24 juni, 2024
Nyheter

UFC-mästaren öppen för match mot Sean O’Malley på ett villkor

Av

Ralph Nordahl

11/03/2024
Sean O'Malley UFC

UFC:s fjäderviktsmästare Ilia Topuria är öppen för en framtida mästarmatch mot Sean O’Malley. Dock är det inte aktuellt i nuläget.

UFC-mästaren Ilia Topuria kan tänka sig möta Sean O’Malley

Efter att Sean O’Malley (18-1) försvarade sin bantamviktstitel för första gången med en seger via enhälligt domslut i huvudmatchen mot Marlon Vera under lördagens UFC 299 valde han att utmana Ilia Topuria. Denne erövrade förra månaden fjäderviktsbältet när han knockade Alexander Volkanovski vid UFC 298.

O’Malley sade att matchningen lockar honom och detta betydligt mer än den mot den mest aktuelle konkurrenten Merab Dvalishvili.


Dvalishvili (17-4) har en segersvit på 10 raka och har fått försäkringar om att fightas om titel härnäst. Topuria skulle kunna kliva in istället för sin georgiske landsman genom att acceptera utmaningen från O’Malley. Han har dock valt att gå i den andra riktningen och sagt att tiden inte är rätt för detta.

Suga, congrats.. Was a beautiful performance! There is a fight chasing you with Merab.. Get that done first .

Det är oklart vem Topuria kommer att möta i sitt första titelförsvar i fjädervikt men det finns en god chans att det äger rum i Spanien. UFC-bossen Dana White uttryckte sitt intresse för att återvända till landet efter Topurias seger över Volkanovski.


Är ni intresserade av att se Topuria och O’Malley mötas framöver?

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök