UFC Fight Night 123: Eftertankar

Förutsättningar:

En ganska missnöjd ”Killer Cub” var än en gång en (1) vinst ifrån en titelchans. Han hade dessutom avböjt kontraktsförslag från UFC för att testa marknaden som free agent. Risky.

Ortega å sin sida hade chansen att ta sin hittills överlägset mest meriterande seger mot topprankade veteranen Swanson. Han har sett mycket vass ut i sina tidigare matcher, men inte ställts mot någon fighter av Swansons kaliber.

Rani Yahya och Brian Caraway hade tidigt tvingats dra sig ur sina planerade matcher pga skador. In kom istället Marlon Moraes och Andre Soukhamthath – vilket var två fullgoda ersättare.

Två nybörjare (i oktagonen) bjöds vi på: Markus Perez (9-0) och Merab Dvalishvili som kom in med 6 raka vinster. Alex Perez och Benito Lopez hade fått känna på oktagonen i ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”, men gjorde debut i riktiga UFC.

Andre Soukhamthath (0-2 UFC) och Frankie Saenz (tre raka förluster) slogs för sin överlevnad i UFC. De behövde verkligen en vinst för att få behålla jobbet.

Hur gick det i matcherna då?

Huvudkort

145 lbs.: Cub Swanson vs. Brian Ortega

– Giljotin 10:a.

Mycket fin första rond av Cub Swanson som varierade sin striking och dominerade första ronden. De sista 15-20 sekunderna av första ronden var Ortega mycket nära att strypa ut Cub som räddades av gonggongen. I andra ronden fick vi se Ortega pressa framåt men det var Cub som var mer precis med sina slag. Han såg riktigt bra ut ända till Ortega satte en giljotin som var så snygg att det är svårt att göra den rättvisa.

Mycket imponerande insats från T-city Ortega som tar sin överlägset tyngsta skalp i UFC och är fortsatt obesegrad.

Det kan mycket väl ha varit det sista vi såg av Cub i UFC. Han satsade på att inte förlänga sitt kontrakt före denna, hans sista match på kontraktet. Han är 34 år och föll ännu en gång just som han var på väg att säkra en efterlängtad titelchans.

145 lbs.: Gabriel Benitez vs. Jason Knight

– Knight inledde aggressivt i det stående och pressade tillbaka Benitez. Ungefär 1 minut in i rond 1 gick Knight in för en nedtagning och passade då på att bita Benitez i fingret. Benitez skrek till och domaren lät matchläkaren kika på fingret och tog sedan en poäng från Knight pga det inträffade. Mycket märklig situation. Benitez som backade konstant och kontrade effektivt fick sannolikt en 10-8-rond pga bettet. I andra ronden fick vi se mer av Benitez fina striking. Han var snabbare och visade betydligt bättre precision.

Jason ”The Bite” Knight gjorde en dålig match. Han blev fullständigt utboxad och verkade frustrerad och ofokuserad. Knight är väldigt tuff men taktiskt har han en hel del att jobba på. Benitez däremot följde sin game plan perfekt och fick fighten precis dit han ville. Mycket imponerande insats av Gabriel ”moggly” Benitez.

135 lbs.: Marlon Moraes vs. Aljamain Sterling

– KO-bonus

Nummer #7 mot nummer #8 och Moraes tog matchen på kort varsel. Han inledde med att sätta högt tempo och skakade tidigt den duktige grapplern. Tidigt i ronden gick Sterling in för en nedtagning och Moraes träffade med ett hårt vänsterknä som släckte Sterling. Träffen verkade ha tagit illa då det tog lång tid innan den medicinska personalen fick ut Sterling från oktagonen. Kameran riktades snabbt mot Moraes hörna så vi såg inte riktigt hur illa det var med Sterling men av Moraes oroliga ansiktsuttryck att döma kan det inte ha sett bra ut.

Moraes var märkbart orolig för sin motståndare och visade klass när han i intervjun inledde med att önska Sterling ett snabbt tillfrisknande. Vi gratulerar Moraes och hoppas att Sterling är okej.

155 lbs.: Scott Holtzman vs. Darrell Horcher

– Toppkontroll och fler obegripliga  uppställningar

Holtzman tog tidigt ner brottaren och etablerade topposition. I slutet av första ronden lyckades Horcher få topposition men uträttade inte något. I början av andra träffade southpaw’n Horcher med fina vänsterträffar. Sen blev han på nytt nedtagen – flera gånger – vilket är märkligt då han är den erfarne brottaren av de två. Efter att ha smakat på Horchers vänster blev det uppenbart att Holtzman inte ville stå upp med brottaren. Istället brottade han skiten ur honom och säkrade därigenom en mycket säker seger.

185 lbs.: Eryk Anders vs. Markus Perez

– 10-0

Perez tog matchen på kort varsel vilket syntes i slutet av första ronden när han tröttnade. Anders satte hög press redan från början och jobbade med stenhårda slag. Han är en kille med potential. En fysiskt mycket begåvad fighter med rejäl slagkraft och bra medvetenhet i buren. Perez såg inte oäven ut, tvärtom visade han att han har viss potential och en jäkligt bra haka. Han visade även prov på stort hjärta när han lyckades undvika att bli utslagen trots att han blev överkörd under rond 2 och 3. Anders tog hem ett mycket säkert domslut mot en tuff nykomling och behåller sin nolla – 10-0.

135 lbs.: Benito Lopez vs. Albert Morales

– Vinnare: Vi fans!

Dessa ungtuppar satte ett tok-högt tempo och sänkte varandra i första ronden. Lopez fick in en djup mounted giljotin men Morales var lugn och lyckades ta sig loss. Andra ronden var också jämn och bjöd på underhållande stående fighting. I tredje ronden fightades Morales smart. Han höll sig disciplinerad jobbade med bra volym och plockade poäng. Det såg ut som att Morales möjligen hade gjort tillräckligt för att ta hem det men domarna var av annan uppfattning. Nåja, det var en mycket jämn match och det kunde ha gått åt vilket håll som helst. De riktiga vinnarna är vi som fick förmånen att bevittna denna match.

Underkort

125 lbs.: Liz Carmouche vs. Alexis Davis

– Intensivt och svårdömt

Tuff och jämn fight. Davis inledde med några fina träffar och därefter kontroll i clinch. I slutet av ronden fick Carmouche en nedtagning och fick en stunds toppkontroll. Innan gonggongen hotar Davis med en armbar som såg farlig ut men ronden tog slut. I andra ronden fick Davis en nedtagning och visade fin toppkontroll under merparten av ronden. Precis före rondpausen fick Carmouche in några fina träffar och Davis svullnade upp rejält över vänster öga. I tredje ronden får Carmouche toppkontroll. Hon var återigen nära att fastna i en armbar men lyckades muskla sig fri och höll toppkontroll under större delen av ronden. Alexis Davis vinner via delat domslut. Detta kunde ha gått åt endera håller.

Bra fight.

135 lbs.: Luke Sanders vs. Andre Soukhamthath

– Upset.

Den mycket talangfulle Sanders kom ut och satte högt tempo. Han pressade Soukhamthath bakåt och landade många fina träffar. Han visade att hypen inte är obefogad. Han såg riktigt bra ut. Ända fram tills Soukhamthath landade en hård högerkrok och sänkte Sanders. Han fortsatte med ground-and-pound och domaren stoppade det hela. Sanders var upprörd över stoppet som han menade kom för tidigt och han kan möjligen ha haft en poäng i det. Han var definitivt skakad men han var inte helt försvarslös och verkade hyfsat närvarande när han reste sig upp. Svårbedömd situation – vi lämnar det vid det.

Den som satsade pengar på att Soukhamthath skulle vinna på TKO gjorde sig en rejäl hacka. Detta var minst sagt oväntat men det är bara att gratulera Soukhamthath som tack vare vinsten får fortsätta i UFC.

125 lbs.: Carls John de Tomas vs. Alex Perez

– D’arce choke

Denna match ändrades till 135 lbs pga de Thomas svårighet att komma ner till flugvikt. Ynglingen såg inte ut att ha skött dieten.

Själva matchen var hyfsat underhållande. Alex Perez visade att han var den bättre fightern. Han var precis i sin striking och dominerade därefter med sin fina grappling. Han avslutar med en mycket fin d’arce i andra ronden. Imponerande insats i sin debut.

135 lbs.: Merab Dvalishvili vs. Frankie Saenz

– Saenz fick en tidig julklapp.

Nykomlingen Dvalishvili satte högt tempo från början. Stenhård press och många nedtagningar. Han är väldigt stark. Detta utvecklade sig till en tuff grapplingmatch och det var två trötta fighters som kom ut till tredje ronden. Georgiern fortsatte grinda hårt med konstant press och nedtagningar. Ingen underhållande fight men Dvalishvili gjorde vad som krävdes i sin debut. Han blev tyvärr blåst av domarna. Saenz träffade med några fina knän och var framgångsrik i att ta sig upp på fötterna när han blev nedtagen gång på gång på gång. Domarna som uppenbarligen inte såg samma match som oss räddade jobbet åt Saenz.

135 lbs.: Iuri Alcantara vs. Alejandro Perez

– Gäsp.

Vi fick inledningsvis se två avvaktande fighters. Alcantara är förvisso en stor bantamviktare och måste hushålla med orken men han var väldigt inaktiv. Perez var marginellt mer aktiv. De två första ronderna var jämna, svårdömda och händelsefattiga. Den tredje blev mer av samma. Alcantara är en well-rounded och duktig fighter. Av det visade han mycket lite och det gav Alejandro Perez segern i en match vi gärna glömmer.

155 lbs.: Chris Gruetzemacher vs. Davi Ramos

– Mata leao

Ramos är byggd som en tank. Han slår hårt, är explosiv och rejält stark. Han har dessutom usel kardio och läskig bjj. Han avslutade via en blixtsnabb rear naked choke. Gruetzemacher är förvisso inte något tufft test men med förbättrad kardio kan Ramos bli ett namn att se upp med.

185 lbs.: Trevin Giles vs. Antonio Braga Neto

– Jabb to TKO.

Braga Neto visade att han hade ägnat sitt över tre år långa uppehåll åt att inte (i-n-t-e) träna sin stand up. På marken var han flera klasser bättre men hans stående var så dåligt att det var svårt att finna ord för det. Huvudrörelse var något helt obekant för Braga Neto och Giles fick en pinsamt enkel resa. Hans nolla är fortfarande intakt.

Vi måste bara kommentera några saker:

– de återkommande tjut som publiken i Fresno är så förtjusta i. Snälla sluta upp med det. Hade detta varit ett dagis hade det möjligen varit acceptabelt. Irriterande men acceptabelt. Nu är dock inte publiken 5 år och då finns det inga förmildrande omständigheter.

– alla fighters som med hundögon ber och vädjar om att de ska få bonuspengar av UFC. Det ser inte alls bra ut. UFC får se till att betala dem anständiga löner så att de inte behöver ägna sina 15 sekunder i oktagonintervjun till att tigga pengar från sina snåla arbetsgivare. Alternativt tillåta dem ha egna sponsorer såsom var möjligt före Reebok-avtalet.

– domarna hade uppenbarligen beslutat att inte tillåta utdragen markkamp. Vid upprepade tillfällen ställde de upp fighters väldigt snabbt trots att det pågick ground-and-pound och positionsförbättringar. Flera domare visade prov på dålig förståelse för vad som skedde i fighten.

– det var ännu ett ganska mediokert kort vi bjöds på. Efter UFC 217 och UFC 218 är det lätt att bli kräsen men faktum är att Fight Night-galorna under hösten har varit tunna. Underhållningsvärdet var ändå okej, men det räcker inte i längden.

Så, nu har jag gnällt tillräckligt.

– lovande och underhållande nykomlingar i UFC! Samtliga nykomlingar gjorde, utifrån sina förutsättningar, bra insatser. Även några av de fighters som inte debuterade igår, men som ändå var nya i UFC gjorde bra ifrån sig. Det lovar gott för framtiden.

– Joe A. Martinez. Vilken fröjd att höra honom uttala namnen på alla fighters med spanskklingande namn. Bruce Buffer är grym på det han gör men det är rätt plågsamt att höra honom slakta uttalet gång på gång. Gracias Sr. Martinez!

– Paul Felder! Förra veckan såg vi honom leverera några av de otäckaste gnp-elbows vi någonsin sett när han avslutade Charles Oliveira. Igår fick vi se och höra honom briljera som kommentator. Vältalig, kunnig och kompetent. Han är något utöver det vanliga.

Nästa helg återvänder UFC till Winnipeg och man gör det med ett riktigt intressant kort. Kimura kommer under veckan att, i vanlig ordning, bjuda på genomgång och analys av matchkortet samt annan läsning kopplat till galan. Med det tackar vi för den här gången och önskar er en bra vecka.

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Night 128: Frankie Edgar besegrar Cub Swanson

Den forne lättviktsmästaren Frankie Edgar hade inga problem att besegra svenskättlingen Cub Swanson under nattens UFC Fight Night 128. Swanson visade ett förbättrat nedtagningsförsvar men det blev Frankie som vann ett enhälligt domslut med sin press och fotarbete. Detta är den andra gången som Edgar vinner över Swanson, första gången var i november 2014 då vann Edgar via submission i den femte ronden.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Daniel Cormiers hånar Alexander Gustafsson: ”Dina största bedrifter är två förluster”

Alexander Gustafsson och Daniel Cormier fortsätter att bråka med varandra på sociala medier. Tidigare i veckan skickade svenske The Mauler en sublim hälsning till den regerande mästaren i lätt tungvikt i samband med att han förnyade sitt kontrakt med UFC. Gustafsson skrev ”While others are talking about retirement, I just signed my new deal with the UFC today”. Under lördagen besvarade Cormier svensken med ett syrligt, och allt annat än sublimt, inlägg på sitt Instagram-konto.

Cormier frågade The Mauler vad svensken lyckats åstadkomma i sin karriär och påpekade att hans två största bedrifter har varit två förluster.

Cormier syftar på The Maulers två titelmatchsförluster, mot Jon Jones på UFC 165 och mot Cormier på UFC 192. Båda matcherna var väldigt jämna matcher som Gustafsson förlorade via domslut. Cormier kommer möta den regerande tungviktsmästaren Stipe Miocic den 7:e juli på UFC 226.

Gustafsson gick sin senaste match i maj förra året där han besegrade Glover Teixeira via knockout. Den 30-årige Allstars-fightern har två raka vinster sen förlusten mot Cormier.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Kevin Lee ser Tony Ferguson som den riktiga lättviktsmästaren

Khabib Nurmagomedov blev UFC:s nye lättviktsmästaren när han segrade mot Al Iaquinta som hoppat in med kort varsel, via ett enhälligt domslut under UFC 223.

Nurmagomedov var från början tänkt att möta interimmästaren Tony Ferguson, som sedan skadade sig dagar innan mötet.

Lättviktaren Kevin Lee känner att Ferguson utan tvekan är den rättmätige lättviktsmästaren.

Via ‘MMAWeekly’:

100-percent. It’s undeniable. Even if they did take the belt away from him, the man’s the champ. I give credit where credit is due. Right now, that’s where it is. I think especially after you see that fight, ‘cause Tony would give it to Khabib.

I give credit where credit is due and I know who is the man to chase.

Khabib, if I’ve got to go through him to get to Tony, yeah. We’ll see how the whole thing shakes out.

Lee mötte Ferguson i oktober förra året, där han förlorade via submission i tredje ronden. Han gick öven sin match med en infektion i kroppen.

I take full responsibility for that not showing up healthy against Tony last October. That confused people even more. We’re going to see how things shake out.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Bellator 198 Countdown 2: Frank Mirs högre syfte

Nästa vecka fortsätter Bellators tungviktsturnering, där Frank Mir kommer att ta sig an Fedor Emelianenko under Bellator 198 den 28 april.

Bellator har i och med detta släppt en neräkning för mötet, där vi i del två får höra vad Mir har att säga om det kommande mötet.

Mir pratar bland annat om saker som är större ön en själv och för honom är det hans tre barn som han tränar i BJJ. Emelianenko fokuserar på träning med sina lagkamrater och varför den här matchen är viktig för honom.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Frankie Edgars haka är inte densamma efter mötet med Ortega

I tisdags diskuterade MMA-panelen nattens stormatch mellan UFC-lättviktarna Frankie Edgar och Cub Swanson. De båda herrarna möttes 2014 och Edgar segrade då överlägset. Nu möts de båda igen efter att båda herrarna blivit besegrade av Brian Ortega. Panelen anser inte att de utvecklats överdrivet mycket sedan den förra matchen även om de blivit bättre fighters.  Båda herrarna var ändå väldigt kompletta fighters från början. Edgar är dock strået vassare än Swanson på allt utom boxning.

Panelen noterade att Edgars match kommer väldigt tätt inpå hans senaste match (den 3:e mars) och det ser ut som att han nu vill göra det yttersta av sina sista år i karriären. Panelen tror dock att Edgar kan ha fått sämre ”haka” under de senaste åren efter att han krigat så pass länge och nu inte kan återhämta sig lika fort, vilket kan vara en slutsats från hans första knockout förlust i karriären mot Ortega. Detta kan därför få betydelse i nattens match då Swanson kan komma att gå för knockout.

Ni kan se diskussionen i klippet ovan:

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Leslie Smith tackar nej till match mot Aspen Ladd – Får sparken

Den ursprungliga tanken var att Leslie Smith skulle möta Aspen Ladd under helgens UFC Fight Night 128. Efter att Ladd missade vikten under invägningarna var det upp till Leslie Smith om matchen skulle fortsätta. Smith, som endast hade en match kvar på sitt kontrakt, ska ha erbjudit sig att ta matchen om hennes kontrakt förlängdes. UFC ska dock ha tackat nej till att förlänga kontraktet och istället valt att enbart betala Smith de pengar hon skulle fått vid en vinst.

I figured I had some leverage in the situation. I told the UFC that I would be willing to take the fight as long as they extended my contract. They did not want to extend my contract. Instead, they said they would pay me my win bonus in addition to my show money and that would fulfill the fight on my contract and they would not be extending it. It feels like the UFC is paying me off to go away.

Smith berättar dock att hon övervägde att ta matchen mot Ladd ändå, men hon berättar även att hon skulle fått betalt oavsett och matchen i sådant fall endast skulle skett på grund av hennes stolthet.

I considered fighting Aspen anyway, purely out of pride but if I had done that, it would have been purely pride. And I would have been fighting for free since I was already getting paid the money. Fighting for free out of pride is everything that I have been speaking out against. It’s not everything — there’s more to it. The manipulation of the fighters through pride was something that I felt pretty strongly about. So I’m not fighting her, because I don’t feel like I should fight for free.

UFC har ännu inte kommenterat situationen vidare än att matchen är inställd.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Amir Albazi klar för Bellator 200

Den svenske bantamviktsfightern Amir Albazi kommer att gå sin andra match för organisationen Bellator under jubileumsgalan Bellator 200 i maj. Detta bekräftas av Albazi själv via ett instagraminlägg.

Albazi står i nuläget med tio raka segrar och den senaste matchen gick under Bellator 179 då han besegrade Jamie Powell via enhälligt domslut. Albazia har sammanlagt ett record på 10-0 där 4 av vinsterna skett via KO/TKO, 5 via submission och 1 via domslut. Ännu är ingen motståndare bekräftad.

Bellator 200 äger rum den 25:e maj på SSE Arena i London. Det rådande matchkortet ser ut på följande sätt.

Rafael Carvalho (C) vs. Gegard Mousasi
Mirko Filipovic vs. Roy Nelson
Phil Davis vs. Linton Vasell
Michael Page vs. David Rickels
Aaron Chalmers vs. Ash Griffiths
Anastasia Yankova vs. Kate Jackson
Chad Griffiths vs. Tom Means
Amir Albazi vs. TBA

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Cub Swanson blev förvånad över att få rematchen mot Frankie Edgar

Under helgens gala möts fjäderviktarna Cub Swanson och Frankie Edgar, detta är dock inte första gången de möts då de tidigare möttes i november 2014. Swanson, som senast förlorade mot Brian Ortega via submission, berättar i en intervju med MMAJunkie hur han blev förvånad när det visade sig att han skulle få chansen att möta Edgar återigen.

I was definitely surprised. I was asked about this recently and I was just talking about how of all the rematches I’ve anticipated it’s been Aldo Lamas, Max. Those are the guys that were on my radar. For some reason, Frankie was always on a different path, fighting different people. When his name came up I was kind of startled, it took me by surprise, but I was like yeah I’d love to do that. I guess he just wanted to fight here back in his hometown, and I get it, Coming off a loss, you feel like, man, I just made a mistake and I want to get back in there. The last time I fought Frankie and I lost, I just wanted to get right back in there and that’s when I fought Max. You know, sometimes it works out for you and sometimes it doesn’t.

Swanson fick även frågan om hur han ser på det faktum att Edgar kommer tillbaka så relativt kort tid efter att han blev knockad.

That’s for him to stress about, not for me. I mean if I got in there thinking I am gonna get a six out of ten Frankie and he shows up as a ten out of ten, I’m gonna get beat up, so that would be dumb of me. I can only think in my mind that it was a fluke or that it was just one of those fights, that he got lucky and that the best Frankie Edgar is going to show up.

Swanson blev även tillfrågad hur tänker kring sin senaste motståndare, Brian Ortegas, framgångar.

I feel like I was dominating that fight and that I just made a stupid mistake. That comes with my risky style. After him and Frankie fought and he won, the fans changed their minds. They made it not as big of a deal. The fans were like, but Cub was handing it to him. So you know it definitely changed things I guess it gave me new life along with the UFC’s offer. I didn’t really expect to come back, yet here I am.

Cub Swanson och Frankie Edgar möts under helgens UFC Fight Night 128 som äger rum under natten till söndag.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 226: Max Holloway ryktas möta Brian Ortega

En titelmatch i fjäderviktsklassen mellan den regerande mästaren Max Holloway (19-3 MMA, 15-3 UFC) och utmanaren Brian Ortega (14-0 MMA, 6-0 UFC) ska enligt MMAjunkie.com vara klar för UFC 226. Enligt MMA-journalisten Brett Okomato ska Dana White bekräftat uppgifterna.

Ortega besegrade den forne lättviktsmästaren Frankie Edgar via knockout i sin senaste match. Den 27-årige Ortega blev i och med vinsten den förste att avsluta veteranen Edgar. Med segern förbättrade Ortega sitt UFC-facit till 6-0 med 1 no-contest där  alla segrar varit genom knockout eller submission.

Holloway har två raka vinster mot den forne fjäderviktskungen Jose Aldo, där båda har varit via TKO i den tredje ronden. Den 26-årige hawaiianske fightern har en vinstvit på 12 matcher där hela 9 har varit via avslut. Holloway skulle ha mött Khabib Nurmagomedov på UFC 223, men New Yorks idrottskommitté (NYSAC) stoppade Holloways bantning kort innan invägningen, då de ansåg att hälsosamt för honom att banta de sista kilona. Holloway hade då klivit in med mindre än en veckas varsel och ersatt skadade Tony Ferguson.

UFC 226 äger rum den 7:e juli i Las Vegas, och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

  • Champ Stipe Miocic vs. Daniel Cormier
  • Champ Max Holloway vs. Brian Ortega
  • Raphael Assuncao vs. Rob Font
  • Khalil Rountree vs. Gokhan Saki
  • Yancy Medeiros vs. Mike Perry
  • Paulo Costa vs. Uriah Hall
  • Derrick Lewis vs. Francis Ngannou
Läs mer
+10
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Night 133: Cat Zingano möter Marion Reneau

Under natten kunde UFC bekräfta att ett bantamviktsmöte mellan Cat Zingano och Marion Reneau kommer att äga rum vid UFC Fight Night 133.

Zingano förlorade sin senaste match via domslut mot Ketlen Vieira och detta innebär att Zingano för tillfället står med en tre matcher lång förlustsvit sedan hon förlorade mot Ronda Rousey under 2015. Zingano står för tillfället med ett record på 9-3 där 5 av vinsterna skett via KO/TKO, 3 via submission och 1 via domslut.

Reneau vann sin senaste match mot Sara McMann via submission och detta var hennes andra vinst i rad sedan hon gick en oavgjord match mot Bethe Correia i mars förra året. Även Reneau står med ett record på 9-3 där vinsterna tillkommit på ett likadant sätt som Zinganos.

UFC Fight Night 133 går av stapeln den 14:e juli på CenturyLink Arena i Boise, USA och matchkortet ser för närvarande ut på följande sätt.

Cat Zingano vs. Marion Reneau
Liz Carmouche vs. Jennifer Maia
Justin Scoggins vs. Said Nurmagomedov

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy