“”

UFC kommer ta ifrån Conor McGregor lättviktsbältet – tror Joe Rogan

conor-mcgregor-2-ufc-belts

Frågan om vad som kommer hända härnäst inom UFC:s lättviktsdivision är ännu långt ifrån klarlagd. Trots detta går UFC-expertkommentatorn Joe Rogan ut med en djärv förutsägelse om vad som kommer att utspela sig under den kommande framtiden.

Lättviktsdivisionens mästarbälte innehas för nuvarande av Conor McGregor (21-3 MMA, 9-1 UFC) medan divisionens interim-bälte innehas av Tony Ferguson (23-3 MMA, 13-1 UFC). Den obesgrade och topprankade fightern Khabib Nurmagomedov (25-0 MMA, 9-0 UFC) väntar i sin tur på sin chans att få möta någon av titelhållarna.

McGregor har inte fightats inom MMA sedan han vann mästartiteln i lättvikt vid UFC 205 mot Eddie Alvarez i november 2016. UFC:s VD Dana White förklarade nyligen att UFC endast har lust att vänta fram till en särskild tidpunkt på att McGregor ska försvara sitt bälte innan de kommer vara tvungna att ta ifrån honom titeln.

Joe Rogan tror inte att McGregor kommer att återvända till UFC:s oktagon på ett långt tag och att UFC därför kommer ta ifrån honom lättviktsbältet. Rogan uttryckte sig som följande i et samtal med mästaren Tyron Woodley under torsdagens sändning av JRE MMA Show:

Here’s my prediction: My prediction (is) Conor doesn’t fight for a while. They strip Conor, Tony and Khabib fight for the world title.

McGregor har redan blivit fråntagen ett mästarbälte vid ett tidigare tillfälle. Detta efter att han blev den första UFC-fightern att inneha två UFC-titlar samtidigt. Irländaren fick då lämna ifrån sig UFC-titeln i fjädervikt efter att han inte försvarat bältet.

Rogan tror att UFC snart kommer att fatta ett definitivt beslut i frågan  och han tror att UFC kommer att välja att från ta McGregor titeln och istället anordna ett mästarmöte mellan Nurmagomedov och Tony Ferguson i Ryssland. (Det blev idag även klart att en gala kommer att äga rum i Moskva i september detta år).

I think they’re going to strip him, because Conor’s got $100 million in the bank, and he’s having fun and talking (expletive), and he’s going to keep training. And he’s going to make a big fight in the future, but I think Khabib and Tony is the big fight and (expletive), they might even do that one in Russia. They’re talking about doing a big fight in Russia.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

 

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • The Red King

  Jo men när?
  Han kommer lätt sitta på bältet detta året också, inte en chans Dana White vågar ta ifrån det.

 • Picknickname

  Bara att hålla tummarna på att det görs snart då…

 • jari edvardson

  tiden och verkligheten har hunnit i kapp Conor,,för mycket annat skit runt honom..
  skulle inte höja ögonbrynet om han kastar in handuken…matchen mot floyd tog hårt resultatmässigt.

 • DonaldNorman

  Snart kommer högen med människor som är trötta på att läsa om Conor komma och läsa artikeln om Conor och klaga i kommentarsfältet om Conor på Conor.

  • jonzyjonzy

   Simsalabim.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Tabben som UFC gjorde var att låta Tony vs Lee handla om interimbältet. Khabib vann över en högre rankad motståndare än Tony i deras respektive sista fighter och Khabib var i grunden högre rankad och de gick fighter under samma år. Nu hade UFC i 9 månaders tid kunnat promota Khabib vs Conor i Ryssland istället. Sen hade Conor tystat ner hela Ryssland med att knocka Khabib i första ronden och alla som var emot honom den natten eller iaf majoriteten hade blivit hans fans. UFC missade värsta tillfället här. Skandal! Men men det enda som kan rädda festen är OM Conor tar fighten mot Tony i mars-maj även fast Tony inte är värdig då kommer Conor knocka honom innan rond 2 är slut. Sen måste Khabib lyckas vinna över Eddie som jag ser som väldigt svårt. Eddie är svår att ta ner det är ingen Edson här inte och han har hårda boxar som han kan knocka Khabib med och generellt ett bättre stand up game. Men om Khabib hittar vinsten någonstans i denna fight då är festen räddad och Conor räddar Khabib från a ass whoping av Tony samt låter Khabib äras av att knockas av honom på hans egen hemmaplan och på så sätt för evigt vara med i historian som berättas om Conor when it is all said and done lång after he is gone.

  • jari edvardson

   jaha och ???

  • ivey2

   Vilken jävla nolla är man inte om man lyckas bli strippad på två bälten?? Haha, krävs en riktig sopa för å lyckas med nåt sånt.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Nja han tog båda bältena in spectacular fashion och med eller utan bälten så är det ändå honom alla vill möta och drömmer om att möta förr eller senare.

    • Ric _Ohet

     De har redan gått vidare, det blir så när man är pensionerad. Ingen pratar om Conor längre, varken fighters eller fansen och alla pratar om vilken übermatch Tony vs Khabib skulle vara om bältet.

     När Conor sen slutligen blir av med bältet på det mest förnedrande sättet, 2 ggr om dessutom och som aldrig försvarat nått bälte och blir den sämsta mästaren någonsin, tja då kan han lika gärna gå till Hollywood eller WWE och stanna där. MMA fansen glömmer snabbt sådana som ej tillför något för sporten.
     Men visst kan jag se honom i nån B-rulle som han säkert kommer vara med i. The Expendables 4 – The Tuff Guy EveryOne Forgot

     ———————————
     Real Champ Tony Ferguson
     nr1 contender Khabib Nurmagomedov
     retired fighter Conor Mcgregor
     ———————————

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Time will tell. Det här bara gått ett år lilla gubben och under den tiden så här han stått upp mot en av om inte tom den bästa boxaren genom tiderna på dennes sport. Du kommer se hur fel du har i dina ”predictions”. Tony vs Khabib handlar bara om vem som förtjänar att möta Conor.

     • Ric _Ohet

      Hans tro på sig själv slog totalt slint när han försökte få till en match och ingen svarade, ingen brydde sig. Det visar redan att alla i toppen har gått vidare och Conor kan ställa sig i kön till att få en match om riktiga bältet, när och om han vågar. Han är fortfarande en pensionerad fighter

      https://uploads.disquscdn.com/images/45e7e7490992b261183b4fc87fa3771db270f61812eacdc10b80652bac584017.jpg

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Det alla gör just nu inklusive Khabib är ju att verkligen be om en fight mot Conor.

  • Osthyvel

   Så många ord, så lite innehåll.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Jasså det tycker du. Hahaha. Kan det inte bara vara så att det är din läsförståelse som det är fel på?

    • Osthyvel

     Innan du börjar kommentera kring saker som läsförståelse, lär dig stava. ”Jasså” stavas jaså.

     Med det sagt, det är nog faktiskt ditt fel att jag inte förstår vad du menar. Du skriver och uttrycker dig som en kratta.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Du är iaf den enda som klagat på att inte förstå det jag skriver.

 • Kewken

  Det vore ju en sann välsignelse…

 • Tjackman Bülow

  Jävla bajentomtar! Bränn ner södermalm!

  • Champagne

   Bränn alla tjackpundare på bål.

 • Lucky_Luke

  Känns som de är länge för Kabib att vänta till hösten? Han ville ju gå tre matcher i år.
  Borde gå en match innan dess

Fler Nyheter: