17 June, 2024
Nyheter

UFC London: Volkan Özdemir besegrade Paul Craig

Av

Alexander Clausson

23/07/2022
Volkan Özdemir besegrade Paul Craig

UFC Londons huvudkort inleddes med en drabbning inom lätt tungvikt. Paul Craig ställdes mot Volkan Özdemir.

Volkan Özdemir tog sig tillbaka till vinstkolumnen

Skottlands Craig hade gått sex matcher utan att förlora inför kvällens drabbning. Fem vinster och ett oavgjort resultat. Özdemir hade tränat på Allstars i Stockholm inför matchen och klev in i buren med två raka förluster i i ryggen.

Rond 1

Özdemir pressade framåt inledningsvis och Craig drog guard. Skotten försökte låsa fast ett av Özdemirs ben, men den sistnämnda lyckades separera. Craig fångade sin motståndares ben och gick för en heel hook. Özdemir kunde ta sig loss och strax därefter drog Craig ner Özdemir till kanvasen igen. Özdemir kom igång med sin strking i den första rondens slutskede och träffade sin motståndare med flera fina slag.

Rond 2

Craig försökte locka ner sin motståndare till kanvasen, men Özdemir ville inte följa med skotten dit. Craig visade dock på fin striking och fick in flera bra träffar med slag och höga sparkar. Trots framgångarna i stående striking drog Craig ner Özdemir till kanvasen igen. Özdemir fick topposition och Craig kunde inte hota med någonting offensivt. Utövarna tog sig upp till en stående position och utbytte slag med varandra. Craig var fortsatt effektiv med slag och sparkar. Ronden avslutades med Özdemir i topposition.

Rond 3

Özdemir skakade Craig ordentligt med en upoercut och den sistnämnda föll till kanvasen. Özdemir följde upp med ground and pound och Craig försökte hota med ett armlåd. Özdemir släppte upp sin motståndare och Craig såg riktigt seg ut. Den sistnämnda ville få ner fighten till backen och Özdemir höll sig strategiskt kvar i en stående position.

Resultat

Volkan Özdemir besegrade Paul Craig via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök