17 June, 2024
Nyheter

Nathaniel ”The Prospect” Wood kliver upp till fjäderviktsdivisionen

Av

Alexander Clausson

01/04/2022
Nathaniel Wood

Englands Nathaniel ”The Prospect” Wood tar klivit upp till fjäderviktsdivisionen. Det berättade 28-åringen i ett inlägg på sociala medier.

Nathaniel Wood: Vem vill ni se mig möta?

Wood genomförde sin professionella debut 2012 och har hunnit med ytterligare 21 matcher sedan dess. 2017 erhöll engelsmannen Cage Warriors bälte för bantamviktsdivisionen och efter två lyckade titelförsvar erbjöds Wood ett kontrakt med UFC.

”The Prospect” inledde tiden i UFC med två raka vinster, men han har nu förlorat två av sina tre senaste matcher. Wood kommer senast från en förlust mot Casey Kenney (16-4-1). Den drabbningen ägde rum 2020, i samband med UFC 254. Wood har varit inbokad för tre matcher sedan dess. Samtliga av dessa tre har dock ställts in på grund av skador och sjukdomar. Vid det första tillfället var det Wood som drog sig ur, men därefter var det engelsmannens motståndare som ställde in fighterna.

Via sitt Instagram-konto berättade Wood att han nu lämnar bantamviktsdivisionen för att pröva lyckan i viktklassen för fjäderviktare.

That’s the end of a chapter for now, myself and the team have made the decision to move up and compete at the 145lbs. I’m excited and motivated more than ever to go in there powerful, fuelled and happy!

Who would you like to see me face ?

Det här är slutet på ett kapitel för nu. Jag och mitt team har tagit beslutet att flytta upp en viktklass för att tävla i 65.77 kg. Jag känner mig upprymd och mer motiverad än tidigare. Jag kommer kliva in i buren kraftfull, fulltankad och glad! 

Vem vill ni se mig möta ?

Wood står med ett totalt matchfacit som lyder 17-5-0.

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök