UFC Fight Night London: Eftertankar – ”ingen bra svensk kväll”

 

Igår lördagen den 17 mars besökte UFC än en gång O2 Arena i London, England. Det var ett på förhand mediokert kort. Få stora namn och många fighters som kom från förluster. Även själva matchmakingen lämnade en hel del att önska. UFC visade alltså återigen att man inte vill slösa krut på den europeiska marknaden. – Bastards!

Det var dessutom ett otursdrabbat kort och i torsdags nåddes vi av beskedet att matchen mellan Jack Marshman (Wales) och Brad Scott (England) hade strukits pga viktproblem för walesaren. Det redan svaga kortet hade förlorat en potentiellt underhållande match med brittisk rivalitet. Eländet slutade dock inte där. Någon timme före galan förlorade vi ytterligare en match när Nasrat Haqparast plockades bort från matchkortet pga en ögoninfektion. Det var ändå tur att det var den matchen och inte någon av de mer högprofilerade matcherna som föll bort. Så, nu har vi gnällt klart så låt oss kika närmare på hur matcherna utspelades.

Underkort

265 lbs.: Mark Godbeer vs. Dmitry Sosnovskiy  

Engelsmannen Mark Godbeer och ryssen Dimitry Sosnovskiy bjöd oss på riktigt medioker mma. Godbeers groundgame är ungefär lika uselt som Sosnovskiys striking och då är det illa. Att Sosnovskiy lyckades avsluta Godbeer i slutet av andra ronden var snarast en gåva från engelsmannen. Vi lämnar detta och går vidare.

155 lbs.: Kajan Johnson vs. Stevie Ray

Två duktiga lättviktare gav oss en teknisk men avvaktande första rond. Andra ronden höjdes tempot rejält och vi fick se fin och jämn mma. I tredje ronden var Ray den pådrivande men det räckte dessvärre inte. Två av domarna gav segern till Johnson som tog hem sin fjärde raka seger. Vi gratulerar kanadensaren och tackar för underhållningen.

205 lbs.: Magomed Ankalaev vs. Paul Craig

Dagestaniern Ankalaev var en obesegrad och mycket hypad UFC-debutant. Han visade att det var motiverat. För att endast ha gått 9 matcher visade han upp ett välutvecklat game. Han dominerade den mediokre skotten i 14 minuter och 59 sekunder. Då slängde Paul Craig helt plötsligt upp en blixtsnabb triangel och submittade Ankalaev. Med EN sekund kvar av matchen – en match han skulle ha förlorat stort. Någon bör köpa en lott ikväll.

145 lbs.: Hakeem Dawodu vs. Danny Henry

Hakeem Dawodu var ytterligare en hypad debutant. Som vi såg i förra matchen var det ingen fördel mot skottar. Den kraftigt nederlagstippade Danny Henry submittade nykomlingen efter 39 sekunder av första ronden. Det hela började med en hård högerhand som fällde Dawodu, därefter visade han fin ’killer instinct’ när han ströp ut kanadensaren med en giljotin. Vi gratulerar Skottland till kvällens andra raka submissionvinst.

170 lbs.: Oliver Enkamp vs. Danny Roberts

I kvällens femte match var det äntligen dags för vår svenske talang. Oliver Enkamp såg fokuserad men lugn ut när han äntrade buren. Tyvärr blev det ingen bra svensk kväll. Enkamp blev tidigt träffad av en fin vänster av southpaw-fightern Roberts. Svensken lyckades överleva genom att låsa upp Roberts mot buren. Efter 2.12 av första ronden träffade han än en gång med en stenhård ”counter left” som fällde Enkamp. Då var kvällen slut för den unge svensken. Oliver är ung och relativt oerfaren men han kommer att komma tillbaka starkare.

185 lbs.: Charles Byrd vs. John Phillips

Två debutanter ställdes här mot varandra. Walesaren Phillips är känd för sin brutala KO-kraft. Amerikanen Byrd var väl medveten om förutsättningarna och slösade ingen tid utan tog omedelbart ned Phillips och etablerade full mount. Han dominerade fullständigt från topposition och visade fin positionell medvetenhet. Efter 3.58 av rond 1 avslutade Byrd fighten med en fin rear naked choke. Det var en imponerande insats av den 34-årige debutanten.

Huvudkort

170 lbs.: Leon Edwards vs. Peter Sobotta

Matchen startade i hyfsat tempo. Edwards träffade och skakade Sobotta med en lång högerkrok och följde med honom ner på mattan. Sobotta var mycket aktiv från rygg och hotade med submissions. I andra ronden fick Edwards en nedtagning men Sobottas aktivitet från rygg gjorde återigen så att Edwards fick mycket lite uträttat. I tredje ronden tog Edwards tag i fighten och i slutet av ronden gjorde han en del skada. Tillräckligt mycket för att domaren skulle avbryta fighten vid 4.59 av rond 3. Det var en måttligt imponerande insats av Leon Edwards och det blev inte bättre när han utmanade Darren Till i oktagonintervjun.

135 lbs.: Tom Duquesnoy vs. Terrion Ware

UFC hade verkligen handplockat gynnsamt motstånd för den talangfulle Duquesnoy. Ware är en mycket tuff men relativt lättläst fighter. Själva matchen höll högt tempo. Duquesnoy visade sin fina striking plockade poäng med kombinationer. Ware visade sin tuffhet och höll konstant press framåt trots fransmannens träffar. Amerikanen har hyfsade händer men saknar kraft för att göra ordentlig skada. Det ska Duquesnoy vara tacksam för då amerikanen träffade honom en hel del. Det var en okej match men känslan vi lämnades med efteråt var att vi hade väntat oss mer av den hypade fransmannen. Han fick förvisso med sig domslutet – ett mycket tveksamt sådant – men han imponerade inte.

205 lbs.: Jan Blachowicz vs. Jimi Manuwa

Så var det dags för kvällens co-main event. Dessa herrar hade mötts en gång tidigare och den gången vann Manuwa via domslut i en trist match. Nu möttes de igen och vi hoppades på en annorlunda matchbild. Det blev det också – det blev en riktigt bra fight. Manuwa pressade framåt och letade lägen för sina stenhårda slag. Blachowicz inledde aningen avvaktande, han var defensivt fokuserad och väntade på kontringslägen. Knappt 3 minuter in i matchen träffade Blachowicz med en fin kombination som fällde Manuwa. Hemmafightern lyckades överleva men polacken tog över momentumet och vann ronden klart. I andra ronden fortsatte Manuwa pressa framåt och avlossade stenhårda tekniker. Polacken var dock fortsatt farlig med sina kontringar. De bytte slag och blev båda träffade upprepade gånger. Det var en jämn och mycket intensiv rond som kan ha gått åt endera håll. Tredje ronden var jämn men Blachowicz jabb var skillnaden. Han träffade kontinuerligt och plockade poäng. I slutet av ronden fick han en dessutom en nedtagning och skingrade alla eventuella tvivel. En mycket fin vinst för Blachowicz som genomförde en bra match.

265 lbs.: Fabricio Verdum vs. Alexander Volkov

Nummer #3 mot nummer #7 ställdes mot varandra i kvällens huvudmatch. Den f.d. mästaren Fabricio Werdum tog sig an den svåre ryske strikern Alexander Volkov. Det tog inte många sekunder innan Werdum fick en single leg och tog ned ryssen. Från topp kontrollerade han och jobbade med ground and pound. I slutet av ronden kom Volkov upp och gjorde en del skada med sin striking.

I andra ronden sjönk tempot och vi fick se avvaktande ’stand up’ tills Werdum fick en ny nedtagning. Han jobbade med ground and pound och gjorde vad som krävdes för att ta hem ännu en rond. I tredje ronden svullnade Werdums öga upp och han återgick till sin gamla strategi att ”kasta-sig-på-rygg-så-fort-tillfälle-ges” – okej det var kanske en överdrift. Volkovs striking gav honom rond 3. I fjärde ronden gjorde Volkov mer skada med sin striking. Werdum försökte dra guard men ryssen ställde sig upp och fortsatte jobba metodiskt med sin striking. I slutet av ronden fick han in några fina träffar och fällde brassen till marken. Han klev in och avlossade några hårda slag som fick domaren att avbryta fighten. Efter 1.38 av rond 4 vann Volkov via KO. Mycket imponerande och en tung skalp för ryssen.

Sammanfattning

Kortet levererade över förväntan. Det kan väl i någon mån hänga samman med att förväntningarna var väldigt lågt ställda. Hur som helst blev det en småtrevlig mma-kväll. Vi tv-tittare och 16,274 åskådare på plats fick trots allt lite valuta för pengarna.

John Gooden och Dan Hardy lotsade oss genom kvällen. De gjorde en stabil insats. De är samspelta och kunniga.

Upsets

Upsets skulle kunna sägas vara kvällens tema. Kajan Johnson och två hårt nederlagstippade skottar – Paul Craig och Danny Henry – inledde trenden med överraskande vinnare. Jan Blachowicz och Alexander Volkov fortsatte trenden när de tog riktigt imponerande segrar mot topprankade motståndare.

Förlorarna

Fabricio Werdum åkte på en tung förlust och det dröjde inte länge innan Colby Covington häcklade honom på Twitter – salt i såren från den alltid lika sympatiske Covington. Trots att tungviktsdivisionen är väldigt tunn kan detta mycket väl ha varit spiken i kistan för Werdums titelambitioner. Vid 40 års ålder och en lång mma-karriär bakom sig är oddsen inte alltför gynnsamma. Detsamma skulle kunna sägas om den 38-årige Jimi Manuwa som åkte på ytterligare ett tungt nederlag.

Två hypade debutanter i form av Magomed Ankalaev och Hakeem Dawodu åkte även de på tunga förluster.   Unge Dawodu fick inte mycket uträttat innan han somnade i en giljotin. Ankalaev han åtminstone visa – i 14 minuter och 59 sekunder – att han är en kompetent fighter.

Oliver Enkamp förlorade tyvärr sin andra raka UFC-fight. Han ställdes förvisso mot tufft motstånd i form av engelsmannen Danny Roberts, men att åka på en KO-förlust efter drygt 2 minuter in i matchen är riskabelt för jobbtryggheten. Det finns gott om exempel på fighters som har fått gå med 0-2 i record. I synnerhet i en tuff division som weltervikt. Vi håller dock tummarna för att Oliver ges ytterligare (minst) en chans att bevisa sig i UFC.

Vinnarna

Jan Blachowicz och Alexander Volkov får ses som kvällens stora vinnare. De fick dessutom $50,000 i bonus för sina insatser. Paul Craig är också en stor vinnare då även han fick $50,000 i bonus och dessutom räddade jobbet med en (1) sekund kvar av en fight som han var på väg att förlora stort. Nu återstår bara för skotten att utveckla alla delar av sitt game – rejält – så kanske han trots allt har en framtid i UFC.
___________________________

Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy
Anderson Silva intervju

Anderson Silva hoppas få fightas om titeln ännu en gång

Anderson Silva ses fortfarande av många, trots hans dopingavstängningar, som en av de främsta fighters inom MMA-någonsin efter att han försvarade sitt mellanviktsbälte 10 gånger, och vid en tidpunkt hade han en vinstsvit på 17 raka matcher. Den nu 44-årige fightern gick sin senaste match mot den nye interim-mästaren i mellanvikt Israel Adesanya där han förlorade genom enhälligt domslut tidigare i år vid UFC 234. Han gör sig nu redo att möta Jared Cannonier vid kommande UFC 237, men trots att han närmar sig slutet på sin MMA-karriär hävdar han nu att han tror sig kunna utmana om titeln snart.

Silva hade följande att säga vid en nylig presskonferens rapporterar BJPenn.com:

I never put something in my mind like, ‘Oh I need to fight again for the belt. No. That’s a part in my life I passed. But I continue to fight. But I don’t know – maybe I have a new opportunity to fight for the belt. I don’t know.

But I’m not putting my whole energy like, ‘Oh, I need to get back to fight for the title.’ No. That’s the (second) point for me, the first point is just continue to fight, continue to put my heart in the sport, then maybe I have a chance to fight for the belt again.

Oavsett är Silva glad över att kunna fortsätta fightas och att snart möta Jared Cannonier:

Everybody talk about ‘fight this guy or this guy,’ but for me I think it’s more important you make something special for the fans. In my opinion and my position now I’m trying to do something very special for my fans. When I fight Israel (Adesanya) everybody talk about, ‘Why you fight him? Why you take the fight?’ Because it’s a good challenge for myself, for my mind.

I feel good – I intend to do all of them. For the joy of some and sadness of others, I intend to keep bothering people.

UFC 237 äger rum den 11:e maj i Rio de Janeiro, Brasilien.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Paulie Malignaggi och Conor McGregor boxningsmatch?

Paulie Malignaggi: Conor McGregor kommer vara tvungen att möta mig efter Artem Lobov hamnat i koma

Den tidigare proffsboxaren Paulie Malignaggi (36-8) gör allt för att försöka locka UFC-stjärnan Conor McGregor till boxingsringen. Malignaggi var irländarens träningspartner inför dennes match mot Floyd Mayweather (50-0) år 2017 men lämnade träningslägret som MMA-fighterns fiende och de båda herrarna har sedan dess haft en dispyt. Malignaggi har efter detta lobbat för en boxningsmatch mellan honom och McGregor, men hittills utan lycka.

Som resultat av dispyten är Malignaggi nu dock inbokad att möta McGregors nära vän och långvarige träningskollega Artem Lobov i Bare Knuckle FC 6 den 22 juni. Herrarna har tidigare medverkat vid Bare Knuckle FC:s media-event där boxaren örfilade Lobov offentligt.

Nu lovar Malignaggi att han kommer försätta Lobov i koma vid deras match och att McGregor inte kommer att ha något annat val än att möta honom efter det.

Malignaggi hade följande att säga till MMA Fighting:

Once I put his boy in a coma, he’s gonna want to fight me. If he’s any kind of man, he would. So once I do that in June, he will want to fight me, but the conversation doesn’t even get initiated unless 12 rounds of sparring, unedited, the way it actually happens, comes out. If it doesn’t, then Conor doesn’t even start the conversation..

If Artem doesn’t have a corner that cares about him, he’s gonna get hurt. He’s gonna get very badly hurt. This is boxing, this is not mixed martial arts. Not to disrespect mixed martial arts but in boxing, people die. People get traumatic brain injuries in one night. This is not mixed martial arts where they’ve had as many traumatic brain injuries since the inception of the sport as boxing gets in one year. This is mainly head strikes and Artem doesn’t know how to defend himself.

Malignaggi anser att faktumet att han själv är en erfaren boxare medan Lobov aldrig tvälat professionellt i den sporten bådar illa för MMA-fighterns chanser:

I’m telling you right now, if they don’t pull him out of this fight in the correct way, he’s going to get hurt. He’s going to get permanently hurt. This is actually a very professional fighter against a guy who basically belongs in a tough-man show.

 

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Amanda Nunes vs Cris Cyborg Rematch

Amanda Nunes kommer försvara fjäderviktsbältet efter UFC 239 – vill möta Cris Cyborg

UFC:s första dubbelmästarinna, Amanda Nunes, hoppas kunna bli den blott andra UFC-fightern att försvara båda sina bälten. Detta står klart efter att hon vid en nylig presskonferens berättade att hon kommer att återvända till fjädervikt efter att hon återigen försvarat sitt bantamviktsbälte mot Holly Holm vid kommande UFC 239.

Nunes som har besegrat två av de mest dominanta UFC-mästarinnorna i organisationens historia, Ronda Rousey och Cris Cyborg, inom en minut berättade vid konferensen att hon hoppas ”fortsätta uträtta historia”.

MMA Junkie rapporterade hennes ord som följande:

For sure (I plan to) defend both. I will defend my belt at 135 then go up and defend my belt after at 145. Keep making history. Holly’s the only champion, the former champion, that I don’t beat yet. She’s going to be the next.

Nunes tillfrågades även om hon är villig att försvara bältet i en rematch mot den tidigare mästarinnan Cyborg när hon återvänder till fjädervikt.

Honestly, I think about Holly now then we’ll see next. A (Cris) Cyborg rematch? Why not? We’ll see what’s next.

UFC 239 äger rum den 6:e juli i Las Vegas, Nevada.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Angela Magana

Video
Angela Magana gör sitt första uttalande efter uppvaknandet

Den tidigare UFC-fightern Angela Magana har nu vaknat upp efter att ha hamnat i koma i och med en operation. Magana hade plågats av ett diskbråck under en längre tid och opererades för detta tidigare i veckan. Hon var inför operationen orolig för att sövas ner och anledningen att hon hamnade i koma var att hennes kropp reagerade negativt på narkosen.

Hennes tränare gav för några dagar en positiv uppdatering angående Maganas tillstånd och efter att ha varit medvetslös i två dagar har nu vaknat.

Igår delade Magana till slut en video där hon gjorde sitt första offentliga uttalade efter att ha vaknat upp. Ni kan se detta nedan:

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

UFC Saint Petersburg: Kimuras läsare & redaktion tippar – Shevchenko STORFAVORIT

19:00 ikväll är det dags! UFC är tillbaka i Ryssland och som huvudmatch ställs den forne titelutmanaren i tungvikt, Alistair Overeem, mot Rysslands egna, Aleksei Oleinik. På pappret en väldigt svag gala och vad som känts som en svår gala att tippa. Förvånansvärt är raderna denna vecka väldigt lika varandra. Det som sticker ut ikväll är att Antonina Shevchenko (syster till Valentina Shevchenko) är en STOR favorit. Med 90% av era röster och fullt stöd från redaktionen är hon galans största favorit.

Khabib Nurmagomedovs träningskamrat Islam Makhachev tar hem andraplatsen som storfavorit, 87% av era röster och fullt stöd från redaktionen. Värt att notera är att Devin Clark mot Ivan Shtyrkov är struken till kvällens gala.

Den ”tajtaste” matchen ikväll är mellan Jotko (60%) och Amendovski (40%) och den matchen som skiljer sig mest i redaktionen. Nedan kan ni ta del av intressant statistik om kvällens huvudkortsmatcher.

HUVUDMATCH


Alistair Overeem

 • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
 • Senaste match: Sergei Pavlovich
 • MMA-facit: 44–17
 • Utmärkande: 22 knockouts & 17 subs – endast gått till domslut åtta gånger i sin karriär

VS


Alexey Oleinik

 • Vinst/förlustsvit: 2 raka vinster
 • Senaste match: Mark Hunt
 • MMA-facit: 57-11
 • Utmärkande: 45 vinster genom submisson – endast gått till domslut åtta gånger i sin karriär

CO-MAIN


Islam Makhachev

 • Vinst/förlustsvit: 4 raka vinster
 • Senaste match: Conor McGregor
 • MMA-facit: 16-1
 • Utmärkande: 7 knockouts & 6 domslutsvinster

VS


Arman Tsarukyan

 • Vinst/förlustsvit: 12 raka vinster
 • Senaste match: Felipe Olivieri
 • MMA-facit: 13–1
 • Utmärkande: 5 knockouts & 5 submissions

MATCH #3


Sergei Pavlovich

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Alistair Overeem
 • MMA-facit: 12-1
 • Utmärkande: 9 knockouts

VS


Marcelo Golm

 • Vinst/förlustsvit: 2 raka förluster
 • Senaste match: Arjan Singh Bhullar
 • MMA-facit: 6-2
 • Utmärkande: 5 knockouts

MATCH #4


Roxanne Modafferi

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Sijara Eubanks
 • MMA-facit: 22-15
 • Utmärkande:  13 domslutsvinster

VS


Antonina Shevchenko

 • Vinst/förlustsvit: 7 raka vinster
 • Senaste match: Ji Yeon Kim
 • MMA-facit: 7-0
 • Utmärkande:  5 domslutsvinster

MATCH #5


Krzysztof Jotko

 • Vinst/förlustsvit: 3 raka förluster
 • Senaste match: Brad Tavares
 • MMA-facit: 19-4
 • Utmärkande: 12 domslutsvinster

VS


Alen Amedovski

 • Vinst/förlustsvit: 8 raka vinster
 • Senaste match: Ibrahim Mane
 • MMA-facit: 8-0
 • Utmärkande: 8 knockouts!
Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Ray Borg går i pension om han missar vikten i nästa match

Sist vi fick se den forne titelutmanaren i flugvikt i UFC, Ray Borg, så förlorade han mot Casey Kenney på UFC Philadelphia. Inför den matchen klarade inte heller Borg viktgränsen då han kom in 1 lbs över viktgränsen, detta trots att han tagit matchen i bantamvikt vilket är en viktklass över den han tidigare tävlat i. Detta är inte heller första gången som Borg inte klarar vikten inför en match då detta var tredje gången i UFC som detta hände.

Utanför oktagonen har inte Borg heller haft det lätt den senaste tiden då han först skadades inför UFC 223 då han fick glassplitter i ögat till följd av den bussattack som utfördes av Conor McGregor. Sedan har Borgs son varit i behov av en operation av hjärnan vilket lett till höga kostnader som i sin tid höll Borg borta från oktagonen en längre tid. Sjukhusräkningarna betalades senare av den forne tungviktsfightern Brendan Schaub.

Nu meddelar Borg via twitter att om hans nästa match ställs in, antingen på grund av viktmiss eller skador, kommer han att lägga handskarna på hyllan. Samtidigt berättar han även att han kommer att göra drastiska ändringar i sin livsstil vilket kommer att påverka hans viktminskningar i kommande matcher samt göra honom till en bättre fighter.

Since arriving home after my last fight, I have made some drastic changes to my lifestyle habits. I used to be very careless with my diet and stopped spending time in the gym in between fights, which turned fight camps into weight-cut camps. I have taken my career to a whole new level mentally and have started taking the steps to go from dieting/fight camps to lifestyle. With this lifestyle change I believe that the world will finally see my true talent and potential, I also want it to go on record that if I ever miss weight again or miss a fight due to anything other than a serious injury I will leave the sport of MMA forever. I’m coming back better than ever.

I nuläget är inte Borg inplanerad att gå någon match inom en överskådlig framtid. Senast han gick match var under UFC Philadelphia och han förlorade då mot Kenney via ett enhälligt domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Bulldog Media Fight Night 2.0: Resultat

Under långfredagskvällen ägde galan Bulldog Media Fight Night 2.0 rum i Göteborg där det bjöds på Boxning, Kickboxning och MMA. I galans huvudmatch ställdes Martin Akhtar mot Filiph Waldt där vinnaren titulerades WBC Muay Thais första skandinaviska super lättviktsmästare. Matchen slutade med Akhtar som vinnare via domslut i vad som kom att bli hans sista match i karriären. På galan fick vi även se K1-legenden Jerome Le Banner besegra Adnan Alic endast 2 minuter in i första ronden via knockout. Den svenska tungviktsboxaren Attila Levin gjorde även comeback på galan då han besegrade greken Marios Kollias via enhälligt domslut, Levin meddelade efter matchen att comebacken endast gällde en match och att han återigen är pensionerad från boxningen.

På galan gick även flera svenska MMA-talanger matcher, bland annat den tidigare VM-vinnaren Cornelia Holm som besegrade Morgane Ribout via en Rear Naked Choke i första ronden. Nedan kan ni se de fullständiga resultaten från galan.

 • Muay Thai: Martin Akhtar besegrar Filiph Waldt via enhälligt domslut.
 • Boxning: Attila Levin besegrar Marios Kollias via enhälligt domslut.
 • K1: Jerome Le Banner besegrar Adnan Alic via TKO – Rond 1, 2:02.
 • MMA: Linus Andersson besegrar Henrik Lie via TKO – Rond 1, 1:35.
 • MMA: Anton Turkalj besegrar Julian Borislov via Submission (Rear Naked Choke) – Rond 1, 4:34.
 • Boxning: Oliver Flodin besegrar Nodar Tskhovrebadze via enhälligt domslut.
 • MMA: Cornelia Holm besegrar Morgane Ribout via Submission (Rear Naked Choke) – Rond 1, 3:18.
 • Boxning: Hamza Barka besegrar Tengiz Ubilava via enhälligt domslut.
 • MMA: Dimitar Kostov besegrar Christoffer Darre via KO – Rond 1.
 • MMA: Sahil Siraj besegrar Alexey Krepets via TKO – Rond 2.
 • Boxning: Billy Liljeqvist besegrar John Jeppsson Ruddell via enhälligt domslut.
 • Läs mer
  +2
  Dana Sad
  Dana Happy

  BJ Penn anklagas för att ha hotat en bonde med en machete

  Den före detta UFC-mästaren i två viktklasser och Hall of Fame-invalde BJ Penn har tidigare i år anklagats för att ha begått övergrepp och misshandel vilket har lett till kontaktförbud mot modern till hans barn. Sedan dess har Penns team gått ut med ett meddelande där de påstår att anklagelserna är falska och missvisande.

  Nu har ännu fler anklagelser mot Penn dykt upp då han figurerar i en polisutredning kring en incident som ska ha ägt rum i januari förra året. Enligt utredningen, som MMAJunkie har tagit del av, ska Penn ha hotat en bonde med en machete efter att denne försökt ta sig in på Penns mark. Enligt utredning så misstänks Penn för “first-degree terroristic threatening” vilket i Sverige kan liknas vid brottet olaga hot. Brottet kan i amerikansk rätt leda till upp till 5 år i fängelse och 10 000 dollar i böter.

  Enligt Jason Grouns vid Hawaii Police Department så är fallet fortfarande öppet då samtliga parter inte gått att kontakta eller hitta. Enligt Grouns går det inte heller att lämna över fallet till åklagare innan utredningen är klar. Enligt Penns advokat, Gary Levitt, har Penn erkänt till att han haft kontakt med bonden men nekat till att något våld eller hot om sådant ska ha ägt rum. Penn ska inte heller ha haft kontakt med polisen i relation till händelsen.

  B.J. said he’s never given a statement to the police; they haven’t told him he’s got a terroristic threatening charge, or there are charges pending. He just said there was an incident, it was over one year ago, and it had to do with a gate. There was no threatening or machete or anything like that.

  Enligt den notis som skickades ut till polisen vid händelsen ska Penn ha åkt till bondens hem och ropat att han ska komma ut och att han annars kommer att döda honom. Bonden ska då ha gömt sig. Penn ska senare ha återvänt till platsen för att förstöra bondens egendom med en fyrhjuling, det är först då som bonden kontaktade polis.

  Härnäst planeras Penn gå match mot Clay Guida under UFC 237 som äger rum den 11:e maj i Rio De Janeiro, Brasilien.

  Läs mer
  -5
  Dana Sad
  Dana Happy

  UFC planerar kommande internationella galor

  UFC växer i världen och utanför USA. Under 2019 så har UFC haft galor i Fortaleza (Brasilien), Melbourne (Austalien), Prag (Tjeckien) och London (England). Kommande galor i St. Petersburg (Ryssland), Rio de Janeiro (Brasilien) och Stockholm har sedan en tid tillbaka även varit planerade.

  Under veckan så rapporterade MMA Fighting att källor uppgett att UFC planerar flera internationella galor i augusti, september och november.

  Den 10:e augusti så skall UFC planera en Fight Night Gala i Montevideo, Uruguay. Under flera år så har Brasilien varit UFC:s enda marknad i Sydamerika fram tills 2018. Då UFC besökte Santiago, Chile för Kamaru Usman vs Demian Maia och Buenos Aires, Argentina för Santiago Ponzinibbio vs Neil Magny.

  Den 7:e september så skall UFC ha planerat en återkomst till Abu Dhabi ett pay-per-view event. Den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov har tidigare uttryckt intresse av att gå match på denna gala. Skulle denna gala kunna vara den gala då Nurmagomedov möter den nyblivne interimästaren Dustin Porier om titeln som obestridd mästare i lättvikt?

  Den 16:e november så skall UFC för sjunde året i rad återvända till Sao Paulo, Brasilien. Den forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo har tidigare uttalat sig som att pensionera sig i år. Aldo har även uttalat sig om önskan att gå sin sista match i Brasilien. Skulle det kunna bli på detta kort?

  Att UFC växer även världen är tydligt. Och UFC har besökt samtliga världsdelar förutom Afrika. Kan en UFC gala i Afrika vara aktuell i framtiden? Kamaru Usman mästare i weltervikt har tidigare uttryckt sin vilja om se UFC komma till Afrika. Kamaru Usman som kommer från Nigeria blev den förste UFC mästaren från den Afrikanska kontinenten fick kort senare sällskap av ”landsmannen” Israel Adesanya. Adesanya som vann interimtiteln i mellanvikt efter att han besegrat Kelvin Gastelum genom enhälligt domslut under UFC 236, Atlanta april 2019. Kamerunaren och tungviktaren Francis Ngannou rankad tvåa i UFC:s tungvikts division är ännu ett stort namn i UFC. Kan även en gala i Afrika ligga i framtida planering?

  Läs mer
  +1
  Dana Sad
  Dana Happy

  Video
  Khamzat Chimaev vinner via brutal knock – fortfarande obesegrad

  Den svenske mellanviktaren Khamzat Chimaev fortsätter att imponera. Under fredagens Brave CF 23 tog Allstars-fightern den hittills mest imponerande segern i karriären när han besegrade den dittills obesegrade ryssen Ikram Aliskerov via knockout i den första ronden. Chimaev får in en upp-cut som sänker Ikram. Ryssen förblir orörlig ett bra tag efter smällen.

  Chimaev har nu 5-0 i record, där alla har varit via avslut, och kommer med största sannolikhet att gå match om bältet i Brave härnäst.

  Läs mer
  +2
  Dana Sad
  Dana Happy