Curtis-Blaydes-vs.-Francis-Ngannou-UFC

UFC Kina: Eftertankar – ”Francis Ngannou har ”cement i nävarna

Denna kylslagna lördag förmiddag i november besökte UFC för första gången Kinas huvudstad Peking, och Cadillac Arena. Man gjorde det med ytterligare ett svagt matchkort, något vi har vant oss vid. Våra värdar denna morgon var John Gooden och Dan Hardy.

Underkort

125 lbs.: Louis Smolka vs. Su Mudaerji

Louis Smolka, som för inte så länge sedan sparkades från UFC fick en ny chans på kort varsel. Han ställdes mot den 22-årige kinesiske debutanten Su Mudaerji. Det blev en lyckad återkomst för Smolka som lyckades avsluta den kinesiske strikern via armbar vid 2.07 av rond 2.

185 lbs.: Kevin Holland vs. John Phillips

Kevin Holland är en kaxig 26-årig amerikan med bra räckvidd och ett hyfsat markgame. Walesaren John Phillips är en erfaren och tuff striker som gillar att KO:a sina motståndare. Av hans midjemått att döma gillar han även god mat – betydligt mer än löprundor. De två bjöd oss tittare på god underhållning. Amerikanen var storfavorit inför matchen och även om den blev jämnare än väntat så var det inga tvivel angående vem som hade övertaget. Holland vred upp tempot i sista ronden och satte in en fin rear-naked choke vid 4.05 av rond 3.

115 lbs.: Syuri Kondo vs. Yan Xiaonan

Japanskan Syuri Kondo ställdes mot kinesiskan Yan Xiaonan i en match up mellan två strikers. Hemmafightern visade både snabbhet och slagkraft när hon gång på gång träffade japanskan. Kondo visade tuffhet men hade inte särskilt mycket att sätta emot och publiken i Cadillac Arena kunde glädjas över en fin hemmavinst.

135 lbs.: Martin Day vs. Liu Pingyuan

Debutanten Martin Day är en lovande ung hawaiiansk fighter med strikingbakgrund. Han mötte kinesen Liu Pingyuan som kom in med hela 8 raka vinster. Vi fick se en ganska trevlig fight i bra tempo. Det var jämnt och böljade fram och tillbaka. Trots en skadad hand lyckades Pingyuan få med sig ett delat domslut, till stor glädje för hemmafansen.

115 lbs.: Jessica Aguilar vs. Weili Zhang

Mexikanskan Jessica Aguilar är en aggressiv veteran. Hon ställdes mot hemmafightern Weili Zhang, en farlig och wellrounded fighter med 17 raka vinster. Hon slösade ingen tid i matchen och tog snabbt ner Aguilar. På marken jobbade hon med tung ground-and-pound och när hon såg en öppning attackerade hon med submissions. Hon var nära att få till en triangel, men när det inte gick växlade hon snyggt till en tight armbar som tvingade mexikanskan att klappa vid 3.41 av rond 1. Mycket imponerande insats av Weili Zhang.

205 lbs.: Hu Yaozong vs. Rashad Coulter

Kinesen Hu Yaozong är en mycket oerfaren 23-åring med bakgrund inom grekisk-romersk brottning. Amerikanen Rashad Coulter är en vild boxer-brawler som kommer från tre raka förluster. De tog båda klivet ner från tungvikt. Det var inte någon hög nivå på den mma vi fick se. Om vi ska vara helt ärliga så höll detta inte UFC-nivå. Det var trots det en underhållande fight mellan två tuffingar med stort hjärta. Vinsten gick till Rashad Coulter.

125 lbs.: Lauren Mueller vs. Wu Yanan

Amerikanskan Lauren Mueller är en obesegrad talang som gjorde sin andra fight i UFC. Hon ställdes mot den 22-åriga kinesiskan Wu Yanan. Mueller såg vass ut och hade full kontroll på det som skedde oktagonen. Hon fällde kinesiskan till marken och fick topposition. Där gick det dock inte som planerat då 22-åriga Wu Yanan överraskade med en tight armbar som tvingade amerikanskan att klappa. En imponerande vinst för ynglingen inför hemmapubliken.

170 lbs.: Alex Morono vs. Kenan Song

Alex Morono är en tuff men ojämn amerikan med svartbälte i bjj. Han ställdes mot Kenan Song som är en aggressiv kinesisk fighter med två raka avslutssegrar i UFC. Morono använde mycket rörelse och satte högt tempo från början vilket konfunderade Song som hade svårt att få grepp om motståndaren. Efter hand som matchen fortskred steg frustrationen hos kinesen som hade svårt att hitta några svar på Moronos svårlästa offensiv och höga output. Det hindrade dock inte honom från att konstant pressa framåt. Det gjorde detta till en intensiv och hyfsat underhållande fight. I slutändan tog amerikanen en klar seger hos samtliga domare. Morono och Song fick $50,000 i bonus för att ha bjudit på kvällens match.

Huvudkort 

170 lbs.: Li Jingliang vs. David Zawada

Kinesen Li Jingliang är en vild och hårdslående herre som gillar att bjuda upp till dans. Han jobbar med hårt press och hög output. David Zawada är en tuff tysk fighter som förlorade ett tight delat domslut i sin UFC-debut mot Danny Roberts. Zawada inledde starkt och fällde Li i första ronden. I andra ronden såg tysken trött ut och Li fortsatte med press i högt tempo och tog över initiativet i fighten. Tredje ronden var mer eller mindre spel mot ett mål. Li drev upp ett högt tempo och gjorde lite som han ville. Vid 4.07 av rond 3 träffade Li med en side-kick mot levern som tvingade Zawada att klappa. En fin seger för den underhållande kinesiske strikern. En seger värd $50,000 i bonus.

135 lbs.: Vince Morales vs. Song Yadong 

Song Yadong är en 20-årig kinesisk talang som har inlett UFC-karriären med 2 raka vinster. Han är en otroligt explosiv och kraftfull striker. Han skulle egentligen ha mött Frankie Saenz. När denne skadade sig ersattes han av debutanten Vince Morales. Morales hoppade in på kort varsel för en chans i UFC. Han är en okej striker med svartbälte i bjj. Yadong tog tidigt tag i taktpinnen och styrde matchen. Han hade full kontroll i oktagonen ända fram till sista minuten då han bjöd in Morales till vild slagväxling. Alla tre domare gav honom segern med 30-27 och han tog en fin seger på hemmaplan.

265 lbs.: Alistair Overeem vs. Sergey Pavlovich 

Alistair Overeem (#6) är en veteran som knappt behöver någon presentation. Han är en giftig striker som debuterade 1999 och har tillhört världseliten i många år. Han tog sig an ryssen Sergey Pavlovich, en obesegrad debutant med brottningsbakgrund och bra slagkraft.

Vi fick se en något avvaktande inledning och Overeem såg till en början lite tveksam ut. Han var dock smart och utnyttjade sin stora verktygslåda och erfarenhet för att ta initiativet i fighten. Han stängde distansen och clinchade den väldige ryssen. När han väl slappnade av visade han prov på varierad striking. Det öppnade för en nedtagning och väl på marken visade han sin fina ground-and-pound och domaren tvingades bryta matchen. Bra insats av den gamle.

265 lbs.: Curtis Blaydes vs. Francis Ngannou

I kvällens huvudmatch ställdes amerikanen Curtis Blaydes (#3) för andra gången mot Francis Ngannou (#4). Första mötet var Blaydes oktagondebut och det slutade med att läkaren stoppade fighten pga ett igensvullet öga. Blaydes kom in till fighten med ett fint momentum tack vare 4 raka segrar. Ngannou kom från två förluster och tveksam form. När matchen väl startade såg vi den gamle Ngannou. Han träffade med en stenhård höger som fällde amerikanen. Han klev in och fortsatte avlossa bomber mot den omtöcknade Blaydes och efter 45 sekunder gick domaren in och avbröt fighten. Imponerande comback av Ngannou som tog en mycket viktig seger i ett pressat läge.

Sammanfattning

Vi kan summera en okej mma-lördag från den kinesiska huvudstaden. Hemmapubliken torde ha all anledning att vara nöjd med insatserna från flertalet kinesiska fighters. Låt vara att flertalet av dem bjöds på överkomligt motstånd av UFC, men sånt får man ha överseende när det kommer till att glädja publiken i den mest lukrativa marknade av alla.

Två prestationer stod, enligt min uppfattning, ut lite extra denna dag. Den gamle Alistair Overeem glimrade till och visade prov på gamla takter när han tog sig tillbaka till vinstkolumnen efter två tuffa förluster. Han gjorde det genom att dominera och avsluta den lovande ryssen Sergey Pavlovich.

Francis Ngannou överraskade nog många när han avslutade den mycket lovande Curtis Blaydes via slag efter endast 45 sekunder av första ronden. I sin senaste match så han bedrövlig ut – tveksam och nästan räddhågsen. Denna dag var det den gamle Ngannou som var tillbaka – han med självförtroende och cement i nävarna. Den fina insatsen gjorde dessutom honom $50,000 rikare.

______________________

Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 232: Alexander Gustafsson highlights – and new!

Kolla in denna hemmasnickrade highlight-video av ’Hr576 MRX Fight Edits’ till Alexander Gustafsson. Nu är det bara 1,5 vecka kvar till han återigen går upp mot Jon Jones. Fem år senare är det äntligen dags för returmötet och vad passar inte bättre än en fantastiskt video om Alexs bästa höjdpunkter. Se hans avslut i videon ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Alexander Gustafsson och Ilir Latifi redo – på plats på UFC Performance Institute

Nästa vecka den 29:e december är det äntligen dags för Alexander Gustafsson och Ilir Latifi att inta T-Mobile Arena i Las Vegas.

Gustafsson går returmatch mot den forne lätta-tungviktsmästaren Jon Jones och Ilir Latifi ställs mot TUF-vinnaren Corey Anderson på huvudkortet. Vi kommer även få se en titelmatch i fjädervikt mellan Cris Cyborg och Amanda Nunes.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

WE ARE READY!

Ett inlägg delat av Alex The Mauler Gustafsson (@alexthemauler)

Matchkortet

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan:

Huvudkort

Titelmatch i lätt-ungvikt: Jon Jones vs. Alexander Gustafsson
Titelmatch i fjädervikt: Cris Cyborg (c) vs. Amanda Nunes
Weltervikt Carlos Condit vs. Michael Chiesa
Lätt-tungvikt: Ilir Latifi vs. Corey Anderson
Fjädervikt: Chad Mendes vs. Alex Volkanovski

Underkort

Tungvikt: Walt Harris vs. Andrei Arlovski
Fjädervikt: Cat Zingano vs. Megan Anderson
Bantamvikt: Douglas Silva de Andrade vs. Petr Yan
Lättvikt: BJ Penn vs. Ryan Hall

Early prelims

Bantamvikt: Brian Kelleher vs. Montel Jackson
Bantamvikt: Andre Ewell vs. Nathaniel Wood
Mellanvikt: Uriah Hall vs. Bevon Lewis
Weltervikt: Curtis Millender vs. Siyar Bahadurzada

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
UFC 235 Zabit Magomedsharipov vs Jeremy Stephens

UFC 235: Zabit Magomedsharipov mot Jeremy Stephens officiell

Ett fjäderviktsmöte mellan UFC-veteranen Jeremy Stephens (28-15 MMA, 15-14 UFC) och ryske talangen Zabit Magomedsharipov (16-1 MMA, 4-0 UFC) officiellt bekräftat av UFC under tisdagen. ESPN rapporterade om matchningen under helgen men UFC gick ut med matchen via deras Twitterkonto idag.

Magomedsharipov har haft en imponerande vinstsvit bakom sig med 12 vinster där hela 10 har varit via avslut. I sin senaste match besegrade den 27-årige ryssen, den sent inhoppande Brandon Davis via submission i 2:a ronden. Zabit har fyra vinster i UFC, varav tre är via submissions. Totalt har Zabit vunnit 13 av sina 16 vinster via avslut, sju via submission och sex via knockout.

Stephens förlorade mot den forne fjäderviktskungen Jose Aldo i sin senaste match. Den 32-årige amerikanen förlorade via TKO i den första ronden. Innan förlusten mot Aldo hade Stephens en vinsvit på tre matcher där två var via TKO/KO. Totalt har Stephens hela 19 vinster via TKO/KO och 2 via submission.

UFC 235

UFC 235 kommer att äga rum den 2:a mars i Las Vegas, USA och nedan kan ni se galans rådande matchkort.

Weltervikt: Ben Askren vs. Robbie Lawler
Fjädervikt: Zabit Magomedsharipov vs. Jeremy Stephens
Weltervikt: Diego Sanchez vs. Mickey Gall
Stråvikt: Tecia Torres vs. Weili Zhang

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Ray Longo vill se Al Iaquinta möta Conor McGregor härnäst

Under den gångna helgens UFC on FOX 31 lyckades lättviktaren Al Iaquinta besegra Kevin Lee via ett enhälligt domslut i galans huvudmatch. Efter matchen gjorde Iaquinta det tydligt att han som sin nästa motståndare helst ser den forne interimmästaren Tony Ferguson. Någon som har andra planer för Iaquintas nästa match är hans tränare, Ray Longo.

Longo medverkade under måndagens avsnitt av “The MMA Hour” där han nämnde att han ser den forne mästaren Conor McGregor som en perfekt motståndare till Iaquinta härnäst.

I’d really like to see him fight Conor next. I don’t think Conor deserves the Khabib rematch at all. It looks like they’re going to give Ferguson Khabib, which is 100 percent fair. That makes fair sense, not everything is fair sense, it’s money sense. But I’d like to see Al get a big money fight against a great guy who can bring a lot of eyeballs to pay-per-view. I think that would be great. I think Al deserves it and I think that’s a great matchup. I’d love to see it and I’d love to be a part of it.

Anledningen till att Longo inte vill se en match mellan Ferguson och Iaquinta är att han misstänker att Ferguson kommer att få en match mot den nuvarande mästaren Khabib Nurmagomedov härnäst.

Ferguson is unbelievable, so that’s a great challenge for Al, but I think Ferguson does deserve the fight with Khabib. I’m just going based on that. Al’s going to take any fight, I think he deserves a big fight for sure either way it goes. I think Ferguson, the Khabib fight is the way to go because Ferguson, what else can that guy do in the division? I think it’s only fair to give him the title fight. But if it has to be Al for some reason then that’s fine, that’s great.

UFC on FOX ägde rum den 15:e december på Bradley Center i Milwaukee, USA.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
fight

Dana White: ”Oscar De La Hoya är som Elon Musk i jämförelse med Tito Ortiz”

Nyligen anordnade den forne världsmästaren i boxning, Oscar De La Hoya, en MMA-gala där UFC veteranerna Chuck Liddell och Tito Ortiz. Sedan galan utannonserades har De La Hoya fått utstå stark kritik av UFCs VD, Dana White. Sedan dess har White och De La Hoya utbytt kommentarer där White nyligen utmanades till en boxningsmatch.

White har dock inte bara varit kritisk till De La Hoya utan har även kritiserat Ortiz för dennes kommentarer om att han inte betalades tillräckligt väl av UFC. Nyligen medverkade White i podcasten “Barstool sports” där han kallade Ortiz för en av de dummaste varelser som någonsin levt. Han nämnde även att De La Hoya är som Elon Musk i jämförelse med Tito Ortiz.

Oscar De La Hoya is Elon Musk compared to Tito Ortiz. Tito Ortiz is one of the dumbest creatures walking the face of the Earth right now. If you take all living things and put them in a barrel, Tito is the dumbest out of everything.

White nämnde även att han antar att Ortiz är De La Hoyas främsta källa när det kommer till MMA, vilket han inte anser är någonting bra.

This is the guy who’s giving him most of the information, I would have to assume, unless Oscar De La Hoya is just crazier than I thought and I think he’s a complete fucking nut.

Matchen mellan Liddell och Ortiz ägde rum den 24:e november i Inglewood, USA.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Jorge Masvidal utmanar Neil Magny

Nyligen ryktades det om att welterviktaren Jorge Masvidal skulle ta sig an veteranen Nick Diaz under den kommande galan UFC 235. Ryktet bekräftades även strax därefter av UFCs VD, Dana White. Nu verkar det dock inte som att matchen mot Diaz blir av då Masvidal gått ut via twitter och utmanat Neil Magny.

Det är inte första gången Masvidal utmanar Magny då han även har erbjudit sig att hoppa in som motståndare åt honom en gång tidigare.

Masvidal gick sin senaste match i november förra året och förlorade då mot Stephen Thompson via enhälligt domslut. UFC 235 kommer att äga rum den 2:a mars på T-Mobile Arena i Las Vegas, USA.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Santiago Ponzinibbio och Rafael Dos Anjos

Santiago Ponzinibbio vill möta ”divan” Rafael Dos Anjos

Senast vi såg welterviktaren Santiago Ponzinibbio var då han besegrade Neil Magny på UFC Argentina. Sedan dess har han kampanjat för en titelmatch mot den regerande mästaren Tyron Woodley. Nu har Ponzinibbio även utmanat den forne lättviktsmästaren Rafael Dos Anjos.

Det är inte första gången som Ponzinibbio utmanar Dos Anjos då han redan innan matchen mot Magny nämnt att det är en match han vill ha. Nu berättar dock Ponzinibbio i en intervju med “Combate” att han väldigt gärna vill möta Dos Anjos, som han kallar för diva.

I’m waiting for that diva. The diva calls the shots. I’m just waiting on a confirmation from the diva. Let him pick the place. Just like all my fights, it’ll be another knockout. The diva said he wouldn’t fight me because it was in Argentina, he wanted to fight me in the U.S., well, just tell me when and where.

Ponzinibbio berättar att Dos Anjos dock inte är den enda motståndare han är intresserad av att möta men att han helst inte möter Colby Covington då de två tränar på samma gym.

I think dos Anjos is the more real option, because Colby is from my gym, we share some of the same coaches, like Mike Brown, so it’s no good. The gym’s management warned us they’d prefer if they could avoid that fight unless it’s for the title, I’m ready to take anyone, I was never one to choose fights, I don’t care. Woodley, Usman, dos Anjos, they’re all good fights for me, I’ll knock anyone out.

I sin senaste match så lyckades Ponzinibbio besegra Magny via knockout i 4:e ronden.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen Awards – här är årets KNOCKOUT!

I säsongens sista MMA-Panel fick vi finbesök! MMA-kritiker Hessi Mocca var på plats och Kimuras MMA-expert, Nadim Carlman. Vi diskuterade Jack Hermanssons fantastiska seger över Gerald Meerschaert och Al Iaquintas vinst mot Kevin Lee.

Vi gick även igenom UFC 232 – Alexander Gustafsson vs Jon Jones 2, Cris Cyborg vs Amanda Nunes och även Ilir Latifi vs Corey Anderson.

Och eftersom det är det sista programmet igår rankar vi även årets bästa/sämsta med följande lista.

– Årets KO
– Årets Sub
– Årets Comeback
– Årets match
– Årets gala
– Årets sämsta händelse
– Årets svenska fighter
– Årets fighter
– Det bästa med året

Vem vann årets knockout?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Psychoblick

Conor McGregor hintar om match: ’Spänn säkerhetsbältet – 2019 smäller det’

Conor McGregor, världens rikaste MMA-utövare. Är han motiverad att komma tillbaka trots sin framgångsrika whisky-försäljning och sina miljoner på banken?

Ska man tro den forne lätt- och fjäderviktsmästarens senaste Instagram-inlägg är han minst sagt motiverad. Till alla hans fans skriver han att det är dags att ’spänna fast sina säkerhetsbälten, för 2019 lovas det fyrverkerier’.

I am launching rockets in 19’ #staystrapped

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

I am launching rockets in 19’ #staystrapped

Ett inlägg delat av Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

Väntar på sin dom

McGregor måste först få sin dom utdelad till sig innan han kan planeras in för nästa match. Efter hans förlust mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov, spårade dagestanierns segerfirande ur när han klättrade över buren och attackerade McGregors lagkamrat Dillon Danis. McGregor utdelade själv slag inne i buren, vilket han nu kommer få till svars för.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Vitor Belfort gör comeback 2019: ”Lets talk about superman”

Vitor Belfort lade sina handskar i buren efter sin förlust mot Lyoto Machida under UFC 224. Han sade inte rakt ut att det var hans sista match i sin MMA-karriär, men mycket pekade på det.

Genom The Ariel Helwani Show kunde den forne lätta-tungviktsmästaren i UFC förtälja att han är på gång att skriva kontrakt med en annan organisation.

I’m going to keep going – not stopping. I’m a free agent. … We are in conversation (to sign with an organization). I have some good news: (In) 2019, I come back. I could not choose a better time for me to be a free agent and what I can bring to the table. I’m looking to add value and what I’m really looking for – I see that we need a change. I’m a fighter and an athlete.

Returmatch?

Belfort har tidigare hintat att han är intresserad av en returmatch mot just Machida.

Belfort har fått mycket kritik av MMA-fans runt om i världen på grund av hans användande av TRT (Testosterone Replacement Therapy), under tiden då det var tillåtet att använda en viss mängd TRT lyckades Belfort knocka motståndare som, Luke Rockhold, Michael Bisping och Dan Henderson. Det har även ryktats att Belfort är ’tillbaka som på gamla goda tiden’.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy