UFC Fight Night 129: Eftertankar – Dominick Reyes visade att han är en mycket lovande fighter

kimura

Oktagonen gjorde sitt första besök någonsin i Chile. Movistar Arena i Santiago var platsen för skådespelet. Den erfarna brasilianska kommissionen CABMMA övervakade eventet och såg till så att allt gick rätt till. Våra värdar genom natten var Brendan Fitzgerald och den mycket kunnige Jimmy Smith. De gjorde en trygg och stabil insats.

Underkort

155 lbs.: Claudio Puelles vs. Felipe Silva

I kvällens första fight fick vi se den 22-årige peruanen Claudio Puelles ta sig an brassen Felipe Silva. Puelles visade tidigt att han inte ville stå upp med den brasilianske kickboxaren. I första ronden hade Puelles viss framgång med sin grappling men därefter blev han fullständigt dominerad på fötterna i två ronder. I tredje ronden fick ynglingen så mycket stryk att man väntade på att domaren skulle avbryta misshandeln. Men vid 2.23 i tredje ronden lyckas han med det omöjliga när han submittade brassen via en mycket fin ’knee bar’. Mycket imponerande comeback av Puelles och vi gratulerar Peru till en bra start på kvällen.

135 lbs.: Henry Briones vs. Frankie Saenz

Mexikanen Briones och Frankie Saenz är två erfarna herrar. Båda är 37 år gamla och närmar sig slutet av karriären. Dessa två tuffa ’senior citizens’ bjöd på en smått underhållande fight. Briones visade hjärta men Saenz mixade in sin brottning och det fick mexikanen att tveka en aning. Amerikanen hade ett litet övertag matchen igenom och tog en säker seger.

145 lbs.: Enrique Barzola vs. Brandon Davis

Peruanen ”El Fuerte” Barzola ställdes mot strikern Brandon Davis. De bjöd på en tempofylld och svängig första rond. En svårdömd rond. Barzola ville göra det till en riktigt ’grinding’ grapplingmatch och i andra ronden lyckades peruanen med sin strategi. Han var som ett klistermärke på amerikanen och hade total kontroll. Med det nya regelverket ska andra ronden dömas som 10-8 till Barzola. Tredje ronden blev jämnare men det var inget tvivel om vem som tog hem segern. Den peruanska delen av publiken fick återigen anledning att jubla.

145 lbs.: Gabriel Benitez vs. Humberto Bandenay

Gabriel Benitez ställdes mot den 23-årige peruanen Humberto Bandenay. Benitez träffade tidigt med en hård vänster som sänkte Bandenay. Peruanen samlade sig en aning och slängde upp en armbar som såg ut att sitta tight. Den erfarne Benitez svarade med att lyfta upp Bandenay och slamma honom mot marken. Ynglingen blev rejält skakad och efter lite ground-and-pound klev domaren in och avbröt. Efter blott 39 sekunders arbete kunde Gabriel Benitez inkassera en fin seger via avslut.

115 lbs.: Poliana Botelho vs. Syuri Kondo

Botelho hade avslutat 5 av 6 vinster via KO. Japanskan Kondo är en offensiv striker med svart bälte i karate. Fina förutsättningar för oss fans. Den aggressiva brasilianskan slösade ingen tid. Hon stalkade japanskan och avlossade bomber. Hon träffade tidigt med en hård kroppsspark mot levern. Hon såg att Kondo blev skakad och klev in och avslutade med ground-and-pound. 33 sekunder tog det att säkra segern via TKO.

125 lbs.: Brandon Moreno vs. Alexandre Pantoja

Flugviktaren Moreno (#7) och Pantoja (#12) bjöd på högt tempo och god underhållning. Den vilde och oortodoxe mexikanen inledde offensivt. Pantojas tightare och mer välavvägda striking gjorde att han kunde ta över ronden och avsluta mycket starkt. Andra ronden blev jämnare och aningen mer avvaktande, men även den gick till Pantoja. Inför tredje och sista ronden fick Moreno instruktioner från sin ringhörna att gå för avslut eftersom att han troligen hade förlorat två ronder. Det var en korrekt bedömning och mexikanen visade hjärta och tuffhet även i tredje ronden. Det räckte dock inte utan Pantoja tog en klar poängseger.

170 lbs.: Michel Prazeres vs. Zak Cummings

Efter upprepade viktproblem tvingas den 168 cm korte Michel Prazeres kliva upp till weltervikt. Amerikanen Cummings har brottningsbakgrund men det hindrade inte att han i första ronden hamnade på rygg med brassen över sig. Andra ronden blev en jämn men tråkig historia. Tredje ronden blev ungefär lika tråkig som den andra och den chilenska publiken vädrade sitt missnöje. Domarna gav segern i denna fight – kvällens överlägset tråkigaste – till Michel Prazeres via delat domslut.

Huvudkort

170 lbs.: Vicente Luque vs. Chad Laprise

Luque som har en chilensk pappa hade den chilenska publikens stöd. Det var två duktiga strikers som ställdes mot varandra. De har bägge visat att de har krut i nävarna. Laprise stod upp bra inledningsvis men i slutet av första ronden  träffade Luque med en hård kort vänster som fällde Laprise. Efter kort ground-and-pound klev domaren in och avbröt. Vicente tog en fin seger när han avslutade Laprise via TKO efter 4.16 av första ronden.

125 lbs.: Veronica Macedo vs. Andrea Lee

Veronica Macedo klev ned från bantamvikt och tog sig an den hypade och omtalade Andrea Lee. Det var en match mellan två duktiga strikers och Lee visade varför hon är hypad. Vi fans bjöds på en underhållande första rond i högt tempo. I andra ronden sjönk såväl tempo som underhållningsvärde men det blev ytterligare en rondvinst för amerikanskan. Tredje ronden såg ut som den andra. Macedo har bra striking men Lee använde sin starka clinch för att låsa upp motståndaren och säkra nedtagningar. Andrea Lee tog en säker poängseger i sin UFC-debut.

135 lbs.: Diego Rivas vs. Guido Cannetti

Hemmafightern Diego ”Pitbull” Rivas ställdes mot den tuffe argentinaren Guido ”Ninja” Cannetti. Rivaliteten mellan de två länderna var en trevlig krydda till denna anrättning – den chilenska publiken lät Cannetti veta att han befann sig på bortaplan. Argentinaren svarade med att ta hem första ronden. Även andra ronden gick till Cannetti. Rivas gav ett lite nervöst intryck och kanske var det hemmaplan och höga förväntningar som ställde till det. I tredje ronden kom chilenaren in i matchen och gjorde en stark rond. Det var dock inte tillräckligt utan den mediokre argentinaren vann med 29-28 hos samtliga domare.

205 lbs.: Dominick Reyes vs. Jared Cannonier

Den obesegrade Reyes är en hypad ung fighter som många hoppades skulle göra avtryck i den tunna divisionen. Jared Cannonier ville dock annorlunda och satte hård press med en gång. Det var två hårdslående herrar och det var bara en tidsfråga innan någon skulle bli träffad. Efter ungefär halva första ronden träffade Reyes med en uppercut som skakade Cannonier. Han skruvade upp tempot och träffade ytterligare några gånger innan Marc Goddard klev in och avbröt. Reyes avslutar Cannonier via TKO efter 2.55 av första ronden. Ynglingen visade att hypen är befogad.

115 lbs.: Tatiana Suarez vs. Alexa Grasso

Suarez (#12) som är en otroligt stark brottare var storfavorit i denna fight. Hon ville inte stå upp med boxaren Grasso (#9) utan tog snabbt ned fighten till marken. Det betalade sig halvvägs in i första ronden när hon tog rygg på mexikanskan och började jobba för ett avslut. Därifrån gick det fort. Hon satte in en tight rear-naked choke och efter 2.44 klappade Grasso. Suarez tog en meriterande och mycket dominant seger. En seger som sannolikt tar henne in på topp 10.

170 lbs.: Kamaru Usman vs. Demian Maia

I kvällens huvudmatch fick vi se Kamaru Usman (#7) mot den brasilianske veteranen Demian Maia (#5). Amerikanen Usman var skyhög favorit mot Maia som hoppade in på kort varsel. Första ronden blev jämn, avvaktande och svårdömd. I andra ronden och framåt tog Usman initiativet och jobbade bra med sin striking. Hans förmåga att stoppa Maias nedtagningar blev avgörande. Vi visste att Maia var en farlig grappler men relativt endimensionell. Vi fick se honom, än en gång, bli fullständigt nedstängd av en amerikansk brottare. Det var tredje raka förlusten mot samma sorts motståndare. Jag är inte redo att pensionera Maia men hans tid i toppen av weltervikten är nog över är jag rädd.

Sammanfattning

Det blev en halvtrist kväll i Santiago. Det var ett ganska svagt kort och vi hoppades på att bli positivt överraskade. Vi blev inte överraskade. Kortet levererade ungefär vad vi förväntade oss och det var inte direkt något att hurra för.

Dominick Reyes visade att han är en mycket lovande fighter när han körde över Jared Cannonier. Lätt tungvikt behöver påfyllning och därför är det ytterst välkommet att se Reyes leva upp till hypen. Att han dessutom råkar vara en aggressiv och underhållande fighter gör ju inte saken sämre. En rolig detalj är att han ser ut att ha ganska litet huvud i förhållande till sin kroppshydda. Vem vet, det kanske är en fördel i oktagonen.

Tatiana Suarez tog sin sjunde raka seger mot den duktiga Alexa Grasso. Det var en dominant vinst och hon seglar sakta upp som en potentiell contender. Hon är inte riktigt framme än, men med ytterligare någon imponerande seger så är hon där. Det vore högst välkommet då divisionen verkligen behöver nytt blod.

Kamaru Usman tog en tung seger mot Maia. Det var dock inte den bästa versionen av Maia. Att se bra ut i det stående mot en dödstrött Demian Maia betyder inte att man är en bra striker – tvärtom. Det blev uppenbart att Usman har defensiva luckor som en bättre striker än Maia hade kunnat straffa honom ordentligt för. Han är talangfull men har en del att jobba på.

Vi tackar för denna vecka och ser med tillförsikt fram emot nästa veckas gala från Liverpool. Darren Till vs. Wonderboy Thompson kan bli riktigt intressant. På återseende.

_______________________

Kimuraredaktionen

+1
Dana Sad
Dana Happy
Jon Jones Chris Weidman UFC

Jon Jones och Chris Weidman tjafsar på Twitter

Ralph Nordahl

Jon Jones (24-1) har en kommande fight mot Thiago Santos vid UFC 239 den 6 juli framför sig. Den lätta tungviktsmästaren Jones kommer då att försvara sitt bälte mot den brasilianske knockoutartisten men har nu fått upp uppmärksamhet för en ny konkurrent i divisionen, tidigare mellanviktsmästaren Chris Weidman (14-4) som nu flyttat upp en viktklass.

En Twitteranvändare frågade öppet om en match mellan Weidman och Jones skulle kunna vara en möjlighet. Jones var inte sen att svara på detta vilket ni kan se nedan:

Chris knows where I’ll be waiting

Weidman valde kort efter att svara Jones:

On my way!

Orsaken till meningsutbytet kan vara Weidmans nyliga uttalanden om hur han står sig mot hans nya viktklass mästare Jones. MMA Junkie citerade dessa som följande:

Honestly, I think I bring a lot of problems to the table with my wrestling and jiu-jitsu, and also I’m long, and I have power in my hands. Especially at 205, that might be a benefit for me. I think I’ll hit even harder. My wrestling and jiu-jitsu, on paper, is better than his.

Weidman har 1-4 i facit under sina senaste 5 matcher efter att ha öppnat sin karriär med 13 raka segrar. Det återstår att se när han gör sin debut i viktklassen.

Läs mer
-14
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se Lyoto Machidas flygande knä KO

Ralph Nordahl

Den tidigare UFC-mästaren Lyoto Machida (26-8) bjöd som bekant på ett otrolig knockout när han besegrade Chael Sonnen i nattens delade huvudmatch vid Bellator 222. Sonnen meddelade efter detta sin pensionering från MMA med 30-17 i record.

Ni kan se knockouten ovan.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Aaron Pico blir brutalt avslutad igen – se knocken här

Ralph Nordahl

När Scott Coker tog över Bellator för ett par år sedan höll han särskilt fram den nysignade Aaron Pico som ett framtidslöfte. Idag är det dock många som tvivlar på om fightern verkligen kommer att bli något utöver det vanliga då han i och med nattens brutala förlust nu har 4-3 i record inom Bellator.

Förlusten var också Picos andra raka knockoutförlust. Denna gång var det Adam Borics (9-0) som orsakade skada med ett flygande knä i andra ronden vid nattens Bellator 222. Ni kan se händelsen i videon ovan.

Bellators VD Coker är dock inte villig att avfärda Pico ännu. Han hade fökjande att säga efter galan rapporterar MMA Junkie:

Don’t count this kid out. Aaron Pico, he is learning how to do this, and he’s fought some tough guys and like he said, he said, ‘Look, I can wrestle, and I can box, but I’m still learning how to fight.

Pico visade att var villig att utveckla sitt game då han flyttade till UFC-dominanten Jon Jones gym i Albuquerque, USA där Greg Jackson basar.  Coker valde också att ge Pico ett plus för detta:

You know, there’s a kid that had a great gameplan- I think (Greg) Jackson had a solid thought in how are they going to fight this kid. And for the most part, he did great. He just made one mistake, he got hit, and you saw the rest. That’s MMA. That can happen to anybody. So, it’s just part of the business.

Coker anser dock nu att Pico måste ta ett steg tillbaka och tänka igenom sin MMA innan nästa natch bokas:

We’ll have a conversation about (that) in a couple weeks and see what he wants to do, and maybe he should take a big step back before he starts to move forward again.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Fedor Emelianenko positiv

Fedor Emelianenko skriver på nytt ”multifight” kontrakt med Bellator – blir hans farväl

Ralph Nordahl

Den legendariske tungviktaren Fedor Emelianenko (38-6) har varit osäker på sin framtid ända sedan förlusten mot Ryan Bader i matchen om Bellators tungviktsbälte i januari år.

Nu kan Bellators VD Scott Coker dock meddela att den tidigare PRIDE-mästaren har skrivit på ett nytt kontrakt gällande flera fighter. Coker berättade vid post-fight presskonferensen för nattens Bellator 222 att detta kommer bli Emelianenkos farväl inom MMA:

It’s a multi-fight deal, multi-year [deal] and this is going to be his retirement tour. I think we’d like to take him to a lot of countries and cities that maybe haven’t seen him in a long time or have never seen him. It’s going to be fun when we roll this thing out.

Ryssen som tidigare även fightats i Strikeforce men aldrig UFC valde i och med detta att hylla Coker.

My strong friendship and respect for Scott Coker made reaching a contract extension a simple process. Bellator is my home – I look forward to helping Bellator continue to grow and reach its full potential as the world’s top MMA promotion.

Coker kunde inte avslöja när eller mot vem Emelianenko skulle kunna återvända mot men han hintade om att den tidigare UFC-mästaren Josh Barnett, som skulle mött ryssen tidigare i sin karriär, är ett av alternativen:

That’s definitely one of the names we’ve approached with Fedor. He’s fine with it. That would be a timing issue. I’m not sure if that’s going to be the very first fight but I think we have a great roster that he can fight.

I think [Quinton] “Rampage” Jackson versus Fedor, I think of Josh Barnett, there’s a couple other fighters out there that just come to my mind.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Chael Sonnen media

MMA-världen reagerar på Chael Sonnens pensionering

Ralph Nordahl

En lätt tungviktsmatch mellan den tidigare UFC-mästaren Lyoto Machida och den tidigare trefaldige UFC-titelutmanaren Chael Sonnen var igår den delade huvudmatchen för Bellator 222 i New York. Sonnen fightades senast vid Bellator 208 där han förlorade i första ronden genom TKO mot MMA-legenden Fedor Emelianenko. Dessförinnan hade dubbla segrar mot veteranerna Quinton ’Rampage’ Jackson och Wanderlei Silva.

Lyoto Machida gick i sin tur in i fighten med tre raka segrar där den senaste var genom delat domslut mot Rafael Carvalho.

Machida dominerade första ronden i matchen och lyckades träffa Sonnen med ett knä i slutet av ronden. Den tålige Sonnen lyckades överleva ronden men i den andra träffades han på nytt av ett knä och denna gång blev han pepprad med slag och domaren valde att bryta matchen. Ni kan se knocken nedan:

Efter förlusten valde Sonnen (30-17) att meddela sin pensionering från sporten och nedan kan ni se hur en rad stora MMA-profiler reagerade på beskedet:

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Dual-bild på Dillon Danis och Jon Jones

Video
Dillon Danis vinner igen – utmanar Jon Jones

Simon Tingberg

Dillon Danis gjorde sin andra professionella MMA match under natten då han under Bellator 222 i Madison Square Garden, New York. I sin första match 2018 segrade Danis genom submission i första ronden. Även  denna gången vann han genom submission i första ronden. Då Danis besegrade Max Humphrey genom en armbar 4.38 min in i första ronden. Danis är därmed fortsatt obesegrad i MMA.

Danis som annars är känd som BJJ coach till Conor McGregor hamnade under UFC 229, Las Vegas oktober 2018 i rampljuset då han hamnade i slagsmål med Khabib Nurmagomedov efter att denne strypt ut McGregor.

Ariel Helwani gick sedan ut med en tweet om att Danis utmanar stjärnor som Rory McDonald och Jon Jones. McDonald är regerande mästare i Bellators weltervikts division och Jon Jones är UFC:s mästare i lätt tungvikt.

Just Jones har Danis utmanat tidigare.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Chael Sonnen pensionerar sig efter förlusten mot Machida

Simon Tingberg

Chael Sonnen (30-17-1 MMA, 2-3 BMMA), har en lång karriär inom MMA bakom sig. Den forne brottaren gjorde MMA debut redan 1997 och har representerat både UFC och Bellator där han tävlat i tre olika viktklasser mellanvikt, lätt tungvikt och tungvikt.

Sonnen som är 42 år gick under natten match mot den forne UFC mästaren Lyoto Machida under Bellator 222, Madison Square Garden, New York. Sonnen hade tidigare utmanat Ryan Bader om att få möta denne om Bellators tungviktstitel, men ställdes nu istället mot karate esset Machida. Mötet som skedde i lätt tungvikt var galans co-main event och var uppmärksammat i MMA världen då två veteraner skulle ställas mot varandra.. Sonnen förlorade matchen genom TKO (knä och slag) i andra ronden.

Ni kan se avslutet här:

Sonnen bad därefter John McCarthy om att få göra ett uttalande.

“I got one thing to say: I had a helluva lot of fun. I had a good run. Scott Coker gave me a five-fight deal, he let me honor all five fights. And, ladies and gentlemen, I’m walking out. I appreciate the memories. And goodbye.”.

Sonnen lämnade därefter handskarna kvar i ringen och pensionerade sig däremed från MMA.

Sonnen som gjort sig känd inom trash talk, misslyckade dopingtester och som kommentator har också levererat i sina matcher och gått tre titelmatcher i UFC. Två gånger i mellanvikt då han utmanade Anderson Silva och en titelmatch i lätt tungvikt då han utmanade Jon Jones. Sonnens första möte mot Silva utsågs till årets fight 2010 där Sonnen dominerade Silva på marken i fem ronder tills slutet av matchen då Silva lyckades få in en armbar triangel. I Bellator ställde han under 2018 upp i Bellator tungviktsturnering där han gick till semifinal och förlorade mot MMA legendaren Fedor Emelianenko.

Sonnen som är MMA expert för både Bellator och ESPN där han kommenterar UFC kommer på så sätt fortsätta vara aktiv i branschen.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy
Bellator 222 Matchkort

Bellator 222 Resultat

Simon Tingberg

Bellator 222 hölls av stapeln i Madison Square Garden, New York under fredag natten. Som galans huvudmatch stod en semifinal i Bellators Welterviktsturnering där regerande mästaren och forne titelutmanaren i UFC, Rory McDonald tog sig an Neiman Gracie.

På kortet fanns också ett hyjpat lättungviktsmöte mellan UFC veteranerna Chael Sonnen och den forne UFC mästaren i lättungvikt Lyoto Machida.

Dillon Danis som är Conor McGregors BJJ coach gjorde sig främst uppmärksammad efter att ha varit den som Khabib Nurmagomedov attackerade under UFC 229. Danis mötte Max Humphrey under natten.

Se resultaten nedan.

Huvudkort

 • Rory MacDonald besegrar Neiman Gracie genom enhälligt domslut (49-46, 48-47, 48-47) – och försvarar welterviktstiteln och avanverar till WWGP finalen.
 • Lyoto Machida besegrar Chael Sonnen via TKO (knä, slag) – Rond 2, 0:22
 • Dillon Danis besegrar Max Humphrey via submission (armbar) – Rond 1, 4:28
 • Juan Archuleta besegrar Eduardo Dantas via KO (slag) – Rond 2, 4:59
 • Kyoji Horiguchi besegrar Darrion Caldwell via enhälligt domslut (48-47, 49-46, 49-46) – Vinner bantamviktstiteln i Bellator.

Underkort

 

 • Taylor Turner besegrar Heather Hardy via TKO (slag) – Rond 1, 3:53
 • Brandon Polcare besegrar Brandon Medina via submission (giljotin) – Rond 1, 4:33
 • Kastriot Xhema besegrar Whitney Francois via TKO (slag) – Rond 2, 3:17

 • Adam Borics besegrar Aaron Pico via knockout (flygande knä) –  Rond 2, 3:55
 • Valerie Loureda besegrar Larkyn Dasch genom enhälligt domslut (29-28, 30-27, 30-27)
 • Lindsey VanZandt besegrar Rena Kubota via submission (rear-naked choke) – Rond 1, 4:04
 • Haim Gozali def. Gustavo Wurlitzer via submission (triangle choke) – Round 1, 4:02
 • Mike Kimbel besegrar Sebastian Ruiz genom delat domslut (28-29, 30-27, 30-27)
 • Robson Gracie Jr besegrar Oscar Vera via submission (armbar) – Round 1, 3:15
 • Marcus Surin besegrar Nekruz Mirkhojaev genom delat domslut (30-27, 27-29, 29-27)
 • Phil Hawes besegrar Michael Wilcox via TKO (doktors stopp) – Round 1, 5:00
 • John Beneduce besegrar Kenny Rivera genom enhälligt domslut
 • (30-26, 30-27, 30-27)
Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

TJ Dillashaws klubbkamrat: Vi fick alla betala ett pris

Markus Thylin

TJ Dillashaw tillhör på många sätt eliten inom MMA. Han har otrolig teknik, är väldigt kapabel i alla områden i MMA, han har en oändlig energireserv, är snabb som vinden och har krut i både händer och fötter…tyvärr så har han också dopat sig.

Dillashaw hade en fyra matcher lång vinstsvit och ett momentum som bara såg ut att öka. Mitt i all denna framgång så ställdes Dillashaw mot den lilla och stenhårda mexikan-amerikanen Henry CejudoUFC Fight Night 143, som nu också är mästare i två viktklasser. Många var nervösa för att Dillashaw gick ned en viktklass men lika många kunde se honom som en vinnare i mötet. Så blev inte fallet.

Matchen blev en kort historia då Cejudo vann via TKO på 32 sekunder. Kort efter så kom chockbeskedet; Dillashaw hade dopat sig. Efter beskedet och en den efterkommande avstängningen på två år så kom Dillashaw med ett kort uttalande. Efter det så har Dillashaw hållit sig i skymundan, detta tills alldeles nyss då han förklarade att dopingen var till för att hjälpa till med att klara av att prestera i den nya viktklassen. Tyvärr så verkar det som att svallvågorna efter dopingskandalen också sköljt över Dillashaws klubbkamrater.

I en intervju med Bloody Elbow så berättar Bellator-fightern Juan Archuleta om situationen på klubben efter skandalen.

“As a team, we paid for it, and I’m still paying for it with some of the comments that are being thrown out there”

“I was training with him every day and didn’t know these things were going on. Heartbreaking, yes, and shell-shocking, yes.”

“Can’t just take the good with the good”

“He’s helped me a lot with my career just like all my other training partners have. Just because someone makes a poor decision, it’s not the end of the world for me. When a guy hits a low like that, what type of person are you gonna be there to pick him back up? When he was world champ, everything was going good, and I got a lot of hype around it. You can’t just take the good with the good and say, ‘I don’t want to be part of the bad.’”

“You just can’t put into words on the decision he made. But we’re gonna be there as a team to pick him up and let him know that he’s still loved and that he’s still gonna be a world champ coming off his suspension.”

“He’s still loved”

“The work we put in, you’re not just gonna take the drug and automatically be God’s gift to Earth. Even though he was on the drugs, he still had to put in the hard work. There are people in this sport now and still take the performance-enhancers and lose — and look, he lost that night as well. You gotta put the hard work in. People don’t recognize that.”

“We’re forcing him to get back in there”

“We’re forcing him to get back in there. With the decision he made, we gotta keep his mind busy. We’re building him up, letting him know he still has to stay in shape because those two years, it’s almost six months down, so he only has a year and a half left. By the time he gets his other surgery done, he’s gonna be within eight months of being ready to fight.”

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Colby Covington vid invägning

Colby Covington om Kamaru Usman: He might not show up

Markus Thylin

Colby Covington, mannen alla älskar att hata, är helt säker på att han får en chans att plocka hem guldet i sin nästa match. Det enda som han är osäker på är mot vem.

Covington är just nu rankad som nummer två i welterviktsdivisionen och efter att ha vunnit sex matcher på rad så verkar han väldigt säker på att han får nästa titelmatch. Hans senaste match utspelade sig på UFC 225 mot den respekterade och välmeriterade Rafael Dos Anjos som han dominerade under större delen av deras match för att sedan vinna via ett enat domslut.

Detta var dock ett år sedan och sedan dess så har kängor mest delats ut på Twitter och ett eller annat bråk i någon kö, dessa gånger utan några bumeranger inblandade.

I en intervju med ”Eyes on the game” så förklarar Covington att han inte är helt övertygad om att den kommande, enligt honom, titelmatchen kommer att vara mot den regerande mästaren Kamaru Usman.

“he might not show up”

“I can’t say that the fans will be hopeful that they will see me against [Usman], but I can say that the fans will be hopeful I will be fighting for the world championship in the Garden. I don’t know if it will be against him. He might not sign the contract; he might not show up.”

Han hävdar också att Usman förhalar och att han skjuter upp processen med förhandlingar.

“November will be eight or nine months since he’s fought. How much more time does he need?. He’s just pushing it back, pushing it back, trying to negotiate and not fight.”

Han fortsätter med att säga att Usman vill använda sin titel som ett påtryckningsmedel i förhandlingarna för att eventuellt få fler sponsorer.

“He’s just trying to use [his title] as leverage, as bargaining power — maybe get some sponsorships — because as soon as he fights me, he’s getting exposed in front of the world”

Han säger också att han inte tror det minsta på att Usman har varit skadad. Något som Usman mest troligt protesterar mot med tanke på att han genomgick en knäoperation efter sin senaste match. Covington fortsätter.

“Of course not. He was never injured in the first place. He’s using Woodley tactics. He’s Woodley 2.0.”

Om det blir en match mot Usman, eller en titelmatch överhuvudtaget återstår att se men med tanke på hur sprängfylld divisionen är just nu så finns det många möjligheter för intressanta matcher.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy