17 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

UFC har en ny plan för Conor McGregor efter inställda matchen

Av

Alexander Clausson

14/06/2024
Conor McGregor

Den tidigare dubbelmästaren Conor McGregor har dragit sig ur från den inbokade matchen mellan Conor McGregor och Michael Chandler under UFC 303. Enligt uppgiften har organisationen inte gett upp hoppet för irländarens comeback.

Conor McGregor drar sig ur UFC 303

Den ursprungliga tanken var att McGregor skulle möta Chandler redan under den föregående sommaren. Detta i nära anknytning till finalen av The Ultimate Fighter. De båda utövarna agerade huvudtränare i varsitt lag under 2023 års säsong. Matchen ägde dock aldrig rum under kalenderåret i fråga. Bland annat på grund av att McGregor vägrade återinträda i anti-dopingbyrån USADA:s testpool.

Kring årsskiftet offentliggjorde McGregor sin önskan om att ta sig an Chandler under sommaren 2024. Drabbningen bokades sedan in officiellt av UFC i samband med International Fight Week. Ett event som äger rum den sista helgen i juni.


Under de senaste veckorna har det cirkulerat rykten om att månadens stora match skulle ställas in. Bland annat på grund av att presskonferensen i Dublin, Irland, inför matchen ställdes in. Natten till fredag, svensk tid, gjorde Dana White nyheten officiell. McGregor har dragit sig ur fajten på grund av en skada. Istället kommer organisationens mästare i lätt tungvikt, Alex Pereira, ta sig Jiri Prochazka i galans huvudmatch.

Enligt MMA-journalisten Ariel Helwani var den ursprungliga planen att Chandler skulle stanna kvar på kortet för att möta en annan motståndare. Helwani hävdar dock att organisationen inte kunde hitta någon logiskt motståndare åt amerikanen. Istället planerar nu organisationen att ge McGregor ytterligare en chans att återvända till buren. Enligt Helwani planerar UFC att boka om matchen på nytt. Organisationen vill att McGregor möter Chandler på ett kort innan årets slut. Detta via ett inlägg på Helwanis X-konto (tidigare Twitter).

McGregor har inte tävlar sedan juli, 2021. Chandler, i sin tur, har inte klivit in i buren sedan november, 2022.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Jake Paul mot Mike Perry
Allt inför Jake Paul mot Mike Perry: Tider & matchkort
🥊 Influencer-stjärnan möter bare-knuckle-mästaren
Dustin Poirier pensionering
Dustin Poirier ger besked om framtiden i UFC
🥊 ”100 procent, garanterat”
Jake Paul Mike Perry(3)
Jake Paul ger kaxigt uttalande om Mike Perry
🥊 ”Skulle vilja ha hans attityd”
Georges St Pierre Nick Diaz
Georges St-Pierre ger besked efter inställda comebacken
🥊 ”En del av mig återvände i höstas”
Freddy Castro gör MMA-debut på Superior Academy – Motståndaren mötte tidigare Liam Pitts
🥊 Hypade thaiboxaren har gått flera matcher i Thailand och Kambodja
Jake Paul Mike Tyson
Team Jake Paul: Stjärnan rasande över Mike Tyson:s återhämtning
🥊 Legendaren har börjat träna igen

Här kan du söka!

Search