Aleksei Oleinik

UFC Moskva: Eftertankar – ”En ganska medioker mma-kväll sett till underhållningsvärde”

Efter många års snack hade det äntligen blivit dags för UFC att besöka Ryssland och Moskva. Landet har en stor mma-scen med flera stora organisationer som fostrar och frambringar ny talang. Det var många ryssar på matchkortet och vi var alla spända på att se hur dessa skulle leverera på hemmaplan.

I vanlig ordning när det gäller europeiska galor hade vi Dan Hardy och John Gooden. Vid sin sida hade de förstärkning i form av Paul Felder. Det var ett lyckat drag.

Underkort

135 lbs.: Merab Dvalishvili vs. Terrion Ware 

Georgiern Merab Dvalishvili kom in till fighten med två raka, om än något kontroversiella, förluster. Amerikanen Terrion Ware hade hela tre raka förluster (0-3) med sig. Det var alltså en fråga om vem som skulle rädda jobbet. Dvalishvili slösade inte någon tid utan tog omedelbart ner den amerikanske strikern och gjorde kaos från topposition. Georgiern använde sin starka brottning/grappling för att ta hem ett kassaskåpssäkert domslut. Ware får sannolikt se sig om efter ett annat jobb efter att ha inkasserat sin fjärde raka förlust.

170 lbs.: Ramazan Emeev vs. Stefan Sekulic 

Ryssen Ramazan Emeev tog sig an serben Stefan Sekulic som hoppade in och tog fighten på kort varsel. Sambomästaren Emeev satte omedelbart press på motståndaren men debutanten stod upp bra. I slutet av första ronden träffade Emeev hårt och var nära att avsluta matchen. Rond 2 och 3 blev förvånansvärt jämna med tanke på hur illa ute Sekulic var i första ronden. Det var dock inget snack om vem som vann matchen. Emeev tog en mycket klar domslutsseger. Han gjorde vad som krävdes men inte mycket mer.

185 lbs.: Jordan Johnson vs. Adam Yandiev

Jordan Johnson är en mycket kompetent brottare som tog klivet ner från 205 lbs. Han ställdes mot den ryske UFC-debutanten Adam Yandiev. Ryssen, som gjorde comeback efter tre års frånvaro, är en kompakt och explosiv herre med aggressiv stil. Detta var en match up mellan två obesegrade fighters vilket bidrog till spänningen. Johnson använde sin fina brottning och sin storlek för att dominera den tuffe ryssen. Tidigt i andra ronden säkrade amerikanen en tight armtriangel och det var allt som krävdes. Ryssen klappade vid 0.42 av rond 2.

205 lbs.: Magomed Ankalaev vs. Marcin Prachnio 

Magomed Ankalaev mot Marcin Prachnio var en fight mellan två kraftfulla herrar som båda förlorade i sin UFC-debut. Prachnio är en striker med 10 KO-vinster på sitt record. Ryssen Ankalaev är likt många av sina landsmän en Sambomästare. Ankalaev inledde offensivt och satte press på polacken. Han jobbade metodiskt och letade efter öppningar. I slutet av första ronden hittade han den öppning han letade efter. Han fick fin träff och gick omedelbart in för avslut. Vid 3.09 av rond 1 klev domaren emellan och avbröt matchen. Det var en mycket imponerande insats av ryssen som tog sin första seger i UFC och därtill bonus för sitt avslut – $50,000.

155 lbs.: Desmond Green vs. Mairbek Taisumov

Amerikanen och brottaren Desmond Green ställdes mot den hypade ryske strikern Mairbek Taisumov. Ryssen missade vikten med hela 5 pounds och matchen gick därför i catch-vikt. Förväntningarna var höga på den talangfulle ryssen. Han inledde starkt men lyckades inte riktigt ta kontroll över fighten som blev något av en besvikelse. Det blev ändå en domslutsvinst för ryssen. Taisumov tog sin sjätte raka vinst och börjar närma sig rankat motstånd. Vore det inte för hans visumproblem hade han troligen redan ställts mot rankat motstånd.

155 lbs.: Kajan Johnson vs. Rustam Khabilov

Kajan Johnson är en erfaren och sympatisk kanadensare som tyvärr har hamnat på UFCs ’shit list’ pga sitt engagemang för bildandet av ett fackförbund. I förra matchen förlorade han mot den ryske talangen Islam Makhachev. Nu ställdes han mot ännu en livsfarlig ryss i form av Rustam Khabilov – suplex-maskinen med 5 raka vinster. Kanadensaren, som var hårt nederlagstippad, inledde starkt och gjorde det till en mycket jämnare fight än vad många hade väntat sig. Den kraftfulle ryssen såg frustrerad ut och hade svårt att få grepp om Johnson. Det gick till ett domslut och i slutändan var det hemmafightern som tilldelades det delade domslutet. Det var ganska generöst av domarna med tanke på Khabilovs insats.

135 lbs.: Petr Yan vs. Jin Soo Son

Petr Yan är en mycket talangfull ung ryss som vann via KO i sin UFC-debut. Koreanen Jin Soo Son stod alltså inför en mycket tuff uppgift. Han missade dessutom vikten i sin debut. Inte bra. Son var mycket hårt nederlagstippad men stod upp bra i första ronden och bjöd hårt motstånd. I andra och tredje ronden tog ryssen över men Son visade både tuffhet och bra haka. Det blev en riktigt underhållande fight mellan två duktiga fighters. Yan tog i slutändan en säker poängseger, men den koreanske debutanten gjorde en stark insats och visade att han hör hemma i UFC. De båda kämparna kunde även glädjas åt att ha stått för kvällens match – $50,000 i bonus till Yan. Inget till Son pga viktmissen vilket innebär att 1 lbs. blev hyfsat kostsamt.

185 lbs.: Khalid Murtazaliev vs. C.B. Dollaway

Khalid Murtazaliev, som hoppar in på mycket kort varsel, är en duktig brottare och striker. Han är dock relativt opolerad och oerfaren. C.B. Dollaway å andra sidan är en mycket erfaren fighter med stark brottningsbakgrund. Den ryske ynglingen inledde starkt och tog hem första ronden. Han fortsatte att imponera i andra ronden. Trots att Murtazaliev tog matchen på mycket kort varsel så gjorde han en utmärkt insats. Tyvärr överskuggades ryssens fina prestation av Herb Deans usla insats. Han borde ha stoppat fighten i slutet av andra ronden men istället lät han Dollaway ta emot 10-20 slag utan att över huvud taget försvara sig. Fullständigt bedrövligt.

Huvudkort

170 lbs.: Thiago Alves vs. Alexey Kunchenko

Veteranen Thiago Alves ställdes mot den obesegrade ryske strikern Alexey Kunchenko. Ryssen var rejält hypad inför sin UFC-debut och han ställdes mot tufft motstånd i den erfarne brassen. Det blev en jämn fight som bjöd på mycket teknisk striking. Publiken var stundtals missnöjda med att det inte hände tillräckligt mycket, men så kan det bli när två jämna fighters ställs mot varandra. Tredje ronden blev den bästa. Tempot och intensiteten höjdes och publiken fick vad de önskade. Ryssen spurtade starkt och tog en imponerande seger i sin oktagondebut – sen passade han på att utmana Cowboy Cerrone i oktagonintervjun. Vi tackar för ett intressant tillskott till den redan starka viktklassen.

265 lbs.: Shamil Abdurakhimov vs. Andrei Arlovski

Shamil Abdurakhimov och den f.d. UFC-mästaren Andrei Arlovski ställdes mot varandra i en batalj mellan två rankade tungviktsstrikers. Abdurakhimov överraskade i första ronden genom att ta ned Arlovski och kontrollera från topposition. Även i andra ronden fick han en nedtagning. Denna gång efter att ha fångat en slarvig spark från vitryssen. Tredje ronden blev en grötig och ganska trist affär. Den speglade i någon mån matchen som helhet. Alla tre domare gav segern till 14-rankade Shamil Abdurakhimov.

205 lbs.: Jan Blachowicz vs. Nikita Krylov

Polacken Jan Blachowicz (#4) kommer in med 3 raka vinster mot bra motstånd. Ukrainaren Nikita Krylov gör comeback i UFC efter en tids självvald frånvaro. Samtliga av hans 25 vinster har kommit via avslut och 21 av dessa i första ronden. Första ronden blev övervägande en markfight där de hade ungefär lika mycket toppkontroll. I andra ronden gick Blachowicz för en tidig nedtagning och jobbade därefter med sitt tunga toppgame. Han jobbade metodiskt och säkrade en fin d’arce choke – efter 2.41 av rond 2 klappade Krylov och Blachowicz säkrade sin fjärde raka vinst. Han fick dessutom $50,000 i bonus för besväret. I oktagonintervjun utmanade han såväl D.C. som Alexander Gustafsson.

265 lbs.: Mark Hunt vs. Aleksei Oleinik

Så var det dags för kvällens huvudmatch. Där fick vi se två mycket erfarna herrar ställas mot varandra. Strikinglegenden 44-årige Mark Hunt (#8) mot den 41-årige grapplern Aleksei Oleinik (#11). Hunt använde sina blytunga bensparkar och straffade Oleinik som hade svårt att stödja på främre benet. Hunt träffade även några gånger med slag. Med ungefär en minut kvar av första ronden fick ’Constrictorn’ tag på Hunt. Han drog ner honom på marken och tog rygg. Därifrån jobbade han in en tight rear-naked choke och Hunt tvingades klappa vid 4.26 av rond 1. Det var en imponerande seger för den giftige grapplern som tog en tung skalp och samtidigt kammade hem en prestationsbonus på $50,000.

Sammanfattning

Den ryska publiken var troligen nöjd då flertalet hemmafighters vann sina matcher. Det bör dock tilläggas att flera av ryssarna hade fått väldigt fördelaktiga matchningar. UFC var nog också nöjda med en rapporterad publiksiffra på 22,603 åskådare.

Vi övriga var väl måttligt nöjda med vad vi fick se. Några intressanta nykomlingar i all ära men som helhet var det inte någon större underhållning vi bjöds på. Nä, det var en ganska medioker mma-kväll sett till underhållningsvärde. Men så kan det ju bli när UFC envisas med att slänga ihop hundratals galor varje år. Det kan bli lite urvattnat emellanåt. Så vi får se vad Sao Paulo har att bjuda på om en vecka. Kortet är inte direkt överväldigande men man vet ju aldrig.

_______________________

Kimuraredaktionen

+2
Dana Sad
Dana Happy
Joanna Jedrzejczyk glad på presskonferens

Joanna Jedrzejczyk planerar att gå titelmatch i stråvikt nästa år

Det stod nyligen klart att den forna stråviktsmästarinnan Joanna Jedrzejczyk kommer att ta sig an Valentina Shevchenko i en titelmatch i flugvikt. Detta efter att UFCs första mästarinna i flugvikt, Nicco Montano, fick sitt bälte fråntaget på grund av att ha missat vikten inför sitt första försvar av titeln. Matchen mellan Jedrzejczyk och Shevchenko har även bokats två gånger då UFC bokade om Shevchenko till ett möte mot Sijara Eubanks efter att först ha bokat matchen mot Jedrzejczyk.

I en intervju med FloCombat berättar nu Jedrzejczyk att hon trivs med flytten upp till flugvikt då hon känner tydliga förbättringar i sin återhämtning, sömn och i sitt humör.

I actually feel great. I feel my body is recovering better, I sleep better, I eat better, I’m in a better mood. So I’m enjoying this process more than I used to. This is what Mikey Brown said so many times: ‘J, you most move up and enjoy your life. Because for the last 15 years, I’ve been in this business and I’ve been fighting and making weight. The last six months I spent in the states preparing for my fights. I’m a pretty busy athlete and six months out of 12, I was on this diet. I’m enjoying this process. It’s new. I believe I’m going to be better in the flyweight division.

Trots att Jedrzejczyk verkar nöjd över att ha gått upp en viktklass så berättar hon att hon inte är klar med stråvikten då hon berättar att han vill ta sig an viktklassens mästarinna redan nästa år.

Yes, I will go back. Definitely I will go back. Somehow yes, I want to face myself, go through the weight cut again, drop to 115. I’m not having problems with the weight. I want to go through this and face the champion again. I hope that Rose Namajunas has been a great champion for the UFC, she’s been the champion for a year now. When I lost the belt, I was like, ‘What’s now?’ It’s been a year already. I’m happy. I have a bunch of great fans. I have a life outside the Octagon. But I want to face the champion in the strawweight division next year.

Matchen mellan Jedrzejczyk och Shevchenko kommer att äga rum på UFC 231 den 9:e december i Toronto, Kanada.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Argentina: Invägningsresultaten – Cynthia Calvillo missar vikten

Nu till helgen kommer UFC Argentina att äga rum där Neil Magny och Santiago Ponzinibbio kommer att mötas i huvudmatchen. Under fredagen hölls de officiella invägningarna inför matchen. Alla utom Cynthia Calvillo klarade vikten, som missade med 2 pounds (Ungefär 0.9 kg) över viktgränsen. Viktmissen innebär att 20% av Calvillos lön kommer att gå till hennes motståndare, Poliana Botelho. Nedanför kan ni se samtliga resultaten från invägningen.

Huvudkort
Neil Magny (171) vs. Santiago Ponzinibbio (171)
Ricardo Lamas (145.5) vs. Darren Elkins (145)
Khalil Rountree Jr. (204.5) vs. Johnny Walker (205.5)
Cezar Ferreira (185.5) vs. Ian Heinisch (185)
Guido Cannetti (135.5) vs. Marlon Vera (135.5)
Cynthia Calvillo (118) vs. Poliana Botelho (115.5)

Prelims
Michel Prazeres (170.5) vs. Bartosz Fabinski (170)
Alexandre Pantoja (125.5) vs. Ulka Sasaki (125.5)
Humberto Bandenay (145.5) vs. Austin Arnett (145.5)
Laureano Staropoli (169) vs. Hector Aldana (169.5)

Tidiga Prelims
Devin Powell (155) vs. Jesus Pinedo (156)
Nad Narimani (145.5) Anderson dos Santos (144.5)

Hela invägningen finns tillgänglig via videoklippet högst upp i artikeln.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Mike Perry: ”Dramat mellan Mike Winkeljohn och Donald Cerrone påverkade min insats”

Welterviktaren Mike Perry stod som förlorare efter sin senaste match då han besegrades av Donald Cerrone via submission i första ronden. Inför matchen låg en del av uppmärksamheten dock inte på matchningen i sig utan en stor del låg på den konflikt som uppstått mellan Cerrone och en av tränarna på Jackson Wink MMA, Mike Winkeljohn. En del i konflikten ska ha uppstått strax efter att Perry börjat träna på Jackson Wink MMA och strax därefter blivit matchad med Cerrone. När matchningen utannonserades ska Winkeljohn ha valt att träna Perry, vilket inte Cerrone uppskattat.

Efter matchen har Perry ställt upp på en intervju med “Submission Radio” där han bland annat har berättat att konflikten mellan Cerrone och Winkeljohn påverkade honom negativt i matchen mot Cerrone. Detta då han ska ha känt sig inblandad i en konflikt som inte var hans egen.

Listen, I’m gonna tell you something here and it’s gonna sound crazy. I’m not gonna take nothing away from Cowboy. He won fair and square. But I felt like I was staring defeat in the face that night. I felt like, you know, okay, if it had gone the other way, they would’ve been like, oh, Cowboy had all the pressure. But me, I was fighting a fight that wasn’t my fight, it was Jackson/Wink versus Cowboy Cerrone. So, it was my coaching that took my body over. It was something, the way that we trained that I was ending up with takedowns on people. And then their Jiu Jitsu wasn’t the level of Cowboy Cerrone to counter me.

Perry berättar att han kände sig besegrad redan innan matchen började men att han trots detta ändå känner att han lärde sig någonting av matchen.

So, I think I stared defeat in the face that night and I got in the cage anyways. I felt like I was gonna lose before I ever walked in. Maybe that’s just because I lost now, but I just felt like everything was against me. And it was just to make me stronger. I felt like I learned more from that loss than I would’ve ever learned from a win. That’s it. I was looking at the grim reaper and I entered the cage with him. I brought the real Cowboy Cerrone. We were the best two fighters on the planet when we were in that cage. Period.

Matchen mellan Cerrone och Perry ägde rum den 11:e november på UFC Denver i Denver, USA.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Video
KimuraSvepet: Hoppas Dillashaws trut täpps till!

I veckans avsnitt går vi som vanligt igenom veckans hetaste nyheter. Idag handlar det bland annat om det osmakliga uttalandet som UFCs bantamviktsmästare stod för!

Vi har som vanligt en härlig clickbait med Vickan och veckans kommentar kommer från ”Guldmamman”.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 209: Här är resultaten efter invägningen

Bellator tuffar på som tåget, det var inte länge sedan Bellator 208 gick och nu är invägningen inför veckans Bellator 209 klara.

I huvudmatchen kommer Patricio Freire (27-4 MMA, 15-4 BMMA) att försvara sin titel mot Emmanuel Sanchez (17-3 MMA, 9-2 BMMA)

Bellator 209 kommer gå nästa torsdag på Menora Mivtachim Arena i Tel Aviv. Nedan finns viktreslutaten efter invägningen. Värt och nämnas är att den forne UFC-fightern Phil Davis går på kortet och att Randy Coutures son Ryan finns med.

Patricio Freire (144.5) vs Emmanuel Sanchez (143)
Ryan Couture (169) vs Haim Gozali (170)
Phil Davis (206) vs Vadim Nemkov (204.5)
Cindy Dandois (145.5) vs Olga Rubin (143.5)
Adam Keresh (238) vs Kirill Sidelnikov (262)

Alla fighters på huvudkortet klarade med andra ord vikten.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
PED

Fredagsfrågan: Efter USADA – vilken fighter har drabbats hårdast?

Den 1:a juli 2015 blev det officiellt att USADA skulle samarbeta med UFC för att en gång för alla sätta stopp för alla fuskare. Eller åtminstone ett försök till det. Efter intåget har flertalet fighters fastnat i USADA-fällan och i veckans fredagsfråga vill jag ta reda på vem ni anser har drabbats hårdast. Karriärsmässigt eller rent sportsligt, alternativt vilken fighter som ”gått ned sig mest”.

Har jag glömt någon? Kommentera gärna nedan.

Vilken fighter har drabbats hårdast?

Visa resultat

Läs mer
-10
Dana Sad
Dana Happy
floyd mayweather kickboxning

Floyd Mayweather möter Tenshin Nasukawa på nyårsgalan

Det har varit cirkus sedan det annonserades att Floyd Mayweather ska gå match på Rizin under deras nyårsgala mot Tenshin Nasukawa. Det annonserades, för att sedan snabbt tas tillbaka av Mayweather själv vi instagram. Lite senare gick dock den pensionerade boxaren ut igen till allmänheten och berättade att matchen fortfarande kunde bli av.

Nu har även Rizins VD Nobuyuko Sakakibara gått ut med att missförståndet mellan dem och Mayweather är löst och att matchen på nyårsafton mot Tenshin Nasukawa blir av.

Enligt Mayweather själv är det en uppvisningsmatch i boxning utan sparkar.

“It’s gonna be a little boxing exhibition,”

“No kicking. No kicking at all. I’m moving around with the guy for nine minutes”

Tenshin är Japans största kickboxningsfenomen just nu och kommer gå in som ”underdog” mot den Mayweather som dessutom är större. Oavsett utgång kommer det nog höja den 20-åriga japanens aktier rejält i kampsportsvärden.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Sean O'Malley fightas

Sean O’Malley uttalar sig om sin avstängning

Batamviktaren Sean O’Malley var som bekant tänkt att möta José Alberto Quiñónez på UFC 229 den 6:e oktober. Dessvärre testade O’Malley positivt på ett dopingtest och USADA (United States Anti-Doping Agency) stängde av honom från tävlande och matchen.

USADA kräver inte längre att resultaten av testerna visas för allmänheten, men O’Malley själv gick ut på twitter efter det positiva testet och förklarade varför han inte längre var på kortet den 6:e oktober.

Tidigare i veckan fick O’Mallet sitt straff på 6 månader av NSAC (Nevada State Athletic Commission), men väntar fortfarande på straffet från USADA, som antagligen kommer bli liknande.

Hursomhelst vill O’Malley nu försäkra sina fans och MMA-fansen att han inte medvetet stoppat i sig preparaten. Att göra det innan sin match på det största kortet i UFCs historia vore minst sagt dumt. Så här sa han via twitter.

Sean O’Malley kommer kunna gå match tidigast 6:e mars.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Sijara Eubanks utmanar Mackenzie Dern

Sijara Eubanks fick som bekant en titelchans mot Valentina Schevchenko. En match som UFC någon vecka senare tog från henne. TUF26-finalisten surar inte, blickar istället framåt och utmanar jiu-jitsu-fenomenet Mackenzie Dern.

Eubanks och Dern har tidigare mötts i grappling vilket twitterposten hänvisar till, men nu handlar ju förstås ”re-matchen” om ett möte i oktagonen.

Eubanks (4-2) kommer från seger mot Roxanne Modafferi på UFC 230, en match hon vann på enhälligt domslut. Matchen innan mötte hon Laruen Murphy i sin UFC debut på UFC Fight Night 131, som hon också vann på enhälligt domslut.

Mackenzie Dern (7-0) vann sin senaste match mot Amanda Cooper på submission i första ronden. Debuten i UFC gick mot Ashley Yoder på UFC 222 som hon van på delat domslut.

Eubanks och Dern har en sak gemensamt och det är att de båda haft problem att klara vikten. ”Sarj” missade vikten mot Modafferi och Dern var även hon för tung när hon mötte Amanda Cooper. Eubanks hade även problem under TUF27 finalen och tvingades dras sig ur. Dern har varit ökänd för att ha haft stora problem med vikten under sin karriär innan UFC.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
popeyes chicken

DC blir sponsrad av snabbmatsjätte – fansen får bestämma nästa motståndare

Den forne titelutmanaren i tungvikt, Derrick Lewis, ansåg att tungviktsmästaren Daniel ”DC” Cormier hade befläckat snabbmatskedjan PopEyes Chicken. PopEyes Chicken valde i sin tur att arbeta tillsammans med Lewis och hade han vunnit titelmatchen, ja då hade alla ätit gratis den följande söndagen efter deras match. Lewis hade dessutom ätit gratis där för resten av sitt liv.

Så blev dock inte fallet eftersom DC vann relativt enkelt genom rear-naked choke i den andra ronden.

Nu har tungviktsmästaren själv gått ihop med en annan snabbmatsjätte, Carl’s Jr. I ett Twitter-inlägg skriver DC att det är fansen som genom hashtags kommer att utse vem DC skall möta härnäst. Lyssna på hur det lät nedan.

Endast förlorat mot Jon Jones

DC gick som sagt sin senaste match mot Lewis. Han gjorde det under UFC 230 och vann genom rear-naked choke i den andra ronden. Han har ett enastående MMA-facit på 22–1 (1) där hans enda förlust är mot Jon Jones. DC har besegrat sina motståndare på följande sätt, tio genom knockout, fem genom submission samt sju vinster genom domslut.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy