Nyheter

Nya rykten säger att UFC kommer tillbaka till Sverige redan i år

Av

Johan Lorentzon

15/07/2022
UFC oktagon i Sverige

Enligt nya rykten planerar UFC att komma tillbaka till Sverige redan under 2022. Detta skulle i så fall bli åttonde gången organisationen håller ett event på svensk mark.

UFC kommer tillbaka till Sverige i november

Enligt nya rykten från MMA-skribenten Nolan King håller UFC på att planera en ny UFC-gala i Sverige. UFC har planerat att hålla galor tre galor per månad fram till oktober och de planerar att komma tillbaka till Sverige i november om allt går rätt till. Formatet på eventet blir antagligen en Fight Night-gala och följer man formatet för tidigare galor kommer kortet säkert fyllas av svenska och europeiska talanger.

Många svenska talanger som skulle kunna fylla ett svenskt kort

Vilka svenskar som kan få gå på kortet i november är förstås ännu bara spekulationer, men gissningsvis kommer UFC försöka boka Khamzat Chimaev (11-0) som huvudevent. Förutom Chimaev finns de många andra svenska talanger som skulle kunna fylla ut kortet. Veteranerna Jack Hermansson (22-7) och Ilir Latifi (15-8) är två av dem som skulle kunna bokas för match. Anton Turkalj (7-0) fick ju sin bokade match på Dana White’s Contender Series inställd och skulle ju kunna få en ny chans i november på hemmaplan. På damsidan har vi ju Pannie Kianzad (15-5) men också Josefine Lindgren Knutsson (4-0), som nyligen vann sin match i Singapore på Road to UFC.

UFC har varit i Sverige sju gånger

Senaste gången UFC höll en gala på svensk mark var 2019 och då gick Alexander Gustafsson (18-7) huvudmatchen på kortet mot Anthony Smith (36-7). UFC har allt som allt hållit hela sju galor på svensk mark varav Gustafsson varit huvudattraktion fem gånger. Om ryktena om en ny UFC-galan stämmer så är det förstås spännande för oss svenska MMA-fans.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök