Aleksei Oleinik

UFC Moskva: Eftertankar – ”En ganska medioker mma-kväll sett till underhållningsvärde”

Efter många års snack hade det äntligen blivit dags för UFC att besöka Ryssland och Moskva. Landet har en stor mma-scen med flera stora organisationer som fostrar och frambringar ny talang. Det var många ryssar på matchkortet och vi var alla spända på att se hur dessa skulle leverera på hemmaplan.

I vanlig ordning när det gäller europeiska galor hade vi Dan Hardy och John Gooden. Vid sin sida hade de förstärkning i form av Paul Felder. Det var ett lyckat drag.

Underkort

135 lbs.: Merab Dvalishvili vs. Terrion Ware 

Georgiern Merab Dvalishvili kom in till fighten med två raka, om än något kontroversiella, förluster. Amerikanen Terrion Ware hade hela tre raka förluster (0-3) med sig. Det var alltså en fråga om vem som skulle rädda jobbet. Dvalishvili slösade inte någon tid utan tog omedelbart ner den amerikanske strikern och gjorde kaos från topposition. Georgiern använde sin starka brottning/grappling för att ta hem ett kassaskåpssäkert domslut. Ware får sannolikt se sig om efter ett annat jobb efter att ha inkasserat sin fjärde raka förlust.

170 lbs.: Ramazan Emeev vs. Stefan Sekulic 

Ryssen Ramazan Emeev tog sig an serben Stefan Sekulic som hoppade in och tog fighten på kort varsel. Sambomästaren Emeev satte omedelbart press på motståndaren men debutanten stod upp bra. I slutet av första ronden träffade Emeev hårt och var nära att avsluta matchen. Rond 2 och 3 blev förvånansvärt jämna med tanke på hur illa ute Sekulic var i första ronden. Det var dock inget snack om vem som vann matchen. Emeev tog en mycket klar domslutsseger. Han gjorde vad som krävdes men inte mycket mer.

185 lbs.: Jordan Johnson vs. Adam Yandiev

Jordan Johnson är en mycket kompetent brottare som tog klivet ner från 205 lbs. Han ställdes mot den ryske UFC-debutanten Adam Yandiev. Ryssen, som gjorde comeback efter tre års frånvaro, är en kompakt och explosiv herre med aggressiv stil. Detta var en match up mellan två obesegrade fighters vilket bidrog till spänningen. Johnson använde sin fina brottning och sin storlek för att dominera den tuffe ryssen. Tidigt i andra ronden säkrade amerikanen en tight armtriangel och det var allt som krävdes. Ryssen klappade vid 0.42 av rond 2.

205 lbs.: Magomed Ankalaev vs. Marcin Prachnio 

Magomed Ankalaev mot Marcin Prachnio var en fight mellan två kraftfulla herrar som båda förlorade i sin UFC-debut. Prachnio är en striker med 10 KO-vinster på sitt record. Ryssen Ankalaev är likt många av sina landsmän en Sambomästare. Ankalaev inledde offensivt och satte press på polacken. Han jobbade metodiskt och letade efter öppningar. I slutet av första ronden hittade han den öppning han letade efter. Han fick fin träff och gick omedelbart in för avslut. Vid 3.09 av rond 1 klev domaren emellan och avbröt matchen. Det var en mycket imponerande insats av ryssen som tog sin första seger i UFC och därtill bonus för sitt avslut – $50,000.

155 lbs.: Desmond Green vs. Mairbek Taisumov

Amerikanen och brottaren Desmond Green ställdes mot den hypade ryske strikern Mairbek Taisumov. Ryssen missade vikten med hela 5 pounds och matchen gick därför i catch-vikt. Förväntningarna var höga på den talangfulle ryssen. Han inledde starkt men lyckades inte riktigt ta kontroll över fighten som blev något av en besvikelse. Det blev ändå en domslutsvinst för ryssen. Taisumov tog sin sjätte raka vinst och börjar närma sig rankat motstånd. Vore det inte för hans visumproblem hade han troligen redan ställts mot rankat motstånd.

155 lbs.: Kajan Johnson vs. Rustam Khabilov

Kajan Johnson är en erfaren och sympatisk kanadensare som tyvärr har hamnat på UFCs ’shit list’ pga sitt engagemang för bildandet av ett fackförbund. I förra matchen förlorade han mot den ryske talangen Islam Makhachev. Nu ställdes han mot ännu en livsfarlig ryss i form av Rustam Khabilov – suplex-maskinen med 5 raka vinster. Kanadensaren, som var hårt nederlagstippad, inledde starkt och gjorde det till en mycket jämnare fight än vad många hade väntat sig. Den kraftfulle ryssen såg frustrerad ut och hade svårt att få grepp om Johnson. Det gick till ett domslut och i slutändan var det hemmafightern som tilldelades det delade domslutet. Det var ganska generöst av domarna med tanke på Khabilovs insats.

135 lbs.: Petr Yan vs. Jin Soo Son

Petr Yan är en mycket talangfull ung ryss som vann via KO i sin UFC-debut. Koreanen Jin Soo Son stod alltså inför en mycket tuff uppgift. Han missade dessutom vikten i sin debut. Inte bra. Son var mycket hårt nederlagstippad men stod upp bra i första ronden och bjöd hårt motstånd. I andra och tredje ronden tog ryssen över men Son visade både tuffhet och bra haka. Det blev en riktigt underhållande fight mellan två duktiga fighters. Yan tog i slutändan en säker poängseger, men den koreanske debutanten gjorde en stark insats och visade att han hör hemma i UFC. De båda kämparna kunde även glädjas åt att ha stått för kvällens match – $50,000 i bonus till Yan. Inget till Son pga viktmissen vilket innebär att 1 lbs. blev hyfsat kostsamt.

185 lbs.: Khalid Murtazaliev vs. C.B. Dollaway

Khalid Murtazaliev, som hoppar in på mycket kort varsel, är en duktig brottare och striker. Han är dock relativt opolerad och oerfaren. C.B. Dollaway å andra sidan är en mycket erfaren fighter med stark brottningsbakgrund. Den ryske ynglingen inledde starkt och tog hem första ronden. Han fortsatte att imponera i andra ronden. Trots att Murtazaliev tog matchen på mycket kort varsel så gjorde han en utmärkt insats. Tyvärr överskuggades ryssens fina prestation av Herb Deans usla insats. Han borde ha stoppat fighten i slutet av andra ronden men istället lät han Dollaway ta emot 10-20 slag utan att över huvud taget försvara sig. Fullständigt bedrövligt.

Huvudkort

170 lbs.: Thiago Alves vs. Alexey Kunchenko

Veteranen Thiago Alves ställdes mot den obesegrade ryske strikern Alexey Kunchenko. Ryssen var rejält hypad inför sin UFC-debut och han ställdes mot tufft motstånd i den erfarne brassen. Det blev en jämn fight som bjöd på mycket teknisk striking. Publiken var stundtals missnöjda med att det inte hände tillräckligt mycket, men så kan det bli när två jämna fighters ställs mot varandra. Tredje ronden blev den bästa. Tempot och intensiteten höjdes och publiken fick vad de önskade. Ryssen spurtade starkt och tog en imponerande seger i sin oktagondebut – sen passade han på att utmana Cowboy Cerrone i oktagonintervjun. Vi tackar för ett intressant tillskott till den redan starka viktklassen.

265 lbs.: Shamil Abdurakhimov vs. Andrei Arlovski

Shamil Abdurakhimov och den f.d. UFC-mästaren Andrei Arlovski ställdes mot varandra i en batalj mellan två rankade tungviktsstrikers. Abdurakhimov överraskade i första ronden genom att ta ned Arlovski och kontrollera från topposition. Även i andra ronden fick han en nedtagning. Denna gång efter att ha fångat en slarvig spark från vitryssen. Tredje ronden blev en grötig och ganska trist affär. Den speglade i någon mån matchen som helhet. Alla tre domare gav segern till 14-rankade Shamil Abdurakhimov.

205 lbs.: Jan Blachowicz vs. Nikita Krylov

Polacken Jan Blachowicz (#4) kommer in med 3 raka vinster mot bra motstånd. Ukrainaren Nikita Krylov gör comeback i UFC efter en tids självvald frånvaro. Samtliga av hans 25 vinster har kommit via avslut och 21 av dessa i första ronden. Första ronden blev övervägande en markfight där de hade ungefär lika mycket toppkontroll. I andra ronden gick Blachowicz för en tidig nedtagning och jobbade därefter med sitt tunga toppgame. Han jobbade metodiskt och säkrade en fin d’arce choke – efter 2.41 av rond 2 klappade Krylov och Blachowicz säkrade sin fjärde raka vinst. Han fick dessutom $50,000 i bonus för besväret. I oktagonintervjun utmanade han såväl D.C. som Alexander Gustafsson.

265 lbs.: Mark Hunt vs. Aleksei Oleinik

Så var det dags för kvällens huvudmatch. Där fick vi se två mycket erfarna herrar ställas mot varandra. Strikinglegenden 44-årige Mark Hunt (#8) mot den 41-årige grapplern Aleksei Oleinik (#11). Hunt använde sina blytunga bensparkar och straffade Oleinik som hade svårt att stödja på främre benet. Hunt träffade även några gånger med slag. Med ungefär en minut kvar av första ronden fick ’Constrictorn’ tag på Hunt. Han drog ner honom på marken och tog rygg. Därifrån jobbade han in en tight rear-naked choke och Hunt tvingades klappa vid 4.26 av rond 1. Det var en imponerande seger för den giftige grapplern som tog en tung skalp och samtidigt kammade hem en prestationsbonus på $50,000.

Sammanfattning

Den ryska publiken var troligen nöjd då flertalet hemmafighters vann sina matcher. Det bör dock tilläggas att flera av ryssarna hade fått väldigt fördelaktiga matchningar. UFC var nog också nöjda med en rapporterad publiksiffra på 22,603 åskådare.

Vi övriga var väl måttligt nöjda med vad vi fick se. Några intressanta nykomlingar i all ära men som helhet var det inte någon större underhållning vi bjöds på. Nä, det var en ganska medioker mma-kväll sett till underhållningsvärde. Men så kan det ju bli när UFC envisas med att slänga ihop hundratals galor varje år. Det kan bli lite urvattnat emellanåt. Så vi får se vad Sao Paulo har att bjuda på om en vecka. Kortet är inte direkt överväldigande men man vet ju aldrig.

_______________________

Kimuraredaktionen

+2
Dana Sad
Dana Happy
ufc sverige

UFC ryktas återvända till Sverige under sommaren

Lilla Sverige verkar få sin femte UFC-gala, och det redan detta halvår.

Enligt MMA-journalisten Farah Hanoun kommer UFC att återvända till Sverige den 1:a juni i år. Det framkommer dock inte vart platsen för galan kommer att vara.

Källor till Kimura.se bekräftar uppgifterna, men meddelar att inget är klart för tillfället utan att man befinner sig i planeringsstadiet.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
officiell

UFC 237: Antônio Rogério Nogueira möter Ryan Spann

En lätt-tungviktsmatch skall vara klar mellan Antônio Rogério Nogueira och Ryan Spann. Detta rapporterar brasilianska Combate.

Antônio Rogério Nogueira är numera 42 år gammal och har tävlat som proffs sedan 2001. Han är en PRIDE -och UFC-veteran som har hunnit med att gå 31 matcher som proffs. Han gick sin senaste match mot Sam Alvey under ’ UFC Fight Night: Santos vs. Anders’ och vann genom teknisk knockout i rond två. Han har ett MMA-facit på 23-8 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout, sex genom submission samt nio vinster genom domslut.

Ryan ”Superman” Spann har endast gått en match under UFC-fanan och är upplockad ur Dana White’s Tuesday Night Contender Series. I serien ströp han ut Emiliano Sordi genom giljotin vilket säkrade hans UFC-kontrakt. I sin UFC-debut ställdes han mot Luis Henrique Barbosa de Oliveira under ’UFC Fight Night 137 – Santos vs. Anders’ och vann genom domslut. Han har ett MMA-facit på 15-5 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre genom knockout, tio genom submission samt två vinster genom domslut.

UFC 237 äger rum den 11 maj på Arena da Baixada i Curitiba, Brasilien. Endast två matcher är officiella för galan och de kan ni ta del av nedan.

Matchkort

  • Titelmatch i stråvikt: Rose Namajunas (c) vs. Jéssica Andrade
  • Lätt-tungvikt: Antônio Rogério Nogueira vs. Ryan Spann
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Dubbelbild Conor-McGregor Donald-Cerrone

Donald Cerrone vs Conor McGregor? ”April 13 or July 6th – just waiting to…”

UFC-veteran Donald Cerrone kunde genom sin egen Instagram förtälja att hans nästa match kommer äga rum antingen under UFC 236 den 13 april eller den 6 juli.

En match mot Conor McGregor är vad som tidigare har ryktats, frågan är om kontraktet han skriver på är för irländaren.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

April 13 or July 6th 🤷🏼‍♂️ just waiting to 🖋📑

Ett inlägg delat av Donald Cerrone (@cowboycerrone)

Titelmatch?

Matchen har ryktats fram -och tillbaka. I en Instagram-post från Donald Cerrone är det möjligt att matchen kan vara om interimbältet i lättvikt.

Cerrone gick sin senaste match mot Alexander Hernandez under ESPN+ 1 i januari. Han vann genom knockout genom huvudspark och slag. Han har nu två raka vinster och ett MMA-facit på sammanlagt 35 vinster och 11 förluster. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt 10 genom knockout, 17  genom submission samt 8 genom domslut.

McGregor gick sin senaste match mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under UFC 229. Det var en match han förlorade genom neck crank i rond fyra. McGregor har ett MMA-facit på 21-4 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 18 genom knockout, 1 genom submission samt 2 vinster genom domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
UFC 236 Israel Adesanya vs Kelvin Gastelum

Video
UFC 236: Israel Adesanya ryktas möta Kelvin Gastelum om interbältet

En titelmatch om interimbältet i mellanvikt mellan Israel Adesanya (16-0 MMA, 5-0 UFC) och Kelvin Gastelum (16-3 MMA, 10-3 UFC) ska enligt MMA-journalisten Brett Okamoto vara klar för UFC 236.

Whittaker på borta på obestämd tid

Detta innebär att den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittakers skada är så pass allvarlig att han inte kan tävla under den närmaste tiden. Whittaker skulle ha mött Gastelum på UFC 234, men timmar innan galan ställdes matchen in. Whittaker hade drabbats av bråck under matchdagen och var tvungen att genomgå en akutoperation.

Gastelum ”bekräftade” uppgifterna, på ett subtilt sätt, via ett Twitter-inlägg.

April 13th , of 2013 I was crowned the Winner of The Ultimate Fighter of season 17.
It only makes sense that on the 13th of April, the entire journey comes around and it makes a full circle.

Gastelum

Den 27-årige Gastelum vann den 17:e upplagan av dokusåpan, The Ultimate Fighter, där han i finalen besegrade Uriah Hall. Gastelum gick sina första matcher i welterviktsklassen, men efter flera viktmissar gick han upp till mellanvikt. Där har han endast en förlust på sina sex matcher, en submissionförlust mot Chris Weidman. Sedan den förlusten har Gastelum radat upp två vinster, först en KO-vinst mot Michael Bisping och senast en domslutvinst mot Ronaldo ”Jacare” Souza.

Adesanya

Adesanya har sedan UFC-debuten i februari förra året gått hela fem matcher där han vunnit två av dem via avslut och fått fyra post-fight bonusar. Den 29-årige nyzeeländske/nigerianske Adesanya har 16 vinster som MMA-proffs med hela 13 avslut via KO/TKO. I sin senaste match besegrade Adesanya den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva via domslut, efter tre underhållande ronder.

UFC har ännu inte bestämt platsen för galan, men datumet för UFC 236 är satt till den 13:e april.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Det var Rose Namajunas eget beslut att försvara sin titel i Brasilien på bortaplan

Det var nog många som undrade varför UFC bokade Rose Namajunas titelförsvar mot Jessica AndradeUFC 237 som går i Brasilien. Att ge utmanaren hemmaplan kan tyckas vara aningen märkligt.

Nu verkar det emellertid vara så att det var Namajunas eget beslut att ta matchen i Brasilien istället för Las Vega. Detta var i alla fall vad hon sa till Ariel Helwani på hans Ariel Helwani’s MMA Show.

“That’s just how I perform best, you know?”

“I think it’s just a great opportunity.

“I wanted to fight in Brazil [rather than Las Vegas in March]. They had told me March 2 at first so I was getting ready for that anyways. But of course, more time is always better but sometimes you can have too much time and it can be like you’re overtrained and stuff. I took this break for a reason, obviously to heal up and stuff. I’m just looking to get back in there no matter what.”

Namajunas fortsätter med att relatera detta till hennes tid i Indonesien där hon tvingades in i en levnadssituation som var obekväm som hon sedan lärde sig hantera.

UFC 237 går av stapeln den 11 maj och då är det 13 månader sedan mästarinnan försvarade sitt stråviktsbälte mot den forna mästarinnan Joanna Jedrezjczyk på UFC 223. Namajunas är som sagt den nuvarande mästarinnan i damernas stråvikt i UFC, en titel som hon tog från Joanna på UFC 217 i november 2017. Rose var också deltagare i fighting-såpan The Ultimate Fighter, säsong 20 och kom så långt som finalen, vilket hon då förlorade mot Carla Esparza. Idag har hon ett record på 6-2 i UFC.

Ni kan lyssna på hela intervjun med Ariel här ovan.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Paul Felder UFC Presskonferens

Paul Felder fick en kollapsad lunga under matchen mot James Vick

Paul Felders är stryktålighet, detta är något vi redan vet. Vi pratar trots allt om personen som lyckades ta sig igenom tre ronder med en bruten arm mot Mike Perry förra året på UFC 226.

I helgen var det dags för Felder att återvända till oktagonen efter skadan och det var nog många som undrade om ringrost eller annat efter så långt matchuppehåll. Han var som bekant matchad i helgens UFC Phoenix mot James Vick, en match som blev ett krig mellan båda herrarna, men som gick till seger för Felder enhälligt domslut. Ringrost verkar det inte finnas och om det nu skulle råka finnas någon enstaka individ som ifrågasätter ”The Irish Dragons” tuffhet så kan de nog sluta nu. Felder fick en revbensskada i tredje ronden och det visade sig på läkarundersökningen efter matchen att skadan även innebar en kollapsad lunga. De som haft en skada i revbenen vet hur det påverkar så väl andning som rörelser och lägg då på att du helt plötslig bara har en lunga kvar att andas med.

Felder’s manager, Brian Butler postade detta på Instagram:

Paul Felder själv svarade med detta på twitter:

Visserligen så har Felder rätt, vi har två lungor, men jag tror nog ändå vi kan komma överens om att mannen är något extra vad gällande stryktålighet. Felder har nu efter fem matcher fyra vinster, varav förlusten var mot Mike Perry, och sammanlagt är han 8-4 i UFC

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Kron_Gracie nävarna upp

Gracie-familjen hyllar Kron Gracie efter segern mot Alex Caceres

Det skrevs lite MMA-historia i Phoenix i helgen när Kron Gracie debuterade i UFC. Kron som är son till den legendariska Rickson Gracie gjorde inte bara debut i världens största MMA-organisation, han dominerade och vann även sin debutmatch mot Alex Caceres på rear-naked choke i första ronden.

Kron var bara 5 år gammal när hans farbror Royce Gracie gick match på UFC 4 och vann mot Keith Hackney. Detta var så långt bak som 1994, långt innan UFC var det UFC vi ser idag. De flesta vet nog historien och Gracie-familjen och deras involvering i skapandet av Ultimate Fighting Championship (Det vi idag kallar UFC). Det var både ett spektakel och en sorts marknadsföring för att marknadsföra Gracie Jiu-Jitsu i USA. Ett sätt att visa att deras kampstil kunde slå alla andra kampstilar. Detta var långt innan vi hade något som kallades MMA och då handlade UFC om stil mot stil. Idag är UFC något helt annat och har tagit en lite annan riktning än Gracie-familjens inledande visioner, men familjens skugga hänger ändå över hela märket.

Kron bar således hela sin familjs rykte på sina axlar när han gick in i oktagonen i söndagsnatt. Det handlade inte bara om att vinna, utan även att vinna med hjälp av jiu-jitsu. 2 minuter senare stod Kron där med händerna i vädret och segern mot Carceres är också något som hans familj prisar via sociala medier. Kron är nu 5-0 i MMA och 1-0 i UFC.

Det här skrev hans familjemedlemmar om segern

Royce Gracie:

“Kron did the perfect fight, showed the jiu-jitsu he trained his entire life, didn’t engage in an exchange of punches and kicks with his opponent, got a clean clinch and after he grabs you, man, it’s over. His jiu-jitsu is way better. If he’s able to keep this jiu-jitsu game, which is where he comes from, he’ll do great in his career.”


Kyra Gracie:

“It was very gratifying to see Kron in the UFC. He’s a fighter that knows how to fight under pressure, I remember the times he competed in jiu-jitsu with the whole crowd over him. His style is beautiful to watch, a finisher, and is very charismatic. He did the ideal game to take the fight to the ground with a simple and effective jiu-jitsu. He’s a gem for the UFC to work with and do good marketing. I root a lot for Kron’s success.”

Neiman Gracie:

“It was a great debut, a perfect fight that ended like his father’s. Couldn’t be better. I see a bright future ahead and root that he brings the belt in a near future, but no hurry.”

Roger Gracie:

“I think Kron had an excellent fight, a spectacular debut. He’s super talented and has everything to do great in the promotion. I think he has a brilliant career ahead of him.”

Rorion Gracie:

“Kron’s victory impresses me, but doesn’t surprise me. His pedigree is the best possible. Just like he did in competitive jiu-jitsu, I believe that the more he listens to his dad’s advice the better will be his chances of success in MMA.”

Robson Gracie Jr.:

“His debut was incredible, couldn’t be better. I’m very happy to see another member of the family, of Brazil, and especially of jiu-jitsu, in the main MMA promotion in the world. Having a Gracie back in the UFC motivates a lot. I believe he has a bright future because he will get more confident after each fight, and I do believe he can fight for the title in the future.”

Rickson Gracie var förstås också stolt över sin son.

En vinst är ett steg på vägen och det blir spännande och se hur långt Kron kan ta sig i UFC. Med tanke på hur matchen gick så kan vi nog räkna med att få se Gracie-sonen i oktagonen relativt snart igen.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Cheick Kongos okarakteristiska utfall: ”I will fuck you up for real”

Den forne UFC men numera Bellator-fightern Cheick Kongo var inte sen med att utmana den nuvarande tung -och lätta-tungviktsmästaren i Bellator, Ryan Bader.

Den annars respektfulle Kongo hade ett par väl valda ord till mannen han hoppas blir sin nästa motståndare, Bader. Under post-fight presskonferensen för Bellator 216 stod en sammanbiten och i viss mån ilsken Kongo och raljerade om sin titelchans.

I had a great performance and I just beat the undefeated (former) champion, Vitaly Minakov. So the question is: Where’s my belt? Somebody used to hold my belt. The belt wasn’t made with heavyweights, but just light heavyweights. So I want to say something clear: Ryan, wherever you are, just come to give me the belt so I can make it easy for you. If not, I will fuck you up.

Frustrerad

I’m just a little bit tired and just frustrated. Today, (Coker) is (saying I’m the No. 1 contender). But four years ago, when I used to perform at the same time, I didn’t get the time so the title needs to be vacant. And Bader, just come, please, or I will fuck you up for real.

Cheick Kongo är en sann MMA-veteran. Han har tävlat på de allra största scenerna i MMA-världen och började sin proffskarriär redan 2001. Under sin 18 år långa MMA-karriär har han bland annat tävlat i UFC mellan åren 2006-2013. Under UFC-fanan hann tungviktaren gå 18 matcher där han vann 11 av dessa varav 6 vinster genom teknisk -eller ren knockout.

Efter att ha förlorat mot Roy Nelson under UFC 159, 2013, blev han släppt av UFC. Senare samma år skulle han skriva kontrakt med UFC-rivalen, Bellator. Han gjorde sin Bellator-debut under deras 102 gala och ställdes mot numera UFC-fighter, Mark Godbeer. Kongo lyckades vinna matchen i rond två genom teknisk knockout. Kongo har nu tävlat sammanlagt 14 gånger under Bellator-fanan och har vunnit 12 av dessa. I dags dato har han vunnit åtta matcher på raken.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Video
’Douglas Lima blir Michael ”Venom” Pages tuffaste test hittils’

Michael ”Venom” Page besegrade Paul ”Semtex” Daley under Bellator 216 genom ett enhälligt domslut. Segern innebar att MVP tar sig vidare i Bellators welterviktsturnering.

Panelen diskuterade MVPs nästa motståndare vilket blir Douglas Lima, den forne welterviktsmästaren i Bellator. Under gårdagens program anser de att Lima är snäppet vassare än Lima på alla sätt och att det kommer bli oerhört tufft för den karismatiske MVP.

Lyssna ovan.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy