Nyheter

UFC kommer inte till Sverige i början av juni – Jack Hermanssons management bekräftar för Kimura

Av

Alexander Clausson

08/04/2023

I samband med UFCs senaste besök till London berättade organisationens president Dana White att nästa europeiska gala kommer äga rum på svensk mark. Nu kommer uppgifter som talar för att så inte kommer bli fallet.

Jack Hermansson kommer gå match i Las Vegas.

Efter Whites uttalande började spekulationer kring vilken av UFCs kommande galor som skulle kunna äga rum i Sverige. När både Jack Hermansson och Amir Albazi bokades in för ett event den 3 juni späddes ryktet på ytterligare. Särskilt med tanke på att Hermansson kommer ställas mot Brendan Allen i galans huvudmatch.

I en kommentar till Kimura berättade Hermanssons management att svensk-norrmannens match kommer äga rum på Apex anläggningen i Las Vegas. Den galan kommer alltså inte gå av stapeln i Sverige. I juni kommer UFC arrangera ytterligare två fight nights och platser för dessa galor har ännu inte utannonserats. De preliminära matchkorten är dock inte särskilt anpassade för den svenska publiken.

Frågan är om Whites uttalande fortfarande är aktuellt överhuvudtaget. Vid ett skede berättade Allstars Khamzat Chimaev att han skulle vilja gå match i samband med organisationens besök till Sverige. Nyligen berättade han dock att han kommer återvända till buren först i slutet av oktober. Då kommer UFC 294 äga rum på Etihad Arena i Abu Dhabi.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök