980x240-ohmbet

UFC Fight Night 126: Kimura Matchmaker – förlorarna 

Yancy Medeiros vs Thiago Alves

Yancy Medeiros #15 förlorade mot den pånyttfödde cowboyen via T/KO med blott 2 sekunder kvar av första ronden. Den tuffe hawaiianen visade tuffhet men han har saker han behöver jobba på. Medan han jobbar på dessa saker bör han matchas mot lite enklare motstånd, men det måste fortfarande vara någon med ett namn. En ’rebound-fight’ mot Thiago Alves skulle kunna vara lagom för att hålla hawaiianen relevant. Han behövs nämligen för den gala som UFC planerar för sitt första besök på Hawaii.

Mark Hunt vs Marcin Tybura

Marcin Tybura #9 lyckades ge bort (nåja något åt det hållet) segern till Derrick Lewis. Tybura ledde klart på poäng och behövde egentligen bara röra på fötterna och hålla sig utanför pocket. Mot en slutkörd Lewis framstod det inte som en omöjlig uppgift, men Tybura lyckades.

Han bör möta Mark Hunt #6 härnäst. De kommer båda från förlust och var dessutom inbokade för ett möte i Sydney i höstas men den inte alltför smarte Hunt plockades bort från fighten pga några mindre begåvade uttalanden i media. Uttalanden som handlade om hans ’kraftigt försämrade’ hälsa. UFC som inte ville riskera ytterligare en stämning från den gode Herr Hunt plockade bort honom från kortet. Då i stort sett alla tungviktare på topp 15 är uppbokade är det logiskt att matcha Tybura och Hunt.

Francisco Trinaldo vs Chiesa eller Pettis

Francisco Trinaldo #14 förlorade mot James Vick på dennes hemmaplan i Austin. Den tuffe brasilianske strikern hade svårigheter med Vicks abnorma räckvidd och längd, men gjorde inte bort sig. Han förlorade med 2-1 i ronder och hade sina stunder i fighten. Han bör i sin nästa fight möta förloraren i matchen Michael Chiesa #9 vs. Anthony Pettis #13, som går av stapeln den 7 april på UFC 223.

Yancy Medeiros vs Thiago Alves

Thiago ”Pitbull” Alves förlorade via KO mot UFC-debutanten Curtis Millender. Han hade inte mycket att hämta mot den duktige debutanten. Det är mycket svårt att säga var veteranen står just nu. Han får nog finna sig i att agera (lägre) ’gatekeeper’ för fighters på väg uppåt.

Ett annat alternativ är att servera honom till en rankad motståndare som behöver ’rebounda’ från en förlust. Alves är ett tillräckligt stort namn för att UFC sak kunna slänga in honom mot namnkunniga motståndare och han är tillräckligt erfaren för att kunna bjuda på tillräckligt bra motstånd. Därför bör han möta Yancy Medeiros i sin nästa fight. UFC behöver hålla hawaiianen Medeiros relevant för att kunna använda honom på den gala som planeras för Hawaii.

Steven Peterson

Steven Peterson bör inte ges fler chanser i UFC. Nivån är helt enkelt för låg. Enbart tuffhet räcker inte för att platsa på högsta nivån inom sporten. Fjäderviktsdivisionen är relativt stark och det finns tillräckligt många fighters, bättre än Peterson, som kan agera utfyllnad om det är vad UFC behöver. Därför släpper vi Peterson och önskar honom lycka till i gärdsgårdsserien.

Thibault Gouti vs Michel Quinones

Thibault Gouti förlorade mot Sage Northcutt genom att fatta en rad obegripligt dåliga beslut under matchen. En match han gav bort till 21-åringen. Han har nu ett record på 1-4 i UFC och får sannolikt en chans att rädda kontraktet. Michel Quinones kommer även han från en förlust mot Sage Northcutt. Han har ett record på 0-2 i UFC och slåss sannolikt för sitt kontrakt. Det vi vill se är alltså en ”battle for the contracts” mellan två strikers. Desperation kan vara en intressant krydda i denna mma-anrättning.
___________________

Kimuraredaktionen

Det här inlägget postades i Kimura rekommenderar, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.
  • Chingate Wey

    Jajaja! Tuffa bud för Peterson.

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Perfekta match ups tycker jag.

Fler Kimura rekommenderar: