UFC Fight Night 129: Eftertankar – Dominick Reyes visade att han är en mycket lovande fighter

Oktagonen gjorde sitt första besök någonsin i Chile. Movistar Arena i Santiago var platsen för skådespelet. Den erfarna brasilianska kommissionen CABMMA övervakade eventet och såg till så att allt gick rätt till. Våra värdar genom natten var Brendan Fitzgerald och den mycket kunnige Jimmy Smith. De gjorde en trygg och stabil insats.

Underkort

155 lbs.: Claudio Puelles vs. Felipe Silva

I kvällens första fight fick vi se den 22-årige peruanen Claudio Puelles ta sig an brassen Felipe Silva. Puelles visade tidigt att han inte ville stå upp med den brasilianske kickboxaren. I första ronden hade Puelles viss framgång med sin grappling men därefter blev han fullständigt dominerad på fötterna i två ronder. I tredje ronden fick ynglingen så mycket stryk att man väntade på att domaren skulle avbryta misshandeln. Men vid 2.23 i tredje ronden lyckas han med det omöjliga när han submittade brassen via en mycket fin ’knee bar’. Mycket imponerande comeback av Puelles och vi gratulerar Peru till en bra start på kvällen.

135 lbs.: Henry Briones vs. Frankie Saenz

Mexikanen Briones och Frankie Saenz är två erfarna herrar. Båda är 37 år gamla och närmar sig slutet av karriären. Dessa två tuffa ’senior citizens’ bjöd på en smått underhållande fight. Briones visade hjärta men Saenz mixade in sin brottning och det fick mexikanen att tveka en aning. Amerikanen hade ett litet övertag matchen igenom och tog en säker seger.

145 lbs.: Enrique Barzola vs. Brandon Davis

Peruanen ”El Fuerte” Barzola ställdes mot strikern Brandon Davis. De bjöd på en tempofylld och svängig första rond. En svårdömd rond. Barzola ville göra det till en riktigt ’grinding’ grapplingmatch och i andra ronden lyckades peruanen med sin strategi. Han var som ett klistermärke på amerikanen och hade total kontroll. Med det nya regelverket ska andra ronden dömas som 10-8 till Barzola. Tredje ronden blev jämnare men det var inget tvivel om vem som tog hem segern. Den peruanska delen av publiken fick återigen anledning att jubla.

145 lbs.: Gabriel Benitez vs. Humberto Bandenay

Gabriel Benitez ställdes mot den 23-årige peruanen Humberto Bandenay. Benitez träffade tidigt med en hård vänster som sänkte Bandenay. Peruanen samlade sig en aning och slängde upp en armbar som såg ut att sitta tight. Den erfarne Benitez svarade med att lyfta upp Bandenay och slamma honom mot marken. Ynglingen blev rejält skakad och efter lite ground-and-pound klev domaren in och avbröt. Efter blott 39 sekunders arbete kunde Gabriel Benitez inkassera en fin seger via avslut.

115 lbs.: Poliana Botelho vs. Syuri Kondo

Botelho hade avslutat 5 av 6 vinster via KO. Japanskan Kondo är en offensiv striker med svart bälte i karate. Fina förutsättningar för oss fans. Den aggressiva brasilianskan slösade ingen tid. Hon stalkade japanskan och avlossade bomber. Hon träffade tidigt med en hård kroppsspark mot levern. Hon såg att Kondo blev skakad och klev in och avslutade med ground-and-pound. 33 sekunder tog det att säkra segern via TKO.

125 lbs.: Brandon Moreno vs. Alexandre Pantoja

Flugviktaren Moreno (#7) och Pantoja (#12) bjöd på högt tempo och god underhållning. Den vilde och oortodoxe mexikanen inledde offensivt. Pantojas tightare och mer välavvägda striking gjorde att han kunde ta över ronden och avsluta mycket starkt. Andra ronden blev jämnare och aningen mer avvaktande, men även den gick till Pantoja. Inför tredje och sista ronden fick Moreno instruktioner från sin ringhörna att gå för avslut eftersom att han troligen hade förlorat två ronder. Det var en korrekt bedömning och mexikanen visade hjärta och tuffhet även i tredje ronden. Det räckte dock inte utan Pantoja tog en klar poängseger.

170 lbs.: Michel Prazeres vs. Zak Cummings

Efter upprepade viktproblem tvingas den 168 cm korte Michel Prazeres kliva upp till weltervikt. Amerikanen Cummings har brottningsbakgrund men det hindrade inte att han i första ronden hamnade på rygg med brassen över sig. Andra ronden blev en jämn men tråkig historia. Tredje ronden blev ungefär lika tråkig som den andra och den chilenska publiken vädrade sitt missnöje. Domarna gav segern i denna fight – kvällens överlägset tråkigaste – till Michel Prazeres via delat domslut.

Huvudkort

170 lbs.: Vicente Luque vs. Chad Laprise

Luque som har en chilensk pappa hade den chilenska publikens stöd. Det var två duktiga strikers som ställdes mot varandra. De har bägge visat att de har krut i nävarna. Laprise stod upp bra inledningsvis men i slutet av första ronden  träffade Luque med en hård kort vänster som fällde Laprise. Efter kort ground-and-pound klev domaren in och avbröt. Vicente tog en fin seger när han avslutade Laprise via TKO efter 4.16 av första ronden.

125 lbs.: Veronica Macedo vs. Andrea Lee

Veronica Macedo klev ned från bantamvikt och tog sig an den hypade och omtalade Andrea Lee. Det var en match mellan två duktiga strikers och Lee visade varför hon är hypad. Vi fans bjöds på en underhållande första rond i högt tempo. I andra ronden sjönk såväl tempo som underhållningsvärde men det blev ytterligare en rondvinst för amerikanskan. Tredje ronden såg ut som den andra. Macedo har bra striking men Lee använde sin starka clinch för att låsa upp motståndaren och säkra nedtagningar. Andrea Lee tog en säker poängseger i sin UFC-debut.

135 lbs.: Diego Rivas vs. Guido Cannetti

Hemmafightern Diego ”Pitbull” Rivas ställdes mot den tuffe argentinaren Guido ”Ninja” Cannetti. Rivaliteten mellan de två länderna var en trevlig krydda till denna anrättning – den chilenska publiken lät Cannetti veta att han befann sig på bortaplan. Argentinaren svarade med att ta hem första ronden. Även andra ronden gick till Cannetti. Rivas gav ett lite nervöst intryck och kanske var det hemmaplan och höga förväntningar som ställde till det. I tredje ronden kom chilenaren in i matchen och gjorde en stark rond. Det var dock inte tillräckligt utan den mediokre argentinaren vann med 29-28 hos samtliga domare.

205 lbs.: Dominick Reyes vs. Jared Cannonier

Den obesegrade Reyes är en hypad ung fighter som många hoppades skulle göra avtryck i den tunna divisionen. Jared Cannonier ville dock annorlunda och satte hård press med en gång. Det var två hårdslående herrar och det var bara en tidsfråga innan någon skulle bli träffad. Efter ungefär halva första ronden träffade Reyes med en uppercut som skakade Cannonier. Han skruvade upp tempot och träffade ytterligare några gånger innan Marc Goddard klev in och avbröt. Reyes avslutar Cannonier via TKO efter 2.55 av första ronden. Ynglingen visade att hypen är befogad.

115 lbs.: Tatiana Suarez vs. Alexa Grasso

Suarez (#12) som är en otroligt stark brottare var storfavorit i denna fight. Hon ville inte stå upp med boxaren Grasso (#9) utan tog snabbt ned fighten till marken. Det betalade sig halvvägs in i första ronden när hon tog rygg på mexikanskan och började jobba för ett avslut. Därifrån gick det fort. Hon satte in en tight rear-naked choke och efter 2.44 klappade Grasso. Suarez tog en meriterande och mycket dominant seger. En seger som sannolikt tar henne in på topp 10.

170 lbs.: Kamaru Usman vs. Demian Maia

I kvällens huvudmatch fick vi se Kamaru Usman (#7) mot den brasilianske veteranen Demian Maia (#5). Amerikanen Usman var skyhög favorit mot Maia som hoppade in på kort varsel. Första ronden blev jämn, avvaktande och svårdömd. I andra ronden och framåt tog Usman initiativet och jobbade bra med sin striking. Hans förmåga att stoppa Maias nedtagningar blev avgörande. Vi visste att Maia var en farlig grappler men relativt endimensionell. Vi fick se honom, än en gång, bli fullständigt nedstängd av en amerikansk brottare. Det var tredje raka förlusten mot samma sorts motståndare. Jag är inte redo att pensionera Maia men hans tid i toppen av weltervikten är nog över är jag rädd.

Sammanfattning

Det blev en halvtrist kväll i Santiago. Det var ett ganska svagt kort och vi hoppades på att bli positivt överraskade. Vi blev inte överraskade. Kortet levererade ungefär vad vi förväntade oss och det var inte direkt något att hurra för.

Dominick Reyes visade att han är en mycket lovande fighter när han körde över Jared Cannonier. Lätt tungvikt behöver påfyllning och därför är det ytterst välkommet att se Reyes leva upp till hypen. Att han dessutom råkar vara en aggressiv och underhållande fighter gör ju inte saken sämre. En rolig detalj är att han ser ut att ha ganska litet huvud i förhållande till sin kroppshydda. Vem vet, det kanske är en fördel i oktagonen.

Tatiana Suarez tog sin sjunde raka seger mot den duktiga Alexa Grasso. Det var en dominant vinst och hon seglar sakta upp som en potentiell contender. Hon är inte riktigt framme än, men med ytterligare någon imponerande seger så är hon där. Det vore högst välkommet då divisionen verkligen behöver nytt blod.

Kamaru Usman tog en tung seger mot Maia. Det var dock inte den bästa versionen av Maia. Att se bra ut i det stående mot en dödstrött Demian Maia betyder inte att man är en bra striker – tvärtom. Det blev uppenbart att Usman har defensiva luckor som en bättre striker än Maia hade kunnat straffa honom ordentligt för. Han är talangfull men har en del att jobba på.

Vi tackar för denna vecka och ser med tillförsikt fram emot nästa veckas gala från Liverpool. Darren Till vs. Wonderboy Thompson kan bli riktigt intressant. På återseende.

_______________________

Kimuraredaktionen

+1
Dana Sad
Dana Happy
Kamaru Usman 2

Kamaru Usman vill straffa Colby Covington för allt skitsnack

Kamaru Usman gjorde en fantastisk match på UFC 235 när han helt stängde ned den dåvarande mästaren Tyron Woodley och kunde lämna oktagonen med bältet som den nykrönte mästaren i weltervikt. Woodley hade sju raka vinster innan Usman, vilket i sig gjorde segern så mycket mer imponerande. Nu verkar det som bekant bli den före detta interim-mästaren Colby Covington som blir Usmans första titelförsvar. Usmans coach Jorge Satiago berättade för MMA Fighting varför den nye mästaren ville ha ”Chaos” som första titelförsvar.

”If Kamaru had to fight Tyron Woodley again, (Woodley) would deserve that, but I think the next in line now is Colby,”

“(Covington) tried to gain some attention and you like him or not, he’s got it. He’s no Conor McGregor, but he’s reading his book on how to get attention.”

”Kamaru wants this fight. He really wants to shut this guy up because he talks a lot. He said, ‘he’s someone I want to fight and punish.’”

Usman gick matchen på UFC 235 med några små skador, bland annat en skadad fot som behöver ses över. Enligt Santiago tittar de eventuellt på ett möte med Covington i juni.

På frågan om ”Chaos” är en enklare match för Usman än Woodley svarade Santiago.

“I think so”

”I think Colby is an average fighter, does a bit of everything, just like Kamaru, but Kamaru does it on a higher level,”

“I don’t believe this fight goes five rounds. I think it ends before five rounds.”

Usman är helt obesegrad i UFC sedan han vann den 21:a säsongen av fightersåpan The Ultimate Fighter och har hela tio raka vinster i oktagonen. Förutom vinsten mot Woodley har han segrar över toppnamn som Demian Maia och Rafael dos Anjos. Dock är åtta av ”The Nigerian Nightmares” segrar på domslut. Varav en är på KO mot Sergio Moraes i september 2017 och sedan armtriangeln han vann TUF-finalen med mot Hayder Hassan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Nashville: Dessa delades bonusarna ut till

Vad de flesta kommer komma ihåg efter UFC Nashville var nog Anthony ”Showtime” Pettis spektakulära KO av Stephen ”Wonderboy” Thompson, ett avslut som nog kan kvalificera in sig på 2019s lista ”Knockout of the year”. Pettis avslut visade sig också ge utdelning när bonuspengarna delades ut efter galan då han kunde, förutom vinsten, gå hem med en check på $50 000 (runda 464 000 svenska kronor med dagens kurs) för ”Performance of the Night”. Detta blev Pettis åttonde bonus under hans UFC-karriär.

Andra som också fick bonusar var bland annat Randa Markos för sin armbar på Angela Hill. Efter hela elva matcher i oktagonen var det första gången den kanadensiska fightern avslutade sin motståndare och hennes andra bonus i UFC sedan hennes match mot Jessica Penne i finalgalan av The Ultimate Fighter, säsong 20. ”Performance of the Night” stod det även på hennes check på $50 000. Lördagens Fight of the Night gick till Bryce Mitchell och Bobby Moffett som möttes på UFC Nashvilles prelim-kort. De båda fjäderviktarna hade en jämnt och underhållande match som gick till ett domslut. Någon måste ju krönas till vinnare och denna gång gick det till Mitchell, men båda herrarna kunde gå hem med $50 000 extra i fickan vilket nog kan vara lite av en tröst för Moffett.

Sammanfattningsvis:

 • Anthony Pettis – Performance of the Night ($50 000)
 • Randa Markos – Perfomance of the Night ($50 000)
 • Bryce Mitchell och Bobby Moffett – Fight of the Night ($50 000 vardera)
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC Nashville Matchkort

UFC Nashville: Här är resultaten efter helgens galan

UFC Nashville gick av stapeln i helgen (23:e mars). Galan gick på Bridgestone Arena och huvudmatchen på kortet var ett striking-möte i weltervikt mellan karateexperten Stephen ”Wonderboy” Thompson och den alltid så kreativa strikern Anthony ”Showtime” Pettis. En match som slutat på vinst för Pettis efter han knockat Thompson med en spektakulär superman hook i rond två. På galans co-main mötte Curtis Blaydes Justin Willis vilket slutat i en enhällig domslutsseger för Blaydes.

Här nedan kan ni se de resterande resultaten från galan.

HUVUDKORT

 • Anthony Pettis besegrar Stephen Thompson via KO (4:55) (rond 2)
 • Curtis Blaydes besegrar Justin Willis via enhälligt domslut (30-27, 30-26, 30-25)
 • John Makdessi besegrar Jesus Pinedo via enhälligt domslut (30-27 x2, 29-28)
 • Jussier Formiga besegrar Deiveson Figueiredo enhälligt domslut (30-27, 29-28 x2)
 • Luis Pena besegrar Steven Peterson via enhälligt domslutn (30-27 x3)
 • Maycee Barber besegrar JJ Aldrich via TKO (rond 2)

UNDERKORT

 • Bryce Mitchell besegrar Bobby Moffett via enhälligt domslut (29-28 x3)
 • Marlon Vera besegrar Frankie Saenz via TKO (rond 1)
 • Jennifer Maia besegrar Alexis Davis via enhälligt domslut (29-28 x3)
 • Randa Markos besegrar Angela Hill via submission (armbar) (Rond 1)
 • Chris Gutierrez besegrar Ryan MacDonald via enhälligt domslut (30-27 x3)
 • Jordan Espinosa besegrar Eric Shelton via enhälligt domslut (29-28, 30-27 x2)

För den som är intresserad av mer statistik kan ni kolla Fightanalytics här nedan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Nashville: Anthony Pettis knockar Stephen Thompson med en ”Superman-hook”

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis (22-8 MMA, 9-7 UFC) hade en lyckad welterviktdebut i UFC under nattens gala i Nashville, Tennesse. ”Showtime” besegrade den forne titelutmanaren i weltervikt, Stephen Thompson (14-4-1 MMA, 9-4-1 UFC) med en fin knockout i slutet av andra ronden.

Rond 1

Wonderboy kontrollerade den första ronden mycket tack vare sin fina jabb som i mitten av ronden såg ut ha brutit Pettis näsa. Den forne lättviktsmästaren verkade ha svårt att pricka den väldigt rörlige Wonderboys huvud, men hade ett par lyckade bensparkar.

Rond 2

I den andra ronden fortsatte Wonderboy att kontrollera distansen med sin jabb och sina sparkar. Återigen hade Pettis svårt att pricka Thompson och hans näsa blev bara värre och värre ju längre ronden led. Med 5 sekunder kvar av ronden får Pettis in en jättefin krok som skickar Thompson livlös till backen. Pettis följer upp med några smällar på en redan medvetslös Wonderboy innan Herb Dean kliver in och bryter matchen.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Tränaren: Henry Cejudo borde gå returmatch mot Joseph Benavidez härnäst

Flugviktsmästaren Henry Cejudo försvarade sitt bälte första gången i januri, när han mötte bantamviktsmästaren T.J. Dillashaw och segrade via knockout 32 sekunder in första ronden.

Efter detta var det tänkt att Cejudo skulle gå upp till bantamvikt för att gå returmatch, men det visade sig att Dillashaw fastnat i en dopningskontroll.

Cejudo och tränaren Eric Albarracin blev båda mycket besvikna över beskedet och returmötet ser inte ut att bli av på ett tag framöver.

Via MMAJunkie Radio:

It ruined the rematch we were looking to get, the big rivalry, the money fight, shutting the critics up. A few people, including Dana White, thought it was an early stoppage. I didn’t think it was an early stoppage. I didn’t think it was – I was cageside and saw him go limp a couple of times.

But we could have shut them up and get another belt, and that’s kind of out the window now.

Albarracin känner att en returmatch mot Joseph Benavidez känns lämplig istället. Cejudo och Benavidez möttes 2016 under TUF 24 Finale, där Benavidez segrade via ett delat domslut.

I don’t like just winning a vacant title. To tell you the truth, I’d like to serve up some sweet revenge to Joe Benavidez. That was Henry’s last loss, so there’s a rivalry there.

Those guys really were enemies on that show, and we ended up losing a very, very close decision. I would love to get that back, and this time, we won’t leave it to the judges.

Vem tycker ni Cejudo ska möta härnäst? Är det dags för en returmatch mot Benavidez?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Irlands premiärminister tar avstånd från Conor McGregor

Irlands premiärminister Leo Varadkar vill inte ha någonting att göra med den stora MMA-stjärnan Conor McGregor och hans kriminella handlingar.

Varadkar, som även kallas för Irlands taoiseach (premiärminister), anklagades tidigare för att ha ignorerat McGregor under St. Patricks Day i Chicago.

Ett flertal reportrar märkte att Varadkar försökte hålla avstånd när han märkte att den irländske UFC-stjärnan var där.

Nu berättar Varadkar om händelsen, via ’County Press’:

I was happy to walk in the parade in Chicago. I wasn’t specifically walking with Conor. As I understand, he was there promoting his whiskey.

I was there at the parade at the invitation of organisers representing the country. Conor McGregor was there, I believe, at the invitation of the Plumbers Union.

Obviously he’s had some trouble with the law in recent months, and I wouldn’t condone or like to be associated with the kind of actions he’s been involved in, which include prosecution in New York and a potential prosecution in Florida.

McGregor arresterades tidigare i månaden för rån i Miami i Florida, där han tagit en telefon från ett fan och kastat denna i marken, och sedan stampat på den. McGregor plockade sedan upp telefonen och gick iväg.

McGregor genomgår även processen för händelsen inför UFC Brooklyn förra året, där han kastade en lastpirra mot ett en buss fylld med fighters.

Senast McGregor gick match var mot Khabib Nurmagomedov under UFC 229 i oktober, där han förlorade via submission i fjärde ronden.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Anthony Pettis vill bara gå våldsamma & underhållande matcher

I måndags diskuterade MMA-Panelen helgens huvudmatch vid UFC Nashville mellan Stephen Thompson och Anthony Pettis. Panelen ansåg att matchningen är relativt märklig då Pettis tidigare sätt fysiskt underlägsen till och med i lättvikt. De misstänker nu att den tidigare UFC-mästaren Pettis har lagt drömmarna om titelmatcher på is och nu istället siktar in sig på att gå underhållande matcher och öka sin kommersiella status på det sättet.

Likaså denna gång då panelen var förväntansfulla på ett möte mellan två riktigt tekniska fighters där taekwondo ställs mot karate. Panelen ansåg att Stephen Thompson är skyhög favorit att vinna denna match, inte bara för att han är UFC:s mest tekniska fighter utan även på grund av hans överlägsna fysik.

Ni kan se hela konversationen i videon ovan.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

José Aldo förd till sjukhus

José Aldo (28-4) har förts till sjukhus på grund av en infektion rapporterar MMA fighting.

Den forne UFC fjäderviktsmästaren fick ett litet sår i knäet som senare blev infekterat. Han lades in på sjukhus i onsdags.

Aldo är för tillfället bokad att möta Alexander “The Great” Volkanovski (19-1) under UFC 237 i Rio de Janeiro. Flera källor rapporterar att Aldo förväntas att återhämta sig i tid inför fighten.

Raka segrar för båda kämparna

Aldo har gått segrande ur sina två senaste fighter via knockout mot både Jeremey Stephens och Renato Moicano. Den före detta mästaren har flertalet gånger sagt att han hoppas på att uppfylla sitt avtal mot UFC under 2019. Gå två matcher och sedan pensionera sig.

Volkanovski har 16 raka professionella MMA-segrar bakom sig varav den senaste var hans storstilade knockout-vinst mot Chad Mendez i december. “The Great” har för tillfället 6 segrar och 0 förluster i UFC.

De båda kämparna drabbar samman den 11/5 under UFC 237 där Rose Namajunas ska försvara sin titel mot Jessica Andrade.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Video
The Notorious har inte släppt siktet på Money Mayweather

När Conor McGregor inte slåss mot bussar eller mobiltelefoner så pratar han gärna om vad som är nästa steg i hans karriär i oktogonen. Eller i detta fall, ringen.

Det var under en Q&A i Chicago som Floyd “Money” Mayweathers namn flöt upp, föga förvånande.

He gets his money and then it comes right back down. He must step back into the ring so I’ll be here ready for him. I’ll be here ready and confident.

Många skulle nog hålla med om att “The Notorious” gjorde bättre ifrån sig än förväntat när han steg upp i ringen med en av boxningvärldens bästa i augusti 2017.

Slogs inte som han brukar

Floyd fought great. Usually he fights defensive against the ropes. Against me, he changed it up. The boxing world had not seen Floyd compete like that, that Mexican style, hands up over his eyebrows, marching forward. In my preparation when I was sparring, all my sparring partners were on the back foot. With the shoulder roll against the ropes. The way he usually would fight.

Trots att McGregor har en uppsjö av motståndare att välja mellan inför sin comeback i UFC bleknar de flesta alternativen i jämförelse med ännu en moneyfight. Matchen vore helt enkelt för lockande. “The Notorious” tycker inte bara att den ska hända inom en snar framtid, utan menar på att denna gång kommer han ta hem matchen.

Next camp, and I do believe it should happen, I mean, why not? Why not? If I have sparring partners in my camp that march forward, trust me when I tell you, I’ll send his head into the bleachers.

Vare sig fansen vill eller inte vill se en re-match mellan de två titanerna inom kampsport så vore det galet av UFC att inte överväga den ytterst lukrativa re-matchen. Detta förutsätter dock att den pensionerade Mayweather också är intresserad av att utbyta slag med irländaren.

McGregor skulle förmodligen behöva plocka åtminstone en vinst i oktagonen för att verkligen sälja denna fight. Han har inte fått höja armarna sedan 2016 då han avslutade Eddie Alvarez och blev den första inom UFC att hålla bältet i två viktklasser samtidigt.

Läs mer
-10
Dana Sad
Dana Happy
UFC Nashville Matchkort

Video
UFC Nashville: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik, Diskussion

Denna helg kommer UFC att återigen anordnas i Nashville, USA där vi får se en rad stora profiler möta varandra.

Huvudmatchen i galan kommer att utkämpas av den tidigare titelutmanaren i weltervikt Stephen Thompson (14-3-1) som möter den tidigare UFC-mästaren i lättvikt Anthony Pettis (21-8) som nu går upp en viktklass.

Stephen Thompson gick sin senaste match mot Darren Till förra året men förlorade där genom enhälligt domslut mot en motståndare som missat vikten grovt inför galan och många ansåg resultatet därför vara kontroversiellt. Nu tar han nya tag mot att titelmatcherna och ser nu att divisionen öppnat upp sig då Kamaru Usman nu är ny mästare. Thompson utmanade tidigare den gamle mästaren Tyron Woodley två gånger där den första av dessa slutade oavgjort medan han i den andra fick se sig besegrad genom majoritetsdomslut. Efter detta besegrade Thompson Jorge Masvidal genom enhälligt domslut innan han gick matchen mot Till. Thompson anses av många vara en av UFC:s mest tekniska fighters och möter nu en annan sådan fighter som dock inte har samma fysik.

Anthony Pettis har precis som Thompson ett facit på 1-2 i sina senaste tre matcher. Hans senaste match slutade visserligen i förlust genom TKO men matchen mot Tony Ferguson vid UFC 229 ansågs ändå vara den mest underhållande under galan och utsågs till Fight of the Night och även en av 2018:s bästa fighter. Pettis har nu stärkt sina aktier efter att tidigare ha besegrat Michael Chiesa genom submission. Pettis har i sina senaste tre matcher fått bonusar för antingen Fight of the Night eller Performance of the Night och många tror nu att han kommer bjuda fansen på stor underhållning mot Thompson oavsett resultat.

Pettis blev UFC-msäatre redan 2013 då han besegrade Benson Henderson genom submission varefter han försvarade titeln mot Gilbert Melendez (submission). Efter detta förlorade Pettis tre matcher i rad mot Rafael dos Anjos, Eddie Alvarez och Edson Barboza innan han valde att gå ner till fjädervikt där han snart ställdes mot den nuvarande dominanten UFC-mästaren Max Holloway som besegrade Pettis genom TKO.

Amerikanska tungviktare i galans co-main event

Denna gala kommer vi även få se två topprankade tungviktare från USA mötas. Curtis Blaydes (10-2) kommer denna helg försöka revanschera sig för sin senaste förlust mot sin nemesis Francis Ngannou och försöka studsa tillbaka mot den hägrande titelmatchen. Blaydes blev i sin senaste match besegrad genom TKO precis som i sin tidigare match mot fransk-kameruniern som är den enda fightern som någonsin besegrat Blaydes. Innan hans senaste match hade han stått för imponerande segrar över UFC-stjärnor som Mark Hunt (enhälligt domslut) och Alistair Overeem (TKO).

Blaydes motståndare är den inom UFC obesegrade Justin Willis som har 8-1 i record inom MMA. Precis som Blaydes har han besegrat UFC-profilen Mark Hunt genom enhälligt domslut vilket var Willis senaste match. Innan detta besegrade han Allen Crowder (KO) och Chase Sherman genom enhälligt domslut. Detta förväntas av många dock bli hans tuffaste match i hans karriär hittills och oddsmakarna tror att Blaydes blir den som bryter Willis vinstsvit.

MATCHKORTET

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider och odds från Unibet. Under det finner ni Bettinghörnan och det senaste avsnittet av MMA-panelen och under detta ser ni utförlig statistik för galans matcher:

HUVUDKORT (Startar kl. 01:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 22:00 och sänds på Fight Pass)

Anthony Pettis vs Stephen Thompson UFC Nashville

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy