Okategoriserad

UFC Fight Night 179: Jack Hermansson besegrar Kelvin Gastelum via submission

Jack Hermansson

Svenske Jack Hermansson vann sitt möte i mellanvikt med Kelvin Gastelum under lördagsnattens UFC-gala. Via heel-hook submission 1 minut och 18 sekunder in i första ronden tog Hermansson sin femte seger på sex matcher i organisationen.

Hermansson besegrar Gastelum

Succé på ’Fight Island’ för svenske Jack ”The Joker” Hermansson (21-5) när han besegrade den forne titelutmanaren i mellanvikt Kelvin Gastelum (15-6, 1 NC) under UFC Fight Night 179! Hermansson tog vinsten i co-main matchen under galan via heel-hook submission 1 minut och 18 sekunder in i första ronden, och återfinner därmed den välbehövliga vinstformen. Rankad nummer 6 i UFCs mellanviktsdivision, är varje seger för Jokern ett steg i rätt riktning mot en efterlängtad titelutmaning. Gastelum, som utmanade om titeln i 2019, har nu tre förluster på raken i UFC.

Matchen

veteranen Herb Dean står som tredje man i oktagonen under UFC Fight Night 179s co-main match. Kelvin Gastelum inleder med att gå efter Jack Hermansson, som ger amerikanen ett par slag innan han får grepp om sin motståndares midja. Dock vänder Gastelum upp slänger ner Hermansson på marken, och hamnar i position ovanpå svensken. När Gastelum försöker ställa sig upp jagar Hermansson ett heel-hook submission, som sitter in smidigt och amerikanen tvingas klappa ur tidigt in i första ronden.