Dana White

UFC höjer priset på Pay-Per-View för numrerade galor

Jonathan Damm

Det kommer att bli ännu dyrare att vara ett fan av MMA i USA då UFC nu väljer att höja priset för att se sina “Pay-Per-View” galor.

UFC höjer priset på ”Pay-Per-View”

Den huvudsakliga affärsmodellen för UFCs numrerade galor i hemlandet USA har sedan länge varit “Pay-Per-View”, vilket innebär att tittaren betalar en summa för varje ny gala. Under början av 2020 valde UFC och sändningspartnern ESPN att höja det amerikanska priset från 59.99 dollar (ca 548 kronor) till 64.99 dollar (ca 594 kronor). Nu meddelar amerikanska Newsday att UFC i och med sin första numrerade gala för 2022 återigen kommer att höja priset för sina “PPV” galor till 74.99 dollar (685 kronor).

Osäkert hur det påverkar Sverige

Prisökningen innebär det högsta priset som UFC någonsin haft för sina galor och ökningen kommer efter vad UFCs VD, Dana White, har beskrivit som organisationens bästa år någonsin under 2021. Tittare i Sverige har till stor del kunnat ta del av UFCs galor utan att behöva betala engångskostnader för de numrerade galorna men undantag har skett i samband med ett fåtal utvalda galor. De få gånger som den svenska streamingtjänsten Viaplay har gjort UFC-galor tillgängliga i utbyte mot en kostnad för Pay-Per-View så har det mottagit stark kritik från fans i och med det redan existerande priset på Viaplays sportpaket. Huruvida prishöjningen på Pay-Per-View galor i USA kommer att påverka svenska tittare genom prishöjningar eller fler galor som erbjuds med betalningsmodellen Pay-Per-View återstår i skrivande stund att se.

UFC 270

Den gala som kommer att vara den första att erbjudas med det högre priset är UFC 270 där tungviktsmästaren Francis Ngannou (16-3) ställs mot Ciryl Gane (10-0) i huvudmatchen. Även ett titelmöte i flugvikt mellan mästaren Brandon Moreno (19-5-2) och Deiveson Figueiredo (20-2-1) kommer att äga rum på galan. UFC 270 äger rum den 22:a januari på Honda Center i Anaheim, USA.

-8
Dana Sad
Dana Happy
Jake Paul knockar Tyron Woodley i returmatchen
Tyron Woodley om Jake Paul: ”He would literally fuck you all up”
Hett
Ciryl Gane
Se klippet när UFCs franska kommentatorer tappar det över Ciryl Gane
Hett
Brandon Moreno och Cody Garbrandt
Brandon Moreno sympatiserar med Cody Garbrandt
Hett
Colby Covington är bettingfavorit inför mötet med Jorge Masvidal. Dana White är inte förvånad.
Hett
Jorge Masvidal Colby Covington Chael Sonnen
Chael Sonnen: Matchen mot Colby Covington kan avsluta Jorge Masvidals karriär
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.