivit officiella samt vilka matchningar som blivit bekräftade.

Elin Öberg vs. Anna Astvik
Simon Sköld vs. Jerry Kvarnström
Nico Musoke vs. Daniel Acacio
Karl Albrektsson vs. TBA
Michel Ersoy vs. TBA
Guram Kutateladze vs. Glaucio Eliziario
Rostem Akman vs. TBA
Serdar Altas vs. Bilal Musa
Bartosz Wojcikiewicz vs. TBA
Irman Smajic vs. TBA
Adam Westlund vs. Christopher Jeanpier Basauri

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
official poster

UFC 232: Tom Duquesnoy möter Nathaniel Wood

UFC 232 den 29:e december har fått sin sjätte match bekräftad. Det är en bantamviktsmatch mellan Tom Duquesnoy (MMA 16–2 (1) UFC 2-1)och Nathaniel Wood (14-3 MMA 1-0 UFC). Detta bekräftar UFC genom sitt eget Twitter-konto.

Engelsmannen Wood har endast gått en match i UFC och gjorde det under UFC Fight Night 131 i somras. Där ställdes han mot Johnny Eduardo och vann sin UFC-debut genom i den första ronden genom en så kallad brabo-strypning. Wood har som tidigare nämnt ett MMA-facit på 14-3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, nio genom knockout, tre genom submission samt två vinster genom domslut.

Fransmannen Duquesnoy har gått tre matcher i organisationen med blandat resultat, två vinster och en förlust. I sin senaste match under ‘UFC Fight Night: Werdum vs. Volkov’ ställdes han mot Terrion Ware. En match han vann genom enhälligt domslut. 25-åringen har ett MMA-facit på 16–2 (1) och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 13 genom knockout, 1 genom submission samt 4 genom domslut.

UFC 232 äger rum den 29:e december på T-Mobile Arena i Las Vegas, USA. I huvudmatchen ser vi svenska Alexander Gustafsson ta sig an den forne lätta-tungviktsmästaren Jon Jones för bältet i viktklassen. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Lätt-tungvikt – Jon Jones vs. Alexander Gustafsson
Fjädervikt – Cris Cyborg (c) vs. Amanda Nunes
Lätt-tungvikt – Ilir Latifi vs. Corey Anderson
Weltervikt – Carlos Condit vs. Michael Chiesa
Fjädervikt – Cat Zingano vs. Megan Anderson
Bantamvikt – Tom Duquesnoy vs. Nathaniel Wood
Lättvikt – BJ Penn vs. Ryan Hall

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Aleksei Oleinik

Video
Stipe Miocic utmanad av BJJ-specialisten Aleksei Oleinik

Aleksei Oleinik (56-11-1 MMA, 5-2 UFC) gick sin senaste match mot Mark Hunt (13-12-1 MMA, 8-6-1 UFC). Efter några avvaktande minuter går Oleinik på en nedtagning och får ned Hunt. Olienik tar snabbt Hunts rygg och går på en rear-naked-choke som Hunt blir tvungen att klappa ur på.

Nu väljer BJJ-specialisten med 45 submission-vinster att utmana den forne tungviktsmästaren i UFC, Stipe Miocic.

Miocic gick sin senaste match Daniel Cormier under UFC 226 och förlorade genom knockout i rond ett. Miocic hade upp till sin förlust varit den enda tungviktsmästaren som försvarat bältet tre gånger på raken. Miocic har sedermera kampanjat för en returmatch mot Cormier, men fått avslag. Nu skall Cormier möta Derrick Lewis på UFC 230. Lewis har själv sagt att Miocic förtjänar en returmatch mot DC.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Michael Bisping om Jon Jones: ”Han behöver vara kontroversiell för att lyckas”

Den forne mellanviktsmästaren i UFC, Michael Bisping, diskuterar titelmatchen mellan Alexander Gustafsson vs Jon Jones.

Bisping hävdar i sin podcast ‘belive you me’ att Jones är en typ av fighter som måste, på ett eller annat sätt, vara kontroversiell för att lyckas. Vidare diskuterar Bisping en situation mellan Jones och USADA, där Jones skall ha gömt sig för anti-doping organisationen.

The story that goes around the campfire is that USADA showed up to his gym to test him and he hid under the apron of the boxing ring and USADA waited while he hid under the apron for three hours, then USADA got pissed and left. Nate Diaz said it best, they’re all on steroids man.

Bisping gick sin senaste och sista match i karriären mot Kelvin Gastelum under ‘UFC Fight Night: Bisping vs. Gastelum’. Han förlorade matchen genom knockout i rond ett. Bisping gick 39 matcher i sin MMA-karriär och slutade på ett MMA-facit på 30–9. Han besegrade sina motståndare på följande sätt, 16 genom knockout, 4 genom submission samt 10 genom domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Chael Sonnen om varför Daniel Cormier får tävla trots skadad hand

Den 9:e oktober blev det klart att UFCs lätta-tungvikt- och tungviktsmästare Daniel Cormier skulle ställas mot Derrick Lewis på UFC 230 som galans huvudmatch.

UFC 230 har haft extremt svårt att hitta en passande huvudmatch och många turer fram och tillbaka har diskuterats. Alexander Gustafsson ryktades att både ställas mot Yoel Romero och Jon Jones som huvudmatch på UFC 230, båda en match om det lätta-tungviktsbältet. Valentina Shevchenko ryktades möta Sijara Eubanks om flugviktsbältet. Nate Diaz och Dustin Poirier ryktades gå match om ett bälte i en ny division, 165-pounds.

Nu blir det istället DC vs Lewis och den forne mellan- och lättatungviktsutmanaren i UFC, Chael Sonnen, förklarar varför DC får gå match trots sin skadade hand.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
KO of the Week: Michael Johnson vs Danny Castillo

Efter post-fight-dramat mellan lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och den forne fjäder- och lättviktsmästaren Conor McGregors lagkamrater, ställdes matchen mellan Artem Lobov (13–14–1 (1)) och Zubaira Tukhugov inTukhugov var en av männen som attackerade McGregor inne i buren.

Lobov har själv uttryckt en önskan att möta Zubaira Tukhugov ändå, men nu är det officiellt, UFC sätter Lobov mot den forne lättviktaren Michael Johnson.

Se Johnsons fina knockout-vinst mot Danny Castillo

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy