Aleksei Oleinik

UFC Moskva: Eftertankar – ”En ganska medioker mma-kväll sett till underhållningsvärde”

Efter många års snack hade det äntligen blivit dags för UFC att besöka Ryssland och Moskva. Landet har en stor mma-scen med flera stora organisationer som fostrar och frambringar ny talang. Det var många ryssar på matchkortet och vi var alla spända på att se hur dessa skulle leverera på hemmaplan.

I vanlig ordning när det gäller europeiska galor hade vi Dan Hardy och John Gooden. Vid sin sida hade de förstärkning i form av Paul Felder. Det var ett lyckat drag.

Underkort

135 lbs.: Merab Dvalishvili vs. Terrion Ware 

Georgiern Merab Dvalishvili kom in till fighten med två raka, om än något kontroversiella, förluster. Amerikanen Terrion Ware hade hela tre raka förluster (0-3) med sig. Det var alltså en fråga om vem som skulle rädda jobbet. Dvalishvili slösade inte någon tid utan tog omedelbart ner den amerikanske strikern och gjorde kaos från topposition. Georgiern använde sin starka brottning/grappling för att ta hem ett kassaskåpssäkert domslut. Ware får sannolikt se sig om efter ett annat jobb efter att ha inkasserat sin fjärde raka förlust.

170 lbs.: Ramazan Emeev vs. Stefan Sekulic 

Ryssen Ramazan Emeev tog sig an serben Stefan Sekulic som hoppade in och tog fighten på kort varsel. Sambomästaren Emeev satte omedelbart press på motståndaren men debutanten stod upp bra. I slutet av första ronden träffade Emeev hårt och var nära att avsluta matchen. Rond 2 och 3 blev förvånansvärt jämna med tanke på hur illa ute Sekulic var i första ronden. Det var dock inget snack om vem som vann matchen. Emeev tog en mycket klar domslutsseger. Han gjorde vad som krävdes men inte mycket mer.

185 lbs.: Jordan Johnson vs. Adam Yandiev

Jordan Johnson är en mycket kompetent brottare som tog klivet ner från 205 lbs. Han ställdes mot den ryske UFC-debutanten Adam Yandiev. Ryssen, som gjorde comeback efter tre års frånvaro, är en kompakt och explosiv herre med aggressiv stil. Detta var en match up mellan två obesegrade fighters vilket bidrog till spänningen. Johnson använde sin fina brottning och sin storlek för att dominera den tuffe ryssen. Tidigt i andra ronden säkrade amerikanen en tight armtriangel och det var allt som krävdes. Ryssen klappade vid 0.42 av rond 2.

205 lbs.: Magomed Ankalaev vs. Marcin Prachnio 

Magomed Ankalaev mot Marcin Prachnio var en fight mellan två kraftfulla herrar som båda förlorade i sin UFC-debut. Prachnio är en striker med 10 KO-vinster på sitt record. Ryssen Ankalaev är likt många av sina landsmän en Sambomästare. Ankalaev inledde offensivt och satte press på polacken. Han jobbade metodiskt och letade efter öppningar. I slutet av första ronden hittade han den öppning han letade efter. Han fick fin träff och gick omedelbart in för avslut. Vid 3.09 av rond 1 klev domaren emellan och avbröt matchen. Det var en mycket imponerande insats av ryssen som tog sin första seger i UFC och därtill bonus för sitt avslut – $50,000.

155 lbs.: Desmond Green vs. Mairbek Taisumov

Amerikanen och brottaren Desmond Green ställdes mot den hypade ryske strikern Mairbek Taisumov. Ryssen missade vikten med hela 5 pounds och matchen gick därför i catch-vikt. Förväntningarna var höga på den talangfulle ryssen. Han inledde starkt men lyckades inte riktigt ta kontroll över fighten som blev något av en besvikelse. Det blev ändå en domslutsvinst för ryssen. Taisumov tog sin sjätte raka vinst och börjar närma sig rankat motstånd. Vore det inte för hans visumproblem hade han troligen redan ställts mot rankat motstånd.

155 lbs.: Kajan Johnson vs. Rustam Khabilov

Kajan Johnson är en erfaren och sympatisk kanadensare som tyvärr har hamnat på UFCs ’shit list’ pga sitt engagemang för bildandet av ett fackförbund. I förra matchen förlorade han mot den ryske talangen Islam Makhachev. Nu ställdes han mot ännu en livsfarlig ryss i form av Rustam Khabilov – suplex-maskinen med 5 raka vinster. Kanadensaren, som var hårt nederlagstippad, inledde starkt och gjorde det till en mycket jämnare fight än vad många hade väntat sig. Den kraftfulle ryssen såg frustrerad ut och hade svårt att få grepp om Johnson. Det gick till ett domslut och i slutändan var det hemmafightern som tilldelades det delade domslutet. Det var ganska generöst av domarna med tanke på Khabilovs insats.

135 lbs.: Petr Yan vs. Jin Soo Son

Petr Yan är en mycket talangfull ung ryss som vann via KO i sin UFC-debut. Koreanen Jin Soo Son stod alltså inför en mycket tuff uppgift. Han missade dessutom vikten i sin debut. Inte bra. Son var mycket hårt nederlagstippad men stod upp bra i första ronden och bjöd hårt motstånd. I andra och tredje ronden tog ryssen över men Son visade både tuffhet och bra haka. Det blev en riktigt underhållande fight mellan två duktiga fighters. Yan tog i slutändan en säker poängseger, men den koreanske debutanten gjorde en stark insats och visade att han hör hemma i UFC. De båda kämparna kunde även glädjas åt att ha stått för kvällens match – $50,000 i bonus till Yan. Inget till Son pga viktmissen vilket innebär att 1 lbs. blev hyfsat kostsamt.

185 lbs.: Khalid Murtazaliev vs. C.B. Dollaway

Khalid Murtazaliev, som hoppar in på mycket kort varsel, är en duktig brottare och striker. Han är dock relativt opolerad och oerfaren. C.B. Dollaway å andra sidan är en mycket erfaren fighter med stark brottningsbakgrund. Den ryske ynglingen inledde starkt och tog hem första ronden. Han fortsatte att imponera i andra ronden. Trots att Murtazaliev tog matchen på mycket kort varsel så gjorde han en utmärkt insats. Tyvärr överskuggades ryssens fina prestation av Herb Deans usla insats. Han borde ha stoppat fighten i slutet av andra ronden men istället lät han Dollaway ta emot 10-20 slag utan att över huvud taget försvara sig. Fullständigt bedrövligt.

Huvudkort

170 lbs.: Thiago Alves vs. Alexey Kunchenko

Veteranen Thiago Alves ställdes mot den obesegrade ryske strikern Alexey Kunchenko. Ryssen var rejält hypad inför sin UFC-debut och han ställdes mot tufft motstånd i den erfarne brassen. Det blev en jämn fight som bjöd på mycket teknisk striking. Publiken var stundtals missnöjda med att det inte hände tillräckligt mycket, men så kan det bli när två jämna fighters ställs mot varandra. Tredje ronden blev den bästa. Tempot och intensiteten höjdes och publiken fick vad de önskade. Ryssen spurtade starkt och tog en imponerande seger i sin oktagondebut – sen passade han på att utmana Cowboy Cerrone i oktagonintervjun. Vi tackar för ett intressant tillskott till den redan starka viktklassen.

265 lbs.: Shamil Abdurakhimov vs. Andrei Arlovski

Shamil Abdurakhimov och den f.d. UFC-mästaren Andrei Arlovski ställdes mot varandra i en batalj mellan två rankade tungviktsstrikers. Abdurakhimov överraskade i första ronden genom att ta ned Arlovski och kontrollera från topposition. Även i andra ronden fick han en nedtagning. Denna gång efter att ha fångat en slarvig spark från vitryssen. Tredje ronden blev en grötig och ganska trist affär. Den speglade i någon mån matchen som helhet. Alla tre domare gav segern till 14-rankade Shamil Abdurakhimov.

205 lbs.: Jan Blachowicz vs. Nikita Krylov

Polacken Jan Blachowicz (#4) kommer in med 3 raka vinster mot bra motstånd. Ukrainaren Nikita Krylov gör comeback i UFC efter en tids självvald frånvaro. Samtliga av hans 25 vinster har kommit via avslut och 21 av dessa i första ronden. Första ronden blev övervägande en markfight där de hade ungefär lika mycket toppkontroll. I andra ronden gick Blachowicz för en tidig nedtagning och jobbade därefter med sitt tunga toppgame. Han jobbade metodiskt och säkrade en fin d’arce choke – efter 2.41 av rond 2 klappade Krylov och Blachowicz säkrade sin fjärde raka vinst. Han fick dessutom $50,000 i bonus för besväret. I oktagonintervjun utmanade han såväl D.C. som Alexander Gustafsson.

265 lbs.: Mark Hunt vs. Aleksei Oleinik

Så var det dags för kvällens huvudmatch. Där fick vi se två mycket erfarna herrar ställas mot varandra. Strikinglegenden 44-årige Mark Hunt (#8) mot den 41-årige grapplern Aleksei Oleinik (#11). Hunt använde sina blytunga bensparkar och straffade Oleinik som hade svårt att stödja på främre benet. Hunt träffade även några gånger med slag. Med ungefär en minut kvar av första ronden fick ’Constrictorn’ tag på Hunt. Han drog ner honom på marken och tog rygg. Därifrån jobbade han in en tight rear-naked choke och Hunt tvingades klappa vid 4.26 av rond 1. Det var en imponerande seger för den giftige grapplern som tog en tung skalp och samtidigt kammade hem en prestationsbonus på $50,000.

Sammanfattning

Den ryska publiken var troligen nöjd då flertalet hemmafighters vann sina matcher. Det bör dock tilläggas att flera av ryssarna hade fått väldigt fördelaktiga matchningar. UFC var nog också nöjda med en rapporterad publiksiffra på 22,603 åskådare.

Vi övriga var väl måttligt nöjda med vad vi fick se. Några intressanta nykomlingar i all ära men som helhet var det inte någon större underhållning vi bjöds på. Nä, det var en ganska medioker mma-kväll sett till underhållningsvärde. Men så kan det ju bli när UFC envisas med att slänga ihop hundratals galor varje år. Det kan bli lite urvattnat emellanåt. Så vi får se vad Sao Paulo har att bjuda på om en vecka. Kortet är inte direkt överväldigande men man vet ju aldrig.

_______________________

Kimuraredaktionen

+2
Dana Sad
Dana Happy

Dana White: Henry Cejudo ska försvara flugviktsbältet härnäst

Alexander Clausson

För bara några år sedan krävdes lite, till ingen, reflektion kring vilket bälte en UFC-fighter eventuellt skulle försvara härnäst. 2019 är det däremot inte helt ovanligt att en mästare besitter just den titeln i mer än en viktklass samtidigt. I dagsläget passar både Amanda Nunes och Henry Cejudo in på den beskrivningen.

”Cejudo bär båda divisionerna i sina armar”

I en intervju med ’TMZ Sports’ berättade UFC-bossen Dana White om vad han anser väntar härnäst för Cejudo. Transkribering via ’MMA Fighting’.

You’d have to look at Joe [Benavidez],”White said. “[At 135] I don’t know but next he should defend that title. He would go to 125, defend that title, then we would decide who he would fight next. As long as Cejudo is willing to defend both titles, I think he is a guy that can carry both of them, and by both of them I mean both divisions.”

Inga klara besked om Urijah Faber

Föregående helg gjorde Urijah ”The California Kid” Faber comeback i buren efter att ’Team Alpha’-ägaren spenderat 2.5 år som pensionerad. I första matchen lyckades han avsluta talangen Ricky Simon  på under minuten i den första ronden. Eftersom Cejudo bad om en match med Faber efter sin senaste seger genererades direkt diskussioner om en eventuell match mellan de båda.

He looked good. Obviously not just who he beat but how he beat him and how he did it, he looked incredible in his home town that night. He was giving me sh*t after because I did say he was old. He looked good [but] I don’t know. Cejudo’s hurt so I’ve got to see what’s next for Henry Cejudo.

You don’t know what fights you can make until everybody’s healthy and back. So we’ll see what happens with Henry Cejudo when he gets back.

Cejudo is currently recovering from shoulder surgery and likely won’t be able to fight again until early 2020. And while that doesn’t sound like Faber is likely to get the next shot, opinions on fights can change rapidly and White also admitted that he wasn’t ruling anything out either.

I don’t know. Listen, he proved to me that he wasn’t too old because he beat a real guy. He beat a real guy in devastating fashion so he’s obviously not too old.

We’ll see what happens.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Bellator Dublin: Michael Page återvänder

Alexander Clausson

Den sista helgen i september blir en intensiv helg för europeiska MMA-intresserade. Den 27 september besöker Beallator ’The 3 Arena’ i Dublin och dagen efter besöker UFC för första gången Danmark och dess huvudstad Köpenhamn. Nu är den delade huvudmatchen för galan i Dublin klar och där kommer man få se Michael ”Venom” Page (14-1-0) ta sig an Richard Kiely (3-1-0). Detta gick ’Irish Mirror’ ut med under onsdagen.

Michael Page vs. Richard Kiely

Michael Page kommer senast från en förlust mot Douglas Lima i samband med en av semifinalerna i ’Bellator Welterweight World Grand Prix Tournament’. I turneringens första match stod landsmannen Paul Daley för motståndet och i den fighten kammade Page hem en seger via enhälligt domslut efter fem ronder. ”Venom” har nu ett matchfacit på fjorton vinster och endast en förlust. Elva av dessa vinster har kommit via avslut.

Richard Kiely gjorde sin proffsdebut 2016 och har endast hunnit med fyra matcher i karriären. Tre av dessa resulterade i vinster via avslut och i karriärens enda förlust blev Kiely själv avslutad i den andra ronden via en ’kneebar’. Kiely tränar utifrån Irlands mest högprofilerade MMA-gym – ’SBG Irelan’-

Trashtalk online

Att just dessa två atleter kommer ställas mot varandra den 27 september kommer inte som någon störra överaskning för de som följer ”Venom” på hans sociala medier. Det var där som Kiely utmanade Page och där har de också försökt ’psyka’ varandra inför en eventuell match.

Både Page och Kiley har en passion för stående fighting och särskilt ”Venom” har gjort sig känd som en av de MMA-utövare i världen med vildast teknik och mest spektakulära sparkar.

I galans huvudmatch kommer James Gallagher möta Cal Ellenor 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

September 27th #stormdublin I’m coming for ET #TEAMPETTY #MVPTV @bellatormma @shootfightersofficial @myproteinuk @paradigmsm

Ett inlägg delat av Michael Page (@michaelvenompage)

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Video
Dana White om Jorge Masvidal vs. Conor McGregor: ’No. Hell no’

Karl Johansson

Jorge Masvidal har sedan sin seger mot Ben Askren under UFC 239 berättat att han vill ha en stor match.

Han har nu endast två motståndare i åtanke för ett nytt möte, welterviktsmästaren Kamaru Usman eller forne dubbelmästaren Conor McGregor, som han tidigare utmanade.

Enligt UFC:s VD Dana White kommer en match mot McGregor inte på fråga överhuvudtaget.

Via ’TMZ’:

No. Hell no. Masvidal’s too big for Conor.

McGregor har vid två tidigare tillfällen gått matcher i weltervikt, mot Nate Diaz.

Trots detta menar White att McGregor inte är tillräckligt stor för viktklassen.

Yeah [he fought at welterweight], but he shouldn’t have. I hated when he did it. Not only did I hate that he did it once, I hated that he did it twice. He doesn’t belong at that weight.

White tror dock att McGregor kommer att återvända inom snar framtid och att vi får se vad som händer efter UFC 242, där lättviktsmästaren och McGregors rival Khabib Nurmagomedov möter Dustin Poirier.

I think he’ll be back either this year or early next year. We’ll see how this whole thing plays out in September.

White menar att McGregor inte kommer få match mot vinnaren i detta mötet.

No, but it’ll shake a lot of things up whoever wins that fight.

Vad tycker ni, har White rätt i att inte vilja matcha McGregor mot Masvidal?

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Max Holloway tror fortfarande på match mot Khabib Nurmagomedov

Karl Johansson

Fjäderviktsmästaren Max Holloway var tidigare tänkt att möta lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedovsom ersättare för Tony Ferguson på kort varsel under UFC 223.

Holloway klarade inte vikten och matchen blev inte av.

Han har sedan dess gått tillbaka till fjädervikten och mött Brian Ortega under UFC 231, innan han gjorde sin debut i lättvikten mot Dustin Poirier om interimbältet under UFC 236 och förlorade via domslut.

Härnäst ska ’Blessed’ att försvara bältet mot Frankie Edgar under UFC 240.

Holloway känner dock att ett möte mot Nurmagomedov forfarande kan bli av i framtiden.

Via ESPN:

The Khabib fight is still there. I think the Khabib fight is still there. The fans still want the Khabib fight which is very interesting. The Irishman fight, if he ever figures it out, that fight is still there. There’s a lot of interesting things to do. 155 is not that far, it isn’t that far.

In April I told you guys, I was saying it over, go look at the old interviews, that I was going to come back to 145 no matter what happened. We’re here now and I wanted to come back to 145 in the summer and that’s the plan. I ain’t got nothing but time, we only turned 28, people keep forgetting. I have been around for a long time, you guys saw me grow up in this game.

Mötet mot Edgar äger rum den 27 juli. Khabib är bokad för ett titelförsvar mot Poirier under UFC 242.

Vad tror ni om ett möte mellan Holloway och Khabib?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Jack Hermansson skriver nytt kontrakt med UFC

Karl Johansson

Svenske mellanviktaren Jack Hermansson mötte i april den farlige brasilianaren Ronaldo ’Jacare’ Souza och segrade via ett enhälligt domslut under UFC on ESPN+8 i april.

Nu har Hermansson förnyat sitt kontrakt med UFC för 6 matcher.

Via Instagram:

Efter den mycket imponerande segern mot Souza, var Hermansson bestämd om att möta Kelvin Gastelum, som senast gjorde en imponerande insats i sitt möte mot interimmästaren Israel Adesanya.

Gastelum visade ömsesidigt intresse för en match mot Hermansson och det ser ut som att han vara redo för detta i november.

I början på juli fick vi sedan höra att ett möte mot Jared Cannonier kan bli av för huvudmatchen på UFC Köpenhamn.

Hermansson har idag ett record på 20-4 och 4 raka vinster, med de 3 tidigare mot Thales Leites, Gerald Meerschaert och David Branch.

Vem tror ni Hermansson möter härnäst?

Läs mer
+13
Dana Sad
Dana Happy

Anthony Smith till Jon Jones: ’I’m the guy who made you almost likeable’

Karl Johansson

Under UFC 235 försvarade lätt-tungviktsmästaren Jon Jones sitt bälte mot Anthony Smith, där han segrade via ett enhälligt domslut.

Smith blev träffad av ett otillåtet knä under deras mötet. Hade han inte kunnat fortsätta i matchen efter så hade Jones blivit diskvalificerad och bältet hade varit hans.

Men Smith valde istället att fortsätt slåss mot Jones och förlorade sedan via ett domslut. Han menar att det hade varit fegt att ta bältet på det sättet.

Flera månader senare så är de fortfarande i tjafs med varandra på Twitter.

Anthony Smith in a recent interview: “I’ve said it over, and over, and over again” I’m coming, and there’s no one who’s gonna stop me.

Smith blev inte glad när han såg detta och svarade med följande:

Oh now we’re making fun of people? You better check yourself, tough guy. Don’t forget I’, the guy that made you almost likable. I’ll quickly be the guy to change that if you keep it up. Also, you owe me a f*****g drink and I don’t forget… Modelo… 12oz bottle… chilled,

Jones berättade efter deras möte att han var skyldig Smith en öl efter att han bestämt för att inte ta vinsten via DQ. Han nämde även hur bra Smith är som person som valde att inte acceptera detta.

Smith segrade sedan mot Alexander Gustafsson i Stockholm under Fight Night 153.

Det ser ut som att en returmatch mellan honom och Jones skulle kunna vara möjlig inom snar framtid, något som Smith berättade att han är inställd på.

Vad tycker ni om Jones kommentarer? Vill ni se ett nytt möte mellan de två?

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Daren till missing weight

UFC:s Darren Till antyder eventuell flytt till mellanvikt

Markus Thylin

Efter två tunga förluster i UFC:s welterviktsdivision så antyder nu Darren Till att han eventuellt går upp till mellanvikt.

Darren tills resa från botten till toppen var en ganska imponerande sådan. Man hade länge hört om engelsmannens strålande teknik och kraft, att han pratade flytande portugisiska och att han spenderat en lång tid i Brasilien efter att han blivit knivhuggen i sin hemstad Liverpool.

Många såg dock Till som en underdog när han ställdes mot Donald ”Cowboy” Cerrone, en veteran utan dess like. Matchen blev en kort historia och Till gav alla kritiker svar på tal när han slog ut Cerrone i första ronden. Det såg lätt ut.

Vann matchen med nöd och näppe

I sin nästa match så ställdes den unga och självsäkra britten mot Stephen Thomson som enligt många är den vassaste kniven i lådan när vi pratar om våld som appliceras från en stående position. Till vann matchen med nöd och näppe och det var en otroligt jämn match. Kontroversen låg dock inte i utgången, den låg i invägningen. Till hade inte klarat matchvikten och detta var andra gången den (för viktklassen) enorma engelsmannen misslyckats vid en invägning.

Slagen till en ny planet

Nu så har Darren Till förlorat två matcher på rad. Bägge gångerna så har han blivit avslutad. Första förlusten kom under UFC 228 mot den forne mästaren Tyron Woodley via en ”Brabo Choke”. I sin nästa match så blev Till slagen till en ny planet av Jorge Masvidal under UFC Fight Night 147 och fick således uppleva sin första professionella förlust via knockout.

Med två förluster och två misslyckade invägningar i sitt bagage så verkar det nu som att Till fått nog av welterviktsdivisionen. Via sin Instagram så har Till nu annonserat “Come den motherfucking middleweights”, vilket helt klart kan tolkas som att han mycket möjligt kan vara på väg att kliva upp en viktklass.

Till är i skrivande stund 26år och har bara två förluster i sin resumé, så det kan vara aningen förhastat att avfärda hans försök att blåsa nytt liv i sin karriär. Vi har alla sett Michael Bisping, Dan Henderson och Robbie Lawler.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Forne UFC-fightern misstänkt för sexuellt utnyttjande av ett barn

Markus Thylin

Den forne UFC-fightern Abel Trujillo ligger riktigt dåligt till.

Abel Trujillo har tidigare varit mest känd för att bli nedtagen 21 gånger av Khabib Nurmagomedov. Nu så har Trujillo blivit nedtagen igen. Denna gång så var det dock av polisen. Detta via TSN.

Trujillo har blivit arresterad av sheriff-kontoret i Douglas county i Colorado och är bland annat misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Borgen har blivit fastställd på tio tusen dollar och han har suttit häktad i Castle Rock, Colorado sedan 16e juni.

Upp till arton månader

I Colorado rubriceras brottet som ”sexual exploitation of a child” och betyder i kort att man erhållit, har i sin ägo, distribuerat eller producerat pornografiskt material där någon under arton år finns med i materialet. Om Trujillo blir dömd för brottet så riskerar han att få ett fängelsestraff på upp till arton månader plus böter.

Trujillos karriär har varit en ganska medioker sådan. Hans matchfacit är i skrivande stund 18 vinster och 8 förluster. Den största vinsten som Trujillo haft är mot Jamie Varner. Trujillo har dock mött några toppnamn också; Khabib Nurmagomedov, Tony Ferguson och den nu nr femton rankade James Vick. Den gemensamma nämnaren i dessa matcher var att Trujillo gick ut som förlorare i samtliga matcher.

Trujillo har också blivit dömd för brott rörande våld i hemmet vid två tidigare tillfällen.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Texas: Kimuras läsare tippar Rafael Dos Anjos vs Leon Edwards

Vicktor Winquist

Ingen lyckades pricka alla rätt förra galan, men ni läsare kammar hem flest rätt! tre av fem matcher. Ett litet pluspoäng till chefredaktör Jaser Davari som sätter Urijah Faber som vinnare. Fortsatt i ledningen hittar vi skribent Gustaf Boman.

Nu KÖR vi återigen! Den forne lättviktsmästaren Rafael Dos Anjos kliver tillbaka till buren och ställs mot Leon Edwards som huvudmatch för UFC Texas. Co-main event utspelar sig mellan submission-specialisten Aleksei Oleinik som har otroliga 45 vinster genom submission och flera avslut genom ezekiel choke. Han ställs mot den stående fightern Walt Harris.

Nedan kan ni ta del av intressant statistik inför galan samt en chans att rösta på era favoriter på huvudkortet.

HUVUDMATCH


Rafael Dos Anjos

 • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
 • Senaste match: Kevin Lee
 • MMA-facit: 29-11
 • Utmärkande: 14 domslutsvinster

VS

Leon Edwards i buren
Leon Edwards

 • Vinst/förlustsvit: 7 raka vinster
 • Senaste match: Gunnar Nelson
 • MMA-facit: 17-3
 • Utmärkande: 6 knockouts

CO-MAIN

Aleksei Oleinik
Aleksei Oleinik

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Alistair Overeem
 • MMA-facit: 57-12-1
 • Utmärkande: 45 submissions

VS


Walt Harris

 • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
 • Senaste match: Sergey Spivak
 • MMA-facit: 12-7(1)
 • Utmärkande: Alla 12 vinster genom knockout

MATCH #3


Greg Hardy

 • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
 • Senaste match: Dmitry Smoliakov
 • MMA-facit: 4-1
 • Utmärkande: Alla 4 vinster genom knockout

VS


Juan Adams

 • Vinst/förlustsvit: 2 raka vinster
 • Senaste match: Arjan Singh Bhullar
 • MMA-facit: 5-1
 • Utmärkande: Alla 5 vinster genom knockouts

MATCH #4

ufc 217
James Vick

 • Vinst/förlustsvit: 2 raka förluster
 • Senaste match: Paul Felder
 • MMA-facit: 13-3
 • Utmärkande: 5 submissions

VS

ufc countdown
Dan Hooker

 • Vinst/förlustsvit 1 förlust
 • Senaste match: Edson Barboza
 • MMA-facit: 17-8
 • Utmärkande: 9 knockouts

MATCH #5

Alexander Hernandez media day
Alexander Hernandez

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Donald Cerrone
 • MMA-facit: 10-2
 • Utmärkande: 4 knockouts

VS


Francisco Trinaldo

 • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
 • Senaste match: Evan Dunham
 • MMA-facit: 23-6
 • Utmärkande: 10 domslutsvinster

MATCH #6

Andrei Arlovski i intervju
Andrei Arlovski

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Augusto Sakai
 • MMA-facit: 27-18(2)
 • Utmärkande: 17 knockouts

VS


Ben Rothwell

 • Vinst/förlustsvit: 2 förluster
 • Senaste match: Blagoy Ivanov
 • MMA-facit: 36-11
 • Utmärkande: 27 knockouts

Rafael dos Anjos vs. Leon Edwards

Visa resultat


Aleksei Oleinik vs. Walt Harris

Visa resultat


Greg Hardy vs. Juan Adams

Visa resultat


James Vick vs. Dan Hooker

Visa resultat


Alexander Hernandez vs. Francisco Trinaldo

Visa resultat


Andrei Arlovski vs. Ben Rothwell

Visa resultat

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Vicktor Winquist
Skribent/medieproducent Favoritfighter: Quinton "Rampage" Jackson Varför MMA? "as real as it gets". Blev kär i

Skribent/medieproducent Favoritfighter: Quinton "Rampage" Jackson Varför MMA? "as real as it gets". Blev kär i

Vicktor Winquist

Dana White: Därför blir Georges St-Pierre vs. Khabib Nurmagomedov inte av

Alexander Clausson

När Georges St-Pierre (26-2-0) lade handskarna på hyllan förklarade kanadensaren att en stor anledning till beslutet var insikten om att ”Rush” inte skulle få chansen att möta Khabib Nurmagomedov (27-0-0) i buren. I en intervju med TSN berättar UFC-presidenten Dana White om varför mötet mellan de båda aldrig blev av enligt honom.

”George St-Pierre är den bästa människan någonsin”

White skräder inte orden när han pratar om den före detta mästaren och om hur matchen mot Michael Bisping blev av.

Well there’s two things — first of all, who doesn’t love Georges St-Pierre? Love Georges St-Pierre, the best ever as far as human beings, great guy, love him. Georges St-Pierre and I had a deal, he was going to fight [Michael] Bisping at 185 pounds and if he won, he would defend the title. He bailed on that. Didn’t do it. So you can’t just come out and hand pick fights that you want for titles. He made this deal with me that he would defend the title. He went in and he saw Bisping as an easy fight. He fought Bisping and then you look at the guys that are behind Bisping and they’re all killers. They’re all literally killers.

But now to come back and he wants to fight at 155 for the title. We’re not doing a goofy 165 [pound] whatever, that’s not going to happen.

”Har jag gjort mig förstådd?”

Enligt White hade St-Pierre gett sitt ord på att han skulle försvara titeln i mellanvikt vid en eventuell seger mot Michael Bisping. Så blev som bekant inte fallet och detta är någonting som UFC-presidenten hade i åtanke när han tog beslutet om matchen mot Khabib.

I guess if I get into a position where Khabib the champ wants it bad enough, we’re going to have to talk about it but at the end of the day it doesn’t make sense to me. You have other guys lined up behind him. You’re just asking me if Tony Ferguson is going to get a shot. We’ll give you a shot after Georges St-Pierre slides in at 155 and gets his shot. Then you’ve got Conor [McGregor] who wants a rematch.

There’s guys backed up that want to fight in that division. You can’t come back out of retirement and hand pick fights that you want when you didn’t even keep your word with me on defending the [185] pound belt. Have I made that clear?

Khabib Nurmagomedov mötet härnäst Dustin Poirier i samband med UFC 242 i Abu Dhabi, Förenade Arab Emiraten

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy