25 juli, 2024
Nyheter

UFC Moskva: Alexander Volkov besegrar Greg Hardy

Av

Jaser Davari

09/11/2019
alexander volkov

Hemmafightern Alexander Volkov visade att han fortfarande tillhör toppen av tungviktsdivisionen under lördagens UFC-gala i Moskva, Ryssland.

Den mycket mer erfarne Volkov (31-7 MMA, 5-1 UFC) tog sig an den forne NFL-stjärnan Greg Hardy (6-2 MMA, 3-2 UFC), som fick se sin fösta ”riktiga” förlust i MMA-buren.

Rond 1

Leon Roberts är den tredje mannen i buren med de två tungviktarna. Greg Hardy öppnar upp med rappa vänsterjabbar mot Volkov, som i sin tur inleder avvaktande. Även om Hardys inledande slagfrekvens är relativt hög är det ensamma slag som Volkov finner lätthanterligt. Den ryske karate-experten börjar arbeta med sparkar mot amerikanens kropp och slänger även iväg raka högerhänder när distansen tillåter. Hardy lyckas fånga upp en spark av Volkov och initierar ett ganska så tafatt nertagningsförsök som leder till en klinch mot buren, där inte mycket inträffar. De två tungviktarna separerar och återvänder till mitten av oktagonen. De utbyter några slag sinsemellan där Hardys explosiva kraft möter Volkovs tekniska precision. Volkov släpper en våldsam vänsterspark som blockeras av Hardys högerarm som tycks ha tagit skada vid kollisionen med ryssens ben. Första ronden avslutas i mitten av buren, och en andfådd Hardy släpar sig till rondvilan.


Rond 2

Rond två inleds och Volkov börjar förfölja Hardy som försöker hålla distansen från den långa ryssen. Då Hardy har skadat sin högra arm utgår majoriteten av hans attacker från hans vänsterhand. Volkov håller amerikanen på tårna genom att ständigt hota med en vänsterspark, och om sparken inte kommer ersätts den istället av en rak höger från ryssen. Om än Hardy besitter de mer explosiva, kraftigare slagen ligger precisionen och tekniken på Volkovs sida. Den väl skolade Volkov tar över mitten av oktagonen och skär effektivt av en rörlig Hardy. Amerikanen skickar flera vänstrar mot Volkov som dock inte följs upp av sin skadade högerarm, och Volkov börjar i långsam takt ta över i det stående. Hardy saknar inte kreativitet inne buren, och försöker bland annat på sig en spinning back fist för att stänga avstånden men når inte fram till ryssen. Volkovs längd och kontroll över distansen i matchen börjar ta över allt mer, och den andra ronden löper mot sitt slut.

Rond 3

Tredje och sista ronden inleds med en explosiv start från Hardy som försöker hoppa in vänsterkrokar på Volkov, som dock lyckas undvika att ta någon skada av dem. Volkov har vid det här läget kunna mäta in sig och kontrollerar avståndet på sann karate-manér. Ryssen börjar arbeta mer på vinklar i sammandrabbningarna och följer effektivt efter Hardy. Trots sin skadade högerarm skickar Hardy iväg flera slag med vänstern och Volkov håller vist avståndet från den explosiva amerikanen. Med hans senaste match färsk i minnet tycks ryssen inte vilja ge sig in i en ”slug fest” med Hardy, och behåller distansen. Ryssen arbetar effektivt med sparkarna, inte minst under en framrusning av Hardy som besvaras med en tung känga från Volkov. Ronden och matchen löper mot sitt slut, de två tungviktarna klappar om varandra inne i buren. Det var inte spektakulärt, men en bekväm seger för Alexander Volkov.


Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search